Škoda Fabia
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Fabia
-
« Re: Motory
1.0 je motor do fabie mimo misu (lidi budou tlacit brichem do kopce), ale 1.2 chysta VW do noveho pola, ktere podle techto studii jako by Fabii z oka vypadlo. Pravdepodobne to bude jako Octavia-Bora. Polo ma byt predstaveno v 10/2001, jestli autobild nekeca: [odkaz] 0f813c159848bb9446f1d095a337c8f4 -
« Re: Hufova Fabia
luf: tie cisla su dobre (delil som S/V).
ale inac suhlasim, ze je to nepodstatne a jedine co ma zmysel porovnavat by bola vyska taziska / rozchod... iba som tym reagoval na tu poznamku, ktora asi mala naznacit, ze yaris je kvoli vyske nestabilny - a chcel som ukazat, ze pri fabii v tom velky rozdiel neni...) -
Myslite si, ze tento pomer nejako ovplyvnuje chovanie auta na ceste? 1, Dolezite je, ako vysoko ma auto tazisko a to tak lahko vasimi vypoctami nezistite. 2, Aj auto s vyssim taziskom moze mat dobre jazdne vlastnosti, ibaze nebude mat tendeciu sa smykat, ale naklanat, pripadne prekotit. Smykanie sa da odstranit gumami, naklony stabilizatormi atd. Vsetko je relativne... -
neviem, ci pomer vysky k sirke taky dolezity pre stabilitu - ale toto som vyratal:
Yaris: Vyska:1500 Sirka:1660 S/V = 1.1067
Fabia: Vyska:1451 Sirka:1646 S/V = 1.1343
rozdiel = 0.276
a napr. Almera: (nahodny priklad, ktory som prvy nasiel):
Vyska: 1445 Sirka: 1695 S/V = 1.1730
rozdiel oproti Fabii +0.387
nech zije program Calculator :))
-
2fija: s vami je tazko, porovnavat skodovku s akymkolvek autom sa u vas neda. Jedna vec je nekriticke obdivovanie Skody, nieco ine je pokrok, ktory tie auta urobili. Nie su najlepsie, aj ked by za to kazdy z vas dal ruku do ohna. Urcite by som aj ja bol hrdy na to, keby sme tu mali podobnu automobilku, ale to z nej automaticky nerobi ferrari za ludovu cenu s bezpecnosotu Volva ...
Ja nemam vela skusenosti s Fabiou a este menej s Yarisom, takze nemozem velmi porovnavat. Ale Fabia ma zatial nikdy nepodrzala. Naposledy v januari, ked mi vybehol z vedlajsej manik, ja som bol nuteny urobit nieco ako losi testik - prudky uhybny manever na smyklavom podklade - akurat padal sneh a bola clapkanica, a dostal som take hodiny, ze som zastavil s otvorenou hubou. To je ta prepalena vaha, na ktoru je Huf tak hrdy. S mojou korzou som sa zatial nicoho podobneho nedockal, a ze ma pekne vymlateny podvozok a nezmyselne siroke zimne gumy... Chvalabohu som siel nejakych 50 kmh, lebo to bolo cudzie auto, ale tie hodiny ma tak prekvapili, ze som sa chvilu z toho spamataval. Atd, prave ma to prestalo bavit :-))) -
"-- skrytý --" 19.06.01 14:08
Hufovu fabiu by som veru za yarisa nevymenil, nevymenil by som ani moju 44kW fabiu, jedine co by som rad videl z yarisa v mojom aute je ten 1.3VVTi, ale inak nic.
mex> ked tu analyzujes stabilitu fabie vs. yaris, skusil si si preratat pomer vysky yarisa k sirke? asi nie... -
to Huf: Sorry, ze jsem se dotkl tvoji supervytuneny fabie (uzi si ji, ruzna havet se plazi po sulnici), ale neda mi to. Jak tu muzes frajerit s autem ktery nema ani tocak 305 Nm, jak jsi tu nedavno sliboval, to nepochopim. Zkus si tu tvoji herku nastartovat a poslouchej co bude delat ia ia ia, tolik pajdavych oslu mas pod kapotou a to Ti jeste fandim.