16V motory - jsou naprd nebo ne?

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse

• « 00 Reagovat !

foto

03.09.99  11:23

« Re: vystrizliveni z Hondy Civic 1.5 VTEC

Tva argumentace neni zcela korektni. Prave, ze se jedna o mensi a hlinikovy motor, je Honda vyrazne lehci. Rozmerove je totiz Civic temer shodny s Otinou. Samozrejme koncepce robustniho rodinneho a sportovne ladeneho sedanu se musi projevit v celkovem designu, ale nelze souhlasit s tim, ze rozdil v hmotnosti je dan pouze karoserii. Navic se ten velky kufr u Octavie negativne projevuje v jizdnich vlastnostech, protoze plne nalozena Otina (na rozdil od Civicu a jeho vetsimu rozvoru) se stava pretacivou, alespon to tvrdi testy v extremnich situacich.
  • « 00 Reagovat !

foto

03.09.99  11:14

Mas pravdu s katalogy - ono je v tom i kus bordelarstvi na WEBu u Hondy CZ - marne jsem u nich hledal krome obrazku take technicke udaje a ceny vozu (proto jsem musel hledat jinde). Nicmene - pokud tomu odlehcenemu 4D pridame tak 200kg chybejciho plechu (rozdil proti Otine) jak asi bude vypadat udaj o zrychleni? Asi se priblizi tomu neslavnemu 5D 1.5, ze? Proste parametry se dobre honi v lehkem autu, u vetsiho a vice nalozeneho auta se musi hledet i na jine parametry nez je vykon v 6000rpm...
  • « 00 Reagovat !

foto

03.09.99  08:37

Jeste jedno potvrzeni mych udaju je primo na www.auto.cz v katalogu, ale nesmis zapomenout kliknout na sedan, protoze default hodnoty jsou 5D, ktery je na tom hure diky hmotnosti a jinym prevodum.
  • « 00 Reagovat !

foto

03.09.99  08:33

Omyl 4D se neprodava v UK, takze plati jenom www.honda.de
  • « 00 Reagovat !

foto

03.09.99  08:30

1) Vim co mam ve specifikaci auta, ktere jsem koupil, to co jsi nasel v katalogu je chybny udaj, kde namisto dat pro 4D 1.5i uvadi data motoru 1.4i, kdyby jsi nebyl zaslepen svou zaujatosti tak bys si toho vsimnul. Sam jsem na to Hondu jiz upozornoval, tech nesrovnalosti je totiz v tom katalogu vice. 2) Pokud mi neveris muzes se podivat na specifikace 1.5i 4D na Web (www.honda.de nebo www.honda.co.uk).
  • « 00 Reagovat !

foto

03.09.99  08:20

« vystrizliveni z Hondy Civic 1.5 VTEC

Dobre jste to na me s Hondou kouleli - "kam se hrabe" Vectra na Civica 4D 1.5 VTEC. No a ja vecer nahledl do katalogu a zjistil jsem, ze sam vyrobce uvadi u Civic 4D 1.5 VTEC parametry: max.180km/hod, zrychleni 0-100 za 11.6s. Cim se teda chcete vytahovat na ten stary * 8V Vectru vzdyt ten ma max. 183km/hod a zrychleni i pri vetsi hmotnosti 0-100 za 12s :-))) A s tou spotrebou - nemusite si suskat jen sami pro sebe v rubrice Honda, ze "sportovni styl" jizdy prijde u benzinky draho - to vime vsichni i bez reci ze spotreba v 5000rpm je stejna jako v 3000... Soudim, ze vami porovnavana Otina ve stejne cenove relaci s Civicem = SLX 1.8 (max.205km/hod 0-100 10.5sec) 20V se tomu Civicu 1.5VTEC musi na silnici akorat smat :-))) A k hmotnostem - i setreni plechem u Hondy je jasne - pri srazce se to muze seredne nevyplatit :-((( Kazda sranda proste neco stoji a otazka je, zda se ta cena vyplati - coz mel byt namet teto vymknute rubriky...
  • 00 Reagovat !

foto

02.09.99  22:36

« Pridieranie ventilov

Zaujimal by ma nazor na pridieranie ventilovych
    voditok u viac ventilovych motorou. Pocul som ze
    je to bezna porucha, ktora sa vyskytuje na viacvenilovych motoroch vsetkych cenovych kategorii t.j. od OPLU po BMW.
  • « 00 Reagovat !

foto

02.09.99  15:58

« Re: Vznetovy motor

Souhlas
  • « 00 Reagovat !

foto

02.09.99  14:44

« Re: Vznetovy motor

Mas pravu v tom, ze bych nerad ridil S120 ve 160, ale bylo to mysleno spise symbolicky. Myslim, ze jsem dospeli k nejakemu zaveru, ktery bych se pokusil zformulovat do nasledujicich dvou bodu: 1) 8V je obvykle levnejsi s nizsim vykonem, pricemz poskytuje max.kroutici moment v nizsich otackach => moznost klidnejsi jizdy bez vytaceni motoru, horsi akcelerace ve vyssich otackach pri predjizdeni. Principialne se nahrazuje vznetovymi motory, ktere jsou vsak drazsi 2) 16V je drazsi nez 8V stejneho objemu, ale vykonnejsi => nutnost vice radit a vytacet motor, ale snazsi a bezpecnejsi predjizdeni. Principialne je vylepsovan variabilnim casovanim ventilu, ktere poskytuje vyssi kroutici moment v nizsich otackach. Souhlas?
  • 00 Reagovat !

foto

02.09.99  14:24

« Vznetovy motor

S tim jit do vznetoveho motoru souhlasim - jenze on je ten vznetak v TDI taky hodne drahy - pod 20tis km rocne se nerentuje... Takze porad je nejlepsi dobre zachovala ojetinka s tak 40-50tis km na konte. S tou S120 jsi to jinak trochu prehnal - ve 160 jsem na dalnici jeste zadnou nevidel - vetsinou uz tam vadnou i Feliny 1.6 ...
  • « 00 Reagovat !

foto

02.09.99  14:11

« Re: Svizna jizda

No, jsem dost chytry na to, abych si spocital, ze 130+30=160 a to z tech S120 se da vyrazit. Klid tam nebude, zato se daji poridit za 30-50 tis. ;-)Ale zpatky od invektiv k racionalni diskuzi. Sam asi ted nejlepe vidis jaky je rozdil mezi 8V vetsiho objemu a 16V s mensim objemem. Jedine, co poskytuje je max. krouticiho momentu v nizsich otackach. Pak si ale myslim, ze je lepsi jit do vznetoveho motoru, ktery tento princip implementuje mnohem lepe nez zazehovy motor. Trend v bezinovych motorech je jasny, viceventilova technika.
  • « 00 Reagovat !

foto

02.09.99  14:01

Kdyz si tak chytry, ukaz mi S120, ktera jede 180km/hod a ma zrychleni 0-100 za 12s nemluve o nalozeni, klidu a pohode. S120 i pri tech "limitech" zaostavaji hodne vzadu :-)))
  • « 00 Reagovat !

foto

02.09.99  13:52

No, tak na takovou sviznou jizdu ti staci Skoda 120L a motor 8V. ;-)
  • 00 Reagovat !

foto

02.09.99  13:39

Sviznou jizdou myslim prilis neprekracovat uznavane limity = obec +20km, venku +30km. Nestojim o tahanice s papiry...
  • « 00 Reagovat !

foto

02.09.99  13:30

« Re: Vectra

Nezlob se na mne, ale delas s nouze ctnost. Ve svem maximu vykonu ma tvuj motor kroutici moment 116,7 Nm, v techto otackach ma moje 1.5 134Nm a jeste dalsich 1500 otacek k dobru, protoze maximum 84kW mam v 6500 otackach. A mozna mi stoupne spotreba nad 7l. Myslim, ze je treba si vysvetlit, jaka mame vzajemna meritka na sviznou jizdu ;-) To byla samozrejme jen recnicka vyzva...
  • 00 Reagovat !

foto

02.09.99  13:18

« Vectra

Parametry Vectry A 66kW/5400 145Nm/3000 - mohlo by to byt i vic ale staci to v pohode i na predjizdeni s plne nalozenym autakem a s kufrem (530litru). S vykonem problemy nemam - to spis s rychlostnimi limity, ktere jsou u nas na dalnici i jinde porad moc nizke...
  • « 00 Reagovat !

foto

02.09.99  12:52

« Re:

Vectra A 1.8 - hmm, jaky ma vykon a kroutak?
  • 00 Reagovat !

foto

02.09.99  12:41

« Bez nadpisu

Jezdim Vectrou A 1.8, normalne tak 2500-3000, pri predjizdeni klidne do 6000. Autak i kufr mivam dost narvanej, a i pres sviznou jizdu je spotreba mezi 7-8l.
  • 00 Reagovat !

foto

02.09.99  12:25

« Bez nadpisu

ja teda nevim ale jak sem psal tak mam 24V motor cili ekvivalent 16V ale v sestivalci do vecka, jezdim tak po meste v rozmezi 2 max 2,5 tis otacek, nahoru du jen kdyz to je treba nebo kdyz mam nutkani auto protahnout. To se pak leze do 5500.
  • « 00 Reagovat !

foto

02.09.99  12:24

« Re: ukonceni debaty - rozdilna filosofie ridicu

Jen tak mimochodem cim jezdis? Jinak o te spotrebe jsem uz taky psal...
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…