Škoda Fabia
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Fabia
-
« Re: autorádio
Existuje. Měl jsem ho namontovaný na favoritu. Je to celkem malá krabička, má vstup a výstup anténního koaxu, zemnící očko a vstup pro +12V. Vešlo se to pod tapecírung střechy.
Dnes bych se už radši poptal po celé nové anténě s vestavěným předzesilovačem (bývá přímo v kořenu antény). -
Lu: díky za odpověď, problém je v tom, že to není Škoda, ale Mazda. Jedná se mi o to, jestli existuje nějaký univerzální zesilovač, protože ty * z AP Spořilov dokážou tak akorát kecat a pražská rádia občas chrochtají i po Praze. V Mladé Boleslavi už nejde ani jedno. -
« Re: Fabia 2.0
Oba máte pravdu, protože nějakou dobu u Fábie (a to ve všech karosářských provedeních) motor 2.0 zmizel. Ale teď už tam zase ten 2.0 je (opět u všech verzí karoserie). Kdo je však pozornější tak zjistí, že tenhle "nový" 2.0 už splňuje AU4 a hlavně má trochu jiné parametry EU 2 měl 85 kW/5200 ot. EU 4 má 85 kW/5400 ot. a navíc má trochu horší průběh MK v ot. nad 2500. Pokud už není u Octávie také EU 4 tak to můžete porovnat. Dříve byly 2.0 u Fábie i Octávie stejné, teď je u OCT. EU2 a u FAB. EU4. Trochu mě překvapilo že výrobce udává u Fábie s 2.0 EU4 o něco lepší udávanou hodnotu zrychlení 0-100 než u dříve montovaného 2.0 EU2, když křivka průběhu MK i výkon novějšího motoru je o něco horší. -
« Re: 1.4 74 kw
Mno,pri sileny cene 420Kkc(nevim jak na Slovensku),bych uz se porozhledl po jinym aute ne?.Napr jestli,preferujes nemecky auta,tak teba Golf Edition 1.6 za 439Kkc a neni co resit.Faktem je,ze pri cene okolo 450Kkc je spouty jinych a lepsich aut :o)Tim nechci Fabku hanit,ale za ty prachy....
-
Tak aby si to od Hufa nemal zas take jednostranne 8-) Ja som kupil 1.4 16V, som s tym maximalne spokojny. Ano, mal by si tankovat 98. Ja som slabsi zatial neskusal. Co sa tyka jazdnych vlastnosti, ak chces bezpecne a rychlo predbiehat, potrebujes motor vytocit do otacok nad 3500. Ale bezna jazda sa zvlada v pohode v "beznych" otackach nad 2000. Samozrejme, tam ten tah nie je dych beruci, ale postacujuci. Vyhody dieselu ti uz Huf opisal, ja len pripomeniem tichost a kultivovanost benzinu. Konecne rozhodnutie bude na tebe 8-). Ked som auto kupoval ja (pred rokom), tak 74 kW TDI este nebolo v ponuke. Ale ani dnes (vzhladom na cenovy rozdiel) by som sa asi nerozhodol inak.
P.S. 100-konovy benzin ma v serii kotuce aj vzadu, od zaciatku vyroby Fabii. -
Pokud se jedná o fabii a seriovou anténu, tak tam předzesilovač je, pokud jde o jinou anténu, je možno ji předzesilovačem dovybavit (koupíš v prodejně autorádií). Je vhodné ho umístit co nejblíže anténě a napájet z autorádia (z výstupu pro napájení předzesilovače). Pokud se chceš poradit přímo s lidmi od škodovky, dej sem mail a já ti pošlu kontakt. -
Vlastně myslím, že MPI 50kW nemusí být zas až o tolik horší, než 1.4 16V, protože má dobrý průběh MK - 120/2500, zatímco 1.4 16V 55kW má 126/3800 a 74kW 126/4400. Mrkni na www.skoda-auto.cz, tam jsou křivky i ostatní pokec
1.4 16V 74KW je myslím si pro takové, co rádi atakují červené políčka na otáčkoměru. -
Před nedávnem jsem uvažoval podobně. Koupit našláplou Fabii Elegance TDI 74kW nebo Golfa IV Generation TDI 66kW (míň vybaveného)? Golf je dost dobrý, to jo. S fabii TDI jsem se ale svezl a záhy ji i objednal. Golf je dražší a navíc má Fabia není tak úplně tuctová. teď mám najetých asi 3.400km a motor se fajn zajíždí, sílí, žere míň a já si gratuluju, jak dobře jsem vybral.
V Tvém případě bych ale pochyboval, zda je optimální 1.4 74kW.
1. nutno tankovat BA98, jinak se sníží výkon
2. já vní jezdil a jako 100PS mi to rozhodně nepřipadlo (tak spíš 80, ale nebyla zajetá)
3. 1.4 55kW má lepší průběh MK, ale jinak je slabší
=> Já bych asi pouvažoval o Comfort TDI. Máš tam navíc kotouče vzadu :o). Je ale o 60.000 dražší, takže bys musel asi hodně najezdit, aby se Ti rentovala.
1.4 16V prostě neberu jako optimální motor do Fabie. Nepochopím, proč tam nedávají 1.6 75kW. To by bylo optimum.
Přihlásit se • Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!