Škoda Fabia
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Fabia
-
« DEFLEKTOR
Na moju Fabiu som si kúpil predné defloktory resp. ofuky /v predajni ŠKODA /. Teraz sa mi stáva to, že poistka el. otvárania okien pri doraze na deflektor stiahne okno naspäť. Okrem toho mi deflektor nedosadá úplne v časti pri zrkadle, kde pri prechode otvárajúceho alebo zatvárajúceho sa okna, sa mierne posunie. -
« SVETLA
Na mojeje Fabii 1,4 50 kW, ktorá má 2 mes., sa mi už 2x stalo to, že keď som zastal v miernom kopci tak mi z ničoho nič svietila ľavá parkovačka / pri vypnutých svetlách /a nevedel som s tým nič urobiť. Varovný akustický signál mi mi po vytiahnuti kľúča hučal o stošesť.
Nemáte niekto podobnú skúsenosť? Čo to može byť ?
-
"-- skrytý --" 15.05.01 12:05
« Re: RE: Fabia nad 600tis.Kc ??
Preco nie? Aj male auta mozu byt drahe (Corsa, Clio). Ked sa niekomu paci Fabia a chce mat dobry motor a komfort, tak za 300K Kc ju nekupi. Ja mam Fabku sice o polovicu lacnejsiu, ale som spokojny :-) Je pravda, keby som chcel dat 600K Kc za auto a rozhodoval by som sa, tak by to nebolo urcite male auto, ale nieco z nizsej strednej triedy. -
« Re: Fabia TDI
Gratuluju a tiše závidím. ;-)
Jsem majitel 44kW Fabuše a při její koupi jsem si vyzkoušel i 50kW (na doporučení prodavačky - známé). Bylo to najetí jenom pár kilometrů, takže moje pocity můžou být zkreslený, ale ta 50ka prostě nejela (jel jsem město i mimo města po okrsce). Bylo mi škoda dávat i těch pár tisícovek navíc za něco, co bylo subjektivně horší. Trošku objektivity do toho vneskla ona prodavačka - v tom autosalónu mají úplně stejný zkušenosti a názor. Snad prý je to jednak vyladěním motoru (50ka se Boleslavi tak nepovedla) a jednak převodovkou. Sám nejsem až takový odborník, ale zkušenost mám tuhle. -
« To Hufnágl
Myslím ,že by bylo lepší zanechat Tvých příspěvků.
Skutečně mi Tvé příspěvky připomínají řeči nějakého šesťáka na základce se svými kámoši - puberťáky! Vrať se k normální diskusi - pokud nechceš být k smíchu!!!
Tyto stránky mají sloužit k věcné diskusi, radám,
předávání užitečných zkušeností - ne k takovému
plácání co předvádíš !!! -
« Fabia TDI
Jsem novopečený majitel Fabie TDI Elegance. Výbavu jsem tu už popisoval, takže k motoru. Prostě paráda. Sbírá se už od 1300ot/min, což je dřív, než klasické TDI a táhne na pouhých 100PS celkem dost slušně. Už tam mám najetých 950km a stále sílí. Zvuk je slyšet, ale neruší. Mám tam kola, které mají průměr asi o palec větší, než originál(205/45R16), takže reálné rychlosti budou asi přesné, ne-li vyšší než udávané. Jel jsem s ní 200, ale motor měl teprve 500km, tak jsem toho brzo nechal a vyzkouším to znovu po zajetí.
Trochu mi chybí širší rozsah použitelných otáček motoru (jsem holt zvyklý na benzín - do 7.000ot), ale zato zátah od spodu je fakt příjemný. 240NM je pěkná hodnota, ale čip od ATX to změní na 295 a to je spolu s 130PS asi ideální stav. Už se těším.
Spracování a kvalita materiálů je na prcka velmi dobrá.

Také jsem se rozhodoval mezi Fabkou 44 KW a 50 KW.
Zkusil jsem oba motory a zdálo se mi že ve vyšších
otáčkách ten motor s 50 KW táhl lépe.Při normální jízdě jsem ,ale rozdíl nezaznamenal.Řekl jsem prodejci ,že bych to rád vyskoušel na jednom táhlejším kopečku u salonu.Vyzkoušel jsem oba motory a s tím 50 kw jsem měl nahorě 125 km/h a s tím 44KW 110 km/h.Ta 44KW začala vadnout dříve tak jsem si koupil 50KW a jsem spokojen.