Octavia Combi 4x4 - názory, praxe

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Octavia

• « 00 Reagovat !

foto

10.12.05  21:46

« Re: 4x4 a octavia ???

Myslím, že 1,9 TDI se pro 4x4 dával jen ve verzi 74 kW a u OCT II je 4x4 jen Combi s TDI 77 kW (a pak také benzín 2,0). Pochybuji, že by pro Slovensko montovali motory jiné
  • 00 Reagovat !

foto

10.12.05  03:09

« octavia 4x4 testy z ostra

mam dva dny octavku a dnes jsem to vytestoval. Zabeh motoru mam vyreseny 300 km jsem jezdil jako clovek pak uz jsem nevydrzel a snad toho nebudu litovat.
    takze pochvala pro esp funguje vyborne a na bezne situace kdy se auto zacne storcovat tak zasahne a jede se zase rovne.
    Haldex bez problemu nepoznam kdy se pripoji je to dost nepostrehnutelne budu se tomu vic venovat na dalsim testu.
    Jinak kroutak dozadu jde v pohode auto je zadni napravou tlaceno je to supr.
    A co jsem od haldexu a elektroniky necekal ze se pujde tocit na miste a v hospode slovo dalo slovo a uz se jelo na plac a ehhle plny rejd vice plynu trosku pribrzdit a uz se to toci. Takze panove na miste se auto toci kolem svoji osy jako prave quattro. takze 4x4 tam je asi pravem a neni to nejaky pseudo pohon je to proste jine reseni a jednou to mozna bude stejny pojem jako quattro a jeho torsen. Nic proti quattru je to super ale HALDEX 2 je fajn. Na place kdy jsem mel vice plynu bych rekl, ze se zadek vubec neodpoji , ale nejsem schopny rict presne. kdyz jdete hodne na brzdu ve storcu tak zadek se odpoji ale kdyz je pod plynem a pribrzdite tak ne, aspon muj pocit.
    Byl to test na place a dopadl na jednicku pristi tyden jdu do terenu a dam tomu co do toho vleze. az se zastavim a nepojede to dal tak skoncim, ale vrhnu se do vseho co uvidim . budem ctyri takze si kdyz tak pomuzem.
  • « 00 Reagovat !

foto

06.12.05  21:58

« Re:

no jo,on mezitím slezl sníh,tak příště.. :(
  • 00 Reagovat !

foto mezek

mezek 06.12.05  15:08

« Bez nadpisu

Blasio: Mne by ale zajímalo chování při průjezdu zatáčkou a v zatáčce prudce přidat, aby proklouzly přední kola a zapnul Haldex. Jak si s tím poradí ESP a jaký je průběh záběru Haldexu.
  • « 00 Reagovat !

foto

06.12.05  12:24

« Re: Re:

Blasio díky za velmi kvalitní příspěvky (taky bych se rád jednou dopracoval k 4x4 a OII už je dost prostorný auto pro moji rostoucí rodinku ...)
  • « 00 Reagovat !

foto

06.12.05  10:34

« Re:

Jo, v podstatě to odpovídá tomu co jsem popsal.Při rozjezdu do pravotočivé zatáčky(mokrý sníh,do kopce,ESP zapnuto)auto mělo tendenci švihnout zadním bokem do strany(a trochu švihlo).ESP to utnulo nejdřív ubráním plynu a vzápětí přidalo a pocítil jsem zadní nápravu-ten náběh byl plynulý.Při vjetí do zatáčky jsem volant držel doprava ,pak jsem ho srovnal.Mírně vyosenej jsem se chvilku sunul dopředu a pak se to chytlo.Cesta byla poměrně úzká,ale nedojel jsem ani ke krajnici.
  • 00 Reagovat !

foto mezek

mezek 05.12.05  14:21

« Bez nadpisu

Blasio: Zkoušel si jet do zatáčky a v ní přidat plyn tak, aby zabral Haldex? Jestli ano, jak se Octavka chovala? U OI došlo ke "skokovému" sepnutí zadní nápravy a potom ani ESP nestíhalo.
    Známý si nechal "zablokovat" Haldex /natrvalo sepnutý/ a byl spokojen. Jen v zatáčkách na sněhu se auto chovalo "svéhlavě". Chybí totiž tomu mezinápravový diferenciál.
  • 00 Reagovat !

foto

05.12.05  13:01

« Bez nadpisu

----------------------------------------… />
    Tak dneska večer mě konečně počasí dalo příležitost to vyzkoušet.Bydlím na křivoklátsku,kde běhěm necelé hodinky napadlo asi 10cm mokrého sněhu.Jelikož tu není nouze o nějaký ten kopec a málo použ.cestu hned jsem vyrazil.
    Nejdřív ABS:
    -s kotoučema na všech 4-ch bez chyby.Kopance do pedálu jsou hodně výrazné.
    -rozjezd po rovince/nezaznamenal jsem nic zvláštního.
    -rozjezd do kopce to už je jiné kafe: ESP nechá proklouznout kola subjektivně asi 1s a pak se začne snažit(doprovázeno blikáním)-haldex sem nepocítil,jenom regulaci plynu od ASR.
    -rozjezd do kopce v pravotočivé zat./no to už se mě trochu stáhly půlky:začal vybíhat zadek ze zatáčky-nevím jak moc,subjektivně nepříjemný pocit,ale opět to začalo ESP krotit.Utnulo přetáčení,ubíralo plyn a poprvé jsem pocítil činnost zadní nápravy.Bylo to takové sunutí kupředu dokud se nechytnu tím správným směrem.Odhození zadku na druhou stranu se naprosto nekonalo a byl jsem tím mile překvapen.
    Rozjezdy jsem dělal s pedálem na podlaze.Po přečtení příspěvků od maj.O I 4x4 (viz KO TO JE SO 4x4)musím říct že ve škodovce se asi hodně věnovali naladění Haldexu a je to znát.Řekl bych,že se chová velmi decentně-ve většině sit.je jeho zapojení nepostřehnutelné.
    Druhá část testu-prázdné parkoviště:
    -plný rejd,plný plyn s ESP/naprosto neutrální;vzorně opisuje kruhy kol dokola
    -plný rejd,plný plyn bez ESP/malinko vybíhá ze stopy;je znát že auto je malinko nedotáčivé.
    V prvním případě se ESP nerozsvítilo.Možná by to chtělo vyzkoušet na ledu;nejspíš byla pořád dobrá adheze.
    Něco jiného bylo rozjet se rovně,dát dvojku a pak strhnout volant na doraz a držet pod plynem:
    -tam už ESP blikalo a snažilo se zachránit přetočení řekl bych celkem úspěšně,skončilo to kroužením auta jako v předchozím případě.
    -bez ESP už to bylo jak na kolotoči-tam jsem pak na dvojce ubral(stahovali se půlky )po zatažení ruční brzdy to byl fičák.
    No a pak jsem se pomaličku s hladinkou adrenalinu sunul domů čichajíc jestli neucítím gumy či spojku-nic.Musím říct- spokojenost .Budu nadále pokr.v "osahávání"svého auta doufajíc,že neskončím namotanej okolo stromu.Vřele doporučuju se teď se svým miláčkem seznámit!
  • 00 Reagovat !

foto mezek

mezek 03.12.05  20:02

« Bez nadpisu

raduzo: Právě jsi popsal hlavní nevýhodu Haldexu. Za podmínek, které jsi popsal, je Haldex NEBEZPEČNÝ!
    Doporučuji přečíst fórum "KO TO JE TO 4x4???".
  • « 00 Reagovat !

foto

03.12.05  19:03

« Re: 4x4 a octavia ???

Mám O II 4x4 půl roku a teprve včera jsem pojezdil po sněhu na poli.Nádhera!!Dělal jsem osmičky-auto naprosto parádně opisovalo stopu-zadek se zapojoval velmi plynule-sníh odstříkával ze zadních kol-no orgasmus!!ESP bylo zapnuté-ani jednou nezasáhlo;mohl jsem vyzkoušet ho odpojit,to mě napadlo- až doma.Ale ještě bude hodně příležitostí to řádně odzkoušet.
    Myslím,že 4x4 je ideální kombinace rodinného auta pro pohodové ježdění bez strachu,že někde uvíznu a s dětma na hory to nemá chybu.O ojetiny je stále dost velký zájem (hl.diesel) a cena klesá velmi pomalu..
    BTW neměl jsem OI 4x4,ale z doslehu oproti Haldexu 1.generace je náběh postupný a velmi plynulý.
    Nevýhoda je malinko vyšší spotřeba(+0.5-1litr)a náročnější servis(promazávání Haldexu).Pro zájemce doporučuju přiobjednat spodní kryt motoru a couvací sensory.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 03.12.05  14:58

« 4x4 a octavia ???

Takze ludkovia. Mam 4x4 combi cca 1 mesiac. A ako sa to sprava ???
    Pre toho co jazdi pomaly je toto auticko super + ak nevie v zime jazdit do kopca tak tiez mu to pomoze.
    Pre dobreho jazdca bude toto auto sklamanim!!
    Mozete zabudnut ze pri rychlom prejazde v zakrute bude sa 4x4 bude spravat lepsie. OPAK je pravdou.
    Susil som si to palit n 2 stupni do zakruty. Zamerne som prespojkoval aby som predne kolesa dostal do smyku. Auto vmomente stratilo kontakt s asfaltom (bolo mokro) a zacalo sa spravat nedotacavo. Proste klasika.
    Po cca 0.5 sekunde sa zapol zadny nahon! Co sa stalo??
    Ako by do auta nieco zo zadu narazilo a auto este brutalnejsie odstrelilo z cesty smerom von !!!! Takze STRACH ??
    Mozete zabudnut ze budete zakruty rezat naplno!!!
    Skusal som to aj na snehu. To iste!!
    Ale ....
    Ak viete jazdit na rucnu tak je to super.
    Auto pred zakrutou pomocou rucnej hodite na bok takze do zakruty ficite bokom , potom staci dat plny plyn samo ze motor musi byt vykonny aby roztocil predok a aj zadok kola. A potom je to uz zazitok :))
    Skoro ako na plnej 4x4 :))
    Pozor z motorom 66 KW je to onicom. Nevladze preniest vykon ak sa zapaja aj zadna naprava. Po nacipovani je to super!!!
    ZAVER: zrychlovanie na mokrom, snehu z 0 na 100 super. Bola lepsia ako octavia 1.8 turbo 150 koni (benzin zacal gumovat)
    To auto pri agresivnom jazdeni sa stava nebezpecne hlavne v zakrutach na mokrom povrchu ale ak sa skombinuje pouzivanie rucnej tak je to zabava. Bohuzial musi byt skuseny jazdec.
  • « 00 Reagovat !

foto

21.02.03  07:46

« Re:

to Gallik: asi mas pravdu pokud si z Liberce, tak je 4x4 dobry. I když tam mate Subaru. Jenze trochu chlasta. Octavka 4x4 se mi taky libila, ale ta strasna okoukanost oktavky je hroziva. Neni to auto pro radost. Mam ji taky abys nemyslel. Ale neni to 4x4. Me Mazda 6 vysla na stejny peniz a je to temer vuz o 2 tridy vys. Vim co rikam. Kdyz presednu z Mazdy do Octavky tak je mi mdlo. Neber to zle nechci ti ji hanet, ale ta cena je hrozna. Za 620 000 bych o ni taky premyslel. A bohuzel DPH uz asi neodepises. Chtel jsem taky 4x4 v nafte a pravda je, že vyber je temer nula. JEste tak Passat, ale ten se krade snad jeste vic nez Octavka. Takze hodne stesti.
  • « 00 Reagovat !

foto matuS

matuS 21.02.03  03:50

« Re:

gallik> vybavu to ma krasnu, to sa neda popriet. ale ked to preratam, milion slovenskych korun za oktaviu...

ja by som to nekupoval. ale rozumiem tomu ze potrebujes 4x4 v dizli a nemas teda inu moznost.
  • 00 Reagovat !

foto

20.02.03  19:17

« Bez nadpisu

A abych ještě nezapoměl - v té ceně jsou i boční airbagy a čidla na couvání, metalíza, kožený volant a řadící páka, vyhřívané ostřikovače skla, ostřikovače světlometů, alarm a pár už nepodstatných blbostí.
  • 00 Reagovat !

foto

20.02.03  18:32

« Bez nadpisu

Kdyby Liberec skutečně nebyl město, které je každou zimu pod sněhem tak bych možná zvolil něco jiného. S příchodem prvních mrazů a sněhu je snadno poznat kdo není místní - hlavně podle nehod :-)))
  • 00 Reagovat !

foto

20.02.03  18:31

« Bez nadpisu

No a oktávka má za tyhle peníze opravdu slušné vybavení - xenony, tempomat, multifunkční volant, MaxiDOT, 16" hliníková kola, vyhřívané sedačky, climatronic, ABS, MBA, EDS, ESP, 4x4 - Haldex, CD přehrávač, a pak ještě pár drobností - hagus, síť, lišty prahů, ... Mě se to zdá přesně to co prozatím chci. A lítání už mě časem přešlo - kdysi jsem obouchal pár aut. Teď jezdím taky rychle, ale neláká mě, abych měl pořád na tachometru 200km/h. Stačí mi taková pohodlná cestovní rychlost kolem 150-180 km/h a to by to mělo zvládat. Případně se tomu dá pomoct čipem.
  • 00 Reagovat !

foto

20.02.03  18:26

« Bez nadpisu

Projel jsem se i novým mondeem Tdci ve výbavě Ghia. Pěkné, ale do hor trochu neohrabané a srovnání ceny s výbavou mého nového auta - musel bych si ještě něco víc připlatit. Mazda 6 je pěkná, ale 4WD je jen v benzínu a papá to na můj vkus příliš. Radši si totiž připlatím za nové auto, ale pak už se mi do něj nechce vrážet žádné peníze a jezdit k pumpě každých 500 km ...
  • « 00 Reagovat !

foto

20.02.03  18:23

« Bez nadpisu

No po pravdě mě ta nová oktávka přijde asi na 840tKč. Poohlížel jsem se jinde. Ale chtěl jsem 4x4 v naftě a pokud nepůjdu k VW tak mi přijde oktávka skutečně nejlepší. Mazda 6 je skutečně za slušnou cenu ve slušné výbavě, stejně jako Laguna ... Auta skutečně měním tak po 3-4letech. Proto nečekám na novou oktávii, a taky proto že bude mít ze začátku spoustu drobných chybiček a během dvou let to vyladí a pak uvidím. Chtěl jsem si koupit superba, ale jak jsem už psal - nemožnost sklopení zadních sedaček a to že to není kombík ....
  • « 00 Reagovat !

foto

20.02.03  16:28

« to fija:

Ale jo, auto bylo r.v. 2002 a teroreticky předváděcí - najeto 60 km, prostě stálo na ploše, navíc nás mají nějak nepochopitelně rádi, takže takhle.
  • « 00 Reagovat !

foto

20.02.03  16:21

« Re: to fija

JakubJ> ale to neviditelny auto muzes prehlidnout i za sucha, to neni vec sterace ...
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…