Škoda Fabia

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Fabia

• 00 Reagovat !

foto

10.07.01  09:44

« Kradneme Fabie

V dnesnej Pravde, v moto prilohe pisu o odolnosti vozidiel voci zlodejom. Citujem : "Robil to britsky motoristicky tyzdennik Auto Express. Test podporilo ministerstvo vnutra a skusku robili odbornici, ktori sa specializuju na vlamania do aut. Su to kazdy rok ti isti a aj ich nastroje sa zdokonaluju a prisposobuju najnovsim zlodejskym trendom. Skoda Fabia 1.9TDI Comfort-vsetky nastroje pripravene a vyskusane na starsich autach z koncernu VW na Fabii stroskotali. Aj ked to na prvy pohlad nevyzera, dostat sa do Skody nebolo jednoduche. Konstrukteri zamkov sa naozaj snazili. Zatial vraj 5 minut na Fabiu nestacilo." Koniec citatu.
  • « 00 Reagovat !

foto

10.07.01  09:13

« Re: Autoradio Skoda

slavos>Mám MS402. Máš pravdu, keď je slabší signál, tak sa prepne na mono. Okolo PKO mi to nevypadáva, už dávno som tade nešiel, ale zvykne vypadnúť za Polusom na parkovisku vzadu pri Datarte, zvyknem tam sem-tam parkovať.

Inak všeobecne orig. rádiá pre Fabiu sa mi zdajú byť vcelku dobré, a majú decentný dizajn, ktorý zapadne. Nemám rád všelijaké farebné blikajúce hračičky, a po zvukovej stránke by som povedal, že sériová Fabia je lepšie ozvučená než Octavia. MS202 v pohode stačí, MS402 som zvolil kvôli tomu, že má navyše reverz a podporu 8 reproduktorov a že vraj sa k nemu dá pripojiť aj cd changer (ten istý, čo k MS502). Viezol som sa v Octavii zo soundpaketom (to by mali byť lepšie repráky) a rádiom Blaupunkt, a hralo to ako vietnamský kazeťák na tržnici...
  • 00 Reagovat !

foto

10.07.01  08:36

« Autoradio Skoda

Mam orig. radio Skoda, to najlacnejsie, myslim ze MS202. Mam z neho takyto pocit: Ked je slabsi signal trosku sa stisi a mam dojem ze to je tym ze strati stereo. Napriklad v BA pri PKO. Mate niekto podobne skusenosti? Pripadne ma niekto to radio? :o))))
  • « 00 Reagovat !

foto

10.07.01  08:34

« Re: vrzani

Jo, ten bizbas v rezerve klepal aj mne, je to trochu nestastne riesenie, mam dojem ze klepe zdvihak, som to "vyplnil" handrami, tie sa vzdy v aute zidu. K spotrebe, aj ked nemas pocitac skus ked ides napriklad 60km/h trosku ubrat plyn, zistis ze ides stale 60km/h ale spotreba ti sla dole tak o 1l/100km - moja skusenost na zaklade pocitaca. Jo a v meste som uz skoro uplne prestal radit 5-tku pri 60km/h, na 4-rke a s lahkym plynom mi to vychadza lepsie. A mozno aj motoru to robi lepsie, netrapi sa na nizkych otackach.
  • « 00 Reagovat !

foto

09.07.01  20:11

tomaschko> Musím zaklopať, zatiaľ všetko OK. Zo začiatku niečo hrkalo v zadnej časti, skúšal som všetko možné. Najprv som myslel, že sú to zadné sedačky, tak som nastavil tie gumové špunty, nepomohlo to. Nakoniec som zistil, že to robí tá plastová blbosť, čo je v rezerve na uloženie náradia! Po pár pokusoch som našiel takú polohu toho zázraku, kde to drží perfektne, nič nehrká a pre istotu som to obložil zospodu uterákom a všetko je OK :)

Ak ti to vrže pri nerovnostiach, tak to môžu byť silentbloky prednej nápravy. To, či sú to naozaj oni zistíš tak, že pri odstavenom aute a opreš o blatník a zatlačíš dole. Ak to zavrže, tak ich treba premazať, ak nezavrže, tak je to v niečom inom. Raz začas, keď brzdím na zvlnenej ceste na križovatke, tak mi to zavrže zozadu, keď auto zastane. Robia to zadné bubny, čo sa s tým dá ale spraviť, neviem. Idem vo štvrtok ráno na prehliadku, skúsim sa na to popýtať, či je to normálne, poobede napíšem, ako som dopadol.

pteri11>Od volantu? O tom som ešte nepočul, tam by nemalo vrzať nič. Od prístrojovej dosky by to mohol byť štít s budíkami, ten je tam vsadený a že vraj zvykne vrzať. Bol tu niekde dávnejšie návod, ako to odstrániť... Pri spotrebe záleží, akú trasu jazdíš a ako jazdíš. Ak máš počítač, tak sleduj aktuálnu spotrebu, nevytáčaj veľmi motor a skús jazdiť s ľahkou nohou :)
  • « 00 Reagovat !

foto

09.07.01  17:12

Mne klepe nieco v zadnych dverach, uz mi to v servise robili - odvtedy je to tichsie ale nieco stale pocut. Inak mi nic neklepe ani nevrzga. Ja mam tiez z prvych a spotreba 5l/100km mimo mesta neni problem a 8l/100km v meste tiez v pohode. Plne nalozeny mam mimo mesta 6,2l/100km.
  • « 00 Reagovat !

foto

09.07.01  16:44

« Re: 2 Mispul, Re: Spotreba

No nevyjadril som sa presne. Ked je V-power za viac ako 36 Sk tak ho nekupujem. Ale nevidim v tom ziadny rozdiel okrem toho psychologickeho. Naposledy sa mi podarilo ist na OMV 95 TN - Tatry za 4.8 a spat za 4.2 l. Keby som mal V-power tak tu blahorecim Shell ze ako setri moju penazenku. A nemysli si ze som zaujaty, Shell mam najblizsie.
  • « 00 Reagovat !

foto

09.07.01  16:27

Take celkom dobre : vrzu mi vsetky zamky, obcas nieco od volantu, obcas nieco z pristrojovej dosky. Ked je dazdivo, tak to vrze viac. Ale inak pohoda - nestazujem si, lebo raz som cital recenziu a tam takto vrzali plasty na milionovom Volve. Odvtedy som spokojny :-)))).
    Rad by som vedel, ako sa da dosiahnut spotreba pod 6.00. Nemozem ju dosiahnut, ani ked sa ako snazim. Ako treba jazdit ? Alebo je to, ze mam z prvej serie a nieco som pocul, ze potom sa menili vstrekovacie zariadenia do noveho roznikoveho radu ?
  • 00 Reagovat !

foto

09.07.01  14:37

« vrzani

Jake mate zkusenosti s rezonaci (a klepanim a vrzanim) auta pri projezdu pres nerovnosti a dlazbu?
  • « 00 Reagovat !

foto

09.07.01  14:27

Ted jsem byl na slovensku a po prepocitani na CZK je tam dost levnej benzin. fija: to si pis, ze bych s 2-litrem jezdil aspon tachometrovych 220.
  • « 00 Reagovat !

foto

09.07.01  12:59

A este nerozumiem tomu, ked som nemal prachy ??? Ta 1,50,-Sk na jednom litry ti pri plnej nadrzi urobi 60,-Sk a pri tej cene je to si mysli zanedbatelne. To zoberiem o dva litre menej a je to to iste.
  • « 00 Reagovat !

foto

09.07.01  12:57

Ale to vlastne pisu aj u Shell-u. Ze ked na nom najazdis cca. 2000km tak je spalovaci priestor cisty a preto ked zoberies iny benzin tak to pojde ako s V-Powerom ale po case to bude zase v starych kolajach. Oni tvrdia, ze ked sa motor precisti, tak to moze robit az +10% (aj ked sa mi to zda moc).
  • « 00 Reagovat !

foto

09.07.01  12:45

« 2 Mispul, Re: Spotreba

Hovori sa tomu aj Placebo efekt. Ja som tiez natankoval V-Power a tiez som si hovoril ako to malo zere a ako to taha. Tak som ho tankoval. Az som raz nemal prachy a nabral som N95. Zabudol som na to ze to nie je V Power a nadalej som si pochvaloval ako to malo zerie.
  • « 00 Reagovat !

foto

09.07.01  11:49

« Re: Spotreba

koukam, s dvoulitrem bys MUSEL jezdit 200, co ? :-))))
  • « 00 Reagovat !

foto

09.07.01  11:41

Kdyz jsem sledoval spotrebu porad, tak jsem nakonec mel vetsi prumer, nez kdyz jsem jel jak se mi zamanulo. (A je to opravdu nebezpecne). Ale je pravda, ze spotreba je velice individualni a zalezi podle chrakteru cloveka. Klidnejsi ma nizssi spotrebu, a ja, co musim jet po dalnici 170 (44kw) mam holt vyssi.
  • « 00 Reagovat !

foto

09.07.01  09:29

Jo, netreba to prehanat, aj mne sa to uz stalo. Budeme asi musiet pockat na implantaty priamo do nasej gebule ale potom nas spotreba uz asi nebude zaujimat.
  • « 00 Reagovat !

foto

09.07.01  09:13

To sledovani aktualni spotreby je jak droga ale je to dost nebezpecny... uz jsem malem parkrat letel kdyz jsem na to cumel... nejlepsi by byl head-up na prednim skle :))
  • « 00 Reagovat !

foto

09.07.01  08:30

V-Power chcem vyskusat na jesen, ked budem po 30.000 prehliadke a skonci OMV akcia na skuter :o)))))
  • « 00 Reagovat !

foto

09.07.01  08:28

Mimo mesta (BA - R. Sobota) jazdim na 5.0 l/100km, dialnica 120km/h, mimo mesta 100 km/h, mesto 60 km/h a neflakam sa za pomalsimi. Tak mi to furt vychadza. Dovolenka (BA - Istria), 4 ludia, velky box na streche, cestou naspat 5 hodinova zapcha z Istrie az do Slovinska, 6,2l/100km. V meste (BA) jazdim 8-9l/100km (leto - zima) a jazdim kratke trate (2,4,8 km), same semafory, Bajkalska, zapchy, Mileticka. Mam 50kw Comfort, cez 25.000km. Nejazdim specialne na spotrebu, ale mam stale zapnuty pocitac na aktualnej spotrebe a sledujem to, to dost pomaha.
  • « 00 Reagovat !

foto

09.07.01  08:27

Začíná se mi projevovat V-power. Ještě nemám projetou ani celou první nádrž a posuďte sami: 10km po okrskách + 35km po dálnici(v kuse 140km/hod!!!!!!!) + 5km po městě = 5,2l/100km. Skvělý!!!
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…