Škoda Fabia
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Fabia
-
« Re: 44kw - 50kw
TO BLUEDREAM : Jasne, ze vim. Chvili jsem uvazoval stejne jako ty ;-)Zalezi na jakeho vydriducha narazis, ale cca 3.500,- Kc. (+/-).
To ALL - dik za diskuzi o pocasi -- asi budu pres leto jezdit jen rano a vecer, abych si nekazil dojem o aute......;-) -
« Re: pocasi??
Neřekl bych, že studenější směs líp hoří, naopak. Mezichladič je vždy pouze na přeplňovaném motoru a to proto, že při stlačování (přeplňování) se vzduch ohřívá a zvetšuje svůj objem. Do válce se ho tudíž dostane hmotnostně míň a turbo by tudíž ztrácelo účinnost. Fakt je, že nepřeplňovaný motor pojede kolem 0 líp, než ve 30 stupních, ale to souvisí s tím, co jsem napsal. Ne teplota, ale hostota. Valná většina aut má dnes předehřev sacího potrubí a to by tam asi nebylo, kdyby studená směs hořela líp. Myslím si, že vzduch se saje ohřátý, směs studená a při promíchání se dosáhne ideálního kompromisu. -
« Záběh motoru - nutnost nebo zbytečnost ???
Ahoj. Dík všem zůčastněným za postřehy a názory na alu kola. Asi tam dám 15" z Octávky.
Předpokládám že většina z vás kupovala Fábii novou a nějak ji zajížděla. Prosím o radu a vaše zkušenosti jak zajet motor aby potom co nejlépe jel? Známej mi říkal že dobře zajetý motor má větší výkon než špatně zajetý. Otázka je co to zanmená správně zajetý ??? Jo mám 1.4/50KW
Díky Alfík
-
« Re: 16
No, ono ani tak nezalezi ci su 14" alebo 16", pretoze vonkajsi priemer kolesa by mal ostat nezmeneny. Ale velmi zalezi na sirke gumy resp. sticnej plochy s vozovkou. Kamarat raz dal na Feldu 195 gumy a hovoril, ze spotreba isla hore priblizne o 0.5 litra a auto bolo o dost lenivsie. Holt, vyssi valivy odpor je pri slabom motore dost poznat. -
« pocasi??
Chlapi, stava se mi, ze kdyz je poradny vedron, nebo dusno, tak auto jede jak se zatazenou ruckou ( myslim rozjezdy, razeni - moc se mu nechce.... a jindy to jezdi docela pekne? Co s tim? Vim, ze az do toho sednu vecer, a pojedu domu, tak to zase pojede jinak. Nadruhou stranu - ma to o neco nizsi spotrebu... tak nevim. Diky za tip. -
« Re: To: Hufnagl
Sakra, chlapi, nevyčítejte pořád Hufovi, že není chudák. Přejte mu to, když tatík pustí chlup. Taky by se mi to tak líbilo, bejt v jeho kůži. Bejt v kůži tatíka, dal bych mu 50% ceny a o zbytek se chlapče postarej sám. Je to výchovnější a vede to ke snížení spotřeby paliva, aut i synů. -
« Re: Nebezpečné Alu kola ???? - ad 2555
Ja mam taky 1.44/44kW a mam obute 185/60 R14 od Continentalu. Slecna u Skodovky mi to vysvetlila tak, ze to vzdy ve fabrice obuji do toho, co maji. kazdopadne mi to vubec nevadi, ze mam sirsi gumy, Fabie na nich vypada mnohem lip.
Přihlásit se • Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

2. Širší pneu se hustí na nižší tlak.
3. Teplý vzduch oproti studenému má při stejném objemu menší hmotnost, anebo při stejné hmotnosti větší objem. Motor potřebuje pro hoření kyslík, čili čím více hmotnosti molekul kyslíku tím lépe. Jinak řečeno, nejlepší je studený a vlhký vzduch. Předehřívání sání se realizovalo u karburátorových motorů z důvodu snížení spotřeby studeného motoru, u kterého docházelo ke srážení paliva na stěnách sání. Pokud má motor vstřiky na konci sání, není potřeba nijak předehřívat sání. Na teplotě paliva skoro nezáleží oproti teplotě vzduchu.
4. Vůbec si nedělejte hlavu se zajížděním motoru. Stačí dopřát motoru olej a nedržet plyn na podlaze na nejtěžší převod při maximální zátěži. Jde o to, že při takovém zatížení se vlivem tření a tepla z hoření roztáhnou písty a kroužky a pokud se nezadřou, vyfrézují do válců mnohem větší díru než je potřeba. Jestě k tomu zajíždění, pokud se vyhnete již zmíněným extrémům, zajedete motor naprosto dobře. Jinak, to že to někomu jede líp a někomu hůř nezáleží na záběhu, ale na tom jaké díly si navzájem při montáži padli do náruči. Ještě jinak řečeno, když vezmeme 10 stejných, nových aut a změříme jim výkon na brzdě, každé bude úplně jiné včetně průběhů a i po záběhu tato stejná auta budou vykazovat podobné vzájemné rozdíly jako před záběhem. Čili nedělejte si s tím vůbev hlavu.
P.S. Nový závodní motor jezdí cca 1/2 hodiny velmi lehce, hodinu průměrně, hodinu na 90% a potom už jenom naplno. okud je dobře složený, tak vydrží, pokud ne, nevydrží.