Škoda Fabia

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Fabia

• « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 03.07.01  14:40

« Re: oprava laku

pre bluedream: to vraj ohladom ALLIANZ poistovne a ze je problem dostat od nich peniaze je JPP. ja som u nich uz treti rok poisteny, mal som uz 4 positne udalosti. nikdy som do servisu ani len halier nedoniesol, nic nevybavoval, nic netelefonoval. odovzdal som auto, prisiel po troch dnoch po auto hotove. obhliadac mi vzdy napisal vymenu dielu, aj ked nemusel. inu poistovnu uz nechcem.
  • « 00 Reagovat !

foto

03.07.01  14:15

« Re: Rezerva paliva v nadrzi

medved: pokud natankuješ po pípnutí 21 litrů jezdíš do dalšího pípnutí tak projedeš těch 21 litrů a ne 14!
  • « 00 Reagovat !

foto

03.07.01  14:13

madvad: V to případě je ti ale přece úplně jedno, jestli je rezerva 7,5 nebo 15 litrů. To tě musí zajímat jen to, jestli se pípnutí ozve vždy při stejném zbytku v nádrži.
  • « 00 Reagovat !

foto

03.07.01  14:08

« Re: kufr

bluedream: mne to taky moc potesilo, a je to paradox, bavime se tady vice/mene o kvalitach Fabie a tohle je cool diskuse, ze tento problem ma asi velke procento jejich majitelu. Mozna by se na to meli ve Skodovce mrknout.
  • 00 Reagovat !

foto

03.07.01  13:52

« Rezerva paliva v nadrzi

To bluedream > Nepytal som sa aku ma Fabka kapacitu nadrze!! (zase jeden co necita napisane). Vymyslel som si, ze ak by pipnutie pri dosiahnuti rezervnej hladiny nadrze (vo Fabke bez palub. pocitaca) bolo dostatocne presne, potom by som po natankovani napr.21 litrov dostal hlasku pipnutim, hned by som mrkol na kilometre a bolo by mi jasne ze 21 litrov minus zvysok v "rezerve" (7 litrov ) je 14 litrov spotrebovanych. Tie by som podelil kilometrami z denneho pocitaca kilometrov ( 220 km) a vysledok je jasny = 6.36 litra/100 km, kua! Lebo tankovanie do plnej je velmi nepresny udaj.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 03.07.01  13:35

« Re: kufr

Vcera som s kufrom skusil viac prastit a ono to sedi ako uliate :-) Potesilo ma to, lebo ten nedoliehajuci kufor sa mi vobec nepacil... hoci bol aj zamknuty.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 03.07.01  13:32

Aku ma kapacitu nadrz vo fabke? Tankoval som na OMV, xcel som capnut plnu, PP mi este nepipol ze idem na rezervu a tankoval som uz 40 litrov a pistol stale nevypinala tak som radsej prestal, co ked to maju pokazene a prelial by som.

To by znamenalo, ze bud nadrz je vacsia ako deklarovanych 45 litrov, alebo liter na OMV v BA pri botanickej zahrade nie je liter.
  • « 00 Reagovat !

foto

03.07.01  13:05

« Re: Vibrace výfuku

Málo, cca 2500 km. Je 2 měsíce stará. Sešlostí věkem by to být nemělo. Snad jestli není nějaká přepážka špatně přivařená, nevím. Asi to nakonec vyřeším návštěvou servisu, ale není to pravidelný jev.
  • « 00 Reagovat !

foto

03.07.01  12:17

« Re: hufova fabka

tom> Tak to ses špatně díval. Já to počítal (samozdřejmě jsem o Golfu uvažoval) a můj by stál min. 800.000Kč.
  • « 00 Reagovat !

foto

03.07.01  11:36

« Re: Vibrace výfuku

Joed: Kolik mas najeto?
  • 00 Reagovat !

foto

03.07.01  11:17

« Vibrace výfuku

Když už jsme tak pěkně vyřešili problém s drnčením zadních dveří, zbyla mi ještě jedna záležitost. Občas mi v blíže nespecifikovaných otáčkách dojde k vibracím a zvýšení hluku výfukového potrubí. Je to slyšitelné z prostoru koncové části výfuku a zvuk připomíná jakoby na zadek dosedal vrtulník. Bohužel tento režim se mi nepodařilo nasimulovat, takže nevím, čím může být způsobený. A proto se ptám, jestli někdo z vás se s podobným úkazem nesetkal, když ano, jak ho odstranil. Díky.
  • « 00 Reagovat !

foto

03.07.01  11:00

madvad: určitě je rezerva minimálně 6 litrů, to mám vypočtené podle PP, ale pak už jsem tankoval takže nevím. Počítač v době pípnutí ukazoval dojezd 130 km (ale má skoky po 5 km), denní spotřeba byla 5,2 z toho mi vychází 6,76 litru v nádrži.
  • 00 Reagovat !

foto

03.07.01  10:24

« hufova fabka

Hufnagle, koukal jsem do VW cenniku, a stejne nechapu, proc sis nekoupil napriklad Golfa v TDi, nebo dvoulitr, dokonce bys mel i na 4motion. To bych ja do Fabky nesel za ty prachy, i kdyz me bavi...
  • « 00 Reagovat !

foto

03.07.01  10:12

madvad: Palubním počítač neudává zbytek v nádrži v litrech, ale maximální dojezd na současný stav nádrže podle průměrné denní (ne dlouhodobé!!!) spotřeby. Zatím mě nenapadlo to spočítat, ale někdy (až se ozve známé pípnutí) to zkusím. ;-)
  • 00 Reagovat !

foto

03.07.01  09:39

« Rezerva paliva v nadrzi

Ked klesne hladina benzinu v nadrzi ozve sa mi pipnutie. V prirucke uzivatela sa pise, ze nadrzi je este 7,5 litra. Chcel by som (od tych co maju palubny pocitac vediet), do akej miery je to presne. Ci je to len orientacny udaj, alebo je to dost presne na to aby som podla toho mohol vyratat spotrebu.
  • 00 Reagovat !

foto

03.07.01  09:13

« To: igi.h

No, ta spotřeba asi nebude dlouhodobá, ale jen po urč. úsecích, ne? Je to podle palubáku? Jinak sorry, ale nevěřím... A když, tak s tím jezdíž jak ponocnej.
  • « 00 Reagovat !

foto

03.07.01  08:48

Take me to potkalo, jeden hlupak na parkovisti mi pri vyjizdeni obtahl naraznik. Byla tam tenka ryha, zatrek jsem ji korekcni tuzkou. Opravdu neni vhodne pouzivat stetecek, co dodavaji, to je jak kdyz to zatrete rovniu stetkou. Vsechno zalezi na sirce ryhy. Nanesl jsem lak a nechal vytvrdnout, pak jsem vzal brusny papir(2500) lehce pod vodou zbrousil a na konec rozlestil brusnym kremem (je od 3M primo na nove laky proti mensim skrabancum) a neni vubec nic videt. Mam metalizu, s normalnim lakem to bude lehci...
  • « 00 Reagovat !

foto

03.07.01  08:28

« Re: 44 kW vs. 50 kW

igi - pekna spotreba... ja (44kw/3700km) mam za poslednych 1500 km (cca 500 po dialnici (cca 130-140 km/h), zbytok mesto) priemer 7,5 ltr. Ale vobec to auto po meste netrapim...jazdim skor v pohodicke a uponahlanych vystresovancov pustam s kludom pred seba...
  • « 00 Reagovat !

foto

03.07.01  08:23

igi: ta moja ryha je celkom tenucka...- farba zelena petrol. Kazdopadne asi si tu tuzku zakupim a uvidim ako to bude potom vyzerat.....
  • « 00 Reagovat !

foto

03.07.01  07:57

« Re: 44 kW vs. 50 kW

igi.h: Klobouk dolů před Tvou spotřebou a morálkou. Jezdit všude podle povolených rychlostí - to chce opravdu pevný charakter...
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…