Škoda Fabia

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Fabia

• « 00 Reagovat !

foto

20.06.01  08:00

« Re: podvozok fabie

To tomaschko:Ja jsem taky rad,ze Skodu koupil VW,ale nemyslim si,ze Fabie is the best of the world,je proste stejne tak dobra,jako ostatni vozy sve tridy,a to jsme vsichni chteli,coz se treba u Feldy rici nedalo.BTW1 Audi2 ma rozvor 2405mm,takze?BTW2.Otrel ses o Nissan,az bude Skoda na tom spolehlivosti tak dobre,zavolej mi do klubu :-)
  • « 00 Reagovat !

foto pallas

pallas 20.06.01  01:01

« Re: podvozok fabie

ja teda neviem, co je na fabiackom podvozku take genialne?? Fabia je skor mestske priblizovadlo, ktoremu v dlhsej tiahlej zakrute rad uleti zadok (to pisem z vlastnej skusenosti), a nie je to pneumatikami, ale tym, ze to auto je TAZKE na to ake je male (z toho sa odvija aj ta relativne vysoka spotreba, na ktoru som sa stazoval nedavno). Ja sice uz asi 2 tyzdne nejazdim fabiou, ale dovolim si tvrdit, ze fabiu 50 kW dokazem pekne poprehanat s naftovym Berlingom HDi, s ktorym jazdim teraz (resp. skor si myslim, ze by sa ta fabia ani nechytala) - nemyslim vykon motora, ale celkove spravanie sa na ceste, zakruty atd, a to Berlingo je pritom o hodny kus vyssie, takze by malo mat aj vyssie tazisko (napriek tomu absolvovalo v Autobilde bez problemov losi test). Ok, Huf mi asi napise, ze TDI ma "uplne iny podvozok", naviac ho ide este znizovat a ma siroke gumy atd atd.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 20.06.01  00:00

« majitelia fabii

co vy ste schopni popisat... to raz neviem, ci sa smiat, alebo plakat (bez urazky, nijak zle som to nemyslel). len si treba uvedomit, ze motoristicky svet nezacina a nekonci pri fabii (nastastie). ak ste si vy vybrali fabiu, ok. ale nech si ostatni vyberu ine, podla ich gusta. nikto mi nevyhovori, ze hlavnym hnacim motorom kupy fabie nie je cena. akonahle niekto bude mat +200l, +300l korun, kupi nieco ine. je ale naozaj chvalihodne, ze v segmente byvalej felicie je tu dnes ovela modernejsie auto, bezpecnejsie auto (od skodovky, od ostatnych vyrobcov tiez). tu uzas konci.
  • « 00 Reagovat !

foto matuS

matuS 19.06.01  21:24

« Re: rozdily vysky a sirky

tomaschko> pri 100km ti je jedno, ci tam vrazi auto do thalie, fabie alebo mercedesu A. pre tych na zadnych sedadlach to skonci velmi zle.
  • « 00 Reagovat !

foto

19.06.01  20:00

Fabia má brzdy O.K. BTW, tomaschko, taky bych si raději koupil M3, ale limitován penězi je dnes asi téměř každý...
  • « 00 Reagovat !

foto

19.06.01  18:29

skl: pro mne byl ten zvuk silnej argument, a to v tom smyslu, ze kdybych mel deti, nechtel bych je posadit na zadni sedadla Thalie, protoze by stacila moje boxerka a byla by tam prohluben, natoz sila narazu v 100 km/h. Ale az si poridim deti, asi koupim nejakyho offroada. Chapu, ze tohle je diskuse, ale je smesne se o zivot bavit, jestli je Fabia dobre nebo spatne auto. Jako skodovka je ve sve tride nadprumerna, myslim. Ja bych si osobne thalii, nebo clio proste nekoupil. A vybiral jsem asi rok. A nechtel jsem se spokojit s tradicni volbou... Co naplat. Nemam ted tolik penez, abych si koupil New Beetle nebo AR 147 nebo PT cruiser (jsem asi zvlastni cilova skupina). Tak mi Fabie prisla nakonec jako volba nejlepsi. Jinak brzdy jeste hodnotit nemuzu. Ale nemam ABS. Zatim mi staci :-) U kolegovy 206tky byli ale mnohem citlivejsi.
  • « 00 Reagovat !

foto

19.06.01  18:05

tomasko: prave si objavil skvely argument pre pisatelov auto-testov v nemeckych casopisoch - uz nie len "lacne" ci "drahe" plasty a pod. budu tym spravnym kriteriom, ale aj zvuk pri klepani na kufor !!
  • « 00 Reagovat !

foto

19.06.01  18:00

Tak si tu rubriku precitaj dalej dozadu, dozvies sa, ze Thalia je celkom v pohode auto. Ale presvedcovat ta nebudem, kazdy ma svoj vlastny nazor. BTW co si myslis o brzdach Fabie?
  • « 00 Reagovat !

foto

19.06.01  17:47

luf: Aaale, pobavili mne ty zavady na nich. Minule jsem sel kolem prezentace Thalie a zaklepal jsem na ten kufr a plech konzerva suvix.
  • « 00 Reagovat !

foto

19.06.01  17:46

Copak ja je porovnavam? Ja jenom porovnavam tohle - Lotus pri vyrobe Elise predpokladal, ze se s nim nebude jezdit v desti. Audi pri navrhu prvniho TT predpokladalo, ze se nebude poustet plyn v zatacce. My z IT tomu rikame fault-tolerance.

Nechame toho, ja za chvilku mizim.
  • « 00 Reagovat !

foto

19.06.01  17:45

Co je zvlastne v rubrike Renault Thalia?
  • « 00 Reagovat !

foto

19.06.01  17:45

Minule jsem take jel za deste v kamosovym novem Passatu 2,5 TDI V6 a ten mel myslim lepsi podvozek nez moje Fabia :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

19.06.01  17:41

tomasko: no to som iba reagoval na Villeneuva...ale tie prispevky tu dnes pribudaju nejak moc rychlo....
  • « 00 Reagovat !

foto

19.06.01  17:37

SKL: to byla nadsazka, myslim, s tim Lotusem, ne? Cetli jste chat "renault thalia"? :-)))
  • « 00 Reagovat !

foto

19.06.01  17:35

hmm.. po tom co tu citam - myslis, ze je vhodne (bez obav o povest nemeckych aut:) davat vedla seba jazdne vlastnosti Lotus Elise a Audi TT ??
  • « 00 Reagovat !

foto

19.06.01  17:35

« Re: otazky fabka 44kw

Srovnavam - tim myslim s cim jsem mel tu cest.
  • « 00 Reagovat !

foto

19.06.01  17:33

Vedel jsem, ze to pride. Ano, muj dojem (kazdy ma hlavne dojem) je zatim jenom z 1500 kilaku, ale potvrdilo se mi to, co jsem cet. Po silnickach jsem to valil, klasicky na mne v zatacce ve 120ti vylitlo auto a pohodicka. Akorat pritelkine se bala :-). To ze je to podvozek tvrdy mi vyhovuje. S cim to srovnavam? Relativne stejna kategorie: renault clio, twingo, skoda 105 :-), VW Polo starsi, daewoo espero, octavia, toyota carina, corolla...
  • « 00 Reagovat !

foto

19.06.01  17:27

Fajn, takze se ma Lotus snazit aby mohly s Elise jezdit i slecinky v podpatcich? Nebo aspon v desti? ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto

19.06.01  17:25

Tomashko, ty mas najazdene 1500 a dovolujes si chvalit podvozok? Ved to auto este ani nepoznas, za ten cas si mozno ani raz nemusel prudko uhybat v 140 na dialnici, nemusel si brzdit o zivot, nevletel si v zakrute na blato alebo mokre listie ani si v zakrute nemusel brzdit... Mozno si to vsetko uz zazil a uz vies, co auto dokaze, ale pochybujem o tom. Ak ale mas uz viacej skusenosti, s cim to auto porovnavas alebo k comu by sa dalo podla teba prirovnat?
  • « 00 Reagovat !

foto

19.06.01  17:20

Ak je niekomu TT moc makke a nedotacave, moze si pritvrdit sam. Vyrobca by sa mal snazit o to, aby s autom mohli jazdit aj slecinky v opatkoch. Radsej sa budem v aute trochu nudit, ako by som riskoval, ze sa zabijem.
    Ale sme sa dostali daleko od povodnej temy :-)
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…