Škoda Fabia

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Fabia

• « 00 Reagovat !

foto

18.05.01  11:03

« Re: Smarty

dobre, ale drahe auto
  • 00 Reagovat !

foto

18.05.01  11:03

« Smarty

Panove jake mate nazory na Fabii v TDI ?
  • « 00 Reagovat !

foto

18.05.01  10:05

« Re: Nebezpečné Alu kola ???? - ad 2555

Ja mam taky 1.44/44kW a mam obute 185/60 R14 od Continentalu. Slecna u Skodovky mi to vysvetlila tak, ze to vzdy ve fabrice obuji do toho, co maji. kazdopadne mi to vubec nevadi, ze mam sirsi gumy, Fabie na nich vypada mnohem lip.
  • « 00 Reagovat !

foto

18.05.01  08:08

Nevim jestli je to standard, ale videl jsem ty
    185/60 R14 na classicu vzdy jen v kombinaci
    s SDI motorem.
  • « 00 Reagovat !

foto

18.05.01  07:54

Ja mám obuté 195/50 R15 pneu BRAVURA. Na suchej vozovke sedí veľmi dobre, no na mokrej to dosť kĺže.
  • « 00 Reagovat !

foto

18.05.01  06:02

Standard je 185 na Comfort a 165 na Classic.
  • « 00 Reagovat !

foto

17.05.01  23:29

Nevim jak to Skodovka dela, ale ja videl na Fabii Classic 185/60 R14 v zakladu!
  • « 00 Reagovat !

foto

17.05.01  23:01

Proto jsem nechtěl 215/40. Ono hraje roli i jaký máš vzorek a jak je hluboký. Věř mi, že pod 4mm na přední nápravě nejdu. Další věc je směs. Ta sice s šířkou pneu téměř nesouvisí, ale na mokru hraje významnou (ba co dím nejvýznamější) roli. Taková bravura je na mokru jako namydlená. Aquaplaning je samozdřejmě pro širší pneu zrádnější, ale P-ZERO jsem již na kalužích odskoušel a pohoda.
  • « 00 Reagovat !

foto

17.05.01  18:56

Si bezpecnejsi az do momentu kedy naprsi. Vtedy sa mozes na Tvojich sirokych gumach pekne smykat.
  • « 00 Reagovat !

foto

17.05.01  17:50

« Re: Nebezpečné Alu kola ????

A ještě jedna věc. Čím větší je průměr kola, tím větší je styčná plocha s vozovkou. Já mám tento průměr cca o 1 palec větší a je to pohoda. Fabia má totiž moc velké díry pro blatníky, takže větší kolo ji jde jen k duhu. BTW, Mít MPi 44kW, asi by mi to už nejelo, ale TDI si toho rozdílu ani nevšimlo :o)
  • « 00 Reagovat !

foto

17.05.01  17:47

« Re: Nebezpečné Alu kola ????

185/60R14, 195/50R15 i 215/40R16 mají nosnostní index 82. Já jezdím na 205/45R16 s indexem 87, což je minimálně 75kg na pneu k dobru. Potažmo bezpečnost mám vyšší.

Ta definice je podle mně dost přitažená za vlasy. Např. MS Design je profík v oboru a obouvá Fabii na Michelin SXGT 195/45R16 80V, což je pneu s o 30kg menší nosností. Fakt je, že Pirelli P7000 jsou v tomtéž rozměru 84.

Podle mně je nejnebezpečnější rozměr 165/70R14 na Fabii Classic. To musí být katastrofa.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 17.05.01  16:36

« Re: 44kw - 50kw

to: jiri99
    O tom tuningu od CIMBU (sanie+chip) som tiez premyslal, ale neznizi sa tym zivotnost motora, ked tam je vacka ktora je prisposobena skor nizsim otackam?

Ale zmena dynamiky po tej uprave ma dost laka, tak uvidim :-) Maj sa zatial.
  • 00 Reagovat !

foto

17.05.01  15:13

« Nebezpečné Alu kola ????

Nerad ruším studijní debatu, ale mám dotaz na Alu kola na Fabii 1.4 classic. V TP jspu pouze 14" kola a tak se ptám na Vaše zkušenosti a tipy.
    Na sportmotor.sro.cz uváděj, že na Fabii se hodí pouze 185/60R14, 195/50R15 a nebo 215/40R16 ???
    Píšou Při jiných rozměrů vzniká nebezpečí havárie překročením hmotnostních a rychlostních indexů pneumatik !!! Použití jiných je zcela nevhodněé a nebezpečné !!!!!!!! konec citátu.
    Napište co Vaše zkušenosti
    Díky
    Alfík
  • « 00 Reagovat !

foto

17.05.01  13:40

« Bez nadpisu

Dobry vtip :-))) ad 2548
  • « 00 Reagovat !

foto

17.05.01  12:13

« Re: To: Hufnagl

Hm, takže z brigád to nemáš...
  • « 00 Reagovat !

foto

17.05.01  11:08

« Re: zadost

cimrman> Járo promiň, končím z odklony od Fabie a přeji Ti hodně dalších vynálezů. BTW, zkus to urychlit tak o 10minut a budeš king!
  • « 00 Reagovat !

foto

17.05.01  11:05

« Re: DISKY

fija> Keep cool! Ta jednička byla spíš haluz :o)
    Holt mě má naše paní inženýrka ráda. Písemku jsem měl za 2 a na ústním jsem to s trochou štěstí vypiloval. Učil jsem se na to asi 5 hodin. Nebýt hokeje v neděli večer, tak 8, ale jak je vidět, finále bylo o dost přínosnější :o)
  • « 00 Reagovat !

foto

17.05.01  11:02

« Re: To: Hufnagl

Dělám po sobotách v Carrefouru. To hodí celkem balík. Jo, a občas roznáším noviny.
  • 00 Reagovat !

foto

17.05.01  08:39

« To: Hufnagl

Souhlasim s cimrmanem. Mimochodem, Hufe, můžeš ostatním poradit, jak získat při studiu oněch 600 hadrů na TDičko? Brigádama? :-) Já už mám sice VŠ za sebou, ale pokud bych měl tuhle částku v tvých letech, asi bych řešil jiný otázky, jako třeba kvalita bydlení atd...
  • 00 Reagovat !

foto

17.05.01  07:32

« zadost

Chlapci, nic osobniho ale na pokec o studentskem
    zivote si prosim zalozte jinou rubriku.
    Nejprve jste se "rozkecali" v rubrice Fabia sedan, tak lidi s vecnymi prispevky presli sem.
    A vy se vykecavate zase tady.
    Kdo pravidelne sleduje tuto rubriku, aby se neco
    kloudneho dozvedel, neni zrovna nadsen, ze mezi
    dvema vecnymi prispevky musi prelouskat jeste
    deset vasich vzkazu atp.
    Jen doufam, ze od vas nesklidim jen smrst urazek
    a osoceni, ze jsem netolerantni a nemam rad studaky.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…