Škoda Fabia

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Fabia

• « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 09.05.01  18:36

« Re: 1.4/44 - rychlost, 1.4/50 startování

K tomu zabehu 1.4/44kW, jedna skupina mi radila zabehavat motor pri rovnakych otackach na dlhsie vzdialenosti (napr. na dialnici alebo dokonca na neutrali) a druha skupina radcov zase castejsie striedanie jazdnych rezimov. V zabehu (prvych 1500km) som to samozrejme nevytacal do maxima, ale na druhej strane ak by som jazdil stale v "zelenom" poli otacok, tak by podla skusenosti niektorych znamych motor zlenivel.
    Tankujem 98-ku, co sa mi zda pre motor setrnejsie (pri zabehu aj po nom). Naklady na km vyjdu priblizne rovnako (mensia spotreba) a taha to podla mna trochu lepsie (hlavne v nizsich otackach). Co vy?
    Inak aky olej dolievate? Ja som este nedolieval a rad by som vedel aky je najvhodnejsi. Nejaky full-syn 0W-40?
    Ma niekto skusenosti s vymenou orig. sviecok a vzd. filtra za nieco lepsie? Chipu velmi nedoverujem, za zvyseny vykon podla mna zaplatim zivotnostou motora.
  • « 00 Reagovat !

foto

09.05.01  15:32

No těch 1500km ti řekne prodejce nebo příručka, skutečnost je však jiná. Znám lidi kteří takhle auto (Feldu) zajížděli a teď se divěj, že jim to žere jak kráva apod. Já bych si to u tohohle motoru v žádném případě nelajsnul, není to žádnej dvoulitr, kterýmu je jedno kolik točí otáček, když má v celém rozsahu velký krouťák. Navíc ty hi-tech tři ložiska a OHV tomu nepřidaj. Ať si prodejce nebo příručka používání říkaj co chtěj, ale tahle plečka se zajíždět musí. Neříkám, že přesně po nějakou dobu točit tolik a pak tolik, ale rozhodně nepodtáčet a nepřetáčet a naložit tomu na 5ku plnej kotel ... no moje auto to není, že máte služební :-)))) ...
  • « 00 Reagovat !

foto matuS

matuS 09.05.01  14:20

1.4 sa zabehava 1500km, takze ak ma 3000km tak je to uz zabehnuty motor.
  • « 00 Reagovat !

foto

09.05.01  09:26

nechci nijak kritizovat autora tohoto článku , ale chtěl bych říci svůj osobní názor. Já kdybych si koupil nové auto , jako že na to nemám , a měl ho teprve 3000 km , tak bych ho rozhodně nedrtil na jeho maximální rychlosti.
  • 00 Reagovat !

foto

09.05.01  03:55

« Motor 2.0

Všiml jsem si, že Škodovka stáhla z nabídky pro všechny provedení Fabie motor 2.0. Nevíte někdo proč? Máte někdo ve Fábce tenhle motor? Uvažují snad o jiné motorizaci?
  • « 00 Reagovat !

foto

07.05.01  22:27

A navic je to jen pristrojova rychlost, takze kdyz z toho odectes chybu, tak jsi skoro na fabrikou udavane hodnote :-((
  • « 00 Reagovat !

foto

07.05.01  22:23

jeste jsem to nezkousel, ale treba oproti firemni fabii 1.4/50kw se mi ta moje zda mnohem sviznejsi. Ten motor 50kw je divnej, potvrdili mi to i ve Skodovce.
  • « 00 Reagovat !

foto

07.05.01  21:20

Už jste někdy zkoušeli s Fabii 1.4 0-100? Mě by zajímalo, kolik dá. Pokud Vám jezdí minimálně o 20km/h víc, neměl by být problém trhnout se 44kW třeba 12s :o)
  • 00 Reagovat !

foto

07.05.01  21:05

« Problem s kolisanim volnobeznych otacek u 1.4/44kW

tuhle jsem jel (stal) na magistrale v Praze, byl tam neutral, stal jsem na brzde a najednou mi zacaly otacky kolista od nejakych 1100 asi az po 400. Motor se klepal, jako kdyz se ma utrhnout a snazil se chcipnout. Pak se mi to stalo za podobne situace jeste jednou. Servisni technik mi rikal, ze jsem pry zblbnul elektroniku tim co jsem delal s plynem a brzdou ?!? Co s tim mam delat - mam zajet do jineho servisu ?
  • « 00 Reagovat !

foto

07.05.01  20:53

mam 1.4/44kw a z olomouce do Brna jsem po rovinkach jel podle pristroju i 180. A spotrebu mam prumer nejakych 7 litru(ujel jsem s ni nejakych 10200-z toho asi 2000 mimo prahu).
  • « 00 Reagovat !

foto

07.05.01  20:10

Mam taky 44kW (3000km) a na 170 na rovine to jde horko tezko (tachometrovych samozrejme). Z kopce (velkeho) i 195 :-))) Spotreba 7,1, zhruba pul na pul mesto/mimo mesto, jezdil jsem "svizneji".
    Nepujdes do cipu nebo nejake upravy motoru?
  • « 00 Reagovat !

foto

07.05.01  17:53

« Re: 1.4/74kw a Natural98

davidz: Svicky nemenili, aspon nejsou na fakture. (doufam ze ten olej jo, kdyz je na fakture :-) ).
    Jinak i v brozurce pisou ze pokud se u 74kW motoru jezdi na N95, tak je to OK, ale za cenu "male ztraty vykonu". Jinak jsem to pocital a pokud to sezere o 0.5l 98ky min nez 95, tak jsem pri rozdilu cen 1.5Kc/L na svem ( N95: 7.5*28.5=213.8 Kc , N98: 7.0*30.0= 210 KC). Jiny problem je ten, ze s N98 to jede lip, takze k tomu prizpusobim styl jizdy, a uspora zadna...
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 07.05.01  16:46

Mam 1.4/44kW a moje skusenosti po 1600 km su taketo: maximalka po rovinke 170 podla tachometra, kombinovana spotreba 6,9 (vacsinou mesto). A vase skusenosti?
  • « 00 Reagovat !

foto

07.05.01  16:30

« Re: benzín 95/98

No, v servise povedali, že to je palivový filter, ale je kľudne možné, že to bolo čerpadlo - je to taký strieborný valec, asi veľkosti plechovky od piva, je namontovaný medzi nádržou a zadným ramenom nápravy na pravej strane. Na jednom konci to má jeden vývod, na druhom dva. Keď som pomykal tým hadičkami, čo tam vchádzali, tak to pískalo iným tónom. Podľa mňa musela byť chyba niekde vo vnútri toho telesa, pretože benzín z toho netiekol nikde mimo - niečo sa muselo pokaziť vo vnútri a to vydávalo ten pískavý zvuk. Zaujímavé však bolo, že to pískalo len vtedy, keď sa to zohrialo (asi po takých 50km jazdy). Bolo to nádherne počuť, keď som vypol motor, počkal pár minút, a pootočil kľúčik - nádhera, skoro ako dychový orchester...

igi.h
  • « 00 Reagovat !

foto

07.05.01  11:57

nerozumim, co by mohlo na palivovem filtru piskat, je to jen pasivni clen v palivovem vedeni. Nemel jsi na mysli palivove cerpadlo v nadrzi ? S tim servem mne Fabie prekvapuje, az tolik prusvihu jsem necekal.
  • « 00 Reagovat !

foto

06.05.01  21:18

To hej, zle som sa vyjadril, myslel som rozdiel medzi bežným Nat 95 a Vpower Racing99. To je naozaj cítiť, aj v akcelerácii aj v spotrebe. Vo všeobecnosti je známe, že čím nižšie oktánové číslo, tým vyššia spotreba. Skús prejsť z Vpower Racingu na Nat 91, alebo naopak, tam už je rozdiel pozorovateľnejší, odskúšal som to na maminom firemnom aute. A keď už aj mama zbadala, že auto sa nejak inak rozbieha, tak to už je čo povedať :-) Osobne si ale myslím, že Racing99 sa do bežného auta veľmi nevyplatí, bežne stačí Nat 95. Prípadne Nat 98, ak majú akciu, stojí rovnako ako Nat 95...

Igi.H
  • 00 Reagovat !

foto pallas

pallas 06.05.01  06:44

« benzín 95/98

no neviem či som len ja taký nevšímavý, ale žiadny rozdiel v dynamike ani spotrbe fabie 1.4i 50kW s benzínom 95/98 som nepocítil, a preto tam dávam 98ku teraz už len občas.
  • 00 Reagovat !

foto

05.05.01  18:48

« Skúsenosti po 9000 Km

Ahoj všetci,

dosť dlho to tu už sledujem, ale až teraz som sa rozhodol napísať. Mám Fabiu Comfort 44kw, zelená natur metalíza, bežná výbava + rádio MS402 + zadné repro + kožená radiaca páka a ručná brzda.

Bola kupovaná prvý januárový týždeň 2001, najazdených do dnes 9400 km. Po tom, čo som tu čítal, musím zaklopať na drevo, zatiaľ som mal len jednu resp. 2 problémy:

1.) V servise zle namontovali alarm, spúšťal sa z ničoho nič za jazdy - príčinou bolo zlé čidlo. Po výmene je všetko OK.

2.) Dnes som musel ísť do servisu, pretože pred dvoma dňami začalo niečo neuveriteľne pískať v zadnej časti auta. Ten zvuk by sa dal prirovnať k malému decku sediacemu na zadných sedadlách pískajúceho na píšťalke. Pískanie naberalo na intenzite viac a viac. Skúmaním a kúmaním som zistil, že to robí palivový filter, ktorý je umiestnený na nádrži na jej pravej strane. V servise dali auto na zdvihák, mechanici sa zhŕkli okolo ako sršne a počúvali a divili sa. Vymenili filter, a už je všetko v poriadku... Zatiaľ...

Dúfam, že na určitú dobu mám pokoj s poruchami, dúfam, že servo sa mi nepokazí po záruke. Ťažko povedať, záleží od jednotlivého kusa auta. Mama má firemnú Fabiu Classic 44kw, najazdené okolo 14000 km a s ňou nemali ešte absolútne žiaden problém. Inak odporúčam pri objednávaní auta zadať montáž alarmu aj ďaľšie doplnky do výroby, v servise často mechanici nevedia, čo vlastne robia, bohužiaľ.

Tankujem zväčša Nat 95, robil som pokusy s Nat 98, Vpower Racing 99, zatiaľ pre mňa vyplýva jedna skúsenosť - čim väčšie oktánové číslo, tým menšia spotreba. Rozdiel medzi Nat 95 a Vpower 99 je nielen v cene, ale auto je o dosť živšie. S autom chodím stále rovnakú trasu, domov-škola-robota, mesto/mimo mesta asi 1/3. Dnes som tankoval Vpower, na minulú nádrž som spravil 710km podľa počítača. Počítadlo nulujem, keď prvý raz zapípa kontrolka; tankujem dovtedy, kým nevypne sa sama nevypne pištoľ.

Inak na novom MR2002 som našiel ďaľšiu odlišnosť - čierne plasty v nárazníku medzi hmlovkami a pod chladičom majú len vodorovné rebrovanie. Musím povedať, predošlý nárazník sa mi páčil viac, tento nový pôsobí takým lacným dojmom...

Nejak som sa rozhovoril, ale veď hádam nevadí. Toto by bol môj prvý príspevok sem, želám vám veľa šťastných kilometrov či už máte Fabiu, Clio, alebo Yarisa.

Igi.H
  • « 00 Reagovat !

foto

05.05.01  10:23

Taky lít takové palivo do Filcky je jako házet perly sviním :o)
  • « 00 Reagovat !

foto

04.05.01  19:24

vencax: neměnily se s olejem náhodou i svíce? Mám zkušenost z Felicie, kdy po výměně po 30 tisících auto znatelně ožilo. Poté jsem je měnil s každým olejem, tj. po 15 tis. Jinak rozdíl mezi 95/98/VPower jsem nikdy žádný nezpozoroval (jenom v peněžence).
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…