Škoda Fabia

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Fabia

• 00 Reagovat !

foto wolff

wolff 19.04.01  12:12

« Zajimalo by me srovnani motoru 1.4 MPI 50 kW, 1.4 16V 55 kW

Pokud jde o srovnání tak ti toho taky moc neřeknu, jen to co mi říkal jeden kamoš, kterej dělá u Škodovky.Ten mi kdysi ohledně fabie řekl věc, ktero sem nebyl schopen pochopit, proto si ji pamatuju do teď. Prohlásil, že 1,4 16v je motor na h..o, neboť netáhne od spodu a když má trochu jet, musí se točit jak blázen a pak chlemtá. Ty ne 16v mají vyrovnanější průběh a nižší spotřebu. Přeber si to jak chceš....
  • « 00 Reagovat !

foto

19.04.01  11:53

« Re: HandsFree

díky,Lu,za příspěvek,který mě zaujal z toho prostého důvodu,že si chci zabudovat do Fabie autoradio,silně se v konektorech lišící od přípravy,kterou mám z výroby(Fabie Classic).Poprosil bych tě ,je-li to možné,o podrobnější popis špiček konektorů ,příp.barevného značení jednotl. vodičů,protože těch je tam na můj vkus nějak moc.
    Nebo sděl zdroj,kde se dá toto zjistit.Servisy jsou "silně ochotné".Patrně to bude zajímat i ostatní.Díky.
  • 00 Reagovat !

foto

18.04.01  17:54

« Rozdily mezi 1.4

Zajimalo by me srovnani motoru 1.4 MPI 50 kW,
    1.4 16V 55 kW a 1.4 16V 74 kW.
    Hlavne spotreba, pruznost, vykon, poruchovost z praxe. Katalog me toho v tomto smeru moc nerekne.
    Dik. Pokud uz jste toto tema tady probirali, tak me nasmerujte na prispevek, nechce se me tech skoro 2500 procitat. D...
  • « 00 Reagovat !

foto

18.04.01  10:08

Už jsem zjistil jak je to s přípravou pro telefon u fabie (v ceníku tuším 1500Kč): Skládá se z kombinované antény rádio/GSM, koaxiálního kabelu vyústěného ve středovém panelu za rádiem a tzv. kabelového svazku vyústěného tamtéž. Kabelový svazek obsahuje následující kontakty:
    1. +12V trvale (poj.30)
    2. +napájení osvetlení pal. desky (regulovatelné)
    3. kostru (ta je však v provozu pouze při určité poloze klíčku zapalování).
    Instalaci jsem si udělal sám, neboť v servise po mě chtěli 2000Kč a nevěděli o tom nic - prý to musí vyzkoušet a navíc mi to nechtěli připojit na repro autorádia (original Škoda MS402). Protikus konektoru kabelového svazku jsem nesehnal a konektor od antény neodpovídal konektoru HF sady (těžká original Siemens *35)- oboje jsem musel překonektorovat. HF navíc potřebuje +12V z poj.15 - napojil jsem z ISO konektoru od radia, stejně jako trvalou zem. Výstup pro repro HF a MUTE jsem napojil na PHONE IN a MUTE v ISO konektorech autorádia. No a závěr? Funguje to skvěle. Radio se automaticky zapíná při příchozím hovoru, pokud bylo před hovorem zapnuté, přepne se na telefon (v obou případech svítí na display PHONE). Regulace hlasitosti se nastavuje pro telefon a radio zvlášť (je nezávislá). Echo žádné, srozumitelnost výborná.
    To jsem se rozkecal, ale možná to někomu pomůže a ušetří nějaký prachy.
  • « 00 Reagovat !

foto

17.04.01  21:56

« Re: Motor 1.2 pro fabii

Dle neoverenych informaci to je trivalec OHC, tedy uplne jiny motor, nez je 1.4 MPI. Vykon ma byt 42kW a pry se to s nim rozjede i z mirneho kopce! Spis by me zajimalo, jestli se planuje nejaka 1.6 nebo poradny dvoulitr...
  • « 00 Reagovat !

foto

17.04.01  13:21

« Re: to mfilip

v tom pripade ( jestli je to blbost ) se omlouvam za sireni poplasne zpravy.
  • 00 Reagovat !

foto

16.04.01  11:41

« 1,4-44kw

Samoydřejmě je to motor 1,4 a ne 1,7.prominte nějak jsem se uklik.
  • 00 Reagovat !

foto

16.04.01  11:38

« 1,4-44kw

V časopise Auto-mobil revue 04/01 je výsledek testu Fabie 1,7-44Kw po 10 000 km. A vcelku ten motor chválí, dosáhli průměrné spotřeby 5,9l/100km. A jako perlička na závěr: na brzdě naměřili misto 44Kw 52,5 Kw což je vcelku rozdíl.
  • « 00 Reagovat !

foto

15.04.01  13:19

« to mfilip

Ja jsem taky neslysel, ze by se v Nemecku nesmelo tel. za jizdy s HF, to je blbost, nedavno to bylo ve zpravach a rikal jen to, ze v Nemecku se zvednou pokuty za to, ze nemas HF a telefonujes!
  • « 00 Reagovat !

foto

15.04.01  12:54

« to mfilip

To je určitě nějaký aprílový žertík a holý nesmysl a a hraničí to s omezováním osobní svobody. V tom případě by se nesmělo taktéž v autě hovořit, kouřit, poslouchat rádio a nemravně myslet na kolemjdoucí vnady...
  • « 00 Reagovat !

foto

15.04.01  11:10

vzhledem k tomu, ze pry v Nemecku od 1. dubna je zakaz pouzivani i HF, tak se tyto investice, mohou zdat byt ponekud zbytecne. Vypada to, ze to za cas bude platit i u nas.
  • « 00 Reagovat !

foto

14.04.01  09:54

Jaký k tomu máš telefon a případně - jestli víš - jaké je označení hands-free? Dostal jsem totiž informaci, že příprava na hands-free není kompatibilní s mnoha mobily - že jde dokonce jen o typ pro mobily Bosch. Nebyly s tím při montáži nějaké větší problémy (když zapomeneme na ten chybějící mezikus)?
  • « 00 Reagovat !

foto

13.04.01  15:40

Mel jsem na sve Fabii objednanou z vyroby pripravu na telefon. Odvezl jsem ji potom na montaz HF, ale pak mi volal ten technik, ze "nemuze najit kabel k antene, ale od anteny vede". Toz volal jsem do servisu Skodovky, rikali, ze je u konektoru na radio, v montazi HF mi rikal, ze to tam neni, a tak se to opakovalo jeste asi trikrat. Nakonec mi tam dal HF bez pripojeni na antenu, odvezl jsem to do Skoda servisu, tam to meli 2(!!) dni, a nakonec mi rekli, ze tam z vyroby zapomeli dat posledni mezikus 30cm od nejake svorkovnice za palubkou k radiu, ale pry se musela rozebrat cela palubka. Tak takova je moje zkusenost s pripravo na HF u fabie.
  • 00 Reagovat !

foto

13.04.01  14:30

« 1.4/44 - rychlost, 1.4/50 startování

Jaké máte zkušenosti s maximálkou (po rovince) s Fabií 44kw ? (2 osoby, jinak prázdná). A jak vám startuje 1.4/50 ? Většinou mám pocit, že se to auto rozsype (v servisu samozřejmě řekli, že startuje normálně). Jinak ani mě se nevyhnul problém s úbytkem chladicí kapaliny po 20000km.
  • « 00 Reagovat !

foto

13.04.01  13:48

« Re: Sdi a prodl. servisní intervaly

to Lu: Jasně, ale obávám se že to asi opravdu bude normální. Všeobecně se mi zdá že to TDi má o hodně klidnější chod než SDi. Nevím jak je to u Fabie ale také by se mohlo něco udělat s tou hlučností. Hlavně v zimě se mi zdál ten motor hlučný až moc. Je to možná tím že jsem až doposud měl jen benzínové auta (Fel.1,3MPI 50kW).
  • 00 Reagovat !

foto

13.04.01  13:13

« Motor 1.2 pro fabii

Byl bych vam velmi vdecen, kdyby se mi podarilo ziskat vice informaci o pripravovanem motoru 1.2 pro fabii. Zejmena jestli bude vychazet ze stareho MPI nebo zda to bude konecne motor nove koncepce. Dik
  • « 00 Reagovat !

foto

13.04.01  12:49

Zajímalo by mě, jak dopadneš. Ja mám Fabii SDI a škube mi to taky.
  • « 00 Reagovat !

foto

13.04.01  11:41

Hmm .. že by s tím SDi byl opravdu nějaký problém? Asi se pojedu podívat do servisu, kde mi řeknou kouzelnou universální větu TO JE U TOHOTO MOTORU NORMÁLNÍ.
  • « 00 Reagovat !

foto

13.04.01  10:37

U dieslu je takova klapka, ktera pri vypnuti motoru uzavira privod vzduchu, aby sebou neskubl. Mozna je to ten problem.
  • « 00 Reagovat !

foto

13.04.01  09:04

to Plancius : Souhlasím. Mám ale jeden dotaz. Mám také Octavii SDi (2001) a při vypínání motoru se celé auto zatřepe. U TDi mi to nedělá. Je to normální?
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…