Škoda Fabia
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Fabia
-
« volnoběh
Prosím o radu, poslední dobou jsem u své Fabie (44 kW) zaregistroval takové divné pocukávání při volnoběhu. Nevím, možná to dělá odjakživa a já to jen neregistroval. Sem tam tak 1x za dvě vteřiny se objeví znatelně větší vibrace motoru. Volnoběh běží tak na 800 ot/min, není to moc nízko? Díky za radu. -
« Re: 44 kW vs. 50 kW
igi.h: Prohlídku po 15000 mám za sebou a chci jen upozornit na rozdílné ceny u jednotlivých Škoda servisů. Samohýl chtěl přes 3000 a tak jsem s ním definitivně skončil, v DobeCar Holešov mi to udělali za 1600 a ještě na fakturu (a to mě viděli prvně !). Jinak kufrem bouchám už 11 měsíců a nic se nezlepšuje, zas ale myslím lepší než to mít povolené a hrkat. Myslím že tankovat do našeho 44kW motoru 99 oktanový benzín je hloupost, to nemůže při svém kompresním poměru využít. Něco jiného je 95 oktanový VPower, ten navíc stojí jen o 1,50 víc než natural. -
pallas 03.07.01 01:59
« Re: Odstraňovanie múch
Slovenska firma Elastik Selpice predava (dostat na pumpach) spray, resp. taky rozstrekovac. Vola sa to ze Muška, a zabera to lepsie, nez cele slavne pripravky Sonax, OMV a pod. A pritom to stoji cca 80 Sk, na rozdiel od zahranicnych, ktore stoja vsetky okolo 300 Sk. -
« Odstraňovanie múch
Minule sa niekto pýtal na niečo na odstraňovanie múch. Ja som v sobotu kúpil Sonax Insekten Entferner (ak si dobre pamätám) a je cool. Nastriekam na okno, nechám 2 minúty "odstáť", potom novinami zotriem a muchy fuč! Funguje to aj na lak, aj na chrómované diely, to som však ešte neskúsil. Má to aj nejaký nemecký certifikát, že nepoškodí lak ani nič podobné. Trochu však poškodí peňaženku, tá malá pixla stojí 290 Sk :-( No nekup to :-) Ale aspoň nebolia prsty od zoškrabávania tých blbých múch a motýľov. -
Mám 44kw, zatiaľ 14300 km, dlhodobá spotreba 5.3-5.4, ako kedy, 1/3 mesto + 2/3 mimo mesta, raz za čas diaľnica, všade maximálnou povolenou rýchlosťou. Jazdím 1/2 sám, 1/2 vo dvoch, kufor väčšinou prázdny. Radím okolo 3000, podľa potreby aj vyššie... Raz som skúsil V-Power Racing 99+, a fakt som na nádrž urobil asi o 100 km viac... Ale za aké peniaze :(( Koncom budúceho týždňa chystám prehliadku po 15000-och, napíšem, ako dopadnem (cena, čo sa vlastne robí atď.) -
« Re: oprava laku
skl>40cm dlhú ryhu spravíš bez problémov... Aká je široká? V tej tužke, keď odkrútiš uzáver, na jeho opačnej strane je taký mini štetec, ale aj keď som opravoval 2-3 miesta po kamienkoch na nárazníku, tak sa mi zdal dosť veľký. Nabudúce použijem špendlík, tým by to malo byť lepšie. Akú máš farbu? S metalízami je problém, pretože treba naniesť aj krycí lesklý lak - v praxi ale nedosiahneš pôvodný stav, úplne stačí použiť len základ. -
« Re: kufr
Môžem potvrdiť, hlavne zo začiatku s ním treba trocha viac praštiť, neskôr už nie je problém. Ak sa dobre nezavrie, resp. on je zavretý, ale nelícuje, tak pri odomykaní auta centrálom alarm zahlási prienik z niektorého dverového čidla. Trvalo mi asi 2 týždne, kým som na to prišiel, prečo urobí píp pri otvorení auta :) -
Mam 44 kw, nyni najeto cca 1300, cesty prevazne v jedne osobe (80%), jinak ve 2-3, nejcasteji po Praze cca 20-40 km useky, styl jizdy odpovidajici zabehu, t.j. otacky 2500-3000, spotreba (tachometr): 8.5 (443), 7.7 (847), 7.5 (1275), tankovano u ÖMV. -
« Re: kufr
Lícování kufru a i síla s jakou se zavírá podle mě souvisí s polohou západky (protikusu zámku kufru). Kdo to má volné, tomu jde kufr zavírat lehce, ale nelícuje. V krajním případě to dokonce při jízdě po nerovnostech klepe. No a samozdřejmě kdo má západku nízko, tomu kufr lícuje, ale musí se s ním víc praštit. Každý si to může nastavit sám, jsou tam ale šrouby na torx klíče (imbusák ve tvaru hvězdičky). Taky je potreba správně nastavit gumové dorazy. V servisu (jezdím k Rossovi v Brně) to udělají na počkání. -
"-- skrytý --" 02.07.01 15:34
« Re: oprava laku
Ja som si nemohol vybrat zo vsetkych poistovni, lebo mam lizing, bola na vyber Slov. poistovna, UNIQA a ALLIANZ. SP som odpisal hned, ALLIANZ je drahy a vraj peniaze z nej tak lahko nedostanes, tak mi zostala UNIQA s min. spoluucastou 2000.