Škoda Fabia
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Fabia
-
« Re: Oprava skla
Ten kameň som chytil na dialnici keď ma predbehol Seat Inca. (už nikdy nebudem jazdiť pomaly, ale viezol som mamu). Mám jeho evidenčné číslo, čas kedy sa to stalo a miesto. Poistený som havárijne v Generali. Chcel by som to likvidovať z jeho povinného ručenia. Len sa hrozím tých vybavovačiek a preto sa mi zdalo lepenie šikovnejšie. Vďaka za tipy. -
matuS 19.01.04 16:00
oktan> ak mas vinnika, okno vymen!
Odstranovat puklinky vedia celkom pekne (ty to ale vzdy uvidis), ale zalezi najme od typu praskliny. Ak je to pavucina, tak to nikdy neurobia pekne! Pekne vedia spravit len tie "dute"
Pri vymene je mala pravdepodobnost, ze by sklo zle nalepili, keby to vsak tieklo, normalne ficis cez zaruku a ti to zalepia znova. Len sa nachystaj na min 4hodiny, lebo tak dlho trva nez lepidlo uschne. -
Ja mam naopak skusenost nie moc priaznivu. Mal som dierku, nastastie nei moc vo vyhlase. A aj ked to vyzeralo, ze chlapci sa snazili, nie je to uplne perfektne. 1, v teij dierke, ked ju nedas spravit okamzite je spina, ktoru uz z nej nikdy nikto nevytiahne. 2, pavucina sa celkom nezaleje a lame sa na nej svetlo. -
« Re: olej v chladici kapaline
Nějakou dobu jsem dělal ve značkovým servisu a tak vím o co jde. Jedná se o to,že u některých motorů 44-50kw jsou utopené vložky válců. Na vymezení se používají orig.vymezovací podložky ve 3 rozměrech cca od 0,1 do 0,14mm v servise si to už změří a dosadí tu správnou,ale jde o to,že asi při té první výměně těsnění ty podložky nedali a měnilo se jen to tesnění a ta mezera tam zůstala,takže se dalo čekat,že se to objeví znovu.Tahle záležitost se ve Škodovce řešila někdy v roce 2001 a snad ještě začátkem 2002 -
« Re: Svicky-Podtlak v nádrži
Neni moc co doplnit. Stalo se mi to poprve a slo o to, ze jsem natocil plnou a dotahl jsem vicko jako obvykle. Nevim jak, ale asi ne nejak zpricilo a nepoustelo vzduch do nadrze. Cily, po vyjeti pulky nadrze a po svizne jizde po dalnici se motor zacal chovat, jako-by dochazel benzin. Po otevreni vicka vlitl vzduch do nadrze a bylo vse OK. Zatim jezdim v poho........ tak to nejspis tim bylo. Tak me napada - kde je vubec palivovy filtr a jak se meni ???? Dik za radu. -
"-- skrytý --" 15.01.04 17:08
« Fabia a MaxiDOT
Ahoj. Dostal se mi do ruky návod, co dávají k teď expedovaným autům a docela se proti tomu co mám já změnil (proti MR2001). Jednak už je jako volitelná výbava display MaxiDOT (alespoň v návodu, které modely jej dneska můžou mít nevím - myslím že žádný), trochu se přeházely kontrolky (a přibyla nějaká na opěru zadních sedadel či co), počítá se už s baterií s magickým okem, přibyly informace o řazení pojistek ve víku baterie a pár drobností. Naopak ubyla volba nechat si automaticky po rozjezdu zamykat auto a snad ještě něco. Nevíte někdo víc? A taky opustili firemní zelenou, je to šedo červený. -
oktan: menit cele sklo kvoli takejte pavucinke je podla mna zbytocne. Mal som pavucinku na mojej strane, dost vo vyhlade, zalepili mi to (cca. 600SKK) a odvtedy vsetko OK, nebolo to ani poriadne vidiet. Asi 3 mesiace na to som ale dostal suter, co mi rozmlatil cele sklo a tak o dlhodobej skuske hovorit nemozem ;) (a teraz mam zase jednu pavucinku od kamienku, takze budem zase lepit ;)) -
Otec mel cca 5mm dirku a chtel to taky menit. Radil jsem mu, at to nedela, protoze obcas to zprasi a okno netesni a jestli neni lepsi to zalepit. Bylo to na miste spolujezdce a tudiz ne prilis podstatne. Nakonec to nechal zalepit a neni to skoro videt. Je tam flek, ale kdyz se sklo provozem zaspini, tak to nenajdes. Myslim, ze to lepidlo drzi dobre, ale otazkou je, jak to prekazi ve vyhledu - nezkouma jsem to. -
« Oprava skla
Mám prosbu, chytil som kameň do čelného skla. Je to v strede skla, taká pavučinka s rozmerom necelý 1 cm2. Mám dve možnosti, buď vymeniť sklo alebo zelepiť. Bol som sa informovať a dalo by sa to zalepiť. Otázka je, pretože sa mi nechce absolvovať okruh poisťovňa, servis a všetko čo s tým súvisí, či má niekto s lepením skla skúsenosť. Hlavne či je to časovo stabilné a pod. Vďaka. -
"-- skrytý --" 14.01.04 16:41
« Re: Svicky
To jiri99: Tohle svickama urcite nebude - vyrobce tam dava docela slusny NKG a ty rozhodne vydrzi vic jak 40 tis. km! Zvyseni odtrhu na 1,1 mm morotu asi neublizi, ale muze s tim mit potize zapalovani, jehoz vykon na to uz nemusi stacit, a tak treba odejde vysokonapetova civka (jiskra proste preskoci v ni, nez by si hledala cestu pres vetsi odtrh...). Skodovky obecne maji se zapalovacimi civkami problem, ale rozhodne si nemyslim, ze pricinou je velky odtrh na svickach! Je to spise o kvalite komponentu dodavanych subdodavateli...