Škoda Fabia

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Fabia

• 00 Reagovat !

foto

15.05.01  13:38

« 1.4 50 KW

Ahoj všichni !
    Také jsem se rozhodoval mezi Fabkou 44 KW a 50 KW.
    Zkusil jsem oba motory a zdálo se mi že ve vyšších
    otáčkách ten motor s 50 KW táhl lépe.Při normální jízdě jsem ,ale rozdíl nezaznamenal.Řekl jsem prodejci ,že bych to rád vyskoušel na jednom táhlejším kopečku u salonu.Vyzkoušel jsem oba motory a s tím 50 kw jsem měl nahorě 125 km/h a s tím 44KW 110 km/h.Ta 44KW začala vadnout dříve tak jsem si koupil 50KW a jsem spokojen.
  • « 00 Reagovat !

foto

15.05.01  13:21

« Re: SVETLA

jestli je to ono (a ja se skoro vsadim ze jo), tak je to vlastnost a ne chyba. A je to v navodu k obsluze a maji to tak vsechny auta, uz asi 20 roku ... tedy, muj byvalej Golf II to tak mel ...
  • « 00 Reagovat !

foto

15.05.01  13:20

« Re: DEFLEKTOR

to je duvod, proc nejsou soucasti originalniho prislusenstvi pro Octavii (a na Fabii je to ORIGINALNI Skoda prislusenstvi ????).
  • « 00 Reagovat !

foto

15.05.01  13:16

Takže je to potom v poriadku ?
  • 00 Reagovat !

foto

15.05.01  13:15

« DEFLEKTOR

Na moju Fabiu som si kúpil predné defloktory resp. ofuky /v predajni ŠKODA /. Teraz sa mi stáva to, že poistka el. otvárania okien pri doraze na deflektor stiahne okno naspäť. Okrem toho mi deflektor nedosadá úplne v časti pri zrkadle, kde pri prechode otvárajúceho alebo zatvárajúceho sa okna, sa mierne posunie.
  • « 00 Reagovat !

foto

15.05.01  13:11

to neni zavisle na svetle, ale na pacce blikace. Pokud nechas packu v poloze "vlevo", bude svitit leva parkovacka. Pokud ji nechas v poloze "vpravo", bude svitit prava. A pokud sviti svetla a ty otevres dvere, tak bude kvicet bzucak ...
  • 00 Reagovat !

foto

15.05.01  13:07

« SVETLA

Na mojeje Fabii 1,4 50 kW, ktorá má 2 mes., sa mi už 2x stalo to, že keď som zastal v miernom kopci tak mi z ničoho nič svietila ľavá parkovačka / pri vypnutých svetlách /a nevedel som s tým nič urobiť. Varovný akustický signál mi mi po vytiahnuti kľúča hučal o stošesť.
    Nemáte niekto podobnú skúsenosť? Čo to može byť ?
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 15.05.01  12:06

« Re: 1.4 44kw a 1.4 50kw - olej ???

Tiez by som rad vedel, aky olej je pre Fabiu 44kW idealny.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 15.05.01  12:05

« Re: RE: Fabia nad 600tis.Kc ??

Preco nie? Aj male auta mozu byt drahe (Corsa, Clio). Ked sa niekomu paci Fabia a chce mat dobry motor a komfort, tak za 300K Kc ju nekupi. Ja mam Fabku sice o polovicu lacnejsiu, ale som spokojny :-) Je pravda, keby som chcel dat 600K Kc za auto a rozhodoval by som sa, tak by to nebolo urcite male auto, ale nieco z nizsej strednej triedy.
  • « 00 Reagovat !

foto

15.05.01  11:46

« Re: Fabia TDI

Gratuluju a tiše závidím. ;-)
    Jsem majitel 44kW Fabuše a při její koupi jsem si vyzkoušel i 50kW (na doporučení prodavačky - známé). Bylo to najetí jenom pár kilometrů, takže moje pocity můžou být zkreslený, ale ta 50ka prostě nejela (jel jsem město i mimo města po okrsce). Bylo mi škoda dávat i těch pár tisícovek navíc za něco, co bylo subjektivně horší. Trošku objektivity do toho vneskla ona prodavačka - v tom autosalónu mají úplně stejný zkušenosti a názor. Snad prý je to jednak vyladěním motoru (50ka se Boleslavi tak nepovedla) a jednak převodovkou. Sám nejsem až takový odborník, ale zkušenost mám tuhle.
  • 00 Reagovat !

foto

15.05.01  11:04

« RE: Fabia nad 600tis.Kc ??

teda, docela se divim, ze se najde clovek, kterej je schopnej dat za Fabii takovou sumu penez (627.500Kc) !!!
  • 00 Reagovat !

foto

15.05.01  09:13

« To Hufnágl

Myslím ,že by bylo lepší zanechat Tvých příspěvků.
    Skutečně mi Tvé příspěvky připomínají řeči nějakého šesťáka na základce se svými kámoši - puberťáky! Vrať se k normální diskusi - pokud nechceš být k smíchu!!!
    Tyto stránky mají sloužit k věcné diskusi, radám,
    předávání užitečných zkušeností - ne k takovému
    plácání co předvádíš !!!
  • 00 Reagovat !

foto

15.05.01  07:00

« 1.4 44kw a 1.4 50kw - olej ???

Majitelé Fábií 44/50 kW jaké máte zkušenosti s minerály, polo a plnosyntetikou?
    Měl jste někdo při použití 100%syntetiky problémy s těsněním nebo nečím jiným?
    Díky.
  • « 00 Reagovat !

foto

14.05.01  23:14

200 km/h má na 6° při 3500 1/min GOLF IV TDI nebo Bora.
  • « 00 Reagovat !

foto

14.05.01  23:14

200 km/h má na 6° GOLF IV TDI nebo Bora.
  • « 00 Reagovat !

foto

14.05.01  22:44

Sice s TDIčkem zkušenosti nemám, ale 200km/h při 3 500ot./min mi připadá, že ti tachometr dost přeměřuje. Myslím si, že by při této tach. rychlosti a s tímto motorem měli být otáčky daleko vyšší.
  • « 00 Reagovat !

foto

14.05.01  22:06

Ani ne, ono točilo asi 3.500ot/min. TDI se prý může celkem honit už od začátku. Já mu ale dávám jen občas, ať si zvyká. BTW, spotřeba je u nezajetého motoru 5,5-6l/100km, což by se mělo zlepšit.
  • « 00 Reagovat !

foto

14.05.01  21:33

Ty už v 500km honíš auto na maximálku? To mi přijde dost drastické.
  • 00 Reagovat !

foto

14.05.01  21:00

« Fabia TDI

Jsem novopečený majitel Fabie TDI Elegance. Výbavu jsem tu už popisoval, takže k motoru. Prostě paráda. Sbírá se už od 1300ot/min, což je dřív, než klasické TDI a táhne na pouhých 100PS celkem dost slušně. Už tam mám najetých 950km a stále sílí. Zvuk je slyšet, ale neruší. Mám tam kola, které mají průměr asi o palec větší, než originál(205/45R16), takže reálné rychlosti budou asi přesné, ne-li vyšší než udávané. Jel jsem s ní 200, ale motor měl teprve 500km, tak jsem toho brzo nechal a vyzkouším to znovu po zajetí.

Trochu mi chybí širší rozsah použitelných otáček motoru (jsem holt zvyklý na benzín - do 7.000ot), ale zato zátah od spodu je fakt příjemný. 240NM je pěkná hodnota, ale čip od ATX to změní na 295 a to je spolu s 130PS asi ideální stav. Už se těším.

Spracování a kvalita materiálů je na prcka velmi dobrá.
  • 00 Reagovat !

foto

14.05.01  18:30

« Bez nadpisu

No ale co teprve 1.0,ta vam da na zadek vsem :o))).
    0-100 za 20s.Nebo bych si pockal na ty trivalce 1.2 40Kw,to bude maso. :o))))) Urcite pojede tacho 200 nejmin.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…