Škoda Fabia
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Fabia
-
« Re: Služební Fabia
Kamarád má na Fabii kola ocelová 15“ a říká, že to skáče jako těhotný klokan. Navíc můj region je Morava, to nejsou žádné cesty po dálnici, spíš naopak po okrskách různými kotáry. Časté startování a popojíždění. Parkování u obrubníků. Prý snad tomu TDi neprospívá časté startování a krátké cesty. Máš s tím nějakou zkušenost. Ty xenony by se mi taky líbili. Ale k tomuhle akčnímu modelu nejdou přiobjednat. Zato je tam to ESP. To doposud nebylo možné v běžné nabídce. Čipnout mě to samozřejmě ve firmě nikdo nenechá. -
« Služební Fabia
Zdravím všechny. Dlouho jsem se prokousával celou rubrikou o Fabiích. Je tady spousta zajímavých informací a úvah. V lednu budu mít možnost jako zaměstnanec nadefinovat novou Fabii. Mám dáno několik podmínek. Musí to být Fabia, barva bílá Candy, finanční limit je 526300 Kč. Procházel jsem si informace na www.skoda-auto.cz a vybral jsem prozatím tuhle variantu: Fabia Combi Joy 1,9 TDi + klimatizace + ESP + sportovní paket. Pro informaci ještě uvádím, že akční model Joy má litá kola 14" Dent, malý kožený paket, spec. látku sedaček, ABS + MSR, vyhřívaná zrcátka, přední mlhovky, radio Symphony s CD přehrávačem a 8 repro, centrální zamykání s dálkovým ovládáním, el. ovládání oken vpředu. Vychází z verze Clasic. Rád si vyslechnu názor někoho jiného. Co byste vybrali? Fabia RS se samozřejmě nedělá v bílé barvě. Díky předem. -
« Re: Ojetina
jo to je přesný, on interiér Felicie byl docela povedenej a hezkej, ale ten jednoduchej volant byl fakt zbytečnej. S airbagovým volantem, to hned vypadalo úplne jinak, více hodnotněji a moderněji. By mě zajímalo jestli se dodával ten jednoduchej volant i do zemí EU, i když tam se asi bez airbagu auto nedodávalo asi vůbec. -
« Re: Ojetina
daytona: No airbagový volant bez airbagu byla specialita Felicii. Normálně v základu měla takovej ten ošklivej volat se dvěma loukotěma, jenom takovou tu příčku evolucí převzatou ještě z Favorita, když sis objednal airbag, tak jsi měl 4 ramenný volant normálního moderního vzhledu. No a tahle akční verze, měla sice ten pěkný 4ramenný volant, ale nebyl v něm airbag. -
« Baterka & servo
Dobrý den !
Chtěl jsem se zeptat zda se někdo nesetkal s podobným problémem.
Mám Fábii a musel jsem vyměnit baterku byla už špatná zamrzal jeden článek.Po této výměně vše fungovalo až na jednu věc servo.Funguje asi následovně: Ráno když přijdu k autu a nastartuji tak se rozsvíti kontrolka volantu s vykřičníkem jako,že je problém se servem.Normálně po nastartování zhasne ,ale ona zůstane svítit a servo jde tíž jak když je zhaslá.Když vypnu motor a znovu nastartuji je vše v pořádku kontrolka nesvítí a servo funguje naprosto bez problému.Během jízdy ani jednou neblikne ,když vypnu motor a jdu tankovat ,nebo pokud stojí auto půl hodiny a chci nastartovat vše proběhne jak má.Problmém nastane aspoň mi to tak přijde ,když auto schládne na venkovní teplotu.Pak se opakuje viz. nahoře tj. zůstane rozsvícená kontrolka serva po nastartování.Je nutno vypnout motor a znovu nastartovat a je vše ok.
Tohle to začlo dělat dle mého po výměně baterie a proto se ptám jestli se tohle někomu přihodilo a jestli to chce jen třeba já nevím vymazat chybové hlášky z řídici jednotky,nebo nějakým spůsobem seřídit servo opravdu nevím .
Možná je to zhoda náhod a prostě začíná odcházet servo..
Předem děkuji za odpov+edi Radek
-
« Baterka 7,
Dobrý den !
Chtěl jsem se zeptat zda se někdo nesetkal s podobným problémem.
Mám Fábii a musel jsem vyměnit baterku byla už špatná zamrzal jeden článek.Po této výměně vše fungovalo až na jednu věc servo.Funguje asi následovně: Ráno když přijdu k autu a nastartuji tak se rozsvíti kontrolka volantu s vykřičníkem jako,že je problém se servem.Normálně po nastartování zhasne ,ale ona zůstane svítit a servo jde tíž jak když je zhaslá.Když vypnu motor a znovu nastartuji je vše v pořádku kontrolka nesvítí a servo funguje naprosto bez problému.Během jízdy ani jednou neblikne ,když vypnu motor a jdu tankovat ,nebo pokud stojí auto půl hodiny a chci nastartovat vše proběhne jak má.Problmém nastane aspoň mi to tak přijde ,když auto schládne na venkovní teplotu.Pak se opakuje viz. nahoře tj. zůstane rozsvícená kontrolka serva po nastartování.Je nutno vypnout motor a znovu nastartovat a je vše ok.
Tohle to začlo dělat dle mého po výměně baterie a proto se ptám jestli se tohle někomu přihodilo a jestli to chce jen třeba já nevím vymazat chybové hlášky z řídici jednotky,nebo nějakým spůsobem seřídit servo opravdu nevím .
Možná je to zhoda náhod a prostě začíná odcházet servo..
Předem děkuji Radek
-
« Re: Elektrické topení
Ja Ti muzu doporucit to Webasto, mam ho v aute a je to perfektni vecicka! Za nejvetsi mrazy 15 minut po jeho zapnuti mam teply motor (ohriva chladici kapalinu) a teply interier (vetraky automaticky spina do 1. polohy), rozmrazi se sklo a sedacky jsou teple. Da se to napojit i na pager.
Přihlásit se • Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Já jsem taky z Moravy-Ostrava, jezdím sice skoro pořád dálkové, ale i dost po městě.
O chipu nikdo nemusí vědět, jen Ty :o) Nikdo to nepozná, nečoudí, doporučuju cimbu, mám ho taky. To popojíždění není sice opotimální, ale když to nebudeš studené vytáčet, tak není problém, záleží taky, jestli to auto využiješ i jinak, než jen z práce a do práce.
Xenony se dají i dokoupit, taky jsem je neměl od novoty.