Škoda Fabia
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Fabia
-
« Construct vs Defend-lock
Zdravim ! Koncom mesiaca kupujem Fabiu Kombi. Chcel by som dat do nej namontovat Construct, pripadne Defend-lock, predajca mi dal na vyber. Lenze, co vybrat ? Vedel by mi niekto poradit ? Co je lepsie ? Aky je medzi nimi rozdiel ? Alebo je to jedno ? Vdaka.
-
« Re: Vypln pod kapotou - 44kW
bluedream: preco na tom setria ? Som si isty, ze oni budu setrit na com sa da - a fakt je, ze pri MPI je motor celkom tichy aj bez tej vyplne... Kazdopadne ja som na hlucnost narocny.. :-) a po dalsej vyplate uz viem kam vlozim par stoviek... -
« Re: Fabia - poruchy - TDI - hluk
slavos> No, já mám 205/45R16, tak možná slyším motor o to míň, o co víc slyším pneu. Soused má Fabii Classic na 165/70R14.
Já Tvé pohnutky chápu, ale faktem je, že když mám ventilátor puštěný na 2, tak motor téměř neslyším.
S těmi rychlostmi nesouhlasím. Já točím při 130 na V. asi 2.400ot/min. a o motoru vůbec nevím :o) Snad jen když šlápnu na plyn. Pak prožívám to, co Ty na III. při 60km/h. -
« Re: Fabia - poruchy - TDI - hluk
TDI je pre mna hlucne auto a to je pre mna smerodatne. Jazdim denne v meste, stojim vela na krizovatkach, nepotrebujem predbiehat zarazeny do sedaka. ;o))) Je to nazor kazdeho. Ten hluk pri vyssich rychlostiach - ano, ale posunul by som hranicu nad 130km/h, pri 80-tke to toci cca 3000 ot/min a nemoze byt pocut. Pri 100-vke mam spotrebu 5.0 l/100km (otacke neviem) ale to tiez hovori o tom ze to nemozu byt otacky za hluk. ALE: Ake ma pneu ten tvoj sused? Ja mam 185/60R14 Firestone plnene Pneumix-om, mozno su fakt tichsie. Ta TDI co jazdim ma 185/60R14 Continental plnene vzduchom.
Jo, mate niekto nejake skusenosti s Pneumixom? -
HAHA: Elektricke zrkadla nikdy neboli v Comforte, mame este stale v subore prvy cennik co mi pozlal znamy priamo zo Skoda-Auto Slovensko, je mam elektricke zrkadla na Comforte ale za priplatok. A oplati sa to, je to fajn vec, hlavne ked sa menia sofery v aute a v zime. -
Ja mam Comfort 50kW, minuly rok a tiez tam mam aj elektricke predne okna aj ten bazmek proti hluku z motora. Ale asi som prilis konzervativny ale ta logika spustania okien ako ju aplikuje VW - to by som asi radsej obycajne. Okienko sofera sa po stlaceni dostane az do dorazovych poloh. -
"-- skrytý --" 11.06.01 11:17
Tak som sa pozrel pod kapotu mojej 44kW/Comfort a takisto tam vypln nemam. Vyrobena je 03/01 tak by to sedelo stym, co tu uz bolo povedane.
Ale aj tak nechapem, preco setria na takychto veciach. Ma ta vypln nejaky pocutelny vplyv na hlucnost pri benzinovych motoroch? Ak ano, tak to nechapem pri tej cene 600,-CZK. -
« Fabia 1.4 74KW
Tak je to tady. Poridil jsem cernou fabii (hatchback) v 1.4 16V 74kW
Dojmy: 1. Prodleva u E-Gasu je opravdu patrna, ovsem po 250km nalitanych za prvni den v Brne jsem to vychytal a dneska mi to ani neprijde. Jediny co me u toho sere je rozjideni/couvani do kopce kdy plyn nereaguje pri seslapnuti pedalu... ale jinak OK.
2. 1.4 motor neni spatnej. Byl jsem rozmlsan TDIckem takze bych mel byt v podstate zklaman, ale nejsem. Tocak je do 3 tisic nic moc. Opravdova junda zacne od 4 tisic kde zacne motor rezat pilku. A tohle vytaceni motoru na ktery jsem nebyl zvyklej z TDI se mi zacina libit cim dal vic (AZ NA TU SPOTREBU). Ve meste neni problem udelat tech papirovych 9 litru (ted plus klima a siroky gumy) tak 9,4
Ale cesta po okreskach Brno-Trebic Telc a zpet, kousek po dalnici v rychlosti asi 180km/h obcas rychle predjizdeni - prumer 6,5 (a to jsem tam mel 95ku natural) takze jsem zvedav na 98 jestli se treba spotreba trochu nesnizi pri stejne jizde...
Jinak pohodlicko super KROME !!! Stredni konzoly palubovky ktera me obcas tlasci primo do lytka, to je docela nevychytany...
Tot zatim vse (fotky budou)... zatim bez tuningu (out of money now :)
-
Ja mám 50 kW Combi Classic - kupovanú 3/2001 a tiež je bez výplne pod kapotou. V servise mi nevedeli povedať do ktorých vozov sa to dáva a do ktorých nie. Tak isto mi chýba držiak pera v odkladacej schránke u vodiča a osvetlenie popolníka. Podľa údajov z internetovej stránky Škoda - auto tam aj držiak na perá aj osvetlenie popolníka má byť.