Škoda Fabia
« Re: musel
No a aby si si to vedel porovnat, Clio dosiahlo v europe trhovy podiel 10.7% vo svojej triede (za 2 roky sa ich predalo 1 milion). A podiel Fiatu Punto bude este vacsi, ale neviem sa k nemu nejako dopatrat. Z toho teda vyplyva, ze Skoda by mala zacat vyrabat auta ako diva, aby si vsetci ti "mudri" ludia mohli kupit dobre auto :-) -
« Re: musel
Nemusis nic zistovat, nieco som nasiel:
Polsko - predanych 28 814, podiel na trhu 7.1%
Madarsko - predanych 5 367
Chorvatsko - predanych 4 439
Juhoslavia - predanych 1 224, Ukrajina - predanych 1 479
Rusko - predanych 1 760.
Zapadna europa:
Nemecko - predanych 48 520, podiel na trhu 1.8%!!!
Velka Britania - predanych 23 126
Taliansko - predanych 16 341
Spanielsko - predanych 11 096.
Celkovo sa predalo za 1-9/2000 314 266 Skodoviek. Porovnaj si to napriklad s Fiatom Punto II, ktoreho sa predalo za ten isty cas asi 400tis ks. Renaultom Clio (cca 350tis) atd. Este ze nasi ludia su najmudrejsi zo vsetkych v europe :-) -
« Re: musel
ehvie - Felicia nema konkurenciu, to je pravda. Ale Fabia a Oktavia sa mi zdaju take iste drahe, ako konkurencia. Ked si u Skody dostal presne vybavu na prianie, tak si mal asi stastie. Vacsina ludi, co poznam, nakoniec nema auto ake chceli, lebo to alebo ono sa spolu nemontuje a tak podobne. (ale problem moze byt v dealeroch)
mispul - tak mi vysvetli, preco je to sice najpredavanejsie auto v SR a CR, ale nie na inych trhoch? Ja ti posepkam - lebo nemaju pocit, ze ked si kupia Skodu, kupia si vlastny vyrobok. Alebo to vidis inak? Zaujimala by ma pozicia Skody napriklad v Madarsku, Polsku, Bulharsku, Ukrajine atd. a napriklad aj v Rakusku, Taliansku, Francuzsku. Skus to zistit, nech tu nestrielame naslepo. -
« Re: musel
luf: Takže chceš říct, že většina lidí (A TO I NA SLOVENSKU!!!!!!!) co si kupuje auto, si schválně kupuje za nadprůměrnou cenu průměrné auto bez obvyklé výbavy? (ŠKODOVKA obecně) Máš o naší populaci (české i slovenské) dost špatné mínění. Podle tebe jsou asi všichni tito lidé rozhazovační a v podstatě hloupí, že tak činí. Počet prodaných aut v obou státech a tvoje řeči mě k tomuhle tvrzení dovedli. -
« Re: musel
To mispul, luf: Myslim ze to prehanate obaja. Ja sam som si nakoniec zvolil Fabiu koli tomu ze obdobne vybavene auto inej znacky (konkretne som mal na mysli Punto II ELX) by ma bolo vyslo o cosi drahsie. Naviac niektore znacky nedokazu urobit ziadanu kombinaciu motor-farba-vybava. Proste ber co mame alebo chod prec.
Avsak ako tak vidim, Skoda permanentne zdrazuje tak za chvilu to uz asi nebude pravda. Co sa tyka Octavie, tak si myslim ze rozumne vybaveny model uz je dost predrazeny. Samozrejme verzia 44 kW Lx draha nie je ha ha ha. Ale zase co sa tyka pomeru vykon/cena tak tam je Felda bezkonkurencne auto. Ved za cenu Matiza ma clovek auto na hranici strednej triedy. A myslim si ze posledne Feldy uz by mali aj cosi vydrzat. -
« Re: musel
mispul - spocitaj si vybavu a cenu rovnocennych aut roznych vyrobcov a potom tu pis take blaboly. Je mi jasne, ze Fabia je podla teba zo segmentu ako Golf/Megane/Focus, Oktavia zo segmentu Mercedes C/Peugeot 406/Volvo 40 a Octavia RS je skoro Impreza GT. Ale ak si ich zaradis do triedy kam patria, tak zistis, ake su drahe. -
« Re: musel
matuS: "vw robi priemerne auta priemernej kvality, a nadpriemernej ceny. " - Fabia je možná v tvém měřítku průměrné auto (ve své třídě), ale za nadprůměrnou cenu? To přece nemyslíš vážně! A před 5-6ti lety Felicia? No to s tou nadprůměrnou cenou za podle tebe průměrné auto (o tom se s tebou nemá asi smysl dohadovat) už vůbec nemůžeš být při smyslech! -
« Re: Servo a problémy s ním...
pava>Dobre si to popísal, servo zomiera, keď dôjde k poruche vypúšťacieho ventila. Inak prekvapuje ma, že sa znova objavuje problém zo servom. V servise mi vraveli, že už je problém vyriešený zmenou vypúšťacieho ventila. Narýchlo som si zrátal všetky Fabie, ktoré poznám na okolí resp. majiteľov - 3 v práci, 3 v rodine, 7 v ulici. To je moja "reprezentatívna" vzorka - problémy zo servom zatiaľ nemala ani jedna. U 2 sa objavil problém s tesnením - obe vyrobené v tom istom mesiaci, zatiaľ sa problém priamo neprejavil, pri servisnej prehliadke len oznámili nutný "preventívny" servisný zásah, povedali, že dodávateľ tesnení dodal nekvalitné tesnenie, ktoré reaguje s určitým olejom a "stráca" sa :-) Idem do servisu v piatok, beriem cybershota, nafotím si 44kw zvnútra :))
matuS>Ak vravíš, že vw sú šroty, tak si ešte nikdy nemal nič dočinenia s Fiatmi. Ak nechceš skončiť zavretý v tapacírovanej miestnosti a kupuješ auto kvôli tomu, aby si ho aj naozaj používal, tak ruky a peniaze od Fiatov preč! -
Diamant 24.07.01 20:08
« Re: Šroty ...
A ešte dodávam, že napokon tá strata výkonu bola spôsobená odpadnutou časťou katalyzátora, ktorá upchávala potrubie a turbo prechádzalo do núdzového režimu. A len tak na okraj ja som so svojou Feliciou nemal okrem jediného maličkého problémika žiadne potiaže. Len pravidelne navštevujem servis na prehliadky. To je až také zlé? -
Diamant 24.07.01 20:05
« Šroty ...
Ja len tak na okraj, že náš direktor má Mercedes E-classe a kazí sa viac ako firemný Daewoo Lublin. Asi mesiac mu auto striedavo stráva výkon a opäť funguje. Bol už snáď vo všetkých servisoch, no počítače hlásia všetko OK. Predtým mu odišlo servo riadenia. Ešte predtým mal niečo s chladením a opravili mu to tak skvelo, že nedošiel ani domov a prasklo potrubie. Pri bežnej servisnej prehliadke Vám vymenia olej atď ale klimatizáciu neskontrolujú ani náhodou. Povedal, že už nikdy nechce Mercedes. Bude VOLVO. A teraz buďte frajeri, aká je škodovka *! Veď to sa stane snáď každej automobilke.