Škoda Fabia
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Fabia
-
« Re: K veci !
to luf- ja to zkousel na Felde 1.3MPI, puvodne 50kw, ted uz vic, rozdil oproti naturalu 95 je trochu citit, ale ne tolik, jakej je cenovej rozdil, motor je ale fakt klidnejsi! U OMV extra energy to jede stejne jako na V-poweru! To je postreh u meho motoru! 16V se asi budou chovat jinak, ty jsou vysokootackovy, tam to asi bude znat vic(vsak uz taky snad brzo vyzkousim!)! Zkusil jsem i V-poweru racing, na nem je to znat jeste vic, ale strasne mizi z nadrze, jako kdyby se vyparoval, pri tom PP nezaznamenal vyssi spotrebu! To same se mi deje i pri zkousce na motorce! Tak uz ho neberu a pri te cena jakou ma ted, uz vubec ne! Jo, v Praze je benzinka a tam prodavaj Natural 98 za cenu 95, coz je docela dobry, ale mam to pres celou Prahu! -
to mispul - Ja som sa rozhodol, ze budem jazdit 8tis na hocijaky benzin a 2tis na V-Power. Takto by motor mohol byt raz za cas (kazde 4 mesiace) precisteny a penazenka to zase az tak nepociti. Ked som jazdil na V-Power prvy krat - najazdene som mal 8tis km, spotreba klesla o 0.6l/100km, to bol vyrazny pokles. Dnes mam spotrebu s benzinom od OMV taku istu ako predtym na V-Power. Ale pravdou je, ze priemerna spotreba odvtedy mi klesla tak, ze rozdiel bol uz iba 0.3l. No to som poriadne zamotal, snad to nejako rozlustis :-) -
luf: Pokud by se u V-poweru snížila spotřeba o 0,4 l/100km, tak už by se sakra vyplatil i při té ceně! A navíc by ještě prokazatelně čistil motor a jak říkáš kultivovanější a tišší chod taky není k zahození. Vím, že jsi mluvil o tom speciálním OMV a spotřebě o 0,3l menší. No uvidíme. Přes víkend to pravděpodobně vyzkouším. -
« to lukas99
1. Hlavni vec je, jestli je to pořád 1.4 nebo 1.5 nebo 1.6?
2. Pokud by to byla pořád 1.4, tak je úprav na 74kW málo. Nemá ta hodnota být 74PS??
3. A i v případě, že by motor OHV 1.4 měl všechny komponenty na 74kW, bude se projevovat asi takto: volnoběh 1200-1500 1/min, táhnout začne teprve od cca 4000 1/min a max výkon bude okolo cca 7500 1/min. Čili, pro normální provoz nesmyslný motor.
-
« Alarm na Fabiu
Tak sorry, ze este raz otravujem so zabezpecenim auta, ale uz to suri - ma niekto skusenosti s tym alarmom co do Fabii montuje Skodovka ? - myslim, ze sa vola META, ci tak nejak. Je OK ? Nie je prilis znamy ? Dat si radsej namontovat nieco ine, napr. Jablotron ?? Vdaka.
-
« riadenie
tak sa pravdepodobne objavil prvy problem na fabke kupenej min. tyzden a sice sa mi zda ze riadenie tiahne trochu do prava, pre udrzanie priameho smeru je treba drzat volant mierne vlavo, ak pustim volant tak ma prirodzene tendenciu sa vyrovnat a auto tym mierne zatoci vpravo, mam 600km, ziadnu velku jamu som nechytil, naopak mam pocit, ze to bolo uz od zaciatku, mate niekto nejake skusenosti ak by v servise vymyslali? -
mracek - nemozem suhlasit. Tnakoval som teraz 2 nadrze u OMV Energy eXtra a benzin bol dobry. Auto islo rovnako ako na iny, ale spotreba mierne klesla, asi o 0.3l, ale to moze byt aj stylom jazdy alebo teplotou. Dnes rano som dotankoval 35l V-Poweru, v nadrzi bolo este 15l toho z OMV a motor je o dost tichsi a kultivovanejsi. Hned od zaciatku, nie az po par km. Ten benzin ma nieco do seba a uvidim, co sa stane po par km. Ale jedna vec je jasna - V-Power mojmu 16V chuti a rozdiel 100Sk na nadrzi ma nezabije. Najlepsie je vyskusat a rozhodnut sa sam, urcite ale nebude mat ziadne nepriaznive vplyvy.
Přihlásit se • Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!