Připomínky

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Připomínky k MotorCafé

• « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 30.04.07  11:29

« Re: Mily Jirka

Mily Jirka, ked vam to tykanie na internetovych forach (mimochodom je to taky nepisany standart a neznamena to nic negativne) vadi, tak vam budem vykat. Nerozumiem, preco sa cudujete nad tym, ze vam ludia v teme "Primomienky k Motorcafe" pisu pripomienky a ocakavaju nejako konstruktivnu reakciu. Pokial som si vsimol, nie su to len nejake "tlachy", ale konkretne otazky a navrhy na chybajuce funkcie. Nerozumiem v com je lepsie odpovedat na primomienky individualne formou Emailu, ked tu to staci vycapit na sklo, a vidia to vsetci a nervozita citatelov klesne. Co sa tyka urovne komunikacie - mali by ste upustit od predpojatych hodnoteni uzivatelov a sebakriticky zhodnotit aj svoj vlastny prejav (pretoze ste spominali privlastky ako "povysenecky", "konfrontacny" ci "servilne podany"....) Pri troche empatie by ste mohli ocakavat, ze reakcie citatelov zvyknutych na vacsi komfort minulej verzie budu ... no, prinajmensom velmi sklamane... takze som jednoducho ocakaval ake-take porozumenie a snahu o vecne a ne-emotivne informovanie z vasej strany, a nie nieco v style "kto ste vy, co sa nas opovazujete kritizovat, ak sa vam nepaci, chodte prec". Jednoducho mi to pride ako nenalezite. O nic ine mne a inym citatelom nejde - len o to aby sme sa sem radi vracali a pokracovali v tom, co tu bolo predtym....
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 30.04.07  07:41

JJ jsem taky rád, že jste opustil od útočného tónu. Jinak pokud se Vám opravdu podaří vyřešit všechny problémy na které jste byli upozorněni tak budou určitě všichni rádi. Ještě bych připojil další podmínku.Myslím, že už tu zazněla, ale pro jistotu ještě jednou. Proč musím pokaždé zaškrtávat jestli chci odebírat reakce, kdysi to stačilo jednou v celém vlákně. Proč chodí reakce jenom na konkrétní příspěvěk a né na pohyb ve vlákně? S tím zřejmě souvisí i chybějící možnost sledování vlákna bez nutnosti příspěvku. Proč chodí e-maily bez názvu vlákna? Proč nejdou dělat odstavce?(na to myslím upozorňoval ONE-Z, ale pro jistotu ještě jednou)
  • « 00 Reagovat !

foto Jirka

Jirka 29.04.07  23:40

Dobrý večer. Jsem upřímně potěšen, že způsob Vaší komunikace takto pokročil. Výhrady podané takovou formou se snad budou i snáze napravovat :-) … no, vážně jsem rád, že jste opustil útočně konfrontační tón a opravdu mi věřte, že snažíme na službách pro Vás dělat, co můžeme. Ono je toho ale na našem serveru víc (nejen toto fórum) co hoří, takže se věci neobjevují tak rychle, jak bychom si sami přáli.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 29.04.07  23:14

Nevím jak jste přišel na to, že se považuji za mistra světa.Psal jsem, že nemám ani ponětí co to je to PHPBB, nevím jak se programuje, nevím jak se tvoří takto složité stránky a nevím jak bych je udělal lépe. Nenapádám Vás z toho důvodu, že bych tomuto všemu rozuměl víc. Toto vlákno se jmenuje "připomínky k Motorcafé" a tak sem píši připomínky co se mi tu nelíbí po změně, která proběhla a trochu i chápu, že si to berete osobně, ale s tím asi nic neudělám. To, že jste změnili vhled je to nejmenší. Na to se dá zvyknout i když předchozí barvy mi docela seděly a bylo to prostě něco jiného než ostatní fóra. Co však dost nechápu, je to , proč jste takovým způsobem omezili funkce o kterých už jsem psal dříve a ne jenom já. Tyto funkce nejsou přece nic převratného a opravdu fungují všude jinde a fungovaly i zde. Proto se nesmíte divit, že tyto změny se prostě dost lidem nelíbí a píší sem i proto aby jste se pokusili o nápravu.
  • « 00 Reagovat !

foto Jirka

Jirka 29.04.07  20:33

Mily uživateli "zvejkal", rád bych, abyste se mi nějak připomenul. Nemohu si vybavit kdy došlo k našemu sblížení, že jsem Vám nabídnul tykání a obzvláště tak familiérní tón (i když k tomu ještě může dojít). K věci - připominky registrujeme a zaznamenáváme si, co některým z Vás chybí (je Vás tady cca. 500.000 reálných uživatelů za měsíc). Doufám, že nečekáte, že se na každém místě, kde se někdo z čtenářů ozve s připomínkou, námětem nebo jen se svým povýšeným zvoláním okamžitě objeví reakce a nejlépe ještě dostatečně servilně podaná? Nemáme oddělení pro styk s veřejností. Naši čtenáři, kteří mají opravdu primární zájem něco řešit se většinou ozývají na email. (Na každého z našeho týmu je na našem webu veřejně uveden kontakt - minimálně emailový.) I na emailu nejsou reakce okamžité, ale většinou se vejdeme do 24 hodin. Ti, kteří se spíše potřebují trochu vytáhnout před ostatními napíší své soudy do diskusí. Samozřejmě - i tady jsou slušnou formou prezentovány náměty a názory (one-z, lordmystic, …), ale postupně nabývám pocitu, že jsou spíše vyjímkou. Budu rád za další vyjímky.
  • « 00 Reagovat !

foto Jirka

Jirka 29.04.07  19:18

« Re: Re: ...

OK - server AUTO.CZ není (jen) diskusní fórum - je to server o autech a motorismu s opravdu hodně širokým záběrem (jak co do služeb, tak co do obsahu). Diskuse jsme "nějak" zprovoznili v roce 98. Nějak to nebylo ono, trochu se to upravilo (2000). Stále to nebylo ono a zkusili jsme adaptovat PHPBB (hodně rozšířené "free" fórum). Bohužel začalo výkonově dosluhovat a také nám neumožňovalo hlubší integraci s dalšími částmi webu. Takže došlo k dalšímu převodu stávajích diskusí do nového systému, jehož funkce se teprve budou objevovat. Stějně jako nyní se při každém převodu v minulosti objevovaly děsné výbuchy zloby "co si to dovolujeme dělat s naším (myšleno pisatelů) fórem". Fórum děláme pro naše čtenáře - to bezpochyby. Čtenáře potřebujeme kvůli slušné čtenosti, kterou prodáváme inzerentům, z čehož se tohle všechno financuje - to bezpochyby. Nicméně stále platí, že naši čtenáři za nic neplatí - vše mají zdarma. A jelikož jsem jedním z těch, kteří tento web postavili a po celou dobu se starám o jeho vývoj, tak jsem opravdu docela rozmrzelý tím, kolik jedinců má pocit, že všemu rozumí, všechno ví lépe a nebo - když nekomentuje zda ví, jak lépe - pak rozhodně ví, že takto je to to nejhorší, co může být. Jak jsem již uvedl - dělám tuto práci dost dlouho - dost dlouho na to, abych byl do značné míry proti výpadům anonymních mistrů světa obrněný. Stejně mi ale nezbývá, než kroutit hlavou. Nevím, zda Vás Martine V, kmarty, … napadlo, že nejspíše víme, jak vypadá PHPBB, když tady několik let jelo, že jsme si nejspíše všimli, jaké jsou jinde fóra, a že nejspíše máme nějaké důvody k tomu, že děláme to, co děláme.

K některým přípomínkám
    - editace vlastních příspěvků (do doby, než na něj bude reagováno jiným příspěvkem) přibude.
    - entery se samy o sobě nedoplňují, protože zde jsou povoleny základní HTML tagy - dost možná ale v tomto provedeme změnu.
    - změna vzhledu - proběhla, stejně jako proběhla změna vzhledu celého webu.
    - soukromé zprávy - ty časem taky přibudou (na obecné úrovni - nejen pro fórum).
    A také přibude možnost vyhledávání v diskusích stejným způsobem, jak se dnes vyhledává např. v článcích.

Přestože se to možná nezdá, je třeba pro provoz serveru našeho rozsahu opravdu hodně práce a jen malá část toho je viditelná "na venek". Proto - děkuji všem našim čtenářům za přízeň a těm hodně "netrpělivým" přeji ať se už brzy dočkají těch pro ně nejzásadnějších změn.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 29.04.07  15:59

Za prvé se Jirkovi omlouvám. Ano je pravda, že fórum nefungovalo 12 dnů a ne tři týdny. Ale to je tak všechno v čem má Jirka pravdu. Nevím co je to PHPBB, ale myslím, že pro běžného uživatele to není vůbec podstatné. Opravdu Vám nepřísluší zpovídat uživatele jak jsou vzdělaní v programování. Kdybych provedl já takovou věc v mém oboru tak taky neříkám zákazníkovi jestli je tak chytrý ať si to tedy udělá sám.Koneckonců jsem placený za to abych rozuměl tomu co dělám. Předpokládám , že vy tuto práci taky neděláte zadarmo. Proto uražené řeči jako, když se Vám tu nelíbí jděte pryč, nejsou na místě. Nechodil jsem sem sice dlouho, ale zato rád. Po Vašem zásahu to skončilo. A jak je vidět nejsem sám koho se Vám podařilo dokonale otrávit. Souhlasím i s ONE-Z, že vysoká náštěvnost je pouze Vaše zbožné přání než realita.Nejvíce to tu žije právě na tomto vlákně. To, že zde nefungují základní věci, které jsou mimochodem naprosto běžné na jiných fórech, je Vaše ostuda. Edit funguje všude, stejně tak změna písma, novinky i SZ. Nejsem programátor, ale proč věci které fungují jinde a mimochodem fungovali i tady, najednou nejdou?? Myslím , že by jste mel skopit hlavu , omluvit se za tuto nepovedenou demo verzi a začít opravovat chyby , kterých jste se při tvorbě tohoto nového vzhledu dopustili aby zde byla možnost úprav aspoň na úrovni před Vaším zásahem. Jestli nevíte jak by mělo takové fórum fungovat, doporučuji navštívit pár konkurenčních serverů.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 28.04.07  22:05

Aha takže entery pořád nefungují ;-\ No nic, tak zdar chlapi ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 28.04.07  22:03

« Re: ...

Koukám, že je to krapet delší, nevim jestli to po mě bude někdo číst, ale alespoň redaktoři by to mohli udělat... Jinak na starém foru jsem hodně diskutoval třeba s Tommym Engelo, ale ani SZ mu nemůžu poslat (snad ten mail má funkční, abych se někdy spojil alespoň s ním) ale jsou i další (tv, Peet a další). Mitsi nás opustil už dřív, Ultiman taky... ;-\ Proto bych tady chtěl oznámit, pro ty co mě znali, že odcházím. Asi se sem někdy ještě podívám, ale spíše to bude odchod bez návratu. Nebrečte pro mě, je to jen oznámení ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 28.04.07  21:55

« ...

Ani nevim co, ale řekl bych, že se to trochu zpřehlednilo. Delší dobu jsem tady nebyl, ale připadají mi větší mezery mezi jednotlivými sekcemi... Takže dobrý :yes: Ale bohužel si nemůžu pomoci, tím to asi tak končí ;-\ Přečetl jsem si diskuzi kmartyho (řekl bych že si ho pamatuji, takže asi větší přispěvovatel) a redaktora (???) Jirky. Musím dát za pravdu kmartymu, ve všem s ním naprosto souhlasím. Netuším co to je PHPBB a na co se to muselo převádět a jak je to špatné, ale staré forum bylo prostě přehledné (vlákna označené od poslední návštěvy, stará vlákna byla v archivu a nedělala bordel v nových) dále u příspěvků chybí editace, náhled a možná i něco dalšího, chybí zprávy SZ, uživatelé online nejsou nikde zobrazováni, nikde není seznam uživatelů, třeba podle příspěvků, tím se dostáváme na to, že chybí počítadlo. Ano je to blbůstka, ale potěší... Celkově mi to prostě přijde, jak když se tady začalo diskutovat přes zeď, uživatelé mají k sobě hrozně daleko. Teď právě zjišťuji, že asi nejdou psát písmena tučně, jinou barvou ;-\ :-( Ale abych se vrátil znova k připomínkám, třeba i barva fora na mě působí a nažloutlá/béžová, kterou mělo staré forum, byla daleko lepší než tenhle studený čumák (se to přesně chodí k tomu jak mají uživatelé k sobě daleko). Nevim jestli z toho nějaké připomínky vyčtete, já jich tam vidím dost...
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 28.04.07  19:30

« Mily Jirka

Zrejme si si neuvedomil, ze to jedine cenne, co na tomto severi mate su vasi citatelia a prispievajuci. Namiesto toho, aby si arogantne komentoval ich pripomienky, by si mohol konecne vysolit zoznam toho, co sa ti podarilo tvojim usilim a pracou (na kritiku ktorej sa ostro ohradzujes) vyriesit, vylepsit a zfunkcnit. Pripomienok a navrhov na vylepsenie tu odznelo dost. Poprosim o vecne fakty, co, kedy a ako bude vyriesene. Alebo povedz narovinu, ze toto je konecna verzia a bye. Tak by jednal chlap a nie urazeny jesitny programator.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 27.04.07  19:07

« Re: odezva z AUTO.CZ

Nemate zac :-)
    Co si budeme nalhavat, Vam v tuhle chvili slo o uplne neco jineho nez o forum. Snad jsem Vam tedy vyhovel a priblizil tak dobu kdy budete opet moci reagovat bez emoci.

Popravde receno, osobne bych bral pokus o vlastni forum, ktere by bylo "lepsi" nez phpbb(byt ma svoje mouchy), jako osklive preceneni sil. Ja se to priznat nebojim.

Jen tak mimochodem, neuvazovali jste o nejakem verejnem TODO listu (bud striktne moderovanem nebo jen pro cteni). Uklidnilo by to obe strany. Jak uzivatele, kteri by tak neprudili (jako treba ja :-)), tak Vas, protoze se nebudete zbytecne nervovat a zbyde vice casu na reseni skutecnych problemu nez jsou treba snahy o likvidaci neprijemnych ohlasu.
  • « 00 Reagovat !

foto Jirka

Jirka 27.04.07  18:52

děkuji za odpověď - přesně tohle jsem čekal 8-s
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 27.04.07  18:46

Hmm, jednu chvili to vypadalo ze na odpoved typu "Tak nam to ukaz, ty chytrej" se nesnizite.
    No nic, budu verit tomu ze se momentalne citite pod tlakem a ze to casem (doufam ze brzy) prejde.
  • « 00 Reagovat !

foto Jirka

Jirka 27.04.07  18:28

Mohl bych se někde podívat na Vaši práci, když se tak sebevědomě navážíte do práce jiných a máte tak úžasně duchaplné postřehy a soudy? Obávám se, že Vy asi nebudete ten, koho bychom si měli brát za vzor. Pokud mne přesvědčíte o opaku, budu rád, ale vzhledem ke způsobu Vašeho sebeprezentování prostřednictvím Vašich příspěvků to nepovažuji za pravděpodobné. :no:
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 27.04.07  18:18

(doplnek k "Aha, zda se ze jsem Vase posty spis prehledl..." - editace postu nejde, ale to jste se uz docetl)
    Vazne se tesim na moznost "Zobrazit nove prispevky od posledni navstevy". V tuhle chvili lze snadno prehlednout jestli neco noveho nepribylo. A rucni prochazeni fora nedelam. Nikde. Masochista vazne nejsem.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 27.04.07  18:15

a jeste jednu otazku bych mel: Bude nekdy casem i neJavascriptova verze?
    (Takhle to totiz vypada spis jen jako "programatorsky exhibicionismus" nez jako funkcni reseni.)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 27.04.07  18:13

Aha, zda se ze jsem Vase posty spis prehledl. Neco tu od Vas preci jen je. Omlouvam se.
    Otazka: Je mozne alespon dodelat vec, ze pokud se v prispevku nevyskytuji zadne HTML elementy, ze bude Enter bran jako Enter, nikoliv jen jako "white char"?
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 27.04.07  18:08

"Pokud se na našich stránkách někdo cítí tak špatně"

Clovek se citi spatne proto, ze se nedeje zadna reakce na pripominky. za vice jak tyden Vam tu nikdo nestal ani za vetu "Polibte si ...". Jeste se divite ze je clovek cim dal kyselejsi?

"Jsem přesvědčen, že naše stránky navštěvuje hodně uživatelů..."

Spis mam pocit ze to neni presvedceni ale vira. (Pardon, tohle jsem si odpustit nemohl.)

"Je mi líto práce celého našeho týmu, když vidím, pro jaké jedince tvoříme."

...a to je prave ono. Ona jaksi ta "tvorba" videt neni :-(. Cele to spis vypada jako pozvolne umirani.

• 00 Reagovat !

foto Jirka

Jirka 27.04.07  15:30

« odezva z AUTO.CZ

Takže, pánové - jsou tady tací, kteří konstruktivně reagují na stav fóra - vpořádku - zaznamenáváme. Jsou tady i tací, kteří jen plácají. Pokud vím, fórum nejelo 12 dnů a ne tři týdny. Pochopitelně celý přechod měl trvat podstatně kratší dobu, ale při převodu z PHPBB se vyskytly značné technické problémy, které jsme řešili a vyřešili. O tom, jaké služby budeme zprovozňovat se snažíme informovat dopředu, abyste věděli, na čem se konkrétně pracuje.
    Pokud se na našich stránkách někdo cítí tak špatně, že zde přispívá stylem "co jste nám to provedli - všechno je tu špatně a ještě se to zhoršuje - to už to raděj zavřete" - mám pro Vás radu - skutečně to zabalte Vy na tomto serveru. Jsem přesvědčen, že naše stránky navštěvuje hodně uživatelů, kteří Váš postoj nesdílí a myslím, že i těm se bez těchto Vašich příspěvků bude žít lépe. Je mi líto práce celého našeho týmu, když vidím, pro jaké jedince tvoříme.
    Jinak musím naopak poděkovat všem ostatním uživatelům za jejich připomínky a spolupráci na našem projektu.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…