Škoda Fabia
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Fabia
-
« Re: mistake in 3597
Já se taky hádat nechci, jenom by mě zajímalo, jestli hážeš čísla jen tak z rukávu, nebo to máš ověřený. Nevím to přesně, ale vzpomínám, že výrobce uvádí nárůst výkonu v koních a to maximálně 3-5. Horní hranice v optimálních podmínkách (upravený přívod vzduchu atd.). Když sám tvrdíš, že to na brzdě nebylo, tak jak jsi to odhadl, ptám se já, na 7 kW :). -
« Re: Spotřeba
mispul: Ja (Comfort MPI 50kw) jazdim BA - R. Sobota na 4,8 l/100km, 70-74 km/h priemer. Ale sam. V nedelu idem na Istriu (3 dospely + batozina na 2 tyzdne), som zvedavy na spotrebu, dam vediet, minuly rok som mal 6,2 ale to sme boli 4 dospeli plus 450 litrov na streche. Ale ta spotreba (ja ju tiez sledujem) ma tesi. -
« Re: Spotřeba
Boze, ako to dokazes takto sa vliect? :-) Chcel by som mat tu trpezlivost a taku lahku nohu. Ale ja jazdim pravidelne trasu 200km za 2 hodiny, ked som isiel na spotrebu, trvala mi 3 hodiny. To je neunosne za ten liter, co usetrim. Ale kazdeho setrica obdivujem! -
« Spotřeba
Peekaa: Kdysi jsme se bavili o způsobu jízdy pro nejmenší spotřebu atd., a dneska se ti musím pochlubit svým rekordem: s tím "nenažraným a zastaralým" motorem MPI 44kW a těžkou Fábií jsem v pátek v podvečer ve dvou dospělých lidech zvládl trať Olomouc-Nové mesto nad Váhom (140km) po silnicích 1. třídy a přes města za 4,9 l/100km s průměrnou rychlostí 63km/hod!!!!! A to sem měl ve Starým městě u Uher. Hradiště spotřebu 4,7 l/100km (průměrku 62km/hod). Ale kdo to tam zná, tak ví, že směrem dál na Slovensko už je to samý kopec, takže se ta spotřeba už nedala udržet. :-( Ještě podotýkám, že čepuju V-power. V sobotu jsem jel tuhle štreku spátky a už to tak slavný nebylo: 5,3 l/100km (64 km/hod), ale měl jsem úplně plný kufr + zadní sedačky + dítě navíc. :-) -
« Re: dalnice
V Nemecku som videl ako robili dialnicu, vedla starej novu. Liali beton, takym marha sirokym strojom (cely jeden smer naraz) a hrubka vrstva bola veru aj polmetra. Stroj presiel (isiel dost pomaly) a ostala za nim liata hladka, vybetonovana dialnica. Tolko som videl z auta, ale ruku zato do ohna nedam, su tomu 3 roky, soferoval som okolo 170km/h a kolega vedla mna chrapal. -
12345> Je to fajn svezení, jen jsem od ní čekal výkonově víc. 74kW a 240NM zní papírově celkem pohodově, ale auto je to težší(1160kg) a tak jsem byl trochu zklamaný. Pak ale přišla spásná myšlenka. Čip + kit přímého sání KN. Teď to jede O.K. (0-100 pod 10s a Vmax cca 210km/h) Nebyl jsem na brzdě, ale jen čip dá 96kW a 295NM. Přímé sání to ještě o cca 7kW navýší.
Mám najeto 14.000km bez poruchy. Auto je to po všech stránkách "dospělé" a příjemné. Doporučuju připlatit za klimu nebo vzít Elegance (jako já). Rovněž 15" kola za 7.500Kč jsou velmi lákavé. -
Mám Fiat Punto 60 SX r.v.96. Som s ním max. spokojný. Doteraz som nemal žiadnu poruchu. 65% jazdím mesto a zbytok medzimesto-dialnica. So spotrebou som max. spokojný v lete pri"normálnej jazde" nie športová viem aj v meste spraviť
5,7 litra/100km
Chcem kupovať Fábiu TDI, čítam rozne výhrady-závady doporučujete ju kúpiť ? Vyjadrujete sa tu všetci tak odborne-zasvatene ... ?
Přihlásit se • Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

V praxi se to projevuje i tak, že čiplá jela 195-200 a po filtru se dostává na 210-215km/h.