Škoda Fabia

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Fabia

• « 00 Reagovat !

foto

05.01.04  10:25

« Re: Služební Fabia

Já mám 185/60/14 a ve větších rychlostech cítím, že to není to pravé ořechové. Jel jsem i na 16.kách a nezdálo se mi to nějak tvrdé. Jestli máš možnost, zkus se svézt v RS a uvidíš.
    Já jsem taky z Moravy-Ostrava, jezdím sice skoro pořád dálkové, ale i dost po městě.
    O chipu nikdo nemusí vědět, jen Ty :o) Nikdo to nepozná, nečoudí, doporučuju cimbu, mám ho taky. To popojíždění není sice opotimální, ale když to nebudeš studené vytáčet, tak není problém, záleží taky, jestli to auto využiješ i jinak, než jen z práce a do práce.
    Xenony se dají i dokoupit, taky jsem je neměl od novoty.
  • « 00 Reagovat !

foto

05.01.04  08:39

Kamarád má na Fabii kola ocelová 15“ a říká, že to skáče jako těhotný klokan. Navíc můj region je Morava, to nejsou žádné cesty po dálnici, spíš naopak po okrskách různými kotáry. Časté startování a popojíždění. Parkování u obrubníků. Prý snad tomu TDi neprospívá časté startování a krátké cesty. Máš s tím nějakou zkušenost. Ty xenony by se mi taky líbili. Ale k tomuhle akčnímu modelu nejdou přiobjednat. Zato je tam to ESP. To doposud nebylo možné v běžné nabídce. Čipnout mě to samozřejmě ve firmě nikdo nenechá.
  • « 00 Reagovat !

foto

04.01.04  10:06

Ahoj, myslím, že budeš spokojenej, mám taky 1,9tdi combi,klima,4x el. okna,el. zrcatka,xenony... dá se říct taky služební, psal jsem tu už dříve, určitě jsi to četl. Mám chip od Cimbu. Jen by to chtělo větší kola, 14. jsou malé...
  • « 00 Reagovat !

foto

03.01.04  12:25

« Re: Ojetina

Čtyřramenej volant je pro tebe zkrátka airbagovej, já to chápu. Podobnej se dělal i do favoritů, i když ten byl vidět tak zřídka - jako by vůbec nebyl ..
  • 00 Reagovat !

foto

03.01.04  11:40

« Služební Fabia

Zdravím všechny. Dlouho jsem se prokousával celou rubrikou o Fabiích. Je tady spousta zajímavých informací a úvah. V lednu budu mít možnost jako zaměstnanec nadefinovat novou Fabii. Mám dáno několik podmínek. Musí to být Fabia, barva bílá Candy, finanční limit je 526300 Kč. Procházel jsem si informace na www.skoda-auto.cz a vybral jsem prozatím tuhle variantu: Fabia Combi Joy 1,9 TDi + klimatizace + ESP + sportovní paket. Pro informaci ještě uvádím, že akční model Joy má litá kola 14" Dent, malý kožený paket, spec. látku sedaček, ABS + MSR, vyhřívaná zrcátka, přední mlhovky, radio Symphony s CD přehrávačem a 8 repro, centrální zamykání s dálkovým ovládáním, el. ovládání oken vpředu. Vychází z verze Clasic. Rád si vyslechnu názor někoho jiného. Co byste vybrali? Fabia RS se samozřejmě nedělá v bílé barvě. Díky předem.
  • « 00 Reagovat !

foto

03.01.04  01:00

jo to je přesný, on interiér Felicie byl docela povedenej a hezkej, ale ten jednoduchej volant byl fakt zbytečnej. S airbagovým volantem, to hned vypadalo úplne jinak, více hodnotněji a moderněji. By mě zajímalo jestli se dodával ten jednoduchej volant i do zemí EU, i když tam se asi bez airbagu auto nedodávalo asi vůbec.
  • « 00 Reagovat !

foto

02.01.04  23:35

No, alespon tam davali i jinej volant, za ten obycejnej by bylo treba nekoho zabit...
  • « 00 Reagovat !

foto

02.01.04  21:34

No to mi bylo jako uživateli fakt jedno jakou má hřídel... že jo :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

02.01.04  21:09

Ten volant byl ale úplně jinej, u airbagu se liší hřídel, náboj, nedá se vzájemně zaměnit, bez airbagu se dělaly volanty dva: obyč. dvoušprušlovej a "delux čtyřšprušlovej", ten s airbagem jenom vypadá stejně.
  • « 00 Reagovat !

foto

02.01.04  19:45

« Re: Elektrické topení

to 1.2HTP: no to jo, je to levnejsi. Ale ver mi, nezavisle topeni ma taky neco do sebe. Neexistuje tzv. studeny start, kdyz motor i olej maj teplotu -15 nebo -20 stupnu. Tohle nejvic skodi motoru, olej je husty a ma zhorsene mazaci schopnosti.
  • « 00 Reagovat !

foto

02.01.04  19:38

:)))) tohle je fakt dobry!!! dik za vysvetleni, fakt jsem netusil vo co go...:))
  • « 00 Reagovat !

foto

02.01.04  19:32

daytona: No airbagový volant bez airbagu byla specialita Felicii. Normálně v základu měla takovej ten ošklivej volat se dvěma loukotěma, jenom takovou tu příčku evolucí převzatou ještě z Favorita, když sis objednal airbag, tak jsi měl 4 ramenný volant normálního moderního vzhledu. No a tahle akční verze, měla sice ten pěkný 4ramenný volant, ale nebyl v něm airbag.
  • « 00 Reagovat !

foto

02.01.04  15:23

No a přímotop bude stát tak do 500 Kč! A 1kW může dávat po kratší dobu s přehledem.
  • « 00 Reagovat !

foto

02.01.04  14:31

to oddie: ja jsem to kupoval spolu s autem, ale koukal jsem na web a ten stejny typ stoji v prepoctu 25 tisic.
  • 00 Reagovat !

foto

02.01.04  08:29

« Baterka & servo

Dobrý den !
    Chtěl jsem se zeptat zda se někdo nesetkal s podobným problémem.
    Mám Fábii a musel jsem vyměnit baterku byla už špatná zamrzal jeden článek.Po této výměně vše fungovalo až na jednu věc servo.Funguje asi následovně: Ráno když přijdu k autu a nastartuji tak se rozsvíti kontrolka volantu s vykřičníkem jako,že je problém se servem.Normálně po nastartování zhasne ,ale ona zůstane svítit a servo jde tíž jak když je zhaslá.Když vypnu motor a znovu nastartuji je vše v pořádku kontrolka nesvítí a servo funguje naprosto bez problému.Během jízdy ani jednou neblikne ,když vypnu motor a jdu tankovat ,nebo pokud stojí auto půl hodiny a chci nastartovat vše proběhne jak má.Problmém nastane aspoň mi to tak přijde ,když auto schládne na venkovní teplotu.Pak se opakuje viz. nahoře tj. zůstane rozsvícená kontrolka serva po nastartování.Je nutno vypnout motor a znovu nastartovat a je vše ok.
    Tohle to začlo dělat dle mého po výměně baterie a proto se ptám jestli se tohle někomu přihodilo a jestli to chce jen třeba já nevím vymazat chybové hlášky z řídici jednotky,nebo nějakým spůsobem seřídit servo opravdu nevím .
    Možná je to zhoda náhod a prostě začíná odcházet servo..
    Předem děkuji za odpov+edi Radek
  • 00 Reagovat !

foto

02.01.04  08:27

« Baterka 7,

Dobrý den !
    Chtěl jsem se zeptat zda se někdo nesetkal s podobným problémem.
    Mám Fábii a musel jsem vyměnit baterku byla už špatná zamrzal jeden článek.Po této výměně vše fungovalo až na jednu věc servo.Funguje asi následovně: Ráno když přijdu k autu a nastartuji tak se rozsvíti kontrolka volantu s vykřičníkem jako,že je problém se servem.Normálně po nastartování zhasne ,ale ona zůstane svítit a servo jde tíž jak když je zhaslá.Když vypnu motor a znovu nastartuji je vše v pořádku kontrolka nesvítí a servo funguje naprosto bez problému.Během jízdy ani jednou neblikne ,když vypnu motor a jdu tankovat ,nebo pokud stojí auto půl hodiny a chci nastartovat vše proběhne jak má.Problmém nastane aspoň mi to tak přijde ,když auto schládne na venkovní teplotu.Pak se opakuje viz. nahoře tj. zůstane rozsvícená kontrolka serva po nastartování.Je nutno vypnout motor a znovu nastartovat a je vše ok.
    Tohle to začlo dělat dle mého po výměně baterie a proto se ptám jestli se tohle někomu přihodilo a jestli to chce jen třeba já nevím vymazat chybové hlášky z řídici jednotky,nebo nějakým spůsobem seřídit servo opravdu nevím .
    Možná je to zhoda náhod a prostě začíná odcházet servo..
    Předem děkuji Radek
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 02.01.04  07:57

Daytona: nač tě přišlo, to Webasto?
  • « 00 Reagovat !

foto

01.01.04  22:55

« Re: Topení

No to mas pravdu, je to draha vecicka...:( bohuzel o primotopu nevim...
  • 00 Reagovat !

foto

01.01.04  22:37

« Topení

Díky za odpovědi. A hodně zdraví spokojenosti atd. v novém roce. Nezávislé topení nechci, v našich podmínkách je to asi zbytečné a zbytečně drahé stačí nějaký 12V přímotop který topí hned, na rozdíl od nezávislého topení.
  • « 00 Reagovat !

foto

01.01.04  20:58

Ja Ti muzu doporucit to Webasto, mam ho v aute a je to perfektni vecicka! Za nejvetsi mrazy 15 minut po jeho zapnuti mam teply motor (ohriva chladici kapalinu) a teply interier (vetraky automaticky spina do 1. polohy), rozmrazi se sklo a sedacky jsou teple. Da se to napojit i na pager.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…