Škoda Fabia

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Fabia

• « 00 Reagovat !

foto

07.06.01  12:16

« Re: Rozpaky nad fabií

to Joed: Je pravda, že Fabia je oproti Felicii o víc než jednu generaci dál pokud jde o jízdní vlastnosti a komfort. Uznal bych taky, že obě 50 kW verze jsou přibližně stejně živé. Ostatní výhrady jsi však ponechal bez komentáře. Fabie s 16V motory a nějakou tou výbavou však už dosahují ceny, za kterou je možné uvažovat o slušném autě nižší střední třídy. Takže není divu,že naprostá většina Fabií u nás jezdících je 44 nebo 50 kW. Jsem jen zvědav, kdo si bude u nás fabie kupovat až se do nich přestanou dávat (a má to být brzy) "osvědčené" (rozuměj zastaralé) české motory.
  • 00 Reagovat !

foto

07.06.01  12:08

« Rozdiel medzi modelovymi rokmi

Pozna niekto rozdiel medzi modelovym rokom MR2001 a MR2002 ? Ktory z model. rokov je lepsie si kupit ? Ten novsi bude drahsi (asi 10 litrov v CZK), bude mat zmeny vo vybave a v motoroch (podla casopisu STOP). Ale zaujimali by ma detailne informacie. Ak by islo o odstranenie niektorych poruch (tesnenie motora, servo, kolisanie otacok volnobehu, "diera" pri pridani plynu...), tak si pockam. Poradte prosim, vdaka.
  • 00 Reagovat !

foto

07.06.01  12:04

« čalounění

Prosím o radu,jak co nejšetrněji oddělat čalounění
    u předních dveří u Fabie,abych se mohl mrknout na centrál.Díky všem.
  • « 00 Reagovat !

foto matuS

matuS 07.06.01  11:40

« Re: Ještě ke zklamání z Fabie

inca=vw caddy, proste pickup, zaklad je seat ibiza
  • « 00 Reagovat !

foto

07.06.01  10:24

matuS> Co je seat inca? Něco mi to říká, ale nevím.
  • « 00 Reagovat !

foto

07.06.01  10:23

Snehulak> Možná jsem to trochu přehnal, ale výkonovými parametry je PD určitě dál.

BTW, mám od včera čip (96kW, 295NM) a to auto jede hodně dobře. Přitom skoro vůbec nekouří (pokud bys nestál u výfuku a nedíval se na něj v očekávání, tak si ničeho nevšimneš). Jel jsem jen kousek v Bravě 100JTD a to auto teda moc nejelo. Motor neměl ten TDI zátah v 1500ot. A navíc kouřilo. Asi jsem divný, ale mě to prostě vadí.
  • « 00 Reagovat !

foto

07.06.01  08:59

« Re: Baterie

Ahoj kluci, dokáže mi někdo poradit, jak se nabíjí autobaterie u Fabie, mám nabíječku, ale nevím jak se připojuje. Díky
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 06.06.01  18:23

skl: kolkokrat Ti kolisali otacky? mne zatial len raz. mam 44kW.
  • « 00 Reagovat !

foto

06.06.01  17:48

hmm taliani su smejdaci ? mozno aj hej, ja mam ine skusenosti - sice iba s jednym vozom - Tipo 2.0 16v, r.91, ake okrem vymeny rozvodoveho remena a toho co som si sposobil sam (urvaty vyfuk), som nemusel pocas 50 tis.km investovat do nicoho - kupoval som ho s 70 tis.km na tachometri, pricom sam chlapik co ho predaval sa priznal, ze v skutocnosti to bude o nejaky ten kusok viac...
    A verte, ze som ho ani trochu nesetril...(az sa dnes divim, ked si na to spomeniem).
    Nie, ze by som nebol s fabiou, ktoru mam teraz, spokojny - ale tych sprav o problemoch som uz pocul zo svojho okolia celkom dost (moj kolega: problem s tesnenim a servom - ja: kolisanie otacok , atd).
  • « 00 Reagovat !

foto

06.06.01  15:46

to Huf: tos prehnal Hufe s tim generacnim rozdilem mezi PD TDI a JTD. Vysvetli mi prosimte, v cem ten generacni rozdil spociva ? BTW, zda se mi ze ses nejak do ty TDI Fabie zamiloval, tvrdit ze je stejne hlucna jako MPI by moh' jen nahluchej ...
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 06.06.01  15:37

« felicia 1.3 50kW vs. fabia 1.4 44kW

Presedlal niekto z 50kW felicie do 44kW fabie? Pocitujete nejaky rozdiel v dynamike a spotrebe?
  • « 00 Reagovat !

foto matuS

matuS 06.06.01  15:19

igi> vsetko je relativne. btw skodovka vydrzi viac ako fiat? neviem, taliani su smejdaci, to viem aj sam, ale to je odvazne tvrdenie, podla mna fabia bude mat po 4 rokoch tiez problemy...no ved uvidime, zatial iba teoretizujeme.

hufe> momentalne seat inca, a po case sa vratim k citroenu ax
  • « 00 Reagovat !

foto

06.06.01  15:16

matuS> Já taky nevím o nikom, kdo by na fabii měnil servo. Asi by nebylo od věci tady napsat adresy všech, které znáš a kteří jsou Ti nešťastní :o)

To, že se na MPI mění těsnění je možné, ale proto jsem si koupil TDI.

BTW, diesely WV TDI PD jsou o generaci napřed před fijaťáckými JTDčky.

A vůbec matuSu, v čem teď jezdíš ty?
  • « 00 Reagovat !

foto

06.06.01  15:10

« Re: To: Hufnagl

fidak> Jéžiš, promiň. Ne, je to originál a jen to stříkali. Dírka pro klíč je jen u řidiče.
  • « 00 Reagovat !

foto

06.06.01  15:08

matuS> No a pre zmenu ja som zasa nepocul o takej, na ktorej trebalo menit tesnenie. A o vymene serva som sa docital len tu, a to poznam dost majitelov Fabii...

To by som uz vobec netvrdil, ze Skodovka je poruchova ako hociktore ine talianske auto. Urcite, 1000 poruchanych Skodoviek je urcite viac, ako 500 poruchanych Fiatov a ani jedno poruchane Ferrari. Znie to lakavo, ale pozri si, kolko sa predalo Skodoviek a Fiatov. Aktualny stav podla statistiky z AMS7/01 pre rok 2001 : Skoda = 11128; Fiat = 559; Ferrari = 0. Ak mas po ruke kalkulacnu, niet sa o com dalej debatovat. A este jeden moj skromny nazor - podla mojich pozorovani od mojich znamych a susedov, Skodovka vydrzi viac, ako Fiat. O Fiat sa mozes starat ako o vlastne decko, a aj tak ho po 3-4 rokoch musis predat, lebo ak ho chces udrzat v pojazdnom stave, musis do neho investovat desne prachy. Fiat je auto na 2 roky, potom s nim rychlo prec :((

Tesim sa na reakcie Fiatistov, ktory keby mali po ruke skaly, by ma urcite ukamenovali :)
  • « 00 Reagovat !

foto matuS

matuS 06.06.01  14:06

hufe>snad som este nepocul o fabii s benzinovym motorom, mimo 74kw, ze by nebolo treba menit to tesnenie, alebo furt sa meni servo...proste smejd
  • « 00 Reagovat !

foto

06.06.01  13:16

huf: k tej hlucnosti TDI - podla mojej skusenosri je podstatne hlucnejsie oproti MPI, aj v "teplom" stave...(a slavos to porovnaval s MPI a nie s inymi dieslami, tam mas mozno aj pravdu...)
  • 00 Reagovat !

foto

06.06.01  11:57

« To: Hufnagl

Nepřehlídnul jsi můj dotaz? Ty kliky bez otvorů pro klíč jsou součástí nějaké další výbavy?
  • « 00 Reagovat !

foto

06.06.01  11:46

matuS> Nevím jak Fabia, ale Octavia 20V turbo na mě udělala dojem velmi spolehlivého auta (oproti taliánům a francouzům :))
  • « 00 Reagovat !

foto

06.06.01  11:45

slavos> Tak to bylo to TDI asi studené. Neříkám, že je nějaké supertiché (to je pouze 20V turbo v Octavii), ale rozhodně není hlučnější a jak se zahřeje, tak hodně stichne. Možná při nízkých rychlostech (<40km/h). Spíš mě zajímá, jak na Tebe působil průběh výkonu a MK oproti 50kW. Je to o 2 třídy výš nebo o 3?
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…