Škoda Fabia

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Fabia

• « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 27.06.01  09:50

« Re: Alarm na Fabiu

Z navodu som pochopil, ze ak 2 krat po sebe zamknes, tak vyradis vnutorne cidlo aj bezpecnostnu poistku centralneho zamykania. Ak pockas 1,5 sek. po prvom zamknuti tak sa vypne len vnutorne cidlo?
  • « 00 Reagovat !

foto

27.06.01  09:48

« Re: TO PS2/ATX

Huf: co to znamena "vzrostou otáčky" - tie mi vzrastu az to ja budem chciet, nie (tj.ak budem motor vytacat) ? Ak mi vzrastu max. mozne otacky a vykon vo vyssich otackach, tak je to len dobre, nie (mat tam tu moznost) ? Je na tom nieco zle, ze clovek nemusi radit pri 4000ot. ale _moze_ az pri 7000 ?

Zivotnost motora predsa nezavisi len od toho, kolko motor toci otacok. Pozri sa na zivotnost otackovych motorov od hondy a pod...
  • « 00 Reagovat !

foto

27.06.01  09:43

lufe, nikdo mi negarantoval zadnou zivotnost. Nicmene, muj motor, protoze je vyvojove 10 roku stary, tudiz odzkouseny a znamy, ma obvyklou zivotnost zhruba 500tkm. Po tuningu, pokud nevyuzivas permanentne vyssi vykon (a tudiz pokud motor casto tepelne a mechanicky nenamahas vic, nez jak byl koncipovan), tak se ti logicky tezko muze snizit zivotnost na 20%. POocitam, ze nejmin 350tkm to vydrzi, ale to uz zbytek auto kolem toho motoru bude mozna 2x vymeneny... Naproti tomu lide, kteri prevrtaji original cesky motor z Fabie (koncipovana zivotnost cca 200tkm), daji tam ostrejsi vacku a zvysi vykon o 70% (44kW->74kW), tak pokud ten vykon budou pouzivat (a logicky uz musi jen diky vacce byt vyssi volnobeh atd.), tak se zivotnost snizi. Pokud reknu, ze se znizi ne o 70%, ale o pouhych 50%, tak si myslim, ze vubec neprehanim. Ale mohl by rict vici s prevrtanym Favo motorem, kolik tak ten motor muze vydrzet do generalky ...
  • « 00 Reagovat !

foto

27.06.01  09:28

luf> Je to logické. Při tuningu zážehových motorů Ti vzrostou otáčky, u TDI ne.
  • « 00 Reagovat !

foto

27.06.01  09:25

to fija - si zastancom chiptuningu TDI, ale kto ti garantoval zivotnost vyssiu ako 100t? Uspokojil si sa s tvrdenim, ze sa zivotnost neznizi! Preco by sa mala zivotnost benzinaku po prevrtani znizit iba na 100t km? Garantovana zivotnost u jednej nemenovanej firmy je 150t km pri prevrtani z 1.3 na 1.6 s vykonom okolo 90kW a cena sa pohybyje dost pod 50t KC.
    to ps2 - napis o tom tuningu na skoda.panda.cz, tam to bude ludi urcite zaujimat.
  • « 00 Reagovat !

foto

27.06.01  08:38

Ja mam METU, sice nie original od vyroby ale domontovanu v Skoda servise. Priestorove cidla fungaju bez problemov a je tam tiez sposob ako aktivovat alarm bez vnutornych cidiel - v navode pisu ze ked chces nechat vo vnutry zviera :o)))) a da sa vypnut aj komplet alarm takym pridavnym klucom. Pokial viem tak META je dost dobry alarm ale asi najrozsirenejsi v nasich zemepisnych sirkach. Ale ma ho aj sused na mercedese tak hadam radsej vykantnu jeho ;o)))
  • « 00 Reagovat !

foto

27.06.01  08:12

to bluedream: Nejdřív samozřejmě nastavovali citlivost na minimum, pak hledali co jiného by mohlo mít vliv, napopáté mi dali fungl nové čidlo stažené na minimum. Když o dva dny později můj stříbrný andílek zase řval v půlhodinových intervalech od 4.00 až do šesti (to jsem vyjel do servisu) tak jsem ztratil trpělivost a chtěl jsem ho nechat úplně vypnout. Nějaký mechanik mne ale místo toho naučil jak zamknout a přitom vyřadit prostorové čidlo z provozu (je to i v návodu ale tak idiotsky popsané...) - po zamčení DO počkat cca 1,5 vteřiny a zamknout ještě jednou. Musí bliknout blinkry, ale jinak se nesmí ozvat cvaknutí zámků. Kontrolka normálně bliká.
    Poraďte mi, prosím, jakým přípravkem nejlíp rozpustím "dálniční" mušky z předního nárazníku. Na myčku nereagovaly...
  • « 00 Reagovat !

foto

27.06.01  08:08

Je nastavitelne, ale stejne to moc nepomuze!
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 27.06.01  07:55

Citlivost mikrovlnneho cidla sa da podla mojich informacii nastavit. V tom servise Ti nastavovali citlivost alebo hladali "inu" pricinu?
  • « 00 Reagovat !

foto

27.06.01  07:44

Prostorové čidlo zlobi skoro u vsech alarmu!
  • « 00 Reagovat !

foto

27.06.01  07:06

Mám fabku od 8/2000 a s originálním alarmem jsem byl 7x v servisu až nakonec museli vypnout prostorové čidlo! Neustále se samovolně spouštěl, sousedi mne milovali zvlášť ve dvě ráno. Možná je částečně na vině to, že tam mám střešní okno, kterým může trošku foukat, ale v servisu říkali, že to není ojedinělé. Dnes už bych si ho asi neobjednal.
  • « 00 Reagovat !

foto

26.06.01  16:14

cenu vidim na 80-100 tKc. Zivotnost toho upraveneho motoru na 100 tkm max. Nevyplati se pak uz radsi koupit TDI s sanci levneho chiptuningu, 3x delsi zivotnosti a polovicni spotrebou ? A tocakem 2x vetsim ?
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 26.06.01  16:05

Ja tam mam ten original alarm, podla mna je to dobre ak to mas z vyroby, aspon Ti to v servise neposeru. A aj tak profesionalnych zlodejov ziadny alarm neodradi. Jedina nevyhoda je podla mna ta, ze ak ides do servisu, das im to aj s ovladanim centralu aj alarmu, co by sa nestalo, ak by si mal samostatne DO.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 26.06.01  15:53

« Re: 44 kW

Mam tiez ten 44kW motor, ale v 50kW som nesedel tak nemozem porovnavat. Ked som kupoval, velmi som vahal ktory zoberiem a nakoniec zvitazil 44kW. Lebo ak by som zobral 50kW, tak by sa to blizilo k 400kSKK a tolko by som za skodovku nedal. Ale kolega mal stastie a kupil novy 50kW Comfort so zlavou za 330kSKK :)

Mozno to bola chyba, ale po meste mi ten motor staci a mimo mesta nezavodim.
  • « 00 Reagovat !

foto

26.06.01  15:39

a cena takejto upravy ?
  • « 00 Reagovat !

foto

26.06.01  15:39

PS2> Sorry, já jsem nějak přeslechl, že jsi vrtal. Pokud máš opravdu zvýšený objem, tak už jsi trochu důvěryhodnější. Ještě ale nevím jak moc :o)
  • « 00 Reagovat !

foto

26.06.01  15:30

že jsem se o té úpravě vůbec zmínil
  • « 00 Reagovat !

foto

26.06.01  15:27

« Re: PS2

Vidím, že vznikly problémy s tím co jsem napsal o měření na brzdě: Takže měření po úpravě motoru: tzn. sání 50 kW, širší vačka, zvýšený objem 1,54, chip - optimalizace. Naměřený výkon: 106 KONÍ, krouťák 140 Nm/3500.
  • « 00 Reagovat !

foto

26.06.01  15:18

PS2 je přece petrolej pro svícení, ne? :o)

V každém případě PS2 kecá a to hodně. Máme tu dalšího octaviana :o)
  • 00 Reagovat !

foto

26.06.01  14:49

« zvysovani vykonu :o)))

tak uz to vidim,konecne jsem na to prisel. Vyhodim svoji novou 1490 aj s celym Fackem. Koupim nakou Felcku nebo Fabii, max. 40 nebo 44kW. A pak zacnu ten spravny tuning. V-power urcite +5-15kW, chiptuning Cimbu nebo Sprasmotor +dalsich min. 11-20kW, pak jeste koncak Ramus, nejmene za 10000Kc + 5-50kW navic. A pak nejen ze mi 1,8T na krizovatce do 70 neujede ani nahodou jako ted, ale myslim ze budu schopny ji dokonce predjet:o)))))))) At zije TUUUNINK!:o)))
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…