Škoda Fabia
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Fabia
-
« Re: Prehliadka 15.000 km
madvad> Neviem parametre, ale mozem kuknut a zajtra napisem ak nezabudnem. Mne ho doporucili v servise, povedal som nech tam daju nejaky dobry olej a nech neni zbytocne drahy. Tak mi doporucili Castrol GTX powertec, ze ten doporucuje vyrobca, viacej som neskumal. -
« Re: Prehliadka 15.000
igi.h> Ja som platil za 15.000km prehliadku s vymenou oleja (ten isty co ty) 1920,- Sk. Priznam sa ze neviem co vsetko mi robili, doverujem tomu servisu kam chodim - tam som to aj kupil. Jo, tesnenie mi vymenili v ramci zaruky aj servo. Mam tiez auto z tych podarenych. Neviem o tom ze by zvolavali vsetky na vymenu ale vedia o tych problemoch, vobec sa nebranili. Ked som bol s tesnenim mal som to este v zaruke ale servo bolo uz po zaruke a bez problemov mi ho vymenili zadarmo - trvalo to 3 hodiny. -
« Re: Klimatizacia pre Fabiu
Mám čerstvou Fabii Sedan 1,4 50 kW Comfort s AC a je to opravdu super. Tah motoru nijak s klimou neklesá, alespoň já jezdím tak, že mi to nevadí. Spotřeba nestoupne ani o litr na 100 km/h. Je tam tlačítko AC, které klimu zapne, když ho vypneš, tak fouká normálně větrák. Jezdit autem bez klimy je utrpení, jsem rád, že jsem těch 35 tisíc vyhodil - musel jsem kvůli tomu oželet motor 1,4 55 kW 16V. -
matuS 14.07.01 00:00
« Re: Olympus - Off Topic
ja mam po otcovi sony dsc-P1, je to 3.3 megapixel, malinke a super. baterka je info litium, takze viete kolko vydrzi, a vydrzi cca 80minut s bleskom, takze dost. pallas mal nejaky iny fotak, a daval tam tuzkove baterky a to bola bieda!!! nekupovat na tuzkove baterky!
diamant> kam si daval tie fotky vyrobit? ja som skusal v poluse aj v petrzalskom tescu, a kvalita nic moc :-( doma si to na foto-tlaciarni spravim o dost kvalitnejsie, ale zasa fotka vyjde na 40sk :-(
vlastne vsetky fotky na www.gerek.sk su robene tymto fotakom -
« Prehliadka 15.000
No, tak som včera viac menej úspešne absolvoval prehliadku po 15.000km. Platil som 2630 Sk, z toho olej bol 1532 Sk (Castrol GTX Powertec), 168 olejový filter, za prácu to bolo 930 Sk. A čo vlastne robil mechanik? Vymenil olej a filter, dofúkal pneu, preskúšal brzdy na valcovej skúšobni, nastavil svetlá (boli trochu znížené), skontroloval netesnosť motora a prevodovky, a myslím že to bolo všetko... Bohužiaľ, motor aj prevodovka neprešli testom netesnosti (tak to bolo v protokole), inak povedané uniká z ich viac oleja, ako by malo :(( Skontrolovali VIN kód a zistili, že moje milované autíčko patrí medzi zopár ostatných, kde je pod hlavou valcov a pod víkom prevodovky použité vadné tesnenie, následkom čoho može unikať olej do vody resp. tiecť olej z prevodovky (čo som videl na vlstné oči na zdviháku a zas*al som si biele tričko) :(((((( Takže o dva týždne mám ísť znova na preventívnu údržbu, kde bude vymené tesnenie pod hlavou valcov a pod víkom prevodovky - robota na 1 deň :((((
Počuli ste už niekto, že by sa zvolávali Fabky kvôli tomuto do servisu? Oficiálne neviem o ničom, ak sa to ale týka viacerých áut, tak sa to škodovke podarilo dobre ututlať. Dozvedel som sa však zopár ďaľších možno zaujímavých informácií - MPI 44kw existuje v dvoch verziách - AZE a AZF; MPI 50kw má okrem nasávania, vačky a chipu aj iné sviečky (čo som nevedel); problémy zo servom boli v prvých mesiacoch vďaka konštrukčnej chybe, kedy sa preťažil vypúšťací ventil...
Čo sa týka digi aparátov, začal som Kodakom DC120, potom som mal Sony F-505V, ktorý dostal nohy aj s brašňou :((, potom som narýchlo kúpil Sony DSC-S50. Sony možem odporučiť, trochu sú drahšie, ale za tie peniaze stoja a na bežné fotenie stačia. No ale videl som priamo v akcii Nikon Coolpix za 220 tisíc, a to je už iné kafe :)) -
Diamant 13.07.01 20:58
« Re: Olympus - Off Topic
Ak by ste uvažovali o digiťáku, tak odporúčam Olympus C-2100. Ja ho mám a som mimoriadne spokojný. Relatívne priaznivá cena a skutočne vysoká kvalita (aj vďaka objektívu Cannon). Práve dnes som si bol po ozajstné fotky, ktoré mi zhotovili zo súboru. Plná spokojnosť. -
« Bez nadpisu
Je to normalne focene na Olympusu Miju Zoom 35-70, na obycejnou Konicu film 200. Osobne jsem tim Olympusem spise zklamany, foti jako dobre, ale nekdy jsou fotky trosku neostre, vyzkousel jsem nekolik filmu od Kodaku, Agfy, Fuji a je to stejne. I kdyz ma redukci cervenych oci, nepotlacuje ji ani na 90%. Jeste si treba vsimnete a muze to byt i napad pro vas: modra cz se symbolem EU je nalepena ne na znacce ale z boku na podlozce znacky. Udelal jsem z 5 mm plexiskla takovou desticku, skoda ze predni naraznik neco takoveho neumoznuje. Policajti nemuzou nic namitat. Dalsi vec je CZ, je vlastne vystrizena nuzkama ze samolepky, kdyz jsem nechal kolem cernych pismen a elipsy asi 1 mm bile samolepky a nalepil zvlast na puvodni lak narazniku. Moc se mi to libi. -
« Bez nadpisu
lumpe, psa zabili rodicove :-(((. Zacatkem srpna se narodi Rocky II, otec stejny, mama jina. Bez psa to proste nejde, dodneska se mi styska. Ty tupky jsou pry od jizd po dalnici, musim ale rict ze mi ten italsky lak pripada tvrdsi nez skodovacky. Tupky jsou nektere az na pozink, jine na zakladni bilou. Ja jsem do toho ledem roztrzeneho sloupku narazil asi v 15-20 km/h, ten plastovy naraznik se s tim vyrovnal velice dobre, kdyz si clovek uvedomi, z pri narazu byl ohnuty o 10 cm, tam kde je blatnik, ani barva neopryskala. Zapomel jsem rict, ze tam dam jeste sve fotky nabouraneho formana. Diky za prispevky, tesi mne to. Manzelka bude, az budou vase :-))) Muzou byt i skoromanzelky.