Škoda Fabia
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Fabia
-
« Re: To: Hufnagl, Fabia 1,9TDI/74kW vs. 1.4 16V/74kW
Hufe, prozraď mi kde jsi na to přišel, že je 1.4 o proti TDI slabá jako moucha. Vždyť to je naprostý nesmysl!!! Oba motory mají stejný výkon! Porovnával jsem výkonové křivky jednotlivých motorů a když budu brát v úvahu i pohotovostní hmotnosti jednotlivých aut tak v případě zachování stejné pružnosti obou vozů to bude vypadat následovně (otáčky jsou přibližné): pokud TDI točí 1500 ot/min. tak 1.4 musí točit 3000 ot/min, TDI 2000/1.4 3750, 2500/4500, 3000/4800, 3500/5200. Máš pravdu v tom, že pokud oba vozy budou mít na otáčkoměru např. 2000 ot. a oba řidiči současně sešlápnou plyn na podlahu tak TDI vzhledem k vyššímu výkonu v těchto otáčkách!!! začne 1.4 ujíždět. Situace se však rázem vyrovná pokud řidič 1.4 podřadí. -
« spotřeba
No to je ošidná věc :-)
normální jízda 80% mimo město 20% město to je tak 6,5 l
praha mimo špičku 7,5l
praha ve špičce (aneb klokanem nejen od semaforu k semaforu) tak 8,5l
při razantnější jízdě (uff - dá se s tímhle motorem vůbec mluvit o razantní jízdě? :-))
je to tak o 2-X l víc
zlatej dýzl - tam na to dupete jak slon a málokdy máte o litr víc než než obvykle. V benzínu (a v tomhle obzvlášť) sníte k ob2du o 2 knedlíky víc (máte těžší nohu :-)) a máte 2 litry na 100 víc ;-))
peekaa
-
« Re: zajíždění
no já jsem asi podlehl takovýmu tomu nadšení...
tak jsme si s drahou polovičkou udělali okruh kolem republiky aneb od budějovic přes liberec na moravu.
joo, mimochodem moje drahá polovička má cca 155
a ocenila fabku jako nejlepší auto pro "menší ženy".
(doufám, že se teď neozvou "Punťisti" a Yaristi)
PeeKaa
-
« Re: verzie + něco navíc
Nazdárek,
tak jsem se také zařadil mezi čerstvé majitele Fabek (44kW krátkej komfort).
Nedalo mi to a díky své trpělivosti jsem přelouskal (cca za 5 dní) VŠECHNY příspěvky.
Některý mi docela pomohly a jiný mě pobavily (Punto VS fabka).
Pokud bych já měl hodnotit fabii a porovnávat se všema autama co jsem kdy "ničil" (mazda, felda, oktávka, wartburg :-)), favorit, rapid a fiat).
motor:
44 kw je zoufale málo pro závodníky, pro kliďasy, který se neradi foťej od PČR je to tak akorát. Po cca 3T km je motor celkem tichej a cca do 3-4t otáček "docela" tahne. Pro ježdění po městě paráda. Na delší trasy je to horší, obzvláště pokud spěcháte. Jinak - moje stará felda 1,9D táhla v kopcích líp.
podvozek:
kdosi o něm tady prohlásil, že je to stará vykopávka. Nevím jak je starej, ale je nejlepší z aut, co jsem kdy měl v ruce. Ve spojení s (až moc) silným posilovačem si připoadám na (mojí oblíbené) zatáčkovité trati za MB skoro jako v motokáře.
výbava a provedení: Možná je to tím, že mám auto vyrobený až 7/2k1 je bez chyb který tady byly hodně zmiňovaný, vytknul bych snad jen malý pravý zrcátko a špatnej výhled dozadu.
pro HUFA> výbava elegance je sice paráda, ale ta cena :-((
no ale když si to můžeš dovolit - proč ne? :-))
kecy, že do malýho auta se to nehodí jsou na nic.
pokud je člověk sám nebo má manželku a neplánuje "rozměrnou" rodinu - je malý auto paráda. A pokud někdo z vás někdy parkoval v praze, tak určitě ví o čem mluvím.
to je zatím vše
určitě se eště ozvu
PeeKaa
Přihlásit se • Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!
je natolik snadná, že na ni zvládnu odpovědět i já, která jsem v fabce TDi nejel. (předpokládám ale, že charakteristika TDi motorů se ve fabce a oktavii moc neliší...)
rozdíl je v krouťáku - nesrovnávej výkon, ale kroutící moment.
a právě v něm je markantní rozdíl. Ale nejlíp je to vyzkoušet...
kámoš má fabku 1,4 74kW a řeknu ti, že nejvíc je to znát, když v mírným kopci v TDicku pridam - to mu ukazu zada (i s vozejkem :-)
peekaa