Škoda Fabia
« 1.4/74kw a Natural98
Pred casem jsem tady daval prispevek,ze nepocituji zmenu N95/98. Takze oprava: Po delsi dobe jsem natankoval N98 a musim rict, ze rozdil je znatelny - motor o hodne lepe tahne od spoda, a navic mi pride, ze to zere tak o 0,5l min. Zatim jezdim druhou nadrz N98, budu informovat.
Jeste jedna vec: Na 98ku jsem zacel jezdil po vymene oleje v 15tis km, takze je mozne, ze za to muze i novy olej - jake mate zkusenosti po vymene oleje ? -
pallas 04.05.01 15:39
« Re: Znacna zkusenost
ja mam skusenost, ze na troch firemnych fabiach 1.4 classic 50 kw z leta 2000 odisli serva na dvoch. Na tretej (ta bola kupovana ako prva, a je vo verzii 44 kw) menili v zaruke celu prednu napravu, neviem ci servo vydrzalo, ale problemom boli pazvuky a geometria (tahalo do lava aj po nastavovani). Auta maju od 28.000 do 41.000 najazdenych km. -
« Re: Znacna zkusenost
Haha, taky bych chtěl "auto", kde mi po 30tis. chcípne servo. Jsem zvědavej, jak by se na to tvářili ti zákazníci, kteří nenajedou víc jak těch 30tis. za rok co mají záruku :-)))) To jim pak v autosalonu asi řeknou připravte si 30 papírů, máte smůlu, škoda ... Těch 205 je ve skutečnosti tak 180 +/- ... -
« Znacna zkusenost
Mam od zacatku kvetna 2000 sluzebni Fabii Comfort 50KW se kterou jsem do ted nalital 61500km. Chtel bych se s vama podelit o nejake ty zkusenosti. Jezdim od zacatku kazdy tyden mezi Ceskym Krumlovem a Stuttgartem. Tak 50% nem. dalnice, 50% okresky. Svete div se, 190km/h po rovine(jezdim sam + 10kg bagaze), z kopce max. 205(kouzelny pohled na tachak, ktery je do 200, otacky na hranici cerveneho pole), max. rychlostni prumer 113km/h na uvedene trase, pri prum. spotrebe 8,6l/100km. Vsechny udaje jsou jen podle tachometru a palubniho pocitace, nikdy jsem nic nemeril ani nepocital. Tem rychlostem bych veril, overeno Fordem Mondeo. Vrzani plastu jsem nejak nepostrehnul! Akorat od spojky je obcas slyset takove kovove klapnuti. Vsiml jsem si nejakeho piskani od leveho predniho kola, ale to uz dela snad od 20tkm. Jednou mi u toho kola zacalo neco rachotit, sundal jsem puklici a vypadl takovy ten kalisek co se dava na stredovou osu. Schoval jsem ho na pristi garancku:-) Kdyz jsem mel najeto kolem 35tkm odeslo servo. Ted se mi stala dalsi drobne/nemila vec. Prijedu k benzince, otevru viko nadrze a ouha ono zustalo zavrene. Co s tim? Sundal jsem na te strane tapecirung a na konci bowdenu je takovy plasty valecek, u ktereho prasknulo sedylko pro kulicku na konci bowdenu. Nastesti se mi to podarilo nejak otevrit a natankovat. Ted jezdim s nedovrenym vikem. Byl jsem s tim u Skoda-prodejce a ten obednal podle katalogu dve veci, bowden a prirubu ve ktery valecek beha. Bohuzel valecek neprisel... Tot veskere zavady. Taky se mi podarilo sejmout srnce a Fabia musela jit do opravy, udivilo me ze na tak velkou ranu se nic moc nestalo(100km/h). Dostal jsem na 14 dni jinou, ktera mela najeto ca. 26tkm a odeslo mi servo:o). Ve srovnani s vlastni Octavii 1,6 55KW je extremne ticha. -
« Re: Konkurz: 44 a 50kW
Puvodne uvedene prevody 1.4 44kW byla pouze chyba
webmastera. Tyto prevody mely byt pro verzi s motorem 1.0 !!! A to zrychleni byl urcite preklep.
A ta vacka asi bude jina. Proc by ladili motor 50kW v nizkych otackach jako slabsi(linejsi).
Byli by sami proti sobe. Spis to odpovida vacce.
Obecne kdyz vackou odladis motor lepe ve vyssich
otackach, projevi se to ztratou v nejnizsich.
« Re: Konkurz: 44 a 50kW
Udaje ziskane na www.skoda-auto.cz:
Dnes:
Fabia - Classic 1.4 MPI/50 kW(5M)
Převodové stupně 3,462/1,957/1,310/0,975/0,756 [2.923]
Max. rychlost (km/h) 162
Zrychlení z 0 na 100 km/h (s) 15,4
Fabia - Fabia 1.4 MPI/44kW(5M)
Převodové stupně 3,462/1,957/1,310/0,975/0,756 [2,923]
Max. rychlost (km/h) 157
Zrychlení z 0 na 100 km/h (s) 16,5
V den uvedeni 44kW na trh:
Fabia - Classic 1.4 MPI/50 kW(5M)
Převodové stupně 3,462/1,957/1,310/0,975/0,756 [2.923]
Max. rychlost (km/h) 162
Zrychlení z 0 na 100 km/h (s) 15,4
Fabia - Fabia 1.4 MPI/44kW(5M)
Převodové stupně 3,462/1,957/1,357/1,053/0,875 [2,923]
Stálý převod: 4,235
Max. rychlost (km/h) 157
Zrychlení z 0 na 100 km/h (s) 13,4
Zrychleni pozdeji dementovali, ze to byla chyba webmastera.
Shrnuti - pri nabehu vyroby uvadeli jine prevody u 44 a 50, ted stejne. -
« http://pneu.web3.cz
! PNEU-KATALOG ! AKTUALIZACE !
nový web-design, testy-12 letních pneu z časopisu AUTO TIP, přibyly další odkazy u jednotlivých pneu na testy (včetně nápovědy s umístěním), u některých pneu jsou i podrobné firemní popisy - obrázky (odkazy na ně najdete ve stručném popisu pneu), zprovozněna další rubrika - odkazy (včetně firem, které poskytují slevy apod.
web je jeste castecne ve vystavbe (tydenni update), proto nejsou dosud jeste funkcni vsechny odkazy - budete-li mit jakekoliv pripominky nebo doplnující udaje, rad uvitam vase rady a pokusim se vse co nejrychleji doplnit (dcs@mail.cz)

Ale k otázce. Ta fabka asi moc na 95ku nepojede. Já jsem nalil do nebohého (umřel) megana 2.0 IDE 99 V-pover a rozdíl byl hodně poznat.