Škoda Fabia

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Fabia

• 00 Reagovat !

foto

20.06.01  14:40

« To: Luf

Aha, tak clio není špatný, ale na Fabii prostě nemá, to už je moc malý a s tím podvozkem to tím pádem taky chápu...
  • « 00 Reagovat !

foto

20.06.01  14:38

« Re: To: Luf

Nie je to take jednoduche - premie su projektove, takze nebudu asi nikdy :-(
    Ja nehadzem ludi do jedneho vreca, ale ked som tu cital to nekriticke hodnotenie Fabie, mal som ten pocit, ze je to typicky Skodovkarsky komplex. Musim kazdeho predbehnut a kazdemu ukazat, ze moje auto je to naj!!! Moje auto nie je naj, ono je naj iba pre mna a ostatnych nazor mi je ukradnuty, ale casto sa dam lahko zviest k ohnivej debate :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

20.06.01  14:30

Zimne pneumatiky Matador Winterra MP58 su velmi vydarene. Dokonca maju aj novu letnu pneumatiku Aquilla pre sportovo zalozenych jazdcov. Pozri si www.matador.sk, imho Matador uz nieje len o MP11-12.
  • « 00 Reagovat !

foto

20.06.01  14:26

Jasne Lufe, Clio :-))) A nehazej me do jednoho pytle se "vsema skodovkarema". I kdyz, hrdy na znacku urcite jsem. Ale poznal jsem uz dost aut a myslim, ze aspon trosku objektivity bys mi priznat mohl :-))) Ja vim, mas spatny den, holt premie budou az za mesic ;-))
  • « 00 Reagovat !

foto

20.06.01  14:24

« Re: Prirucka

Grada pripravuje Knihu AUTOMOBILY SKODA FABIA, bude to pre auta Fabia a Fabia combi, 16x23 cm a asi 300 stran. Cena nie je este stanovena. Info o tejto knihe vyslo v letaku Grada jaro/leto 2001.
  • « 00 Reagovat !

foto

20.06.01  14:06

Praveze nie su az take zle, ako sa o nich tvrdi a Continentaly nie su az take dobre, ako sa o nich tvrdi. EcoContact je asi jedna z najhorsich gum, co som jazdil. Su tiche a vraj dlho vydrzia, ale to mi zivot nezachrani. A ake auto mam to tu vie skoro kazdy a nechcem to stale opakovat.
  • 00 Reagovat !

foto

20.06.01  13:45

« Pneu

Mám objednanou Fábii Comfort 1,4/50 kW. Na jakých ji dostanu pneumatikách? Já jen vím, že to mají být "185ky".
  • 00 Reagovat !

foto

20.06.01  13:35

« To: Luf

V tom případě nechápu, proč nechceš zveřejnit ten tvůj klenot. Že bysme ho tu všichni setřeli? Zakpanej pes bude stejně částečně v podvozku. Gumy jsou jen část problému... A * jako Matador sem netahej, ty jsou trochu mimo (o slickách nemluvě).
  • « 00 Reagovat !

foto

20.06.01  13:30

« To: Xyzz

Hm, seš nějak mimo, každá Fabie nemá 44Kw. Ta moje třeba 55, 16V. Ale nechápu proč sem zase taháš motory, když už je to tu tisíckrát propraný téma...
  • « 00 Reagovat !

foto

20.06.01  13:19

« Re: thalia

To fidak=Jukni se pod kapotu na ten tvuj motor1.4 Multikontraextrapoint 44Kw a muzeme se bavit o shitech :-))))))))
  • « 00 Reagovat !

foto

20.06.01  12:59

fidak - ak raz skusis nejake ine gumy, tak sa dozvies o com som tu pisal. Zatial sa maj a nezabi sa, ked bude zase prsat :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

20.06.01  12:58

Ja nemusim hajit moje auto. Thaliu nemam. Mam auto, ktore je podstatne predavanejsie vo svete, ako nemecka Skoda. A za to, ako sa sprava na vode mozu gumy, ktore su o dost horsie, ako Matadory zjazdene na slicky.

Vy Skodovkari ste fakt dost zakomplexovani. Stale sa musite utvrdzovat v tom, ze vase auto je najlepsie, najrychlejsie, nabezpecnejsie, najbezporuchovejsie a najlacnejsie. Moje nie je najbezpecnejsie ani najrychlejsie a urcite su aj lacnejsie auta, ale ja som spokojny a nemam z neho ziadny komplex!
  • « 00 Reagovat !

foto

20.06.01  12:43

No, ono to bude spíš tím autem. Máš Thalii, ne? (že se jí pořád tak zastáváš, a když, tak za všechno můžou gumy). Měl by ses zamyslet na vlastnostech podvozku tohohle * (když to má vzadu tu přilepenou bednu) a ne házet to na gumy. Já mám ty samý na Fabce (185ky) a dosud no problem.
  • « 00 Reagovat !

foto

20.06.01  12:07

Nediv sa, ze sa na mokrej ceste vysypal, ked sa na Thaliu bohvie preco obuvaju Continentaly EcoContact (BTW Made in Czech republic), ktore su na mokrej ceste ako na klzisku. Bohuzial sa to z tych gum neda vycitit. Pred dvomi tyzdnami som na nich dostal smyk na dialnici v rychlosti asi 110, bez akehokolvek upozornenia v tiahlej zakrute sa zrazu utrhli. Odvtedy im neverim. BTW som rad, ze sa im nic nestalo. A som rad, ze ich zachranilo prave toto auto :-)
  • 00 Reagovat !

foto

20.06.01  11:27

« thalia

Kamos jel vzadu ve trech predvcerem v thalii po slovensku a v 90km rychlosti se na mokre vozovce vysipal: 3x strecha, ulitlo kolo, auto totalka, ale nic se jim nestalo, i kdyz nemely pasy.(tak asi je to cool auto :-) kdyz zachrani zivoty). Tak by mne zajimalo co by na tu zatacku rekla moje fabia (jen tak pro srovnani), protoze vesnicka zatacka v 90tce na mokru mi nedela moc potize.
    Jinak, na fabce mam 185tky (44kw) a kdyz bych tam dal 195tky tak mi stoupne spotreba, nebo klesne vykon, nebo co?
  • « 00 Reagovat !

foto

20.06.01  11:11

« Re: podvozok fabie

Ach jo .. Fabie ma na svoji dobu lehce nadprumernej podvozek. ale spicka to neni. Obavam se totiz, ze ten Yaris je na tom podvozkove lip. To samy Octavie, to je na svou dobu dokonce jen prumernej podvozek. Vzdyt si jenom vemte zaveseni kol. Oba podvozky pouzivaji snad to nejprimitivnejsi co exitustuje na vsech kolek, tak to musi bejt znat. BTW jel z vas nekdo Focusem tak, aby mohl ocenit jeho podovozek? Docela by me zajimalo prave srovnani s Fabii i Octavii.
  • 00 Reagovat !

foto

20.06.01  11:08

« Prirucka

Nevie niekto, ci nevydalo nejake vydavatelstvo (napr. Grada a pod.) prirucku o Fabii. Kedysi mal Mario Rene Cedrych peknu seriu od Skoda120, cez Facko, az po Feldu. V knihkupectvach iba krutia hlavou. Poradte, please.
  • « 00 Reagovat !

foto

20.06.01  11:01

Fabie má skutečně výrazně lepší podvozek než měla felda. Nikdo netvrdí, že je best of the word. To, že fandíme výrobkům naší fabriky není dáno jen národní hrdostí, že se takovýto výrobek u nás dělá, ale i tím že svým způsobem podporujeme vlastního výrobce a s ním i spoustu subdodavatelů mezi jinými i od vás. To, že je škodovka jedním z tahounů našeho hospodářství má zprostředkovaně vliv i na stav ekonomiky a potažmo i na životní úroveň (která není nejlepší, ale bez toho by to bylo ještě daleko horší). Když si koupím Thalii, zdánlivě ušetřím, ale obsah své peněženky vysypu s výjimkou DPH na podporu tureckého hospodářství. To, že Škoda patří VW vidím jako správný tah, protože bez tohoto spojení by přes více než stoletou tradici neměla šanci. Konečně i bývalá BAZ patří VW a taky vás to nijak netrápí. Taky proč, klidně buďte hrdí na své výrobky. V ekonomice má pouze cenu ten výrobce, který nejen vyrábí, ale i prodává.
  • « 00 Reagovat !

foto

20.06.01  08:55

« Re: otazky fabka 44kw

greggie: mám fábku 44kW 3/4 roku a najeto 9000km. Průměrná spotřeba šla dolů zhruba o 0,5l (současná 6,3 l/100km - jezdím po dálnici 140-150, po normální silnici 100-110) , ale těžko říct jestli je to zaběhnutím motoru nebo mojim "sžitím" se s tímto autem. Asi kombinací obojího. :-) Co se týka spotřeby oleje, asi před 14 dny mě poprvé napadlo se podívat, kolik ho tam je a výška hladiny je přesně uprostřed mezi riskama. Takže je to v pohodě i když nevím, kolik tam bylo při koupi vozu. Předpokládám že zhruba stejně.
  • « 00 Reagovat !

foto

20.06.01  08:26

Berlingo ma podvozek dosr dobry, brzdy taky, to jo. HDi je fajn, Fabii 50kW bys urcite ujel, i kdyz v zatackech ani moc ne, spis ve zrychleni a rychlosti. Velky vliv u Berlinga ale maji gumy - letni Michelinky jsou o dva rady lepsi nez zimni Savy ... teda aspon na tom nasem ...
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…