Škoda Fabia

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Fabia

• 00 Reagovat !

foto

14.05.01  15:55

« 1.4 44kw a 1.4 50kw

Nazdárek kolegové !
    Mám Fábku 44kw a ve firmě máme 50kw.No rád bych napsal ,že ta moje 44kw jede lépe ,ale není to pravda.Ta 50kw jede lépe hlavně při zatížení a kopečkách nemám na ní šanci s tou svou 44kw.V nízkých otáčkách je to tak stejný,ale jak se dostanu přes 3500 otáček u té firemní 50kw tak zátah je podstatně lepší.Švagr pracuje ve firmě a tam mají jako firemní auta Fabie 2 44kw a 3 50kw.I on potvrdil ,že ty padesátky v kopečkách a na rovinkách jedou lépe .
    Když jsem mu řekl ,že na internetu píší lidé ,že 44kw jedou lépe než 50kw tak mi navrhl,že to můžem jít vyskoušet.
    Najeli jsme na dálnici já 44kw a on si vzal 50kw.
    Na rovince mi ujel s tou 50kw dost rapidně a v táhlém kopečku jsem se s tou 44kw chvilku držel ,ale postupně se začal vzdalovat až mi zase ujel.Připomínám ,že to nebyla 44kw moje ,ale firemní.Jela stejně jak ta moje ,ale prostě těch 6kw je asi poznat.
    Ještě dodávám ,že jsme si to nazpět prohodili a já jel s 50 a on s tou 44kw.Tentokrát jsem s tou 50kw ujel já jemu.Co dodat.
  • « 00 Reagovat !

foto

14.05.01  12:25

« Re: 1.4/44 - rychlost, 1.4/50 startování

1.4/44 - na rovince velmi ochotně přes 175 (tachometrových), víc otestovat mi to moje drahá polovička zakázala, "kombinovaná" 80:20 (svižné město:mimo) na nějakých 12000 km cca 6,5-7 l.
    1,4/50 - to Vám všem fakt startuje úplně normálně ??? Ještě mě napadlo, co brzdy ?
    Moje osobní dojmy jdou silně ve prospěch 1,4/44. Ještě, že ta 50 je služební (viz.servo - ještě nezlobí, ale zatím se mi nevyhnuly žádně ze zde zmíněných problémů u tohoto modelu z r.v. 4/2000)
  • « 00 Reagovat !

foto

14.05.01  12:16

« Re: Problem s kolisanim volnobeznych otacek u 1.4/44kW

Stalo se něco obdobného (při cca 2000 km), jen s tím rozdílem, že jsem dojel na neutrál na křižovatku, párkrát to zakolísalo a chcíplo. Asi po třista metrech, opět při jízdě na neutrál, znovu chcíplo. Od té doby se to už neopakovalo.
  • « 00 Reagovat !

foto

14.05.01  08:42

« Re: TDI Fabia

Pokud jsem se dobře díval, tak mod. rok. 2002 má vpředu mezi mlhovkama malé odlišnosti v provedení čelní masky (MR 2001 mřížka "do kříže", MR 2002 pouze jednoduché -svislé, vodorovné). A potom to zrcátko....
  • « 00 Reagovat !

foto

13.05.01  19:06

Tak to mám 2001, protože jsem ji bral ze skladu (kdo má čekat na výbavu 2měsíce) a protože mám ještě pořád místo zrcátka ten záprtek. Nicméně zas takové mínus to není.
  • « 00 Reagovat !

foto

13.05.01  17:11

Co jsem vyčetl na škodováckém webu tak jedinou viditelnou změnou v novém modelovém roce jak u Fabie tak u Octavie je zvětšené tolik kritizované pravé vnější zrcátko. Jinak ve výbavě ani v designu Fabie jsem nepostřehl žádné změny. Ale pokud sis ji objednával po 1. květnu tak bys měl mít již současný modelový rok.
  • « 00 Reagovat !

foto

13.05.01  15:21

Je to TDI Elegance v Cayene metalíze s černým interiérem (včetně spodní části palubky). Je koupená u Samohýla ve Zlíně. kde mi splnili všechno co jsem si přál a celkem rychle.

Jak se pozná modelový rok 2002?
  • « 00 Reagovat !

foto

13.05.01  13:11

Hufe, jakou barvu laku a interíéru jsi zvolil? Máš už modelový rok 2002? Kde jsi ji kupoval? U Samohýla?
  • « 00 Reagovat !

foto

12.05.01  13:56

627.500Kč a ještě dokoupím tlumiče. Tímto vyzívám všechny, kdo mají zkušenost se sportovními tlumiči pérování, ať uvedou co, kde, za kolik a jak se jeví. Thanks!
  • « 00 Reagovat !

foto pallas

pallas 12.05.01  11:22

huf a kolko si za nu teda dal? (resp. skor tatinek, ze?)
  • « 00 Reagovat !

foto

12.05.01  10:47

To nam toho Huf rekl, asi odjel zkouset...
  • 00 Reagovat !

foto

12.05.01  00:00

« TDI Fabia

Už jí mám!
  • « 00 Reagovat !

foto

11.05.01  18:39

« Re: Dolievanie oleja

Taková spotřeba oleje je nesmysl. Dobré, nové auto jezdí od výměny k výměně. Na druhou stranu, i kdyby byl motor totálné zmetek, výrobce se řekněme trochu hodně jistí.
  • « 00 Reagovat !

foto Diamant

Diamant 11.05.01  15:06

Tá spotreba oleja udávaná výrobcom nebude bežná, ale skôr maximálna a pri starom aute.
  • « 00 Reagovat !

foto Diamant

Diamant 11.05.01  15:04

« Benzín / sviečky

Zo sviečok sa mi veľmi páčia Brisk s povrchovou iskrou a kužeľovým iskrišťom. Len som sa o to ešte nezaujímal, takže neviem presné označenie. Liať N98 do motora s pomerne nízkym kompresným pomerom sa mi zdá zbytočné. Takýto benzín obsahuje rovnaké množstvo energie, iba že je o čosi ťažšie zápalný (je to ochrana proti klepaniu t.j. samozápalu, pre moderné vysokovýkonné motory s vysokým kompresným pomerom a vysokým tepelným namáhaním - napr. 1,4/74) ale na druhej strane má väčšiu rýchlosť horenia (čo vzhľadom na neskorší zápal vedia tieto motory náležite využiť).
  • « 00 Reagovat !

foto Diamant

Diamant 11.05.01  15:04

« Zábeh

S tým zábehom je to skutočne pravda. Prvých 1500 sa má normálne jazdiť tak na 3/4, auto zbytočne nepreťažovať vysokými alebo naopak nízkymi otáčkami, ale ani potom sa nemá ísť až nadoraz. Prevodovka, brzdy, pneumatiky, ložiská sú síce už po 1500 km zabehnuté, ale motor ako taký sa aj ďalej zabieha na jemno. Samotná dĺžka zábehu je silne závislá na toleranciách použitých dielov a môže byť 5.000 ale aj 10.000 km. Ide v podstate o mikroskopické zahladenie styčných plôch pohyblivých častí. A iste viete, aké ťažké je urobiť nejakým predmetom rýhu do materiálu s drsným povrchom a do materiálu totálne vylešteného. Takže ak motor zabiehate dlhšie, BUDE mať dlhšiu životnosť. Ak s ním po 1500 km budete jazdiť na maximum, tak počítajte, že sa omnoho viac opotrebúvava než keby boli vštky plochy dokonale hladké. Ale kto chce kam ... to jazdenie na max. sa dá brať aj ako istá forma tuningu. Nakoľko sa motor viac opotrebí, bude mať vďaka tomu väčšie vôle, menšie trenie a o čosi vyšší výkon. To takzvané zlenivenie motora rozhodne v zábehu neovplyvníte a ja si myslím, že súvisí práve s predošlou vetou. Hoci s tým určite bude súvisieť aj nejaká dynamická vyváženosť motora. Ja som Feliciu zabiehal pomerne dlho a ani teraz nezvyknem jazdiť "na plný kotol", ale občas ju preženiem na maximum a skutočne sa ochotne vytáča až k maximu. A spotreba je pekná (dlhé trasy s priemerom okolo 90 km/h cez kopce za cca 5,9).
  • « 00 Reagovat !

foto

11.05.01  14:46

« Re: 1.4/44 - rychlost, 1.4/50 startování

Bluedream: Mám 1.4/44, 8500km najeto a už jsem zvládl kombinovanou spotřebu 6 l. Jezdím spíš v klídku, na dálnici přes 150km/hod nejedu (jednou jsem zkusil 165 a ještě chtěla jet víc, ale je to zbytečný). Sice dojedu o pár minut později, ale v pohodě a hlavně LEVNĚJI! Je pravada, že ze začátku ta spotřeba byla někde mezi 6,5 - 7 l/100km. Svůj (nedávný) rekord ve spotřebě mám 4,8 l/100km na trati Zlín-Olomouc. Zdá se mi, že čím je víc fabuša zajetá tak tím míň žere (a to podstatně) - žádná novinka, že?
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 11.05.01  14:35

A aky olej tam budete dolievat?
  • « 00 Reagovat !

foto

11.05.01  11:53

Výrobce píše nějakou strašnou hodnotu jako 1 litr/1000km, aby se kryl pro případ, že by to ten motor fakt sežral. Každopádně kdyby mi to tolik oleje bralo, šel bych jim to hodit na hlavu.
  • 00 Reagovat !

foto

10.05.01  12:25

« Dolievanie oleja

Na mojej Fabii 1,4 50 kW mam najazdených 5500 km, no zatiaľ som olej dolievať nemusel. Podľa výrobcu by ho mal motor papkať dosť veľa. Ako ste na tom vy ?
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…