Škoda Fabia
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Fabia
-
« chvění motoru
U své Fabie 50Kw sleduji nyní zvětšené zatřepání vozu při startu i při vypnutí motoru.Během jízdy je vše v pohodě, ale při startu je to dosti výrazné.Dříve jsem si toho takhle nevšiml a nevím zda to souvisí s najetými kilometry (asi 10 000)
- zajetý motor a tím i s jistým uvolněním v závěsu nebo je to způsobeno něčím jiným (vnější teplota ?)
Sdělte mi prosím, zda máte podobné zkušenosti_.
Nemusí o nic jít , jestliže se tento jev vyskytuje obecně. Děkuji -
« Už?
Včera na ceste z Brna do Blavy som obiehal kamión, ktorý niesol Fabie. Ako posledná bola naložená Fabia striebornej farby, ale mala čierne plastové nárazníky, disky kolies mali také trojuholníkove otvory (podobné ako mali Feldy LX), boli tiež striebornej farby, bez puklíc. Kamión mal ŠPZ asi Slovinska alebo Chorvátska... Že by toto mala byť tá lacná Fabia, chystajúca sa nahradiť Feldu? -
« Re: riadenie
Trochu neskoro, ale predsa: Jednoznačne to vyzerá na geometriu. Buď si našiel nejakú jamu alebo obrubník, alebo to ešte stihli v servise pri navážaní áut. Sú to proste svine... A odporúčam byť pri aute, keď to budú merať. A pri nastavovaní daj pozor, aby to nastavili na čo najpresnejšiu hodnotu. Niekedy im stačí, že hodnota je už v zelenom povolenom rozsahu, ale na hranici s červenou a potom to nie je ono. Je to tam pekne odstupňované, nenechaj sa odradiť a sleduj monitor a buzeruj mechanika. -
« Re: to fija
to fija - potom sa nediv, ze jej je zle. Sediet v zakrutach vzdadu, na to treba silny zaludok alebo vycviceneho cloveka. Moj bratranec tvrdi, ze stadial si najlepsie vychutnas auto, lebo vsetko citit dvojnasobne - zrychlenie, spomalenie aj odstredive sily :-D
to slavos - skus spravit nieco s budikmi, ak ti budu ukazovat napr. 100 miesto 140, stavim sa s tebou, ze to manzelka nezbada a bude v klude. -
« Re: to fija
Ta moja je "rozsirenie funkcnosti auta" - cize - tretia - nezavisla brzda. Ked po dialnici idem 100km/h (lebo viac je "zbytocne") a potrebujem predbehnut nejaku LADA a zo zadu sa na mna tlaci Audi A8 a ja pridam na 140km/h tak to mam potom doma "tyzden tichej domacnosti" lebo - citujem: "Ved si ho mohol predbehnut o chvilku skor" :o)))))))))))) -
« Re: to luf
Tak to moja je celkom v pohode, ked si to valim rychlo. Ale strasne sa boji, ked sa auto dostane co len kusok na hranu (napr. mierny nedotacavy smyk). A v zime sa so mnou chodila celkom rada posmykat na parkovisko. Teraz ale vracia aj ked len trochu prudsie zabrzdim. Hormony v tehotenstve robia svoje :-)
Vacsina sa na zeny za volantom pozera pohrdavo, ale casto su lepsie vodicky ako muzi. Mam kamaratku talianku a ta jazdi ako drak. Otacky jej nikdy nespadnu pod 3500 a v meste chodi menej ako 90 iba po parkovisku a ked vidi policajtov :-))) -
« Re: to luf
moje zena, kdyz jedu po zatackovite silnici vic nez 70-80, tak zvraci, i kdyz neni tehotna :-))) To uz ty zatacky lip snasi nas malej :-)) Ten si v nich klido pido usne :-)))) Zato zene, kdyz specham a musim zatacky rezat, tak kazdou chvili zastavuju a moc nenaspecham - tak se clovek nauci spechat pomalu a radsi vyjet o hodinu driv ;-))) I kdyz, plany jsou jedna vec a nez se zenska vypravi, vec druha - zenska to nikdy nestihne vcas :-))) Ze zasady :-)))
Přihlásit se • Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!