Škoda Fabia

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Fabia

• « 00 Reagovat !

foto

10.07.01  15:47

« Re: To: Hufnagl, Fabia 1,9TDI/74kW vs. 1.4 16V/74kW

promiň že odpovím za hufa, ale tvoje otázka
    je natolik snadná, že na ni zvládnu odpovědět i já, která jsem v fabce TDi nejel. (předpokládám ale, že charakteristika TDi motorů se ve fabce a oktavii moc neliší...)

rozdíl je v krouťáku - nesrovnávej výkon, ale kroutící moment.

a právě v něm je markantní rozdíl. Ale nejlíp je to vyzkoušet...

kámoš má fabku 1,4 74kW a řeknu ti, že nejvíc je to znát, když v mírným kopci v TDicku pridam - to mu ukazu zada (i s vozejkem :-)

peekaa
  • « 00 Reagovat !

foto

10.07.01  15:47

« Re: spotřeba

no, ja mam diesel a pri zacpe v Brne se dostanu i pres 10l/100km (chvilkove, samozrejme, nez zacpu opustim).
  • « 00 Reagovat !

foto

10.07.01  15:41

« Re: To: Hufnagl, Fabia 1,9TDI/74kW vs. 1.4 16V/74kW

Hufe, prozraď mi kde jsi na to přišel, že je 1.4 o proti TDI slabá jako moucha. Vždyť to je naprostý nesmysl!!! Oba motory mají stejný výkon! Porovnával jsem výkonové křivky jednotlivých motorů a když budu brát v úvahu i pohotovostní hmotnosti jednotlivých aut tak v případě zachování stejné pružnosti obou vozů to bude vypadat následovně (otáčky jsou přibližné): pokud TDI točí 1500 ot/min. tak 1.4 musí točit 3000 ot/min, TDI 2000/1.4 3750, 2500/4500, 3000/4800, 3500/5200. Máš pravdu v tom, že pokud oba vozy budou mít na otáčkoměru např. 2000 ot. a oba řidiči současně sešlápnou plyn na podlahu tak TDI vzhledem k vyššímu výkonu v těchto otáčkách!!! začne 1.4 ujíždět. Situace se však rázem vyrovná pokud řidič 1.4 podřadí.
  • « 00 Reagovat !

foto

10.07.01  15:39

Jo mam 44kw, kouknul jsem se a byl tam ocelovej prut s napisem Skoda Auto, made in Deutschland :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

10.07.01  15:29

tak to se zkus podívat, jestli nemáš na plynu položenou cihlu :-))

co máš za motor?

jestli jezdíš v praze ve špičce a spěcháš, tak to chápu...

peekaa
  • « 00 Reagovat !

foto

10.07.01  15:23

Ta 8,5 ve spicce je pohoda. Ja asi jezdim jako hovado. To mam na kratsi trasy i 9-10l.
  • « 00 Reagovat !

foto

10.07.01  15:22

« sedadlo

Jo vejškově seřiditelný sedadlo mám.

Je to docela sranda ji pozorovat, jak se pumpuje do nejvyšší možný polohy - je to jako u zubaře.

:-)))))))

peekaa
  • « 00 Reagovat !

foto

10.07.01  15:20

« spotřeba

No to je ošidná věc :-)

normální jízda 80% mimo město 20% město to je tak 6,5 l

praha mimo špičku 7,5l

praha ve špičce (aneb klokanem nejen od semaforu k semaforu) tak 8,5l

při razantnější jízdě (uff - dá se s tímhle motorem vůbec mluvit o razantní jízdě? :-))
    je to tak o 2-X l víc

zlatej dýzl - tam na to dupete jak slon a málokdy máte o litr víc než než obvykle. V benzínu (a v tomhle obzvlášť) sníte k ob2du o 2 knedlíky víc (máte těžší nohu :-)) a máte 2 litry na 100 víc ;-))

peekaa
  • « 00 Reagovat !

foto

10.07.01  15:13

« Re: zajíždění

pokud mas vyskove seriditelne sedadlo ridice, tak je OK :-))))
  • 00 Reagovat !

foto

10.07.01  15:05

« zajíždění?

Peekaa: Ja mam taky za 3 tejdny 3500km. To jinak nejde :-). Jakou mas spotrebu?
  • « 00 Reagovat !

foto

10.07.01  15:04

no já jsem asi podlehl takovýmu tomu nadšení...

tak jsme si s drahou polovičkou udělali okruh kolem republiky aneb od budějovic přes liberec na moravu.

joo, mimochodem moje drahá polovička má cca 155
    a ocenila fabku jako nejlepší auto pro "menší ženy".

(doufám, že se teď neozvou "Punťisti" a Yaristi)

PeeKaa
  • « 00 Reagovat !

foto

10.07.01  14:58

aha, no ja ujedu 1000km za cca 12-15 dnu :-))))
  • « 00 Reagovat !

foto

10.07.01  14:54

« zajíždění

No to víš...

když to má člověk nový, tak ho to baví...
    :-)))))

teď už najedu tak 100 za den a 500 za víkend

Peekaa
  • « 00 Reagovat !

foto

10.07.01  14:48

« Re: verzie

pred chipem to hrabalo jen na jednicku .... vis, ze nejsem zavodnik, mi i origos obuti docela staci ... proste na to pri akceleraci na mokru na dvojku musim myslet, no. To je cele :-)))
  • « 00 Reagovat !

foto

10.07.01  14:46

« Re: verzie + něco navíc

tvoje auto za 10 dnu najelo 3tkm ? Protoze 7/2001 je teprve 10. den :-)))
  • « 00 Reagovat !

foto

10.07.01  14:43

« hrabání

to já hrabu akorát když spadne moc listí a musím to jit na zahradu uklidit.
    Se 44kw se moc hrabat nedá :-(
    možná v zimě :-))
    peekaa
  • « 00 Reagovat !

foto

10.07.01  14:40

« Re: verzie + něco navíc

Nazdárek,
    tak jsem se také zařadil mezi čerstvé majitele Fabek (44kW krátkej komfort).
    Nedalo mi to a díky své trpělivosti jsem přelouskal (cca za 5 dní) VŠECHNY příspěvky.
    Některý mi docela pomohly a jiný mě pobavily (Punto VS fabka).
    Pokud bych já měl hodnotit fabii a porovnávat se všema autama co jsem kdy "ničil" (mazda, felda, oktávka, wartburg :-)), favorit, rapid a fiat).
    motor:
    44 kw je zoufale málo pro závodníky, pro kliďasy, který se neradi foťej od PČR je to tak akorát. Po cca 3T km je motor celkem tichej a cca do 3-4t otáček "docela" tahne. Pro ježdění po městě paráda. Na delší trasy je to horší, obzvláště pokud spěcháte. Jinak - moje stará felda 1,9D táhla v kopcích líp.
    podvozek:
    kdosi o něm tady prohlásil, že je to stará vykopávka. Nevím jak je starej, ale je nejlepší z aut, co jsem kdy měl v ruce. Ve spojení s (až moc) silným posilovačem si připoadám na (mojí oblíbené) zatáčkovité trati za MB skoro jako v motokáře.
    výbava a provedení: Možná je to tím, že mám auto vyrobený až 7/2k1 je bez chyb který tady byly hodně zmiňovaný, vytknul bych snad jen malý pravý zrcátko a špatnej výhled dozadu.
    pro HUFA> výbava elegance je sice paráda, ale ta cena :-((
    no ale když si to můžeš dovolit - proč ne? :-))
    kecy, že do malýho auta se to nehodí jsou na nic.
    pokud je člověk sám nebo má manželku a neplánuje "rozměrnou" rodinu - je malý auto paráda. A pokud někdo z vás někdy parkoval v praze, tak určitě ví o čem mluvím.
    to je zatím vše
    určitě se eště ozvu
    PeeKaa
  • « 00 Reagovat !

foto matuS

matuS 10.07.01  14:39

« Re: Rozdíly Elegance x Comfort

tomaschko> nechapem. cuvam tak furt, v 90% len na zrkadla
  • « 00 Reagovat !

foto

10.07.01  14:27

Fija> To je obutím :o)
  • « 00 Reagovat !

foto

10.07.01  14:15

mi to taky na mokru na dvojku hrabe, a cim vic lidi v aute, tim vic (no jo, je to predohrab :-))))) blbe je, ze se to deje treba za zeleznicnima prejezdama, zpomalim na 30, pridam a hrabu :-((((
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…