Škoda Fabia
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Fabia
-
« Re: lu
tomaschko> na závodění SDI není (od 4000ot/min to nejede), ale naproti tomu má silný zátah v nízkých otáčkách, což je velmi příjemné na běžnou jízdu (max. kr.moment nabíhá už v 1900ot/min). Měl jsem možnost porovnat s MPI 50kW (bohužel jsem se jen vezl)a suběktivně mi SDI připadalo živější. Předtím jsem měl favorita 46kW a to byl proti SDI absolutní lenoch. Jinak obrovské plus a důvod mé volby je spotřeba (doposud 15000km za průměr 4,8l/100km Sety - spočítáno!, ne podle PP a to při 2/3město, 1/3mimo), mínusem je hlučnost - "kadlakadlakadla....", s tím musí bohžel každý počítat. PS: Důverně mu říkám Kadle. -
-
Diamant 03.07.01 21:06
« Trasenie na voľnobehu
igi.h - úplne s tebou súhlasím. Ja sa tiež radím do skupiny ľudí, ktorí sa vezú viac menej v medziach zákona a keď sa niekto ponáhľa, tak prosím. Hoci niekedy bezohľadnosť ostatných presahuje viac ako rozumné medze a to už začína vytáčať aj mňa. Ale inak ja mám PP vo Felicii Combi (Fabiu žiaľ ešte nemám) a tá dlhodobá spotreba sa mi niekedy nezdá. Stačí, že vypnem zapaľovanie a po zapnutí je tá spotreba odlišná. Pritom je stále vypnutý motor.
Neboj, diesel sa natankovať nedá. Má hrubšiu hadicu. Ale náš direktor do Mercedesu natankoval namiesto nafty Natural. To bola zábava. Ani na odťahovák to nešlo dvihnúť vďaka tomu super nízkemu spodku.
Riešil sa tu aj problém trasenia motora na voľnobehu. Ja mám na Felicii cca 54.000 km a to trasenie sa mi začalo objavovať. Pritom otáčky sú stále okolo 750 /min. Neviem, či je to vekom (uloženie motora), alebo už originálne sviečky začínajú dosluhovať. Uvidíme po prehliadke na 60.000. -
Diamant 03.07.01 19:10
« Zátváranie kufra
S tým kufrom mám teda svoje skúsenosti. Aj keď na Felicii. Tam sa mi kufor zatváral nádherne. Stačilo pustiť z výšky tak 30 cm. Navyše nič nehrkalo. Potom ma jedna krava navštívila zozadu (no čo, veď iba nedávala pozor). Odvtedy sú s kufrom len problémy (aj keď piate dvere sú nové). Najprv sa to zatváralo veľmi ťažko. Tak mi v servise posunuli tú hrazdičku na karosérii. Potom to išlo lepšie, ale kufor nelícoval. Tak som si to nastavil ešte raz sám. Už lícoval, ale zase sedel prinízko a do tesniacej gumy sa už otláčal aj zámok. Navštívil som servis znova a chcel, aby mi dvere dvihli vyššie. Technik to v otvorenom stave uvolnil a tvrdil, že dvere v otvorenom stave sadli celkom dole, takže pri zavretí sú maximálne hore. Nedalo mi to však a pokusoval som ďalej. Napokon som zistil, že ak sú dvere otvorené a všetky skrutky sú uvolnené, tak dvere nespadnú maximálne dole, ale ich plynové vzpery zodvihnú na maximum hore. Tak som ich nejakým zázrakom za pomoci niekoľkých špagátov a sily zatlačil čo najnižšie (v otvorenom stave). Teraz sa už pekne otvárajú a zatvárajú (v zatvorenom stave sú dostatočne hore), lícujú s karosériou a do tesnenia sa nič neotláča. Len sedia trochu šikmo. Už sa mi do toho ale nechce. Možno to však niekomu pomôže, ak sa rozhodne nastavovať viac, než len hrazdičku. -
« Re: Rezerva paliva v nadrzi
madvad: ak chces pocitat spotrebu presne bez pal.pocitaca, tak to najlepsie urobis tak, ze vzdy budes tankovat do plna (ale zas nie je nutne tankovat az pri svietiacej rezerve). Spotrebu teda zistis z toho kolko si mal v momente tankovania na ciselniku km (ak si ho pri predchadzajucom tankovani vynuloval) - tj. to je pocet kilometrov za uplynule "obdobie" - a pocet litrov = to, co si prave dotankoval aby si doplnil nadrz. Takze to staci iba vydelit a mas presnu spotrebu za dany cas... -
Taky jsem jednou fest přetankoval. Tenkrát mi právě pípla rezerva a já tam dostal ještě 45 l a to ještě pistole sama nevypla. Tehdy jsem ujel asi 200km, než se pohla rafika paliva. Kdosi mi pak říkal, že pistole musí být při tankování kolmo dolů, jinak špatně vypíná. Je dobré o tom vědět, Istrie s SDI letos doufám na jednu nádrž bez tankování. -
« Re: 44 kW vs. 50 kW
skl>Na mesto 7.5 tiež nie je až také strašné... Po meste veľa ľudí jazdí ako blázni, na semafóroch sa však všetci stretneme. Na čo to potom bolo dobré? Aha, mal dobrý pocit, že bol prvý pri semafóroch :)
Zelaná petrol je bezproblémová, matke som opravoval drobné ďobance od kamienkov, a ryhu na zadnom nárazníku, je to no problem. Neváhaj a natieraj :) -
« Re: volnoběh
best> Podľa mňa na voľnobehu je 800/min v poriadku... To cukanie je akého štýlu? Cuká motor, a zakolíšu pri tom aj otáčky? Ak áno, tak je to klasický problém Fabií vyrobených pred 08/00 :-(
To je pravda 99+ na 44kw je zbytočné, aby som pravdu povedal, tankol som ju omylom, siahol som na zlú hadicu a bolo už neskoro... Ešte dobre, že to nebol diesel :) -
« Re: To: igi.h
fidak> :-) Čo už, keď neveríš. Ono je to naozaj dlhodobá spotreba, počítač som neresetoval, takže by to malo byť za posledných 5000 km. Keď budeš najbližšie v BA, tak sa ozvi, ukážem ti to naživo, a prípadne predvediem, ako jazdím. Inak palubný počítač naozaj pomáha znižovať spotrebu - ono sa ti zdá, že ideš so super spotrebou pri 90 kmh. Trocha uberieš plyn, stále ideš 90, ale spotreba klesne. Ide o to sledovať okamžitú spotrebu a podľa toho pracovať s plynom. Voľakedy, ešte za totáča Škodovka organizovala súťaže, myslím, že názov bol Economy Run. Išlo o to, presť s čou najmenšom spotrebou a čo najrýchlejšie zadanú trať. V tých časoch ešte otec robil v škodovke, a doma sa mi povaľoval kopec plagátov a ďaľších prkotín. Pamätám si plagát "vítezové Economy Run 81", Škoda 120GLS tmavo bordová s chrómovými puklicami, starý ded s babkou, spotreba 3,9 litra na 100km! Mal som ho v detskej na stene...
Neviem, čo znamená "ponocnej"... Auto používam na jednu jedinú vec - na bezpečný presun z bodu A do bodu B. Podotýkam, že bezpečný, a necítim potrebu hrať sa na žiadneho diskáča ani žiadneho frajera. Na rozdiel od väčšiny vodičov sledujem spätné zrkadlá, a keď je niekto rýchlejší, pustím ho, nech si ide. Jeho problém, keď nestihne vybrať nasledujúcu zákrutu a skončí na strome :( -
V Zakrute asi pred mesiacom hovoril zastupca Skody, ze oni povazuju za objem nadrze 45litrov. Ale nad nou je je este "oblast na vyrovnanie objemu", ktora sa pouziva pri zvyseni teploty okolia (ked benzin zvacsuje svoj objem). Potom je tu este privodne potrubie od hrdla. Takze pri tankovani "full" to robi okolo 50 litrov. -
"-- skrytý --" 03.07.01 14:54
medved: ja som Ti neodpovedal na otazku, alebo som vedel ze sa toho urcite chytia ini, ale polozil som dalsiu.
Aj kolega mi spominal ze raz natankoval do fabie 52 litrov, ako potom moze mat nadrz kapacitu 45 litrov aj s rezervou?