Připomínky
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Připomínky k MotorCafé
"-- skrytý --" 07.05.07 08:41
« Pan Jiří
Milý pane Jiří, až po vložení mého předchozího přispěvku jsem si přečetl důkladně celé toto vlákno. Klobouk dolů teda. Myslim že 99,9% lidí se tady nevyzná v programovaní jako Vy o tom žádná, ale každej * ví že na stránkách které žijou z 99% z reklamy je ze všeho nejdůležitější čtenář.
To jak se Vy tady chováte ke čtenářům mě celkem vytáčí. Když už si tady hrajete na vykání tak si myslim že byste se mohl oficielně představit.
Jinak pomalu ale jistě se smiřujte s tim že tady asi za chvili zustanete sám. -
lazak. 04.05.07 20:30
« Fičák
Tak to tady sleduju od spuštění nového fóra a musím uznat, že to je "FIČÁK" jak to tady žije. Člověk nestíhá číst masy nových příspěvku a diskuzí.To se fakt povedlo tady tato hrůza. No nic raději být zticha než se tady někdo zase začne vztekat a opovrhovat lidma kteří tady chodí!!! >:-[] :no: :no: :no: :no: :no: :no: :no: :no: :no: :no: -
"-- skrytý --" 04.05.07 19:29
« Uspesne cafe.auto.cz???
Tak som si to spocital. Pocas dnesneho dna bol pridany nejaky novy prispevok az do 7 tem z byvaleho motorcafe!!! Naozaj nevidana aktivita citatelov. Viem, ze phpbb nieje zdaleka idealne a ma dost chyb no riesenie by bolo skor nahradit to niecim funkcnejsim a nie nefunkcnejsim. Treba si uvedomit ako dlho bolo asi phpbb vyvyjane. Vy ste sa pokusili vyvynut nieco konkurencie schopne, co chvalim no napada ma jendna otazocka. Pri klasickych software-ovych projektoch sa program najprv navrhne, potom napise, vzapati sa otestuje a az nakoniec sa predklada zakaznikovi. Preco ste vy tieto 3 kroky spojili v jeden???
p.s: Mili pan Jirka, kedze spravujete server ako auto.cz predpokladam ze s programovanim mate velke skusnosti a navstivili ste nejedno internatove forum. To ste si nikdy nevsimli, ze na internete tyka kazdy kazdemu? A este jedno rypnutie si neodpustim. Vzdy ked som pracoval v nejakej firme nikdy som si nedovolil spravat sa k zakaznikom tak ako vy k uzivatelom cafe.auto.cz. Mate pravdu uzivatelia vam nic neplatia, lenze ked sem prestanu chodit prestanu platit zadavatelia inzercie. -
"-- skrytý --" 04.05.07 09:54
« děs a hrůza
Tak po tydnu prohliženi noveho fora pridavam prvni a jestli se neco nezmeni tak asi i posledni prispevek. Vim ze se tady nekdo hodne snazil vsechno zlepsit ale ve vsi ucte se mu to ani trochu nepovedlo coz doklada i aktivita starych dobrych znamych.
hlasuji pro zavedeni stareho dobreho fora.
jinak zbohem tva MÁŇA -
hil 30.04.07 21:37
« no je to k horšímu.
Nejsem tu dlouho, tak nechi moc vyskakovat, i nick mi zůstal původní. Obávám se ale, že v této podobě bych toto fórum ani nezačal navštěvovat. Všude samá komerce a na příspěvky zbývá malý sloupeček. Zmizel taky mimo už zmíněných věcí z podpisu popis auta, takže každý teď musí znova vysvětlovat o čem je řeč... Známá pravda automechanika se opět potvrdila: " Když to jede, tak se v tom nehrab". Možná, že to jede teď líp z hlediska majitelů a komerce, ale uživatelé dostali na frak. -
"-- skrytý --" 30.04.07 19:09
« smutek,smutek,smutek.....
Ani nevím jak bych začal ;-\ .Začnu tím co hovoří za vše:ač jsem tady býval a psal několikrát za den,po "spuštění" nového fóra,to je dnes můj první příspěvek.Když mi po zprovoznění fóra přišel email s tím,že mi bylo změněno jméno z PP na PP1 proto,že existuje nějaký jiný uživatel s nickem PP (nikdy jsem nepochopil kdy by se tu vzal) a pak následně v nějakém textu,že nicky uživatelů,kteří tu měli dříve stovky příspěvků se jim budou přiřazovat přednostně,nevěděl jsem co si o tom mám myslet.Vůbec jsem nepochopil proč mi nejdřiv nick vzali,aby mě vzápětí ujistili,že ho dostane ten kdo ho už dříve používal (logicky jsem čekal že to budu já,když tu těch několik stovek příspěvků mám,teda už asi nemám,když nemám ani svůj nick).No což už,chtěl jsem se přihlásit svým novým jménem,což se mi ani po několika pokusech nepodařilo,tak jsem to znechucen vzdal,a poté co jsem se ještě podíval co je ve fóru nového a musel jsem rozklikat všechny témata abych vůbec zjistil kde je jaký nový příspěvek,mě to dorazilo úplně.Po delší době jsem tady dnes znovu nakoukl a kvůli tomu abych tady podpořil všechny nespokojené udělal novou registraci.Se všemi plně souhlasím,kromě Jirky samozřejmě,jeho reakcemi jsem natolik pobouřen,že patrně budu následovat Mitsiho od věčných lovišť,teda v mém případě na konkurenční servery.I když neříkám že by mi tu kdy v minulosti bylo zle.Ale zdejší komunita je po tomto zásahu natolik rozhozená,že ani nemám chuť zde dále přispívat.Poněvadž můj pocit který jsme vždycky míval když jsem sem nakoukl,totiž ten že to tu ve dne v noci žije už teď vůbec nemám.... :-( -
"-- skrytý --" 30.04.07 12:34
2Jirka:
(zvejkal napsal):
To co zvejkal napsal byl v podstate ten duvod, proc jsem se do Vas tak oprel.
Nikdo neni dokonaly, ale mlcenim se jeste nikdy nic nespravilo (tim mene oborenim se ve stylu "Drz hu*u a krok"). Kdyz mlcite vy, pak je skoro logicke, ze se ozve druha strana. A neni-li reakce, pak se ozve hlasiteji.
Taky nemam rad stiznosti "co jste tu udelali, nic nefunguje" bez niceho konkretniho, jenze takovehle hlasy budou vzdycky pri jakekoliv zmene (paradoxem je ze to plati i v pripade chyb na ktere je uzivatel jiz zvykly).
Snazil jsem se skoro v kazdem prispevku alespon neco malo, co by se mohlo nazvat "pokus o konstruktivni pristup" (a verim ze vsechny byly "prosbou/zadosti", nikoliv "prikazem"). Vzhledem k tomu ze nemam diplomatickeho ducha tak jsem to asi "zabil". Ale aspon jsem se pokusil.
U mailovych pripominek je blbe to, ze jini nevidi o co se zadalo (je nepodstatne kdo o to zadal - alespon pro ostatni uzivatele). Bohuzel jak se zda obdobe se tak stane i u topicu na foru v pripade dostatecneho poctu prispevku, ktere byt jsou stejne, jsou promichany mezi ostatni. Proto mne napadl ten verejny, pouze pro cteni, TODOvnicek (beztak musite mit neco takoveho i interne). Proste stranka kde uzivatel koukne a vidi ze (napr) Enter jako odradkovani uz je v TODO, takze je zbytecne se o nem jakkoliv zminovat. Nebo koukne a vidi, hele tahle vec tu jeste na seznamu neni -> sup poslat info.
Obdobnym zpusobem by mohl poslouzit i changelog (ale to uz vlastne napsal zvejkal).
A oboji jen proto aby bylo videt ze se neco deje (a oba vime ze vnejsi rozhrani napovi minimalne, paklize vubec. Tim spis kdyz vypada jakoby byl autor neskutecne tlacen nedostatkem casu). -
"-- skrytý --" 30.04.07 11:29
« Re: Mily Jirka
Mily Jirka, ked vam to tykanie na internetovych forach (mimochodom je to taky nepisany standart a neznamena to nic negativne) vadi, tak vam budem vykat. Nerozumiem, preco sa cudujete nad tym, ze vam ludia v teme "Primomienky k Motorcafe" pisu pripomienky a ocakavaju nejako konstruktivnu reakciu. Pokial som si vsimol, nie su to len nejake "tlachy", ale konkretne otazky a navrhy na chybajuce funkcie. Nerozumiem v com je lepsie odpovedat na primomienky individualne formou Emailu, ked tu to staci vycapit na sklo, a vidia to vsetci a nervozita citatelov klesne. Co sa tyka urovne komunikacie - mali by ste upustit od predpojatych hodnoteni uzivatelov a sebakriticky zhodnotit aj svoj vlastny prejav (pretoze ste spominali privlastky ako "povysenecky", "konfrontacny" ci "servilne podany"....) Pri troche empatie by ste mohli ocakavat, ze reakcie citatelov zvyknutych na vacsi komfort minulej verzie budu ... no, prinajmensom velmi sklamane... takze som jednoducho ocakaval ake-take porozumenie a snahu o vecne a ne-emotivne informovanie z vasej strany, a nie nieco v style "kto ste vy, co sa nas opovazujete kritizovat, ak sa vam nepaci, chodte prec". Jednoducho mi to pride ako nenalezite. O nic ine mne a inym citatelom nejde - len o to aby sme sa sem radi vracali a pokracovali v tom, co tu bolo predtym.... -
"-- skrytý --" 30.04.07 07:41
« Re: Mily Jirka
JJ jsem taky rád, že jste opustil od útočného tónu. Jinak pokud se Vám opravdu podaří vyřešit všechny problémy na které jste byli upozorněni tak budou určitě všichni rádi. Ještě bych připojil další podmínku.Myslím, že už tu zazněla, ale pro jistotu ještě jednou. Proč musím pokaždé zaškrtávat jestli chci odebírat reakce, kdysi to stačilo jednou v celém vlákně. Proč chodí reakce jenom na konkrétní příspěvěk a né na pohyb ve vlákně? S tím zřejmě souvisí i chybějící možnost sledování vlákna bez nutnosti příspěvku. Proč chodí e-maily bez názvu vlákna? Proč nejdou dělat odstavce?(na to myslím upozorňoval ONE-Z, ale pro jistotu ještě jednou) -
Jirka 29.04.07 23:40
« Re: Mily Jirka
Dobrý večer. Jsem upřímně potěšen, že způsob Vaší komunikace takto pokročil. Výhrady podané takovou formou se snad budou i snáze napravovat :-) … no, vážně jsem rád, že jste opustil útočně konfrontační tón a opravdu mi věřte, že snažíme na službách pro Vás dělat, co můžeme. Ono je toho ale na našem serveru víc (nejen toto fórum) co hoří, takže se věci neobjevují tak rychle, jak bychom si sami přáli. -
"-- skrytý --" 29.04.07 23:14
« Re: Mily Jirka
Nevím jak jste přišel na to, že se považuji za mistra světa.Psal jsem, že nemám ani ponětí co to je to PHPBB, nevím jak se programuje, nevím jak se tvoří takto složité stránky a nevím jak bych je udělal lépe. Nenapádám Vás z toho důvodu, že bych tomuto všemu rozuměl víc. Toto vlákno se jmenuje "připomínky k Motorcafé" a tak sem píši připomínky co se mi tu nelíbí po změně, která proběhla a trochu i chápu, že si to berete osobně, ale s tím asi nic neudělám. To, že jste změnili vhled je to nejmenší. Na to se dá zvyknout i když předchozí barvy mi docela seděly a bylo to prostě něco jiného než ostatní fóra. Co však dost nechápu, je to , proč jste takovým způsobem omezili funkce o kterých už jsem psal dříve a ne jenom já. Tyto funkce nejsou přece nic převratného a opravdu fungují všude jinde a fungovaly i zde. Proto se nesmíte divit, že tyto změny se prostě dost lidem nelíbí a píší sem i proto aby jste se pokusili o nápravu. -
Jirka 29.04.07 20:33
« Re: Mily Jirka
Mily uživateli "zvejkal", rád bych, abyste se mi nějak připomenul. Nemohu si vybavit kdy došlo k našemu sblížení, že jsem Vám nabídnul tykání a obzvláště tak familiérní tón (i když k tomu ještě může dojít). K věci - připominky registrujeme a zaznamenáváme si, co některým z Vás chybí (je Vás tady cca. 500.000 reálných uživatelů za měsíc). Doufám, že nečekáte, že se na každém místě, kde se někdo z čtenářů ozve s připomínkou, námětem nebo jen se svým povýšeným zvoláním okamžitě objeví reakce a nejlépe ještě dostatečně servilně podaná? Nemáme oddělení pro styk s veřejností. Naši čtenáři, kteří mají opravdu primární zájem něco řešit se většinou ozývají na email. (Na každého z našeho týmu je na našem webu veřejně uveden kontakt - minimálně emailový.) I na emailu nejsou reakce okamžité, ale většinou se vejdeme do 24 hodin. Ti, kteří se spíše potřebují trochu vytáhnout před ostatními napíší své soudy do diskusí. Samozřejmě - i tady jsou slušnou formou prezentovány náměty a názory (one-z, lordmystic, …), ale postupně nabývám pocitu, že jsou spíše vyjímkou. Budu rád za další vyjímky. -
Jirka 29.04.07 19:18
« Re: Re: ...
OK - server AUTO.CZ není (jen) diskusní fórum - je to server o autech a motorismu s opravdu hodně širokým záběrem (jak co do služeb, tak co do obsahu). Diskuse jsme "nějak" zprovoznili v roce 98. Nějak to nebylo ono, trochu se to upravilo (2000). Stále to nebylo ono a zkusili jsme adaptovat PHPBB (hodně rozšířené "free" fórum). Bohužel začalo výkonově dosluhovat a také nám neumožňovalo hlubší integraci s dalšími částmi webu. Takže došlo k dalšímu převodu stávajích diskusí do nového systému, jehož funkce se teprve budou objevovat. Stějně jako nyní se při každém převodu v minulosti objevovaly děsné výbuchy zloby "co si to dovolujeme dělat s naším (myšleno pisatelů) fórem". Fórum děláme pro naše čtenáře - to bezpochyby. Čtenáře potřebujeme kvůli slušné čtenosti, kterou prodáváme inzerentům, z čehož se tohle všechno financuje - to bezpochyby. Nicméně stále platí, že naši čtenáři za nic neplatí - vše mají zdarma. A jelikož jsem jedním z těch, kteří tento web postavili a po celou dobu se starám o jeho vývoj, tak jsem opravdu docela rozmrzelý tím, kolik jedinců má pocit, že všemu rozumí, všechno ví lépe a nebo - když nekomentuje zda ví, jak lépe - pak rozhodně ví, že takto je to to nejhorší, co může být. Jak jsem již uvedl - dělám tuto práci dost dlouho - dost dlouho na to, abych byl do značné míry proti výpadům anonymních mistrů světa obrněný. Stejně mi ale nezbývá, než kroutit hlavou. Nevím, zda Vás Martine V, kmarty, … napadlo, že nejspíše víme, jak vypadá PHPBB, když tady několik let jelo, že jsme si nejspíše všimli, jaké jsou jinde fóra, a že nejspíše máme nějaké důvody k tomu, že děláme to, co děláme.
K některým přípomínkám
- editace vlastních příspěvků (do doby, než na něj bude reagováno jiným příspěvkem) přibude.
- entery se samy o sobě nedoplňují, protože zde jsou povoleny základní HTML tagy - dost možná ale v tomto provedeme změnu.
- změna vzhledu - proběhla, stejně jako proběhla změna vzhledu celého webu.
- soukromé zprávy - ty časem taky přibudou (na obecné úrovni - nejen pro fórum).
A také přibude možnost vyhledávání v diskusích stejným způsobem, jak se dnes vyhledává např. v článcích.
Přestože se to možná nezdá, je třeba pro provoz serveru našeho rozsahu opravdu hodně práce a jen malá část toho je viditelná "na venek". Proto - děkuji všem našim čtenářům za přízeň a těm hodně "netrpělivým" přeji ať se už brzy dočkají těch pro ně nejzásadnějších změn. -
"-- skrytý --" 29.04.07 15:59
« Re: Re: ...
Za prvé se Jirkovi omlouvám. Ano je pravda, že fórum nefungovalo 12 dnů a ne tři týdny. Ale to je tak všechno v čem má Jirka pravdu. Nevím co je to PHPBB, ale myslím, že pro běžného uživatele to není vůbec podstatné. Opravdu Vám nepřísluší zpovídat uživatele jak jsou vzdělaní v programování. Kdybych provedl já takovou věc v mém oboru tak taky neříkám zákazníkovi jestli je tak chytrý ať si to tedy udělá sám.Koneckonců jsem placený za to abych rozuměl tomu co dělám. Předpokládám , že vy tuto práci taky neděláte zadarmo. Proto uražené řeči jako, když se Vám tu nelíbí jděte pryč, nejsou na místě. Nechodil jsem sem sice dlouho, ale zato rád. Po Vašem zásahu to skončilo. A jak je vidět nejsem sám koho se Vám podařilo dokonale otrávit. Souhlasím i s ONE-Z, že vysoká náštěvnost je pouze Vaše zbožné přání než realita.Nejvíce to tu žije právě na tomto vlákně. To, že zde nefungují základní věci, které jsou mimochodem naprosto běžné na jiných fórech, je Vaše ostuda. Edit funguje všude, stejně tak změna písma, novinky i SZ. Nejsem programátor, ale proč věci které fungují jinde a mimochodem fungovali i tady, najednou nejdou?? Myslím , že by jste mel skopit hlavu , omluvit se za tuto nepovedenou demo verzi a začít opravovat chyby , kterých jste se při tvorbě tohoto nového vzhledu dopustili aby zde byla možnost úprav aspoň na úrovni před Vaším zásahem. Jestli nevíte jak by mělo takové fórum fungovat, doporučuji navštívit pár konkurenčních serverů.

Timto se loucim a nasleduji ostatni do vecnych lovist.