Škoda Fabia

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Fabia

• « 00 Reagovat !

foto

30.07.01  17:26

« Re: mistake in 3597

joot> Těsně za filtrem je čidlo množství nasátého vzduchu, z něhož čerpá ECU informace potřebné pro ideální množštví vstřikované nafty. Navíc nový SW (chip) ještě více tyto údaje zohledňuje.

V praxi se to projevuje i tak, že čiplá jela 195-200 a po filtru se dostává na 210-215km/h.
  • « 00 Reagovat !

foto

30.07.01  12:10

Já se taky hádat nechci, jenom by mě zajímalo, jestli hážeš čísla jen tak z rukávu, nebo to máš ověřený. Nevím to přesně, ale vzpomínám, že výrobce uvádí nárůst výkonu v koních a to maximálně 3-5. Horní hranice v optimálních podmínkách (upravený přívod vzduchu atd.). Když sám tvrdíš, že to na brzdě nebylo, tak jak jsi to odhadl, ptám se já, na 7 kW :).
  • « 00 Reagovat !

foto

30.07.01  10:23

« Re: Spotřeba

slavos: Ještě mám co dohánět! ;-) Ale ono to i závisí na konkrétní trati. Na té mojí se prochází centrem dost měst (Přerov, Otrokovice, Staré město, Uherské hradiště, Kunovice.....) a to jsou samé světelné křižovatky, červené vlny atd. ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto

30.07.01  09:42

joot> Já se s Tebou hádat nebudu. Vím, jak se to projevilo a Ty nevíš nic. A přívod vzduchu tam samozdřejmě je ;o)
  • « 00 Reagovat !

foto

30.07.01  09:02

mispul: Ja (Comfort MPI 50kw) jazdim BA - R. Sobota na 4,8 l/100km, 70-74 km/h priemer. Ale sam. V nedelu idem na Istriu (3 dospely + batozina na 2 tyzdne), som zvedavy na spotrebu, dam vediet, minuly rok som mal 6,2 ale to sme boli 4 dospeli plus 450 litrov na streche. Ale ta spotreba (ja ju tiez sledujem) ma tesi.
  • « 00 Reagovat !

foto

30.07.01  08:54

Boze, ako to dokazes takto sa vliect? :-) Chcel by som mat tu trpezlivost a taku lahku nohu. Ale ja jazdim pravidelne trasu 200km za 2 hodiny, ked som isiel na spotrebu, trvala mi 3 hodiny. To je neunosne za ten liter, co usetrim. Ale kazdeho setrica obdivujem!
  • 00 Reagovat !

foto

30.07.01  08:38

« Spotřeba

Peekaa: Kdysi jsme se bavili o způsobu jízdy pro nejmenší spotřebu atd., a dneska se ti musím pochlubit svým rekordem: s tím "nenažraným a zastaralým" motorem MPI 44kW a těžkou Fábií jsem v pátek v podvečer ve dvou dospělých lidech zvládl trať Olomouc-Nové mesto nad Váhom (140km) po silnicích 1. třídy a přes města za 4,9 l/100km s průměrnou rychlostí 63km/hod!!!!! A to sem měl ve Starým městě u Uher. Hradiště spotřebu 4,7 l/100km (průměrku 62km/hod). Ale kdo to tam zná, tak ví, že směrem dál na Slovensko už je to samý kopec, takže se ta spotřeba už nedala udržet. :-( Ještě podotýkám, že čepuju V-power. V sobotu jsem jel tuhle štreku spátky a už to tak slavný nebylo: 5,3 l/100km (64 km/hod), ale měl jsem úplně plný kufr + zadní sedačky + dítě navíc. :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

30.07.01  08:30

« Re: dalnice

V Nemecku som videl ako robili dialnicu, vedla starej novu. Liali beton, takym marha sirokym strojom (cely jeden smer naraz) a hrubka vrstva bola veru aj polmetra. Stroj presiel (isiel dost pomaly) a ostala za nim liata hladka, vybetonovana dialnica. Tolko som videl z auta, ale ruku zato do ohna nedam, su tomu 3 roky, soferoval som okolo 170km/h a kolega vedla mna chrapal.
  • « 00 Reagovat !

foto

30.07.01  08:24

Ten KN filtr to podle tebe navýší o 7 kW jo? Tak na to zapomeň. Mimochodem, z obrázků není patrné jak je k němu vyvedené sání vzduchu. Jestli to tahá jenom teplý vzduch od motoru tak to vůbec nemá smysl.
  • « 00 Reagovat !

foto

29.07.01  23:54

12345> Jinak je na www.mujweb.cz/www/hufnagl
  • « 00 Reagovat !

foto

29.07.01  23:51

12345> Je to fajn svezení, jen jsem od ní čekal výkonově víc. 74kW a 240NM zní papírově celkem pohodově, ale auto je to težší(1160kg) a tak jsem byl trochu zklamaný. Pak ale přišla spásná myšlenka. Čip + kit přímého sání KN. Teď to jede O.K. (0-100 pod 10s a Vmax cca 210km/h) Nebyl jsem na brzdě, ale jen čip dá 96kW a 295NM. Přímé sání to ještě o cca 7kW navýší.

Mám najeto 14.000km bez poruchy. Auto je to po všech stránkách "dospělé" a příjemné. Doporučuju připlatit za klimu nebo vzít Elegance (jako já). Rovněž 15" kola za 7.500Kč jsou velmi lákavé.
  • « 00 Reagovat !

foto

28.07.01  22:25

Mám Fiat Punto 60 SX r.v.96. Som s ním max. spokojný. Doteraz som nemal žiadnu poruchu. 65% jazdím mesto a zbytok medzimesto-dialnica. So spotrebou som max. spokojný v lete pri"normálnej jazde" nie športová viem aj v meste spraviť
    5,7 litra/100km
    Chcem kupovať Fábiu TDI, čítam rozne výhrady-závady doporučujete ju kúpiť ? Vyjadrujete sa tu všetci tak odborne-zasvatene ... ?
  • 00 Reagovat !

foto

28.07.01  21:32

« dialnice

vidim ze sa tu bavite o dialniciach, isiel uz niekto z vas po cestach v ciernej hore, kto ide viac ako 50 tak je samovrah a to myslim vazne,
  • « 00 Reagovat !

foto

27.07.01  20:54

« Re: Pokus ad 3615

luf> To chápu. Když ono to o moc víc nejede, že? ;o)
  • « 00 Reagovat !

foto

27.07.01  20:44

skl> Naprostý souhlas. Jejich "autostrády" jsou unikátní.
  • « 00 Reagovat !

foto

27.07.01  20:42

« Re: hufnagl

mfili> Já nemusím :o)
  • « 00 Reagovat !

foto

27.07.01  16:01

zo svojej skusenosti mam pocit, ze jednoznacne najkvalitnejsie cesty v sirsom okoli maju taliani...
  • « 00 Reagovat !

foto

27.07.01  16:01

zo svojej skusenosti mam pocit, ze jednoznacne najkvalitnejsie cesty v sirsom okolo maju taliani...
  • « 00 Reagovat !

foto

27.07.01  15:32

mne se zdalo z cest, ze se na zapade vsude jako podlozi lije vrstva betonu. Pripadalo mi to tak z autobusu. Na kole jsem po dalnici na zapade nejel, tak nevim.
  • « 00 Reagovat !

foto

27.07.01  14:41

Asi pred tremi lety,jsem jel pres Ost Deutchland do Skandinavie a ziral na to,jak Nemci opravujou dalnice zanedbany po bolsevikovi.Nedovedu si predstavit,kolik miliard DM to muselo stat...
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…