Škoda Fabia
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Fabia
-
« Clio vs Fabia, komentár
Snažil som sa porovnať približné modely po motorickej stránke, aj po stránke výbavy. Našli sa však určité vlastnosti, ktoré konkurent neponúka (napr. Clio-reflexívne predné sklo, Fabia-vyhrievané ostrekovače), alebo sa mi ich nepodarilo zistiť (napr. Clio-el. zadné okná). Ak som sa niekde pomýlil, tak ma prosím nedohrýzte :)
Výsledky porovnaní nebudem nijak komentovať, myslím, že na prvý pohľad si každý urobí svoju mienku :-) Informácie som čerpal z www.renault.cz a www.skoda-auto.cz, pretože u nás sa Clio II ešte nepredáva. Dôvod, čo som počul priamo v predajni je ten, že Thalie sa predávajú veľmi dobre, ich facelit sa tak skoro nechystá a nechcú, aby im Clio II pokazilo kšeft s Thaliou. Aj toto je obchodná politika. Howgh!
-
« Clio vs Fabia, varianta č.3
~ Clio
* model Clio Privilege
* motor 1.4 16V
* výkon 72kw
* základná výbava: Clio Authentique plus el. zrkadlá, hmlovky, palubný počítač, reflexívne predné sklo, manuálna klimatizácia, rádio + 4x repro
* doplnenie výbavy: hliníkové disky, automatická klimatizácia, vyhrievané sedadlá
* Cena: 452.400 Kč
~ Fabia
* model Fabia Elegance
* motor 1.4 16V
* výkon 74kw
* základná výbava: Comfort plus ABS, diaľkový centrál, automatická klimatizácia, el. zrkadlá, el. zadné okná, vyhrievané trysky ostrekovačov, vyhrievané sedadlá, hliníkové disky
* doplnenie výbavy: bočné airbagy, rádio
* Cena: 473.100 Kč
-
« Clio vs Fabia, varianta č.2
~ Clio
* model Clio Privilege
* motor 1.2 16V
* výkon 55kw
* základná výbava: Clio Authentique plus el. zrkadlá, hmlovky, palubný počítač, reflexívne predné sklo, manuálna klimatizácia, rádio + 4x repro
* Cena: 404.900 Kč
~ Fabia
* model Fabia Comfort
* motor 1.4 16V
* výkon 55kw
* základná výbava: Classic plus airbag pre spolujazdca, centrál, el. predné okná, výškovo nastaviteľné sedadlo vodiča, hmlovky, palubný počítač
* doplnenie výbavy: bočné airbagy, ABS, diaľkový centrál, automatická klimatizácia, rádio
* Cena: 433.600 Kč
-
« Clio vs Fabia, varianta č.1
~ Clio
* základný model Clio Authentique
* motor 1.2 8V
* výkon 43kw
* základná výbava: 4x airbag, ABS, servo, diaľkový centrál, el. predné okná, otáčkomer, výškovo nastaviteľný volant + sedadlo vodiča
* Cena: 304.900 Kč
~ Fabia
* základný model Fabia Classic
* motor 1.4 MPI
* výkon 44kw
* základná výbava: airbag vodiča, servo, otáčkomer, výškovo nastaviteľný volant, tónované sklá, príprava na rádio + 4x repro
* doplnenie výbavy: airbag spolujazdca, bočné airbagy, ABS, diaľkový centrál, el. predné okná, výškovo nastaviteľné sedadlo vodiča
* Cena: 326.900 Kč
-
« Clio vs Fabia, varianta č.1
~ Clio
* základný model Clio Authentique
* motor 1.2 8V
* výkon 43kw
* základná výbava: 4x airbag, ABS, servo, diaľkový centrál, el. predné okná, otáčkomer, výškovo nastaviteľný volant + sedadlo vodiča
* Cena: 304.900 Kč
~ Fabia
* základný model Fabia Classic
* motor 1.4 MPI
* výkon 44kw
* základná výbava: airbag vodiča, servo, otáčkomer, výškovo nastaviteľný volant, tónované sklá, príprava na rádio + 4x repro
* doplnenie výbavy: airbag spolujazdca, bočné airbagy, ABS, diaľkový centrál, el. predné okná, výškovo nastaviteľné sedadlo vodiča
* Cena: 326.900 Kč
-
« Re: musel
To Peekaa...hezky napsanej prispevek,souhlas....To Best,nemyslim si,ze za 3 roky dostanes 230Kkc,ale tak 190-180Kkc neblazni.To All...Uz jsem s tim jednou votravoval,ale porovnejte standartni vybavu Clio II a treba Fabie Comfort.Jasne nechci slyset,ze je Renault * atd.... -
Tak jsem si to kvůli vám spočítal - Octavia Combi 1.6/75kW Ambiente vs. Renault Mégane Break 1.6/79kW Expression. Při jakž takž stejné výbavě mi vyšla cena u Octavie 634900,- u Renaultu cena byla v době jeho koupě (11/2000) 525000,- před slevou. Slevu 10% z prodejní ceny (včetně doplňků) dostal každý, kdo se svým požadavkem na výbavu atd. trefil do auta na skladě. Cena po slevě - 478000,-. V dnešních cenách by ten můj Renault stál 522900,- (s o něco bohatší výbavou). Domnívám se proto, že Octavia rozhodně není levné auto a že ji lidé kupují především ze zvyku a víry v levnou a rozvětvenou síť kvalitních servisů. Možná jsem porovnával různé třídy aut - Mégane je nižší střední a Octavia je "střední" :-)). -
best: No ona se ta debata troch "zvrhla" na porovnávání Fábie a Punta, což jsem zdaleka nechtěl a hlavně ani nezačal. Z mých minulých příspěvků by mělo být zřejmé, že jsem se pouze obecně zastával ceny (a možná i úrovně) Škodovek na našem trhu. Chtěl jsem pouze říct názor na tuto problematiku. Myslím, že dál tato debata ztrácí na významu a stejně si každý (Luf i já)budeme stát za svým. Tímto Lufovi děkuju za diskuzi a myslím, že v dobrém můžeme začít o něčem jiném. Například mě čeká první roční prohlídka u Fábie a ptám se těch, kteří už ji mají za sebou, na kolik cca vyšla? -
« Re: Fabia vs. Punto a JINÉ!!!
TAK A DOST...
Kdo se na vás má dívat?
Hádáte se jak malý děti :-))
(mami a že ta moje bábovička je hezčí než pepíčkova...
Tak abych to rozsek :-))
ad rozšíření škodovky u nás:
Důvody pro největší rozšíření š u nás jsou:
1) Rozsáhlá siť servisů, dobré ceny za ND
(od Fabky a Oc. se to zhoršilo, ale furt je to mírně pod průměrem...)
Už teď vidím , že se ozve deset joudů, co mě budou tvrdit, že jejich levej blatník (ev. pravý zrcátko) je na jejich Punto (megana) o 500 levnější. Sem tam se něco najde, ale smiřte se sakra s tím, že existuje spousta firem, který vám cokoliv (samozřejmě neoriginálního) na škodovku prodaj za rozumnou cenu...
2) Vezmete-li poměr kvalita/výbava/cena je (a myslím, že i dlouho bude) škodovka nejlepší.
Sem tam se sice najdou výkřiky do tmy, kdy se konkurence různejma paketama a "dárkama" snaží nalákat lidi, ale obvykle jde o osamocené a časově omezené pokusy. Nezřídka se jedná o nechutnej podraz - sám jsem se taky nachytal :-((
"Ano pane, já vím, že v reklamě je řečeno, že ke keždému vozu klima zdarma, ale to platí až od motoru XYZ (od výbavy ABC).
3) Je to český vůz a pokud je v nás alespoň trochu patriotizmu, volíme škodu.
(koneckonců už několik let zachraňuje škodovka naši obchodní bilanci :-((
ad rozšíření v zahraniči:
Zatím je to nic moc, ale postupně se to lepší. O škodovce totiž nikdo nic neví a pokud jo, tak jen že to auto z "VÝCHODU", což je reklama sama o sobě, že ano?
Asi nejlepším příkladem je británie, kde se před pár lety prodalo pár škodovek, ale vtipů o nich tam kolovalo hodně. Teď ale škodovka narvala miliony liber do reklamy, parkrát vyhrála nějaký ankety (jedna z nich byla i o tom, kdo je s autem nejvíc spokojenej :-)) Zkrátka brát jako HLEDISKO KVALITY MOMENTÁLNÍ ROZŠÍŘENÍ Š. V ZAHRANIČÍ JE NESMYSL. Počkejte si za pár let...
ad. srovnání s jinými vozy ve třídě:
Myslím, že zde vychází škodovka dobře a (až na výjimky - viz ad1 -za2) nabízí dobrej poměr kvalita/cena. Nemám chuť tedy hledat v ceníkách a ukazovat srovnání (už jsem to jednou dělal a je to fuška), ale pokud to uděláte, uvidíte jak to je...
a jako perličku na závěr bych uvedl ještě jednu výhodu škodovky:
Její dealeři mají mnohem větší provize z prodanýho auta, takže pokud si vyberete toho správnýho a máte náturu hráče pokeru, usmouváte dost navíc :-)))
Já mám navíc autorádio, HF a deflock. :-))
To je vše... to jsem se rozepsal, co?
PeeKaa
-
No, nevím jestli má smysl tady řešit jestli je lepší Fabia nebo Punto... V každém případě já jsem se rozhodl pro české auto ne z nacionalismu nebo z pocitu že lepší kára než Fabie není, ale proto, že pokud ji nebouchnu tak ji po třech letech ježdění prodám za cca 230 tis, (komfort, střešní okno, alarm ..., 44kw). Takže za tři roky ježdění ztratím jen 100 tis. z ceny. Kolik za ty tři roky ztratí Punto ???. Navíc se mi Fabie zdá jako druhé nejhezčí kompaktní auto hned za Focusem. -
luf: Asi protože Punta a obecně Fiaty nejvíc a nejrychleji ztrácí na své hodnotě. Zkus si obejít pár autobazarů, hoď řeč s prodavačema a porovnej ceny různých aut. Přečti si poslední AutoBild, konkrétně rozhovor s novým manažerem Fiatu, konkrétně se zaměř na jeho vlastní hodnocení Fiatů ("má pověst nespolehlivého auta a toto bych chtěl do budoucna změnit" - ten citát není doslovný, protože si ho nazpaměť nepamatuju a ten autobild nemám momentálně u sebe). Proto se celkem divím, že pro porovnání bereš zrovna Fiat. Mě by Punťa nesměl přes práh. Ale to je věcí vkusu a informovanosti jednotlivců. A že to v Německu kupujou? Když tam má tradici už několik destiletí, tak co se divíš? Škodovku v porovnání s Fiatem tam obyčejný smrtelník zná akorát z reklamy v TV a nebo na MS v hokeji. To chce prostě čas. ;-) -
Na zapade tie ceny nie su zhruba rovnake a ani ztenka rovnake. Zrejme nemas moc prehlad o cenach vonku. Preco sa viacej v Nemecku predava Punto, aj ked je od Fabie drahsie? A politika udrzania si zakaznika funguje aj u nas skoro u kazdeho vyrobcu, okrem Skody, ktora ti da "zlavu" 10tis ak uz vlastnis Skodu. Tu super zlavu minies na vyssej spotrebe za par mesiacov. -
luf: Ale já ti neustále opakuju, že U NÁS, U NÁS, U NÁS, U NÁS, U NÁS, U NÁS, atd. je na tom co do poměru cena/kvalita na tom nejlepši škodovka. Na západě jsou ty ceny zhruba stejný a tak když si celý život kupuju Clio, tak si ho tento rok koupím zase a ještě mám na něj slevu. Tam totiž funguje i tento princip, že když si několikrát za sebou koupíš stejné auto (i fyzická osoba), tak máš na něj z tohoto důvodu nezanedbatelnou slevu. Je to zkušenost člena mé rodiny, takže celkem prokazatelná. -
luf: Takže myslíš, že lidi v ČR a SR kupujou auto převážně podle kritéria původu auta a ne podle kompromisu finančních možností a celkové "kvality" vozu? Já si myslím, že to není pravda, ale nemíním tě dále přesvědčovat. Podle mých zkušeností je prostě Škodovka nejlevnější auto na našem trhu při zhruba stejném vybavení a kvalitě jako zahraniční vozy. Co se týče zahraničí, tak tam prodejnost škodovky určitě není taková jako u nás (i když se neustále zvedá).
Přihlásit se • Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!