Škoda Fabia
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Fabia
-
« To: Hufnagl
Právě jsem mrknul na tvýho miláčka a musím ho pochválit... Mimochodem, chybějící otvory pro klíče (v klikách) jsou součástí nějaký příplatkový výbavy? Chromovaná mřížka chladiče je pěkná a barva se mi taky vždycky líbila cyane (ale na skladě byla jen stříbrná, tak jí mám a je to klasika)... -
« Re: To Hufnagl
Co sa tyka mojej spotreby tak po 9600 km je to 6.3 podla PP. V tom bolo jazdenie v zime so zimnymi gumami. Asi 30% po meste, dialnice jazdim tak 130 - 150. Pravdu povediac viac ako 150 sa bojim. Ze som zvolil Fabiu zatial nelutujem, k podivu aj ten 50kW motor mi celkom staci. Neviem si predstavit ako by som isiel do Tatier s 2 bicyklami a batozinou pre 2 s Coupe. To by som musel namotovat asi stresny nosic co neznasam. -
« Re: Golf versus Fabia
To med100: Ja by som asi bral Golf. Kolega ho ma a nestazuje si. Fakt je ze poistka bude vacsia na Golf (tusim plati rocne nejako okolo 30.000) ako na Fabiu. Ale ziskas auto na urovni Oktavie nie Fabie. Ma to ABS co je plus. Ten motor 55 kW tomu kupodivu celkom staci. Subjektivne je to zivsie ako Octavie 1.6i. -
med100> Odporucam Fabiu. Ked uz Golfa, tak nie zakladneho. Inak po Golfe som tiez poskuloval, chcel som tiez Slovakiu. Do Slovakie ale nie je mozne nic doobjednat, vyrabaju sa vsetky uplne rovnake. A je to zbytocne vela penazi za nic moc :(( Radsej som zobral Fabku a nelutujem :)
Teraz na leto chystaju dalsi Golf z Blavy. Neviem nazov modelu, ma to mat 1.6 77kw motor, klimu, abs, el. okna, tusim aj 15" hliniky, cena ma byt 599.900 Sk, uz beru aj objednavky. (Aj zlodeji :(()
Predajcovia Skody v Blave su hrozni :(( Na kazdeho z nich by som nieco mohol napisat, ked som kupoval auto, tak som obehol vsetkych v Blave. Najlepsi v Blave je Danubiaservice na Roznavskej (ale aj tak nic moc), najhorsi tusim Autopark aj Malcharek (v servise pracuju sami majstri Capkovia). Nakoniec som dal na odporucanie kamarata a obvolal predajne v okoli Blavy a nakoniec som auto kupil v Galante. Odporucam prejst si trasu BA-Samorin-Dunajska Luzna-Dunajska Streda-Galanta-Sered-BA, trasa je dlha cca. 70 km, je na nej spolu asi 8 Skodovackych predajcov, ak neratam Blavackych. Zisti si, co kde ponukaju gratis a vyberaj... Zelam stastnu ruku :))
-
matuS 03.06.01 23:46
mracek> blbost. dneska su auta daleko nekvalitnejsie ako predtym, lebo su prespikovane kazivou a neodskusanou elektronikou, nove modely su robene strasne narychlo a bez testov (testuje sa len virtualne v PC). Jednoducho dneska ti prdne jedna poistka a ked nemas nahradnu, tak si v . Kvalita spracovania, motora, ochrana karoserie voci hrzi a podobne su samozrejme na vyssej urovni, ale proste ked prdne elektrika... -
matuS 03.06.01 15:08
vw golf IV nieje kvalitne auto. pozri si tabulky, pozri si skusenosti inych. a navyse je predrazene.
to ze mas golfII a je kvalitny, to je pekne. ja mam vw chrobak, r.v.1968 a to auto nema chybu, nezere olej, vsetko ako nova, akurat trocha rezne kasna, ale to uz je opravene. ale to je minulost. pritomnost je tu a ta hovori, ze kvalitne nemecke znacky su mercedes,a porsche. a to s tym mercedesom tiez nieje iste... -
Golf určite nie je šmejd. Vôbec nerozumiem tomu, prečo by argument "je to VW" hovoril proti Golfu. Práve naopak! Momentálne mám Golf II a musím povedať, že napriek rokom je to stále výborné auto. Napr., za mladšiu Felíciu by som ho určite nevymenil. Golf IV poznám, moja mama ho má a aj keď je to 1.4 Basis, je viac ako OK. Problém je v tom, že nepoznám Fabiu: V celej Bratislave nie je ani jedna predvádzacia Fabka s 1.4 74 kw motorom ! U nás sú predajcovia škodovky proste otrasní.
Autá nie sú so skladu, ale budúci týždeň vo výrobe. Takže za takých 14 dní sa už budem voziť na novom Golfe (alebo žeby predsa radšej na Fabii?)
apropo: Ďakujem za rady -
med100> Ja novou Fabii mám a můžu říct, že kvalita je dost dobrá. Golf je samozdřejmě dobré auto, ale dáváš víc peněz za nic. Já bych bral Golfa tak za 850.000CZK (1.9TDI GTI 150PS na 17" s plnou výbavou), to by byl nářez. Kupovat ale nějakého základního žebráka, to bych dal vždy přednost Škodovce. BTW, bereš auto ze skladu?