Škoda Fabia

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Fabia

• 00 Reagovat !

foto

27.07.01  14:33

« dalnice

Tata mi rikal (celej zivot stavel jako ING cesty a mosty), ze betonova dalnice je nejmodernejsi model. Ale asi tim nemyslel ten usek co je z brna smerem na uh. hradiste, nebo tam nekde, to je silenej skakac. Ja osobne jsem denne nasranej na silnice v cechach a jeste me pak vecer v TV naserou tunelari.
  • « 00 Reagovat !

foto

27.07.01  13:45

« Re: dálnice

Vraj je tam az 60cm hruba vrstva betonu, ale to je JPP. Neviem o tom nic konkretne, ibaze som bol tou kvalitou fakt milo prekvapeny.
  • « 00 Reagovat !

foto

27.07.01  13:39

« dálnice

Když byla nová, byla dobrá. A tak stejně se nepočítalo s takovými top rychlostmi, které panují v dnešní době. Hlavní problém je v nedokonalém zpracování materiálů pod panelem. Panely na podkladu více méně plují jako kry ve vodě a díky těžkým náklaďákům, vlivem počasí se vzájemně překrývají a tvoří schody. Tohleto Němci lépe podchytily a jejich panely sedí řekněme ve větší rovině mezi sebou.
  • 00 Reagovat !

foto

27.07.01  13:36

« hufnagl

bez si vymenit servo.
  • « 00 Reagovat !

foto

27.07.01  13:36

« Re: mistake in 3597

mispul: ja se s tebou nehadam a nehodlam te presvedcovat, jestli auto A je lepsi nez auto B. Kdyz si ale pouzil nefer cisla, rekl jsem ti to. A diky, ze si to pred chvili uvedl na pravou miru. Nechci mit posledni slovo, ale kdyz jsi nacnul ty Fiaty: 1. Managment priznal poruchovost fiatu: O.K. je to mnohem lepsi, kdyz se nekdo pripusti poruchovost, napriklad stahnuti Focsu, Aster do servisu, nez kdyz se automobilka tvari, ze je vse v poradku, i kdyz zavad pro stahnuti Fabii je dost: servo, vibrace od motoru, nefunkcni kontaktni krouzky airbagu. Nemyslis ? 2. Pokud budes mluvit o velke poruchovosti Fiatu treba Punta, tak si nejdriv pockej na nejake statistiky, ja si nedovolim tvrdit, ze je Punto vice poruchove. BTW Punto I bylo o dost desitek mist vpredu pred Felicii, Fiat Brava byl nejmene poruchovym vozem s pohonem predni napravy v testu TUV na 100 tkm, nejvetsi britska firma poskytujici garance na automobily uvedla u Fiatu 2. nejmensi podil zavad ( VW 13. ), atd. 3. Samozrejme, ze kdyz si vybiram mezi clanky a vsimam si toho, co se mi hodi, tak ano opravdu je Fiat v CR preferovan jako nejvesti zmetek a kazdy druhy clanek v zasvecenych recenzich mi dava za pravdu. Kdybych mel bezproblemovou Skodu se 170 tkm, chvalil bych ji, protoze mam Bravu , chvalim Bravu. O.K. ? sorry za offtopic ve spatne rubrice, budu zase ve ctvrtek
  • « 00 Reagovat !

foto

27.07.01  13:31

« Re: Pokus

Fabii som spodok zatial neskumal, ale o podvozok na Cliu nemam strach. Porovnal som ho s podvozkom P309, materialy su rovnake a vacsina casti je na Cliu este masivnejsia. A podvozok P309 vydrzal 450tis bez problemov. Ale napriklad na Matizovi by som sa asi bal, ako to bude vyzerat po 100tis.
    Ta cesta ale urcite ziadnemu autu neprospieva. V nemecku maju tiez betonky, ale vacsinou ani nevies, ze ides po betone, casto to zisits iba podla farby. Mohli sme si na tej dialnici viacej dat zalezat, ked sa budovala :-(
  • « 00 Reagovat !

foto

27.07.01  13:11

Mne staci valit viacej ako 150 a uz to necitim. To je vyhoda makkeho podvozku :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

27.07.01  13:03

luf> Když valíš >200, tak už ten beton neregistruješ. Navíc, škodovky jsou na to dělané ;o) vážně, mrkni na ramena u Clia a u Fabie. Lité jsou pěkné, ale na kované závěsy u Fabie zdaleka pevností nemají. Taky si všimni těch silentbloků na karoserii...
  • « 00 Reagovat !

foto

27.07.01  12:42

Huf - no ja by som aj prisiel, ale 1, nemam dialnicnu nalepku na ceske dialnice (su to vobec dialnice?, ta panelovka mi tisne do oci slzy, ako na nej auta trpia) 2, nemam cas, lebo prerabam cely byt. Ale urcite casom pridem, lebo ked som bol naposledy v Olympii (resp. v Hypernove), mali tam celkom vyhodne ceny kocikov a ja jeden budem onedlho potrebovat (dalsie vozidlo do rodiny, ale to asi nebude francuz) 3, z hore uvedenych dovodov mam este stale obute 14' Continentlaky a za mokra sa celkom dost bojim. BTW na ten pretek nakoniec aj tak nejdem, mam dolezitejsiu robotu, navyse dobre zaplatenu.
  • « 00 Reagovat !

foto

27.07.01  12:41

« Re: ..., fidak, peekaa, luf

igi.h> Ještě dopiš, kolik si v kterém vozidle najel. Taky bych tu mohl jmenovat X aut, ve kterých jsem najel 100-1000km, ale proč??
  • « 00 Reagovat !

foto

27.07.01  12:33

« Re: Audi A2

tomaschko> Tak to jsi mi vzal od ůst :o). Tak nějak se na naše spoluobčany tady dívám. Je to jakobys mi četl myšlenky při pročítání zde v hojné míře publikovaných blábolů.

Vždyť jde o to, jaký mám z auta pocit a ne o maximálně výhodnou investici. Ještě, že nejsou tak "chytří" všichni, nebo bychom na cestách potkávali samé Bravy 1.2, Kie Shumy a Clarusy, Daewa Espera a Nubiry, Hyundaie Sonaty a Elantry atd... Díky za každou S3, M3, Octavii RS, RS4, Fabii Elegance TDI ;o)
  • « 00 Reagovat !

foto

27.07.01  12:19

luf> Mám plné gatě :o))))

Ty jsi ale kdykoliv vítán, tak se nevymlouvej!
  • « 00 Reagovat !

foto

27.07.01  12:10

« to tomaschko

To záleží na tom kolik se jich tady prodá, kolik se prodá podobných konkurenčních vozů, jaké budou na trhu v momentě prodeje nové vozy a jak bude v momentě prodeje snadné či obtížné dovezt jeté auto. Nejmenší propad ceny bude mít ten nejobyčejnější model bez extra výbavy. Budu li uvažovat průměrné opotřebení vozu, viděl bych to asi takto: classic 110-140tkč, comf. 130-160tkč, elegance 140-170tkč.
  • 00 Reagovat !

foto

27.07.01  11:54

« Servisny interval

Aky je servisny interval na Fabiach ? 15.000km alebo viac ?
  • 00 Reagovat !

foto

27.07.01  11:41

« cena

Autokomplex> Jakou podle tebe bude mit za 3 roky fabia cenu? (classic 270 tis., comf. 350 tis., elegance 450 tis.)
  • 00 Reagovat !

foto

27.07.01  11:39

« Audi A2

Chtel bych mit tech 700 babek, abych si koupil Audi A2, a vy by ste vsichni na mne na ulici koukali jak jsem blbej, ze co vsechno jsem mohl za ty prachy mit a jakej to nerozum. Vzdyt predse vsechno ma svou cenu a tu je nutno nalezite porovnat! Predse litr tuzemaku je to same jako litr Bacardi. Opiju se stejne, ne? A na dovolenou k mori pojedu svym skvelym 10ti letym BMW 7mickove rady, nebo treba medvedem navonenym stromecky, a hle rizek v chlebu na plazi ujidati budu! Vim, jak zit a uzit :-). Jsem cech a mam patent na rozum. Jsem takovej malej brouk pytlik.
  • « 00 Reagovat !

foto

27.07.01  10:56

« Re: mistake in 3597

mfilip: Za cenu toho Punta se omlouvám. Nevšiml jsem si varianty "Punto 1.2 ELX 5-dveřová verze", ale výpis jsem dělal z varianty "Punto 1.2 5-dveřová verze". Můžeš se podívat na srovnámí ceny těchto dvou verzí na www.fiat.cz a uvidíš, že cena té druhé verze je s těma příplatkovýma věcma (aby odpovídala comfortu) opravdu taková jakou jsem uváděl. Ale MÁŠ PRAVDU, PŘEHLÍDL JSEM SE V MODELU A TÍMTO SE TI ZA ZLE STANOVENOU CENU A VÝBAVU PUNTA JEŠTĚ JEDNOU OMLOUVÁM!!!!!!!!!!!! Ale za ostatním si stojím !!!!!!!!! Toto fórum by se opravdu mělo týkat spíše zkušeností a zajímavostí ohledně Fábie a né NEUSTÁLÝM srovnáváním s jinými auty. Protože stejně jak ty mě nepřesvědčíš, že Punto (a podle mých vědomostí a příznání managementu FIATA!!!!! hodně poruchové FIATY vůbec!) je lepší než Fábia, tak já tě nemíním přesvědčovat o kvalitách Fábie. howg. Jdu také pracovat. ;-)
  • 00 Reagovat !

foto

27.07.01  10:48

« Pokus

Caf pani (alebo male deti?). Vcera som urobil taky maly pokus, kam az sa date vyprovokovat, ked budem vasu Fabiu ohovarat. Vsimnite si prosim, ze som nepouzil ziadne nepravdive argumenty, iba som ich podal dost ostro. A vida, kam sa tato diskusia dostala. Bohuzial niektori ma odhalili, ze si z vas strielam.
    Musim sa ospravedlnit za vyrok, ze na svete je 400tis nestastnych majitelov Fabii. Nebolo to myslene vazne. Fabia je fakt dobre auto, ibaze ja pre jej kupu nevidim realny dovod. Kazdy to ale vidi inak a to je spravne. Keby to tak nebolo, tak vsetci jazdime v rovnakych autach a bola by na cestach nuda.

huf - vzdy, ked by bola moznost realne porovnat nase dve auta, mas strasne vela prace. Bojis sa? :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

27.07.01  10:43

« Re: to ALL 2 - můj názor

No kondecne to tady nekdo "rozsek" :-))

Vcelku souhlasím se vším co ATX, řekl, ale zadek na F se mi libi vic, (na moji manzelku to ale samozřejmě nemá :-)), ale zato mám mnohem vic výtek k interieru.

Podvozek ma fakt F lepsi, muzu to rict zodpovědně - švagr na něm delá v česaně. Oproti octavii o 200% lepší :-)).

Předek novýho clia se mi taky nelíbí. Navíc - už to tady někdo zmiňoval - mám v něm pocit, že řídím MALÝ auto.

to igi.h > fakt dobrý - kdes nabral tolik aut? co proboha děláš? doufám, že nejseš francouzská spojka :-))))

to mkral> ja neporovnávám neporovnatelné - já jen reagoval na takový pošťouchnutí od elementa :-)

Mimochodem musím se zastat hufa - mám pocit, že jeho argumenty nejsou adolescentní, ale docela rozumný. Ale adolescentů by se tady určitě pár našlo :-))

47kW D ve fabce je držák s marketingově sníženým výkonem (Brrrr...). Ale počkej si chvíli a nech se překvapit - další motory se přidaj :-))

to diamant> ty si fakt elektrikář? :-)) tak to sory, příště dám jako příklad instalatéra...

Volvo - to byl můj sen, ale teď bych si ho nekoupil - v těch novějších nějak nezvládaj elektriku... :-(((

Peekaa
  • 00 Reagovat !

foto

27.07.01  10:35

« Skusenosti

peekaa: Okis, akoze niesom odbornik, ale kludne mozem napisat na com a kolko som jazdil, len pre uplnost. Takze: Skoda 120GLS (otcova, viac ako 10.000km), Skoda Favorit/Forman (rok - 10.000km, leto - zima), Skoda Felicia (2.000km), VW Passat 2.0 (9 mesiacov - 15.000km), Fiat Punto (2.000km), Nissan Primera (2.000km), Mercedes Vito (1.500km), Renault Kangoo (500km), Honda Accord 2.0 (100km), Chevrolet Caprice (16.000 mil), Skoda Fabia (27.000km). Netvrdim ze som odbornik a mam obrovske skusenosti, ale na druhej strane si myslim ze mam nieco "najazdene" ;o))) Len aby sa nezabudlo ;o)))
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…