Škoda Fabia
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Fabia
-
« lufovo Clio x Hufova Fabia
Budu muset přizvat do diskuse kámoše majícího Clio jaké má luf. Má na něm 15" 195/50 a sám přiznává, že sedí hůř (to byl ještě origoš podvozek). Teď je to úplně o něčem jiném. Mámé takovou jednu zatáčku. Je přímo u podniku Barum Otrokovice. Já v ní jedu 120 úplně v klidu a on tam ještě víc jak 100 ze strachu nejel... -
« Re: igi
luf> Tlachy? Jak úsměvné. Místa v zadu je o dost víc než 3cm tak neprndej. Mám to vyzkoušené v provozu a ne někde na salonu. Až obuješ ty 15"ky, tak na ten okruh zajedem, jo? Pochopíš tam, že rozdíl není jen v obutí ;o) Clio bych si nekoupil, protože z něho nejde udělat to, co z Fabie Elegance TDI. Pořád to bude minivůz z palubkou ve stylu "plast z bonboniéry". Taky mně pobavily ty nové motory dCi ze 48kW, 160NM, 0-100 za 15s ... :o)))) Když se nad tím zamyslíš, tak už i samotné motorizace by měly vypovídat o tom, ve které třídě a když tak ve které její části se auto nachází. 2.0i a TDI mluví jasně pro vyšší post Fabie ;o) -
« Re: Fabia vs. Punto
Co sa tyka Punta musim napisat jednu vec. Moj znamy ma zdravotne postihnuteho syna a potrebuje prevazat v aute taky specialny vozik prenho. Do Fabie sa nezmestil (na sirku - kufor je uzky) do Punta uplne v pohode. Tak si kupil Punto. Je to fakt, ten kufor je sirsi. -
« Bez nadpisu
mispul. Nech uz toho. Rekni tu taky, ze Fabie je nejvybavenejsi, nejbezpecnejsi a nejprostornejsi ze aut jako Clio, Corsa, Punto, tak jak si to psal na jinem miste. Ja se nedivim ze je u tebe Fabka best, kdyz si porovnavas bezpecnost Fabky se starou Corsou podle NCAP, vymyslenou nevybavu Punta za vymyslenou cenu, atd. Clovek se nekdy sekne, ale mel by to priznat. -
« Re: To all
ehvie: Ved ich nechaj. Len skoda ze sa to uz neda citat a na rozumnu diskusiu o Fabiach (o tom je tato diskusia, ci nie?) neostava priestor lebo sa tu preberaqju "desiatky" typov motorov ktore ma ale vobec nezaujimaju a bol by som zvedavy koho voabec okrem dvojice-trojice co si tu priprrrdaju. -
Trochu jsem si dal praci a nasel jsem udaj o rozvoru Clio vs. Fabie (a to nemam rad Renault), tedy nejdulezitejsim parametru pro urceni tridy a prostoru v aute. Takze Clio 2472mm a Fabie 2462mm. Vysledek clio +10mm. Cili dost tlachani o prostoru. Ze by bylo Clio taky nizsi stredni jako Fabka??? -
Hufe - tlachy, tlachy a same tlachy. Daj si do Clia tych 150kg naviac, co ma Fabia a uvidis, ako sa ti bude zdat, ze sedi. Trufam si tvrdit, ze ak prezujem na dobre 15' s nizkoprofilom, nabucham hocijaku Fabiu so seriovym motorom. Odkial beriete tu istotu, ze Fabia je podvozkove najlepsia na svete a az za nou je sasi Wiliamsu, McLarenu a Ferrari :-)? Otestoval to niekto objektivne na okruhu?
A ten blby napad zaradovat Fabiu o triedu vyssie sa mohol zrodit iba vo VW. Daj si dole predny a zadny naraznik a zmeraj si ju. Tie narazniky su hrozne gulate, aby natiahli dlzku auta. A vnutorny priestor - mate smolu, vpredu rovnaky!!! a vzadu +3cm na dlzku a +9cm na sirku v prospech Fabie. Fabia parti do segmentu malych aut a ak podla vas nie, tak sa odvezte v aute, kam ju pchate. Rozdiel uvidite sami. -
Saab 26.07.01 12:17
« Re: musel
to Hufnágl: v těch větších kubaturách je to celkem OK, horší je to s těma malýma motorama (1.4,...). Tu 1.6ku 77kW si někdy zkusím, ta nemusí být špatná, škoda jen, že tu 1.6 92kW nedávají standardně, byla by nejlepší. Kdybch vzal do úvahy jen Škodovku bylo by to ještě horší. Dávají do Octavie už tu novou 1.6ku ?
Našlapané verze do SAABu nedávají z důvodu absence pohonu 4x4. To co tam dávají na přední náhon stačí, víc už jen na 4x4, jinak by porušili svou filozofii bezpečného vozu.
Ten 3.0V6 LPT v 9-5ce je motor z Opelu Omega a je poháněn pouze nízkotlakým turbem, které pohání jen 3 válce a je to automat. Navíc ten motor v Opelu Omega má i bez toho nízkotlakého turba větší výkon než v Saabu. Tam nešlo o výkon, ale pohodlí, v Saabu je ten motor tišší, kultivovanější a pružnější a k dispozici jen s nejluxusnější výbavou Griffin. To bych raději volil nový turbodiesel s přímým vstřikováním 3.0V6 TiD 129kW, 350Nm/1800-3000, max. 215km/h, zrychlení 9,3. U toho byl taky úmyslně snížen točák kvůli pohonu jen dvou kol. Ale vypadá to, že i Saab bude konečně 4x4, ale to už jsem mimo téma.
Přihlásit se • Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!