Škoda Fabia

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Fabia

• 00 Reagovat !

foto

28.06.01  14:05

« VIN kód

Pánové a dámy, jedna malá informace která možná patří do jiného tématu, ale i tak některým pomůže: Pokud uvažujete o pořízení VIN kódu pro své miláčky a máte auto na leasing tak moc nepočítejte s garantovanýma slevama havarijního pojištění od různých pojišťoven, u mě konkrétně Kooperativy. Právě jsem se dozvěděl, že tato sleva sice může být uplatňována, ale pouze pro soukromé pojištění vozu. Pokud máte auto na leasing, tak leasingová společnost toto řeší hromadnou pojistkou a na tu se dodatečné slevy nevztahují. Tečka. Nikde se (jak jinak!) o tom samozřejmě nedočtete. Takže obyčejný člověk zase naletí. :-( V našem státě nic neobvyklýho.
  • « 00 Reagovat !

foto

28.06.01  13:15

« Re: Car-audio

Kaptah: Když jsem kupoval autorádio, tak jsem se poměrně dost zajímal o technické specifikaci jednotlivých pro mě přijatelných kousků, ale nikde jsem se nedočetl o napájení anténního zesilovače toho kterého rádia. Ale nemusíš se celkem ničeho obávat - koupil jsem PIONEERa (KEH-3900R) o kterém jsem následně v servise zjistil, že není "kompatibilní" s Fábkou (takže tady máš vlastně jeden jasný případ :-) ), ale za cca 600,- Kč to dali servisáci dohromady a jsem s funkcí rádia spokojenej. Vřele doporučuju! Chytám i nechytatelný. :-)) Teď si vzpomínám, že kolega z práce koupil PHILIPSe (tuším RC106) a taky mu to v servise museli přizpůsobit Fábce za zhruba ty samé peníze. (takže to je vlastně druhý případ :-) ). A co si pamatuju ze servisu, tak tam mě říkali, že přímo do Fábky pasuje jenom originál Škodovácký rádio. Takže nevím, jestli najdeš ještě nějaký další. Asi budeš muset připlatit těch cca 600,- a vybrat si libovolné rádio bez ohledu na přispůsobení na Fábku. Je to určitě lepší!
  • « 00 Reagovat !

foto

28.06.01  11:46

« Re: chvění motoru

Aj ja som si vsimol tento jav na 50kW. Ale zistil som ze rano ked je auto studene (odpocinute) tak je to OK. Ale ked idem povedzme 100 km. Potom zastavim, vypnem motor a za 5 minut ho nastartujem tak to startuje ako diesel. Po skusenostiach s mojou starou 105 mi to pripada akoze este zostalo nejake nespalene palivo niekde.
  • « 00 Reagovat !

foto

28.06.01  11:38

« Re: chvění motoru

Mám najeto s Fabií (44kW) přes 21 tis. km ale žádné změny ve velikosti startovního zatřepání jsem si nevšiml, třepe furt stejně málo. Radši bych se na tvém místě asi poptal v servisu...
  • « 00 Reagovat !

foto

28.06.01  11:36

« Car-audio

Nevite nekdo, jak poznam radio, ktery je kompatibilni s Fabkou (myslim tim to napajeni anteny primo pres koax)? Jak se to jmenuje (nejlepe v angl.) nebo oznacuje? Prodavaci vedi tak akorat h.... a ja taky. Diky.
  • 00 Reagovat !

foto

28.06.01  11:29

« chvění motoru

U své Fabie 50Kw sleduji nyní zvětšené zatřepání vozu při startu i při vypnutí motoru.Během jízdy je vše v pohodě, ale při startu je to dosti výrazné.Dříve jsem si toho takhle nevšiml a nevím zda to souvisí s najetými kilometry (asi 10 000)
    - zajetý motor a tím i s jistým uvolněním v závěsu nebo je to způsobeno něčím jiným (vnější teplota ?)
    Sdělte mi prosím, zda máte podobné zkušenosti_.
    Nemusí o nic jít , jestliže se tento jev vyskytuje obecně. Děkuji
  • 00 Reagovat !

foto

28.06.01  10:32

« Už?

Včera na ceste z Brna do Blavy som obiehal kamión, ktorý niesol Fabie. Ako posledná bola naložená Fabia striebornej farby, ale mala čierne plastové nárazníky, disky kolies mali také trojuholníkove otvory (podobné ako mali Feldy LX), boli tiež striebornej farby, bez puklíc. Kamión mal ŠPZ asi Slovinska alebo Chorvátska... Že by toto mala byť tá lacná Fabia, chystajúca sa nahradiť Feldu?
  • « 00 Reagovat !

foto

28.06.01  10:26

« Re: riadenie

Trochu neskoro, ale predsa: Jednoznačne to vyzerá na geometriu. Buď si našiel nejakú jamu alebo obrubník, alebo to ešte stihli v servise pri navážaní áut. Sú to proste svine... A odporúčam byť pri aute, keď to budú merať. A pri nastavovaní daj pozor, aby to nastavili na čo najpresnejšiu hodnotu. Niekedy im stačí, že hodnota je už v zelenom povolenom rozsahu, ale na hranici s červenou a potom to nie je ono. Je to tam pekne odstupňované, nenechaj sa odradiť a sleduj monitor a buzeruj mechanika.
  • « 00 Reagovat !

foto

28.06.01  09:04

« Re: to fija

ALL: Opravdu PLODNÁ diskuze. :-o)))))))))
  • 00 Reagovat !

foto

28.06.01  09:04

« Autokomplex

Zdarec Michale, hele slo by se do zitrka domluvit na ten primej kit sani ? Kdyztak mi zavolej , cislo poslu, kdy se muzu stavit a kam..
    Smarty
  • « 00 Reagovat !

foto

27.06.01  22:14

ATX> Pošli mi prosím(!!!) adresu na tu ženu, co prožívá v ostře řezaných zatáčkách orgasmy! Já to chci taky vidět!!! :o))))
  • « 00 Reagovat !

foto

27.06.01  15:31

to fija - potom sa nediv, ze jej je zle. Sediet v zakrutach vzdadu, na to treba silny zaludok alebo vycviceneho cloveka. Moj bratranec tvrdi, ze stadial si najlepsie vychutnas auto, lebo vsetko citit dvojnasobne - zrychlenie, spomalenie aj odstredive sily :-D
    to slavos - skus spravit nieco s budikmi, ak ti budu ukazovat napr. 100 miesto 140, stavim sa s tebou, ze to manzelka nezbada a bude v klude.
  • « 00 Reagovat !

foto

27.06.01  15:26

« Re: to vici

ATX: kdyztak mi posli mail ohledne ceny tech kotoucu. dik. vici@centrum.cz
  • « 00 Reagovat !

foto

27.06.01  15:17

to mas z toho, ze ji nechas sedet vedle tebe. Ja tu moji s malym pouzstim pouze na zadni sedadlo vedle detske sedacky, aby nevidela na budiky :-)))
  • « 00 Reagovat !

foto

27.06.01  15:14

slavos: a mas ji napsanou v technicaku v kolonce brzdy?:o))))
  • « 00 Reagovat !

foto

27.06.01  15:12

Ta moja je "rozsirenie funkcnosti auta" - cize - tretia - nezavisla brzda. Ked po dialnici idem 100km/h (lebo viac je "zbytocne") a potrebujem predbehnut nejaku LADA a zo zadu sa na mna tlaci Audi A8 a ja pridam na 140km/h tak to mam potom doma "tyzden tichej domacnosti" lebo - citujem: "Ved si ho mohol predbehnut o chvilku skor" :o))))))))))))
  • « 00 Reagovat !

foto

27.06.01  15:11

« Re: to vici

jaka je cena? aj bych do nich sel, protoze parkrat zabrzdim, prehrejou se kotouce a sem v *.... jak vypadaj, jaka znacka?
  • « 00 Reagovat !

foto

27.06.01  15:09

« to vici

dají, seženu, chceš?
  • « 00 Reagovat !

foto

27.06.01  14:59

jo, je standardni typ. A to ja chci, nejde o orgasmy v zatackach, mi staci v posteli, ale jde o to, jestli uvari, vypere a tak :-))) A ty radoby nadstandardni tohle nerady, coz by mi dost vadilo ;-))))
  • « 00 Reagovat !

foto

27.06.01  14:54

« Re: to luf

Tak to moja je celkom v pohode, ked si to valim rychlo. Ale strasne sa boji, ked sa auto dostane co len kusok na hranu (napr. mierny nedotacavy smyk). A v zime sa so mnou chodila celkom rada posmykat na parkovisko. Teraz ale vracia aj ked len trochu prudsie zabrzdim. Hormony v tehotenstve robia svoje :-)
    Vacsina sa na zeny za volantom pozera pohrdavo, ale casto su lepsie vodicky ako muzi. Mam kamaratku talianku a ta jazdi ako drak. Otacky jej nikdy nespadnu pod 3500 a v meste chodi menej ako 90 iba po parkovisku a ked vidi policajtov :-)))
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…