Škoda Fabia
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Fabia
-
wolff 19.04.01 12:12
« Zajimalo by me srovnani motoru 1.4 MPI 50 kW, 1.4 16V 55 kW
Pokud jde o srovnání tak ti toho taky moc neřeknu, jen to co mi říkal jeden kamoš, kterej dělá u Škodovky.Ten mi kdysi ohledně fabie řekl věc, ktero sem nebyl schopen pochopit, proto si ji pamatuju do teď. Prohlásil, že 1,4 16v je motor na h..o, neboť netáhne od spodu a když má trochu jet, musí se točit jak blázen a pak chlemtá. Ty ne 16v mají vyrovnanější průběh a nižší spotřebu. Přeber si to jak chceš.... -
« Re: HandsFree
díky,Lu,za příspěvek,který mě zaujal z toho prostého důvodu,že si chci zabudovat do Fabie autoradio,silně se v konektorech lišící od přípravy,kterou mám z výroby(Fabie Classic).Poprosil bych tě ,je-li to možné,o podrobnější popis špiček konektorů ,příp.barevného značení jednotl. vodičů,protože těch je tam na můj vkus nějak moc.
Nebo sděl zdroj,kde se dá toto zjistit.Servisy jsou "silně ochotné".Patrně to bude zajímat i ostatní.Díky.
-
« Rozdily mezi 1.4
Zajimalo by me srovnani motoru 1.4 MPI 50 kW,
1.4 16V 55 kW a 1.4 16V 74 kW.
Hlavne spotreba, pruznost, vykon, poruchovost z praxe. Katalog me toho v tomto smeru moc nerekne.
Dik. Pokud uz jste toto tema tady probirali, tak me nasmerujte na prispevek, nechce se me tech skoro 2500 procitat. D... -
Už jsem zjistil jak je to s přípravou pro telefon u fabie (v ceníku tuším 1500Kč): Skládá se z kombinované antény rádio/GSM, koaxiálního kabelu vyústěného ve středovém panelu za rádiem a tzv. kabelového svazku vyústěného tamtéž. Kabelový svazek obsahuje následující kontakty:
1. +12V trvale (poj.30)
2. +napájení osvetlení pal. desky (regulovatelné)
3. kostru (ta je však v provozu pouze při určité poloze klíčku zapalování).
Instalaci jsem si udělal sám, neboť v servise po mě chtěli 2000Kč a nevěděli o tom nic - prý to musí vyzkoušet a navíc mi to nechtěli připojit na repro autorádia (original Škoda MS402). Protikus konektoru kabelového svazku jsem nesehnal a konektor od antény neodpovídal konektoru HF sady (těžká original Siemens *35)- oboje jsem musel překonektorovat. HF navíc potřebuje +12V z poj.15 - napojil jsem z ISO konektoru od radia, stejně jako trvalou zem. Výstup pro repro HF a MUTE jsem napojil na PHONE IN a MUTE v ISO konektorech autorádia. No a závěr? Funguje to skvěle. Radio se automaticky zapíná při příchozím hovoru, pokud bylo před hovorem zapnuté, přepne se na telefon (v obou případech svítí na display PHONE). Regulace hlasitosti se nastavuje pro telefon a radio zvlášť (je nezávislá). Echo žádné, srozumitelnost výborná.
To jsem se rozkecal, ale možná to někomu pomůže a ušetří nějaký prachy. -
Jaký k tomu máš telefon a případně - jestli víš - jaké je označení hands-free? Dostal jsem totiž informaci, že příprava na hands-free není kompatibilní s mnoha mobily - že jde dokonce jen o typ pro mobily Bosch. Nebyly s tím při montáži nějaké větší problémy (když zapomeneme na ten chybějící mezikus)? -
Mel jsem na sve Fabii objednanou z vyroby pripravu na telefon. Odvezl jsem ji potom na montaz HF, ale pak mi volal ten technik, ze "nemuze najit kabel k antene, ale od anteny vede". Toz volal jsem do servisu Skodovky, rikali, ze je u konektoru na radio, v montazi HF mi rikal, ze to tam neni, a tak se to opakovalo jeste asi trikrat. Nakonec mi tam dal HF bez pripojeni na antenu, odvezl jsem to do Skoda servisu, tam to meli 2(!!) dni, a nakonec mi rekli, ze tam z vyroby zapomeli dat posledni mezikus 30cm od nejake svorkovnice za palubkou k radiu, ale pry se musela rozebrat cela palubka. Tak takova je moje zkusenost s pripravo na HF u fabie. -
« 1.4/44 - rychlost, 1.4/50 startování
Jaké máte zkušenosti s maximálkou (po rovince) s Fabií 44kw ? (2 osoby, jinak prázdná). A jak vám startuje 1.4/50 ? Většinou mám pocit, že se to auto rozsype (v servisu samozřejmě řekli, že startuje normálně). Jinak ani mě se nevyhnul problém s úbytkem chladicí kapaliny po 20000km. -
« Re: Sdi a prodl. servisní intervaly
to Lu: Jasně, ale obávám se že to asi opravdu bude normální. Všeobecně se mi zdá že to TDi má o hodně klidnější chod než SDi. Nevím jak je to u Fabie ale také by se mohlo něco udělat s tou hlučností. Hlavně v zimě se mi zdál ten motor hlučný až moc. Je to možná tím že jsem až doposud měl jen benzínové auta (Fel.1,3MPI 50kW).
Přihlásit se • Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!