Škoda Fabia

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Fabia

• « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 05.01.07  19:00

« Re: vibrace motoru Skoda Fabia 1.4MPi 50kW 8vent.

martin: nejsem z Prahy takže nevim jakej a ty vibrace jsou především způsobené třikrát uloženým klikovým hřídelem, dále je ten motor hlučný jak pra.e a spotřeba nebývá nejnižší 8-s
    Ale je divný, že mi přišlo že to škube jen na volnoběh a při jízdě je "jenom hlučný", možná budeš mít najeto i víc. Ale výhoda těhle motorů je, že jsou prakticky nezničitelný ;-) :-) Takže já bych to nijak neřešil, to ti řekne každej, že tenhle motor trpí vibracemi.
    A dílenskou příručkou myslíš co, to co mají servismeni nebo nějakou kutilskou, tu seženeš v každém obchodě s knihami ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 05.01.07  18:49

« Re:

2.0 SDI je stále v nabídce pro užitkovou verzi a v rodiné verzi ho nahradil 1.9 TDI 55 kw ;-)
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 05.01.07  18:42

« Bez nadpisu

motor 2.0 SDi sa vyrabal, bol odvodeny od 2.0 TDi, teda mal aj 16V, ale VW ho stiahol a napr v Caddy ho nahradil motorom 1.4 TDi s rovnykym vykonom 55kW
  • 00 Reagovat !

foto

05.01.07  18:31

« vibrace motoru Skoda Fabia 1.4MPi 50kW 8vent.

Dobry den.
    Nevim, zdali pisu na spravne misto,ale doufam, ze budu mit stesti. Potreboval bych se dozvedet par informaci aurcite nekdo z Vas mi bude moc pomoci.
    1. Koupil jsem pred nekolika mesici auto,jezdi docela dobre, pekne tahne, temer vse ok,ale v servise mi jistili, ze ma najeto mnohem vice nez na tachometru (dle sjeteho oblozeni bubnovych brzd po rozdelani,na tachometru ma 78000km, ale odhadem tehnika ma tak 120000Km), jak uz to tak byva:-(. Mam doporucenou-nutnou vymenu celych brzd, tzn. kotoucu, brzd.dest v predu, bubnovych oblozeni a valecku vzadu. To mi rekli v autorizovanem servisu a auto uz temer nebrzdi.
    Mohl byste mi nekdo z Prazskych doporucit nejaky spolehlivy autoservis za dobrou cenu?
    2. Byl jsem vzdycky zvykly jezdit s firemnimi Skoda Fabia 1.4 55kW tzn VW motory a ted se mi v mem voze zda, ze se auto na volnobech (do 2000ot/min)dost otrasa-prenasi se vibraze od motoru do interieru.Ve firemnich autech 16ventilech to nedela.Nikdy sem predtim nejezdil s 8ventilem.Je to normalni? Jiz jsem si dal vycistit vse mozne v motoru, vymenit rozvodovy retez i s kolama, alternatorovy remen.a dela to stale, neni to nic extremniho,ale je to pro mne nezvyk. Mate nekdo tytez zkusenosti?
    3. Nemate neldo dilenskou prirucku na Fabii rv.2002 combi? Zadne linky na forech nefunguji.
    Predem velmi dekuji za jakoukoli odpoved, radu.
    Klidne mi piste rovnou na martin.hr@seznam.cz, nebo na icq: 304860340
    Hezky vecer.
    Martin
  • 00 Reagovat !

foto Sprint

Sprint 21.11.06  19:33

« Bez nadpisu

Myslím, že se filtr nachází na horní p?ední stran? motoru (z ?ela), po povolení držáku. Filtr je vnit?ní ( m?ní se jen jeho vložka). Je na tom nápis 25 + 5 N.m Po otev?ení kapoty je hned vid?t.
  • 00 Reagovat !

foto

21.11.06  18:17

« POT?EBUJU NUTNE PORADIT

Kde najdu olejový filtr na Fabii 1.2 12V :?: D?kuju Tomáš
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 12.11.06  23:32

« sdi

A není náhodou 2,0SDI v Golfu5? Já někde čet, že má 16V, 55kw a 140N.m.... No nevím.
  • 00 Reagovat !

foto Tommy100

Tommy100 12.11.06  22:19

« Bez nadpisu

Já myslel že nadobro zmizel kvůli emisní normě euro 4 :shock:
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 12.11.06  21:41

« Bez nadpisu

jj tak sry :*) já vim, že jsem jednou zahlédl někde jak psali, že 2.0 SDI odchází a nahrazuje ho 1.9 TDI 55 kw, ale dál jsem to nečetl. Jinak si myslim, že je to i dobře, že ho nechali v tý užitkový verzi, přece jenom nepotřebuje takovou péči.
  • 00 Reagovat !

foto Sprint

Sprint 12.11.06  17:30

« Bez nadpisu

Ale dává. Do užitkového (skříňového) Caddy se 2.0 SDI pořád nabízí.
    Stačí kouknout na www.volkswagen.cz. 8)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 12.11.06  16:30

« Re:

Už nedává, 2.0 SDI byl příliš línej a tak ho nahradil 1.9 TDI 55 kw ;-)
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 12.11.06  10:15

« Bez nadpisu

2.0SDi davá WV do užitkový vozu jako Caddy :o
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 05.11.06  22:45

« otázka blbce

a ještě mám takovou přiblblou otázku a to, proč se dával do oktávky sdi s 50kw a do fabie 47kw? Je tam vůbec nějakej rozdíl? :?: A taky jsem slyšel že se vyrábí 2,0SDI? Víte o tom někdo něco????????? :?: :?: :?:
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 05.11.06  02:14

« TDI

no asi je to fakt. Já jsem právě neměl nikdy možnost v 1,4TDI jet, jezdil jsem v sdi-čku ale když se rozjel tak to svištělo třeba ipřes 180km/h. Dík za tip.
  • 00 Reagovat !

foto Sprint

Sprint 04.11.06  20:28

« TDI

Jednoznačně lépe pojede 1.4TDI, stačí se podívat na papírové údaje. Hlavně točivý moment má 1.4 o 30N.m větší, a to je znát. :-)
    Druhá výhoda je v nižší spotřebě paliva asi o 0,5l/100km.
    A třetí výhoda je v o kategorii nižším povinném ružení.
    Zbývá si rozmyslet, jestli nižší kultivovanost běhu motoru dokáže zastínit předchozí výhody - já myslím že ne :!:
    Sám jsem jel v 1.4TDI 59kW a hluk mě v autě rozhodně neobtěžoval.
    Pouze zvenčí je zvuk poněkud traktorový, ale uvnitř ne.
    Zbývá ještě dodat, že motor SDI se už nějakou dobu nevyrábí a tak je v bazarech z čeho vybírat, což o 1.4TDI 51kW nelze říct a tak bude o dost dražší. Chtělo by to uvažovat o 55kW variantě 1.4 TDI, která právě SDI před třemi roky nahradila. 55kW verze má taky 195N.m a to už jede fakt dobře. :-)
    A pořekadlo, že objem ničím nenahradíš, už neplatí - turbo dělá divy. 8)
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 04.11.06  19:29

« prosím o radu

Zdravím, potřeboval bych poradit ohledně fabie- je lepší volbou 1,9SDI nebo 1,4TDI s 51kw, který motor pojede lépe? 1,4 má sice větší krouťák ale určitě nekultivovaný běh, 1,9 má zase objem, který ničím nenahradíš a 4válce=vyrovnaný běh. Dík za radu.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 03.11.06  07:55

« Re: potřebuji poradit

A jak tohle (těsnění pod hlavou) souvisí s funkcí klimy?
    Jinak dezinfekce klimy nemá s problémem mlžení skel nic společného.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 02.11.06  20:31

« potřebuji poradit

tento problém jsem měl letos na jaře,v servisu mi vyměnili čidlo a nádobku ale problém byl stále stejný,návštěvou druhého servisu zjistili malý průnik oleje do chladící kapaliny,po výměně těsnění pod hlavou je vše ok.
  • « 00 Reagovat !

foto

02.11.06  19:51

« Re:

Ok. Dík za názory a zkušenosti. Aspoň teď vím, že je to "normální".
  • 00 Reagovat !

foto Sprint

Sprint 02.11.06  19:28

« Bez nadpisu

Pravda, na ulici bez přípojky na el. to nejde, ale opravdu by se na to nenašlo vhodné místo?
    Já to během zimy zopakuju tak čtyřikrát.
    Co můžu poradit, je nepoužívat hlavně během zimy textilní koberečky!
    Na to jsou nejlepší gumové. Voda a sníh se do nich nevsáknou, jdou utřít a voda pak v autě nemlží. :idea:
    A nevím, jestli by vyčištění klimy mlžení předcházelo. To je spíš kvůli hygieně.
    Ze zkušenosti ale vím, že prachový filtr na vzduch do kabiny se po nějakém tom měsíci zašpiní a i když by se měl po roce měnit - v rámci servisní prohlídky - tak to nestačí. Špína a prach v něm usazený právě při velké vlhkosti venku (sníh, déšť) navlhnou a filtr víc ucpou. Do kabiny pak jde méně vzduchu a to na odmlžení skla nemusí stačit. Pak se i zdá, že ventilátor málo fouká.
    Doporučuji třeba po třech měsících filtr vyndat, v případě, že je filtr navlhlý ho usušit a poté vyfoukat stlačeným vzduchem. 8)
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…