Škoda Fabia

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Fabia

• « 00 Reagovat !

foto

26.05.01  13:04

« Re: 1.4 74 kw

Vlastně myslím, že MPI 50kW nemusí být zas až o tolik horší, než 1.4 16V, protože má dobrý průběh MK - 120/2500, zatímco 1.4 16V 55kW má 126/3800 a 74kW 126/4400. Mrkni na www.skoda-auto.cz, tam jsou křivky i ostatní pokec

1.4 16V 74KW je myslím si pro takové, co rádi atakují červené políčka na otáčkoměru.
  • « 00 Reagovat !

foto

26.05.01  12:58

« Re: 1.4 74 kw

Před nedávnem jsem uvažoval podobně. Koupit našláplou Fabii Elegance TDI 74kW nebo Golfa IV Generation TDI 66kW (míň vybaveného)? Golf je dost dobrý, to jo. S fabii TDI jsem se ale svezl a záhy ji i objednal. Golf je dražší a navíc má Fabia není tak úplně tuctová. teď mám najetých asi 3.400km a motor se fajn zajíždí, sílí, žere míň a já si gratuluju, jak dobře jsem vybral.

V Tvém případě bych ale pochyboval, zda je optimální 1.4 74kW.

1. nutno tankovat BA98, jinak se sníží výkon

2. já vní jezdil a jako 100PS mi to rozhodně nepřipadlo (tak spíš 80, ale nebyla zajetá)

3. 1.4 55kW má lepší průběh MK, ale jinak je slabší

=> Já bych asi pouvažoval o Comfort TDI. Máš tam navíc kotouče vzadu :o). Je ale o 60.000 dražší, takže bys musel asi hodně najezdit, aby se Ti rentovala.

1.4 16V prostě neberu jako optimální motor do Fabie. Nepochopím, proč tam nedávají 1.6 75kW. To by bylo optimum.
  • 00 Reagovat !

foto

26.05.01  12:22

« 1.4 74 kw

Prave zvažujem kúpu Fabie 74kw Comfort. Mate niekto s týmto vozom nejaké skúsenosti? silné/slabé stránky? Do úvahy ešte prichádza Golf IV 1.4 55kw. Ktoré auto sa lepsie vyplatí, cenový rozdiel tam už nie je taký velký. Ďakujem za tipy1
  • « 00 Reagovat !

foto

25.05.01  17:02

« Re: autorádio

Lu: pokud anténa nemá předzesilovač, dá se s tím něco dělat?
  • « 00 Reagovat !

foto

25.05.01  15:47

Este treba zaspominat na stare dobre radia pracujuce v rozsahu LW, MW. Tie isli aj bez predzosilnovacov, v tuneli....proste vsade. Aj ked ta kvalita....:-( Ale bol to urcite kus historie....
  • « 00 Reagovat !

foto

25.05.01  13:14

Není potřeba přidávat předzesilovač, ale pouze ten "oddělovač napájení pro anténní předzesilovač" = tzv."fantomové napájení". Ten předzesilovač je umístěn přímo u antény (na každém jiném místě by měl menší účinnost) a napájen je po koaxiálním kabelu této antény (aby se ušetřil jeden drát +12V). Tento způsob napájení je běžně používán u televizní a satelitní techniky. Tedy pokud nemá autorádio po zapnutí na svém anténním vstupu 12V pro nap. předzesilovače, potom je tam nutno těch 12V přivést právě tím zmíněným fantomovým napájením. To zajistí, že se napětí dostane na koax. kabel od antény (a napájí se předzesilovač), ale současně zabrání, aby se napětí dostalo do anténního vstupu autorádia (pro elektrotechniky: je tam pouze jeden kondenzátor). To jsem se teda rozkecal, ale myslím, že teď je to všem jasné.
  • « 00 Reagovat !

foto

25.05.01  08:21

Měl jsem ten samý problém s přijmem autorádia. Když mi ho poprvé namontovali (PIONEER - celkem slušnej), tak jsem myslel že jsem koupil nějaký First nebo co od šikmoočařů. Vůbec nehrálo. Tak spátky do servisu. Chopil se toho jiný pracant a samozřejmě - špatně zapojený. Tvrdil, že ten konektor u Fabie je přizpůsobený jen na originál rádio ze škodových závodů :-) - jde o nezvyklý způsob napájení předzesilovače umístěného už v přípravě pro autorádio. Chvilku se v tom konektoru hrabal (koukal jsem mu po předchozí zkušenosti přes záda), přepojil NĚKOLIK drátů, přidal "oddělovač napájení pro anténní předzesilovač" za cca 300,- a řekl, že si to nemohlo pamatovat ani nastavení pamětí. Měl samozřejmě pravdu - nepamatovalo.
    Takže doporučuju: co nejrychleji do servisu ať upraví zapojení konektoru a přidají předzesák.
  • « 00 Reagovat !

foto

24.05.01  14:37

Předzesilovač v anténě u fabie je napájen po koaxu => je nutno mít rádio už s tímto způsobem napájení, pokud to rádio neumí, je nutno přidat takovou výhybku - fantomové napájení. V servisu by to měli znát, ale vzhledem k tomu jak to dneska chodí se radši přeptej, zda to tak opravdu zapojili.
  • 00 Reagovat !

foto

24.05.01  14:30

« autorádio

Vie mi niekto poradiť s problémom okolo príjmu signálu autorádia. V aute mám namontované autorádio KENWOOD s RDS, ale keď vyjdem z mesta strácam signál. Na Felícii s obyčajnou anténou sa mi to nestávalo. Autorádio som si nechal namontovať u dílera Škodovky. Je normálne, že anténa s elektronickým zosilňovačom signálu nevie zachytiť signál mimo mesta. Nie je to náhodou zle namontované? Ďakujem za každú odpoveď.
  • 00 Reagovat !

foto

24.05.01  14:02

« Řazení jde ztuha

Mám novou Fabii (druhý den) a jde tam dost těžce zařadit jednička a dvojka, až zůstávám stát kvůli několika pokusům na světlech a ldii na mně troubí (to se mi stalo jen 1x). V autosaloonu mi řekli, že to je naprosto normální a že se nemám bát zabrat. Co si o tom myslíte a co s tím, upraví se to samo?
  • « 00 Reagovat !

foto

22.05.01  17:43

« Re: OPRAVA : 15

Obecně nejde odpovědět.Vždy je to ve velké míře hlavně přístup osoby(likvidátora) jako takové.Při odklízení sněhu do mých dveří nacouvala Multikára.Jeden likvidátor chtěl napsat opravu kladivem a druhý napsal celé nové dveře.
  • 00 Reagovat !

foto

22.05.01  14:24

« OPRAVA : 15" a nehoda

Samozrejme som mal na mysli kolesá väčšie ako 15" v prípade nehody. Pardón !!!
  • 00 Reagovat !

foto

22.05.01  14:22

« 15" a nehoda

Neviete ako by postupovala poisťovňa v prípade nehody keby som mal obute 15" pneu ?. Vo veľkom TP sú na Fabiu 50kW písané max. 15" kolesá.
  • « 00 Reagovat !

foto

20.05.01  00:00

« Re: to Hufnágl

To koukám. Takové pneu doopravdy existují, jenom nevím, jestli se foukají nebo je to jen nalepený pásek gumy :o)
  • « 00 Reagovat !

foto

20.05.01  00:00

« Re: to vici

1,7 a 1,5 - to je skoro podtlak! Doopravdy tak málo?
  • « 00 Reagovat !

foto

19.05.01  19:09

« Re: to vici

ATX: DIk:o)) fakt tak malo?ja tam dal 2,1 a 2,0. co nejdriv vyzkousi:o)
  • « 00 Reagovat !

foto

19.05.01  14:29

« to vici

1,7 předek a 1,5 zadek, když budeš jezdit sám.
  • « 00 Reagovat !

foto

19.05.01  14:09

« to Hufnágl

1. K těm 18", přesně tak jak řekl kamikaze 215/35 18. Prostě si vezmu nabídku rozměrů pneu a hledám něco, co je v toleranci. Pokud nenajdu, volím jiný průměr ráfku a opět hledám.
    2. Vůbec jsi nic nezničil, to bys musel jet v Srpnu s celou rodinou naplno až do Španělska s MOGULEM v motoru. Jeň ho občas prožeň, ať ví co a jak.
  • « 00 Reagovat !

foto

19.05.01  12:43

« Re: to all

ATX: jaka je podle Tebe optimalni hodnota tlaku v pneu 195/45 R15 na Facku ? Dik za odpoved
  • « 00 Reagovat !

foto

19.05.01  12:35

« Re: to all

Stacilo by i jen 215/35-18", je to o neco malo pres 5% tolerance (5,2%) na 185/60-14"
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…