Škoda Fabia
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Fabia
-
« Re: S Octávkou TDi 66kW
takovy prumer s Octavii TDI 66kW nelze udelat, pokud zrovna nejedes pouze po dalnici bez uzavirek a s relativne ridkym provozem. Tudiz je to udaj s informacni hodnotou nahovno. A za 8,5 l se snad neda jet ani stylem plynej knedlik/plna brzda, max. co jsem dosahl bylo 6,5 a to jsem jel v noci, po prazdny dalnici, za nejakym bavem, co se nechtel honit - ja taky ne, nechal jsem ho, at mi sviti a drzel se tak 100-200m za nim. Jeli jsme tacho furt 190, pokud jsme ovsem nemuseli zpomalovat kvuli jinejm autum - podotykam, ze mam chip, bez toho bych asi ani tech tacho 190 neudelal (real odhaduju na 175-180 ?) -
"-- skrytý --" 26.01.04 12:38
« Re: Máte stejné problémy?
1.2HTP: Plyn v poloze "zapnuto/vypnuto", to je styl jízdy většiny Francouzů - malé auto se slabým motorem (kvůli daním), ale velké (a hlavně neuspokojené) ambice řidiče! Mohu Tě ujistit, že kdybys měl "normální auto" (např. se slušným dvoulitrem), pak bys "za 20 a víc" určitě nejezdil - buď bys konečně dosáhl "žádaného uspokojení ambicí", nebo by ses brzy zabil... -
« Re: Oprava skla
DanielD -> No, mozno sa mylim, ale takto ma informovala moja leasingovka :(, ze by som to aj tak musel v prospech nej to poistenie vybavit. Mozno ma len obabrala - to neviem. Ale kazdopadne ked som sa informoval, rocne u leasingovky zaplatim menej o cca 5000,- sk, ako keby som si ho nexal inde zvlast poistit. Teda, samo, bez bonusov. Ale uz to neriesim, proste uz je to tak a ked bude problem, nebudem vahat si uplatnit havrijne poistenie. Ale aj tak by som to uz riesil inak (tentoraz to nevyslo, kvoli casu) - zobral by som si uver z banky a basta. -
Tak to s tym poistenim sa mylis. Priatelka si kupovala nove auto na leasing a kedze robi v poistovni tak ma zamestnanecku zlavu na havarije poistenie 50%. Keby nechala poistenie na leasingovke, tak by o tuto zlavu samozrejme prisla. Takze si dala poistku na seba a jedine co musi kazdy rok urobit, je priniest do leasingovky doklad o zaplateni havarijneho na cely nasledujuci rok (samozrejme len pocas leasingu.) Ale za rozdiel 7.000,-Sk /rok sa to oplati :-) -
Hmm mna by zaujimalo, ako je to, ked je havarijne poistenie cez leasingovku. Tam je to asi fuk, prist o bonus, kedze ziaden nie je :). Cenovo je to vyhodnejsie (oproti nebonusu) - leasingovka ma zlavy a ja mam na celu dobu leasingu zarucene rovnake splatky za hav. poistenie, jedine spoluucast samozrejme ostava - 5%. Ono pri leasingu clovek ani nema inu moznost - nemoze si nexat poistit na seba auto - vzdy by to poistenie musel vinkulovat na poistovnu. -
Na parkovisku mi uz auto niekto nabural - prevalil predne aj zadne dvere. Nebol ziadny problem, opravy hradila poistovna, ale spoluucast som platil ja a o bonus som prisiel. Fakt je dolezite mat dve poistky. Z jednej sa vsetko plati a na druhej sa poistovne nabaluju. BTW ked je take nevyhodne prevadzakovat zakonne poistenie, preco sa vsetky poistovne isli pozabijat, aby mohli prevadzkovat povinne poistenie ked sa zrusil monopol? -
Už som zase múdrejší, bol som v poisťovni, je to perfektne vymyslené. Ak z povinného ručenia, musím dotyčného nájsť a prinútiť aby to zahlásil. Ak z mojej havarijnej poistky, tak mínus spoluúčasť a 10% bonus. Dokonca mi ponúkli aj preplatenie opravy (cca 600.-Sk), ale mínus 10% bonus. Hlavne že človek platí dve poistky. Na tej dialnici som chvíľu aj išiel za tým autom, ale som sa bál, že zabudnem to číslo a kým som pohľadal papier a tužku, tak sa mi už stratil, za odbočkou na Malacky som ho už nevidel, mal senickú značku. Takže pôjdem lepiť a výmenu môžem zinscenovať potom inokedy, keď to bude aktuálne. -
matuS 20.01.04 20:23
oktan> bohuzial, tak ako pise mfilip. Keby sa ti moc chcelo, tak nejako skontaktovat dotycneho vodica, a presvedcit ho aby sa on sam prihlasil.
Mne stretila do okna tatra815, predbehol som ho a zastavil a podarilo sa, hoci najprv sa vykrucal.
kolko stoji celne sklo na xsaru? ak ju mas havarijne poistenu, ajtak by som to cez to nerobil, lebo asi by si prisiel o bonus.