Škoda Fabia
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Fabia
-
"-- skrytý --" 03.07.01 14:40
« Re: oprava laku
pre bluedream: to vraj ohladom ALLIANZ poistovne a ze je problem dostat od nich peniaze je JPP. ja som u nich uz treti rok poisteny, mal som uz 4 positne udalosti. nikdy som do servisu ani len halier nedoniesol, nic nevybavoval, nic netelefonoval. odovzdal som auto, prisiel po troch dnoch po auto hotove. obhliadac mi vzdy napisal vymenu dielu, aj ked nemusel. inu poistovnu uz nechcem. -
« Rezerva paliva v nadrzi
To bluedream > Nepytal som sa aku ma Fabka kapacitu nadrze!! (zase jeden co necita napisane). Vymyslel som si, ze ak by pipnutie pri dosiahnuti rezervnej hladiny nadrze (vo Fabke bez palub. pocitaca) bolo dostatocne presne, potom by som po natankovani napr.21 litrov dostal hlasku pipnutim, hned by som mrkol na kilometre a bolo by mi jasne ze 21 litrov minus zvysok v "rezerve" (7 litrov ) je 14 litrov spotrebovanych. Tie by som podelil kilometrami z denneho pocitaca kilometrov ( 220 km) a vysledok je jasny = 6.36 litra/100 km, kua! Lebo tankovanie do plnej je velmi nepresny udaj. -
"-- skrytý --" 03.07.01 13:32
« Re: Rezerva paliva v nadrzi
Aku ma kapacitu nadrz vo fabke? Tankoval som na OMV, xcel som capnut plnu, PP mi este nepipol ze idem na rezervu a tankoval som uz 40 litrov a pistol stale nevypinala tak som radsej prestal, co ked to maju pokazene a prelial by som.
To by znamenalo, ze bud nadrz je vacsia ako deklarovanych 45 litrov, alebo liter na OMV v BA pri botanickej zahrade nie je liter. -
« Vibrace výfuku
Když už jsme tak pěkně vyřešili problém s drnčením zadních dveří, zbyla mi ještě jedna záležitost. Občas mi v blíže nespecifikovaných otáčkách dojde k vibracím a zvýšení hluku výfukového potrubí. Je to slyšitelné z prostoru koncové části výfuku a zvuk připomíná jakoby na zadek dosedal vrtulník. Bohužel tento režim se mi nepodařilo nasimulovat, takže nevím, čím může být způsobený. A proto se ptám, jestli někdo z vás se s podobným úkazem nesetkal, když ano, jak ho odstranil. Díky. -
« Re: Rezerva paliva v nadrzi
madvad: určitě je rezerva minimálně 6 litrů, to mám vypočtené podle PP, ale pak už jsem tankoval takže nevím. Počítač v době pípnutí ukazoval dojezd 130 km (ale má skoky po 5 km), denní spotřeba byla 5,2 z toho mi vychází 6,76 litru v nádrži. -
« Rezerva paliva v nadrzi
Ked klesne hladina benzinu v nadrzi ozve sa mi pipnutie. V prirucke uzivatela sa pise, ze nadrzi je este 7,5 litra. Chcel by som (od tych co maju palubny pocitac vediet), do akej miery je to presne. Ci je to len orientacny udaj, alebo je to dost presne na to aby som podla toho mohol vyratat spotrebu. -
« Re: oprava laku
Take me to potkalo, jeden hlupak na parkovisti mi pri vyjizdeni obtahl naraznik. Byla tam tenka ryha, zatrek jsem ji korekcni tuzkou. Opravdu neni vhodne pouzivat stetecek, co dodavaji, to je jak kdyz to zatrete rovniu stetkou. Vsechno zalezi na sirce ryhy. Nanesl jsem lak a nechal vytvrdnout, pak jsem vzal brusny papir(2500) lehce pod vodou zbrousil a na konec rozlestil brusnym kremem (je od 3M primo na nove laky proti mensim skrabancum) a neni vubec nic videt. Mam metalizu, s normalnim lakem to bude lehci... -
« Re: 44 kW vs. 50 kW
igi - pekna spotreba... ja (44kw/3700km) mam za poslednych 1500 km (cca 500 po dialnici (cca 130-140 km/h), zbytok mesto) priemer 7,5 ltr. Ale vobec to auto po meste netrapim...jazdim skor v pohodicke a uponahlanych vystresovancov pustam s kludom pred seba...