Škoda Fabia
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Fabia
-
pallas 20.06.01 23:56
« Re: podvozok fabie
huf, zas sa z teba stava "frajirek". Nechapem, preco sa ozyvas prave takymto stylom ("moc velkou hubu"), radsej sa poobzeraj ci je u vas vyluxovane a ci si nezabudol vyniest kos, lebo ta rodicia presadia z fabie na bicykel. BTW, aj keby som o fabii zlozil basnicku, aj tak by jej to na podvozku moc nepridalo. -
« Můj "mindrák"
Já jsem rád, že mám Škodovku, ale neříkám, že je nejlepší. Pouze mě rozesmívají názory o Fabii x Yaris atd.
BTW, hned, jak budu mít komplet podvozek (halóóó, ATX!), tak auto opět nafotím a komukoliv z Vás ho i pujčím, aby přestal blbě kecat. Nebude to zas až takový zázrak, ale rozhodně to stačí na to moje popojíždění.
BTW, BMW rules! -
« Re: To: Luf
Jiri> On v těch pneu bude asi rozdíl nejen 2cm v šířce. Jaký je na Focusu Rychlostní limit?
luf> Říkám Ti to pořád! Přezuj, než bude pozdě. CECky jsou dobré tak pro staré páprdy, co jezdí na dálnici 80 :o) - obuj PremiumContacty a zažiješ brutální rozdíl. -
« Re: thalia
Xyzz> Já, když se mrknu pod kapotu mé Fabie, tak se zase až tak moc nestydím :o) BTW, dnes jsem jel Zlín - Praha - Zlín, a prohnal jsem pár udivených obličejů :o)))
Jo, a podvozek se taky celkem dá. V buchlovských kopcích, tam kde jsou 2 pruhy do kopce, předjíždím vnějším pruhem v zatáčce "sportovce", kteří už téměř vyzouvají, zatím co já jen lehce pohybuju volantem a jedu tam, kam momentálně chci :o))) -
ja si dovolim trosku kryt lufovi chrbat... Sice tiez fabista, ale aj ja mam pocit (a nielen odtialto), ze si takmer kazdy vlastnik fabie (zda sa mi,ze najma ten cesky - bez toho, ze by som chcel vyprovokovat dalsiu plodnu debatu o narodoch) musi dokazovat, aka je ta fabia vynimocna... Chcem len povedat, ze ohliadat sa pri kupe auta na to, ci je vyrobene u nas(u vas) alebo nie je pre mna osobne nepodstatne - urcite si nekupim horsie auto len preto, aby som podporil tento skvely stat...
Btw. tiez je otazka, koho vlastne podporujete ak si kupujete Skodu - cast z tych penazi urcite pomoze zamestnanosti ceskych robotnikov v MB, ale zisk asi skonci niekde inde...
Ono ma totiz kedysi nasral clanok o Fabii v ceskom casopise (tusim) Automobil - pisal to daky M.Jozif - a cely, od zaciatku do konca, to bol jeden velmi kvetnato napisany reklamny blabol - a najma sa tam asi v 4 dlhych odstavcoch snazil dokazat, ako velmi je ta Fabia ceske auto. Ako by to bol ten najpodstatnejsi bod, ktory ma cloveka zaujimat... A samozrejme tam nechybali ani oznacenia typu "najbezpecnejsie v triede", "najviac miesta v triede", "najlepsi podvozok v triede" a pod. - bez akehokolvek vecneho zdovodnenia... Proste veci typu "najlepsie ... v triede" ma proste seru...to neni ziadny argument.... -
ja mam na Octavii taky "jakesi Continentalky" a nic moc. Ale byly tam original, jeste jsem je neojel (pri mem stylu by 40tkm vydrzet mohly, takze je asi dojedu az pristi leto), tak zatim jsem nevybiral. Zimni mam MATADOR MP56 plus Silika a nemuzu si stezovat. I kdyz nove letni Aquilla a zimni MP58 mne lakaji ... S Matadorkama mam asi 7i-lete zkusenosti a nedam na ne zatim dopustit (i kdyz zatim jen se zimnimi modely). -
"-- skrytý --" 20.06.01 15:23
Dobry podvozek zrejme snese i horsi pneu. Mam ty jmenovane ContiEccoContact (185/65 R14 - Made in France) na kombiku Focus 1.8i a nemam s nimi zadne problemy ani pri rychle jizde za deste.
Musim ale priznat, ze na zimnich GY Utra Gripech 6 jsem se citil bezpecneji. -
« Matador
Akoze Matador Winterra MP58 je zimna guma s ktorou som bol zatial najviac spokojny. Na snehu ma prijemne prekvapila, drzi smer, brzdi, fakt som bol prekvapeny. Matador sa polepsil si myslim. Letne mam Firestone 185/60 od kupy, mam najazdencyh 25.000km (minus asi 5.ooo na zimnych) a vyzera ze vydrzia tak 40.000km, neni to malo? Vacsinou jazdim v meste (80%). Zrejme po nich (mozno uz buducu jar) kupim Matador. -
vis dobre Lufe, ze MNE obcas predjizdeji i baby s rostim a nijak mne to nevzrusuje ;-))) Pro MNE je OCTAVIE nejvhodnejsi auto, ale urcite bych nikdy netvrdil, ze je nejlepsi. Ani o Fabii jsem to nikdy netvrdil, jen jsem si dovolil pozadovat, aby mexik napsal jednu jedinou vec, ve ktere je Yaris lepsi nez Hufnaglova upravena Fabia ...