Škoda Fabia

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Fabia

• « 00 Reagovat !

foto

19.06.01  15:23

« Re: Hufova Fabia

vlastne hej, mas pravdu s tymi rozdielmi.....
  • « 00 Reagovat !

foto

19.06.01  15:16

« Re: Motory

1.0 je motor do fabie mimo misu (lidi budou tlacit brichem do kopce), ale 1.2 chysta VW do noveho pola, ktere podle techto studii jako by Fabii z oka vypadlo. Pravdepodobne to bude jako Octavia-Bora. Polo ma byt predstaveno v 10/2001, jestli autobild nekeca: [odkaz] 0f813c159848bb9446f1d095a337c8f4
  • « 00 Reagovat !

foto

19.06.01  15:14

luf: tie cisla su dobre (delil som S/V).

ale inac suhlasim, ze je to nepodstatne a jedine co ma zmysel porovnavat by bola vyska taziska / rozchod... iba som tym reagoval na tu poznamku, ktora asi mala naznacit, ze yaris je kvoli vyske nestabilny - a chcel som ukazat, ze pri fabii v tom velky rozdiel neni...)
  • « 00 Reagovat !

foto

19.06.01  15:09

« Motory

Jinak nevim jak vy, ale ja mam na dvirkach od nadrze nalepku s tabulkou husteni pneumatik a tam je uveden motor 1.0 (37) a motor 1.2 (42kw myslim) jako samozrejmost.
  • « 00 Reagovat !

foto

19.06.01  15:05

Jeste jednou jsem Hufe koukal na ty kola a to je parada. Akorat by mi to asi s 44kw moc nejelo. Jinak jsem se stabilitou sve Fabie velice spokojen. Na to jak vysoka vypada(!) sedi krasne. Ale to kolem jsou jen zavistive kecy.
  • « 00 Reagovat !

foto

19.06.01  15:02

Myslite si, ze tento pomer nejako ovplyvnuje chovanie auta na ceste? 1, Dolezite je, ako vysoko ma auto tazisko a to tak lahko vasimi vypoctami nezistite. 2, Aj auto s vyssim taziskom moze mat dobre jazdne vlastnosti, ibaze nebude mat tendeciu sa smykat, ale naklanat, pripadne prekotit. Smykanie sa da odstranit gumami, naklony stabilizatormi atd. Vsetko je relativne...
  • « 00 Reagovat !

foto

19.06.01  14:57

skl - nejako ti ten calculator prepocitava radovo o desiatky. V rozdieloch ti chyba jedna 0 za desatinnou ciarkou.
  • « 00 Reagovat !

foto

19.06.01  14:54

este raz a krajsie..:

Yaris: Vyska:1500 Sirka:1660 S/V = 1.1067

Fabia: Vyska:1451 Sirka:1646 S/V = 1.1343

rozdiel = 0.276

a napr. Almera: (nahodny priklad, ktory som prvy nasiel):

Vyska: 1445 Sirka: 1695 S/V = 1.1730

rozdiel oproti Fabii +0.387

• « 00 Reagovat !

foto

19.06.01  14:48

neviem, ci pomer vysky k sirke taky dolezity pre stabilitu - ale toto som vyratal:
    Yaris: Vyska:1500 Sirka:1660 S/V = 1.1067
    Fabia: Vyska:1451 Sirka:1646 S/V = 1.1343
    rozdiel = 0.276
    a napr. Almera: (nahodny priklad, ktory som prvy nasiel):
    Vyska: 1445 Sirka: 1695 S/V = 1.1730
    rozdiel oproti Fabii +0.387
    nech zije program Calculator :))
  • « 00 Reagovat !

foto

19.06.01  14:44

2fija: s vami je tazko, porovnavat skodovku s akymkolvek autom sa u vas neda. Jedna vec je nekriticke obdivovanie Skody, nieco ine je pokrok, ktory tie auta urobili. Nie su najlepsie, aj ked by za to kazdy z vas dal ruku do ohna. Urcite by som aj ja bol hrdy na to, keby sme tu mali podobnu automobilku, ale to z nej automaticky nerobi ferrari za ludovu cenu s bezpecnosotu Volva ...

Ja nemam vela skusenosti s Fabiou a este menej s Yarisom, takze nemozem velmi porovnavat. Ale Fabia ma zatial nikdy nepodrzala. Naposledy v januari, ked mi vybehol z vedlajsej manik, ja som bol nuteny urobit nieco ako losi testik - prudky uhybny manever na smyklavom podklade - akurat padal sneh a bola clapkanica, a dostal som take hodiny, ze som zastavil s otvorenou hubou. To je ta prepalena vaha, na ktoru je Huf tak hrdy. S mojou korzou som sa zatial nicoho podobneho nedockal, a ze ma pekne vymlateny podvozok a nezmyselne siroke zimne gumy... Chvalabohu som siel nejakych 50 kmh, lebo to bolo cudzie auto, ale tie hodiny ma tak prekvapili, ze som sa chvilu z toho spamataval. Atd, prave ma to prestalo bavit :-)))

• 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 19.06.01  14:15

« Nové motory 1.0 a 1.2

Btw. co je pravdy na tom ze 1.0 pride do kratkej fabie v druhom polroku 2001 a 1.2 47kW v druhej polovici 2002 do vsetkych fabii?

Som len zvedavy, kolko ludi si tu 1.0 kupi.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 19.06.01  14:08

Hufovu fabiu by som veru za yarisa nevymenil, nevymenil by som ani moju 44kW fabiu, jedine co by som rad videl z yarisa v mojom aute je ten 1.3VVTi, ale inak nic.

mex> ked tu analyzujes stabilitu fabie vs. yaris, skusil si si preratat pomer vysky yarisa k sirke? asi nie...
  • 00 Reagovat !

foto

19.06.01  13:50

« Jejej..

No tady to ale frci,mexi zkus psat bez preklepu,ja kdyz jsem rozcilenej,taky delam chyby :o))
  • « 00 Reagovat !

foto

19.06.01  13:50

hmm mexiku, mas vubec nejake auto ? Zeby Yaris ? A muzes mi rict JEDINOU vec, ve ktere je lepsi nez Hufovo Fabie ?
  • 00 Reagovat !

foto

19.06.01  13:47

« sterac

To Huf: Vis proc mas zadni sterac? Aby jsi mohl na dalnici stirat z okna musky!!
  • « 00 Reagovat !

foto

19.06.01  13:46

To Huf. Jasne, ze ses zvrhlek, kdyz ve "vysokych" rychlostech hrabes svoji prsaty blondyne (mimochdem nedela meeemeee) mezi nohy.
  • « 00 Reagovat !

foto

19.06.01  13:44

to Huf: Sorry, ze jsem se dotkl tvoji supervytuneny fabie (uzi si ji, ruzna havet se plazi po sulnici), ale neda mi to. Jak tu muzes frajerit s autem ktery nema ani tocak 305 Nm, jak jsi tu nedavno sliboval, to nepochopim. Zkus si tu tvoji herku nastartovat a poslouchej co bude delat ia ia ia, tolik pajdavych oslu mas pod kapotou a to Ti jeste fandim.
  • « 00 Reagovat !

foto

19.06.01  13:41

Muzu te ubezpecit, ze jsem ve fabii nekdy nejel.
  • 00 Reagovat !

foto

19.06.01  13:39

« Hufuv slovnik

To jste si nikdo nevsiml, ze kdyz se Hufa nekdo dotkne, tak se ze supervzornyho hydnyho skevelyho a fantastickyho hosana stane rozmazlenej zparchantelej *, kterym taky je!!!!
  • « 00 Reagovat !

foto

19.06.01  12:49

A ještě k tomu slovníku, alespoň to trochu rozvíří vody MC a pobaví pár zvrhlíku, jako jsem kupříkladu i JÁ :o)
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…