Škoda Fabia
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Fabia
-
« Re: Služební Fabia
To Mravenec:Našel jsem ty stránky Cimbu a čtu tam: "Upravená řídící jednotka komunikuje s originální diagnostikou V.A.G., ATAL, VAS apod. jako sériová, je tak zjistitelná pouze jízdní zkouškou." !!Zajímavé!!!Jenomže při zvyšování výkonu vymění ŘJ. Není na ní nějaké číslo. Při poruše ŘJ by se to stejně profláklo. Uvidím. 74 kW a 240 Nm je super jízda i tak. -
Mravence, jak je možné, že Ti to Radio Symphony ukradli. To musel úplně zdemolovat palubní desku. Bez řídící jednotky je jim to radio na dvě věci. Navíc to má myslím oddělávací čudlík regulace hlasitosti. To musela být mnohem horší ta škoda na rozbitém autě. -
To:Mravenec: A co na tom výjezdu z diagnostiky je za údaje? Myslím, že parametry výkonu a krouťáku se určitě dají vyčíst z řídící jednotky. Možná se domnívám mylně, že řídící jednotka v autě je něco jako černá skříňka v letadle. Kdyby pak nastal problém a odečítali by chybová hlášení z řídící jednotky, lehce na to přijdou a mám velký průser ve své firmě. -
Stavros> to je fakt, ale když to jede, tak se nemění celej motor, že... A zas takový odborníci to nejsou aby poznali zběžným projetím rozdíl nějakých 10-15 kW. Pokud by začli vrtat přímo v jednotce, tak možná, ale zas bych je tolik nepřeceňoval.... -
Asula> 1.) na chip ti nikdo nepřijde, pokud to sám někde neřekneš. To je ten největší problém... :-)
A co se týká kol, 15" jsou určitě lepší a vzhledem ke kvalitě podvozku Fabie i bez problémů. Na 14" se taky dá, ale je to hodně o pneumatikách. Dá se s nima hodně pokazit i vylepšit. Originál Matador - katastrofa.... A navíc, 195/50 R15 jsou nejlevnější patnáctky a mnohdy levější než obdobný kolo ve 14". -
« Re: olej v chladici kapaline
to jiri99: tak tohle je duvod proc Skodovku nekupovat. Stalo se mi tohle na Renaultu 25 dvoulitru rok vyroby 1984, mela najeto 474 000 a
praskli mi dva valcove vlozky. Olej v systemu chlazeni a vodni para z vyfuku. Motor koncil. U Tebe to bude ale spis pouze tesnenim. Vyfukuje se Ti to nejspis dusledkem nepresnosti dosedacich ploch hlavy valcu a bloku, tipoval bych hlavu. Nebo ta hlava je kriva. Urcite bych jim to hodil na hlavu a chtel bych bud novej motor nebo nove auto. Tohle je fakt humac. -
"-- skrytý --" 06.01.04 09:28
Nechci Asulovi kazit radost, kdyby mi zamestnavatel dal stejny pokyn, take bych ho nijak nerozporoval. Jen je mi proste lito dat do auta teto tridy 526k, ikdyz ve slusne vybave. Za ty penize se da koupit auto o tridu vyssi, kde je ta priplatkova vybava ve standardu. -
« olej v chladici kapaline
Vazeni Fabiatici - rad bych se Vas zeptal, jakou mate zkusenost s olejem v nadobce pro chladici kapalinu. Musim rici, ze se mi tato vada objevila pri 15 tis a to menili tesneni pod hlavou v zaruce. Mam ted kolem 45tis a je to tu zas. Mam toho plny zuby, a chci se Vas zeptat, jak se to da odstranit - popr. jak tomu predejit. Co je ale zarazejici je fakt, ze jsem zkouknul 3 fabie a vsechny to mely. FUJ SKODA !!!! Jedna se o 44 a 50kw. Jsem zvedav, jestli mi udelaj ty veprovy hlavy slevu, kdyz je to "skoro" vyrobni vada. Jeste jsem neslysel, ze by skoda svolavala auta a neco menila. Holt jsme asi za hlupaky, kdyz si tohle dovoli........ Dik za Vase nazory -
Ty sedadla ze sportovního paketu nejsou jako v eReSu, mají mnohem menší boční vedení. 3 ramenný volant je pěkný, lepší než ten standartní 4 ramenný hnus. Máte někdo zkušenost, jak hraje to Radio CD Symphony s 8 repro. Zatím jsme to slyšel jenom v Superbu, tam ale mohou být jiné repráky. Přiznávám, že to celkem šlo. -
Mohou tam být kola Charme 6J x 15 s pneumatikami 195/50 R15 za 7500 Kč připlatku. Pak bych musel pustit malý sportovní paket (3 ramený sportovní kožený volant s airbagem, sportovní sedadla vpředu a výškově a sklonově seřiditelné opěrky hlavy)za 6500 Kč, abych se vešel do limitu. Na ten chip by přišli v servisu (domnívám se po připojení na diagnostiku) to mi za ten průser ve firmě nestojí. Takže co raději 15", nebo ten kožený paket. Ostrava je trošku něco jiného na ježdění, je to samá čtyřproudovka. Jiné podobné město v Čechách snad ani není. Co ty 15" dělají např. ve vyjetých kolejích? Jak se budou jevit ve srovnání se čtrnáctkami? -
"-- skrytý --" 05.01.04 16:05
Pokud mi auto kupuje firma, je mi celkem buřt, že do toho hodlá nasypat tolik peněz. Pokud mám dáno "Fabia", "bílá" a "xxx" peněz, nemá smysl nad tím nějak moc hloubat... (nejlepší jsou v tom limitu ty tři stovky, jak k tomu došli?). Prostě, ať mám za ty prachy co nejlepší, když už v tom budu muset trávit hodně času, a je to. A pokud je to služební, ani bych příliš nehloubal nad tím, jestli tomu škodí časté starty. Ze zásady se chovám ke všem autům stejně slušně, ale nad častějšími starty služebáku bych opravdu nebrečel...

Mě se taky 115 PS / 285 Nm zdálo dost. Ale 155 PS / 370 Nm je lepčích :-)