Škoda Fabia
« Re: Fabia - poruchy - TDI - hluk
to Huf: nikdo netvrdil, ze Fiesta by mela hlucnost srovnatelnou s Fabii, psal jsem jen o subjektivnim vnimani hluku. BTW pokud mas opravdu nahlas pusteny radio, tak tim se vsechno vysvetluje. Usi mas nakalibrovany na hluk z radia (kterej musi byt zakonite vetsi nez hluk motoru), takze pri mute ti to pripada potichu.
Mimochodem, to je jasny ze bys nemenil. Ja kdybych mel TDI fabii, tak bych ji asi taky nemenil za benzin, to da rozum :-). BTW jak to vychazi, kdyz se srovna TDI Fabie a Octavie ? Co je hlucnejsi ? -
pallas 08.06.01 13:26
« Re: Hdi PSA / Ford
Zakladne info o novom 1.4i HDi je na [odkaz] To, ze "PSA a Ford spolocne vyvinu" berte s rezervou, to je oficialne stanovisko na ktorom sa dohodli obidve strany. Motor vyvijali vo Francuzsku (ak vie niekto po francuzsky, dam vam sem link na podrobny opis vyvoja). -
« Re: Fabia - poruchy - TDI - hluk
este k tej hlucnosti: je to fakt otazka kto ako auto vyuziva - ja jazdim 95% po meste a MPI vytacam nad 3000ot. iba zriedka (takze aj keby ma niekto presvedcil, ze je TDI menej hlucne pri velkych rychlostiach, tak mna to netrapi - u niekoho kto jazdi inak to moze byt ine).
Ale hlavne mam trochu lepsie radio (vzhladom k tomu, ze vo voze nemam skoro ziadnu vybavu) a mienim si to dalej vylepsit (repra) - a je pre moj dobry pocit dost dolezite, aby som ho nemusel dusit na "plne gule" aby som nieco pocul (ako niekto..:) Ale sak kazdy mame nejake priority... -
« Re: Fabia - poruchy - TDI - hluk
Já nemyslel, že mi vibrace na spojkovém pedálu trhají nohu, jsou prostě cítit, tak jak motor nýtuje. Mě osobně taky přijde hlučnost normální, při záběru motoru je slyšet akorát turbo a to je uchu příjemné, je cítit jak auto akceleruje. A dlouhé trasy s TDI nejsou o vibracích a bolestech hlavy, je to pořád lepší než jet 140-160km/h po dálnici s 1.4, která točí v horním spektru otáček a je rozhodně hlučnější. I pohled na palubní počítač a spotřebu je o něčem jiném, ale to je zase jiná kapitola. -
« Re: Fabia - poruchy - TDI - hluk
To s těma vibracema je divné. Já o žádných nevím nebo mi příjdou asi v pohodě. Ta hlučnost Fiesty 1.8D v interiéru bude asi jinde než u nové Fabie TDI PD. Mě fakt nepřipadne TDI hlučné. Možná je to ale proto, že mám pořád puštěnou hudbu z CD hodně nahlas a když dám mute, tak je zvuk dieselu sotva slyšet :o)))
Já bych nikdy TDI 96kW 295NM neměnil za jakoukoliv 1.4 44-74kW 118-126NM a ani za 2.0 85kW a 170NM. I kdyby bylo TDI hlučnější (o čemž stále pochybuju), tak bych ani sekundu neváhal.
Já jsem stejně přesvědčen, že kdybych měl jet nějakou trasu za Fabií MPi, tak nebudu točit motor nad 2.000 a akustická pohoda bude u TDI vyšší o pocitech řidiče ani nemluve :o) -
« Re: Fabia - poruchy - TDI - hluk
Taky bych přidal trošku do diskuse. Mam sluzebni 1.4 74KW a doma Octavii TDI. Hlučnost je nesporná, diesel přenáší i víc vibrací, hlavně mi přijde, že nejvíce na spojku. Ale co se nedá upřít je právě točení motoru při vyšších rychlostech, tam aerodynamický hluk a hluk od kol převýší hluk motoru. Diesel má v tom okamžiku poloviční otáčky. To samé se ale nedá říct o benzínu, který je ve vysokých otáčkách a je dost slyšet. -
« Re: Fabia - poruchy - TDI - hluk
TDI 74kW je pri rovnakych otackach vzdy hlucnecnejsie ako MPI (taka je moja skusenost, Huf-mozno tvoj sotva sa zabehnuvsi stroj je "iny"). A to porovnavam s tou mojou 44kw bez tlmiacej vyplne...
Takze mozno v rychlostiach okolo 120-130 moze byt pri ustalenej rychlosti TDI tichsie (lebo vtedy toci menej).
Kazdopadne - aj pri ot.cca 1500 na TDI - vzdy, ked ten chlapik, s ktorym som sa viezol pridal riadne plyn, tak to hucalo ako avia... -
« Re: Vypln pod kapotou - 44kW
a este co sa tyka chybajucej vyplne u Classicov - min. v ceskom Automobile 04/2001, kde prave Classic 44kw ospevovali (po dakom dlhodobejsom teste), tak tam ten classic bol odfoteny s otvorenym motorom a tu vypln tam mal. (takze bud a) existuju aj classici s vyplnou alebo b) ten testovany kus nebol classic (tvrdili to tam, aj tak vyzeral) - takze v tom pripade je cely ten test dost podozrivy..) -
« Re: Fabia - poruchy - TDI - hluk
Hufe, to se mi opravdu nezda. Leda ze bys mel ve tvoji vybave lepsi odhlucneni, pak mozna jo. Jinak je to blbost. A nebo ten tvuj soused ma s tim motorem neco v neporadku.
BTW to co rikal slavos (o tom zyknuti si na hluk) muzu jenom potvrdit, jelikoz do nedavna jsem jezdil s Fiestou 1.8D a neprislo mi to zas az tak hlucny (taky prave v rychlostech kolem 70-90). Ted ale jezdim s Almerou 1.5 a kdyz vlezu znovu do Fiesty, tak si myslim jestli s tim motorem neco neni, takovej rev (nastesti nezavisli pozorovatele me uklidnili, ze takhle to hlucny vzdycky bylo a je to naprosto normalni). -
« Re: Vypln pod kapotou - 44kW
To: Skl. Tlumící vrstva na kapotě motoru se montuje pouze od provedení Comfort, u provedení Classic a Fabia se ne benzínové motory nemontuje ani na 50 kW, jedině na diesla SDI. V každém servisu ti ji však rádi namontují, nebo to můžeš řešit svépomocí nalepením sady od Mikry.