Octavia Combi 4x4 - názory, praxe
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Octavia
« Re: to Huf
Klidně si to udělej, divím se však, když je tak dobrej, že nemá (na) pevnou telefonní linku a normální úplně nejobyčejnější zázemí a dělá tenhle byznys stylem jak 17 klučina při studiu - musíte se domluvit na místě a čase, neexistuje prostě přijet se "k němu" podívat, anebo se pletu?
Dělá dobrou práci - v jakém smyslu? Měnit čipy - to je umění? Pájet přece umí kdekdo. A kvalita zdroje Kerscher? Viděli jste srovnání kvality německých čipů (upravených programů)?
Ale jo, když mu věříš, to je hlavní, za reklamu Ti dá ještě slevu, co si budeme povídat, tak si to udělej. Jestli k tomu chceš přistupovat trochu objektivně a ne emočně, změříš výkon před a hned po čipu na tom auťáku, za tyto 2 měření dáš max. 1400 stovek navíc - co myslíš? Jasně, když to bude dobré tak se pochlubíš, když ne tak se nepochlubíš.
Vlastně na tom není co zkazit, pokud tomu rozumíš, ovšem jeho podvod s dohodou, že si to mohu v klidu vyzkoušet mu nezapomenu a je u mě klasický český podrazka a já rozladěný zákazník vědoucí, že jsem nakoupil zmetek. Nejen já se divím, proč mu za mých 20000 takováto reklama stojí za to.. -
« Re: to tuning
4x4: Měl jsem ji, vůbec mi to ale nejelo :-). Asi subjektivní dojem. Plnicí tlak v originálu 1,5 baru, ta upravena 2,2 baru(tedy naplno utržené z řetězu až do nouz.r.). Také převodovka je u 4x4 jinak. Když nejezdíš na hory či do lesa, je to nevyužité. JAk jsem již někde psal, vyjel jsem úplně nahoru na Špindl (snih a led na silnici) a pak jsem tam uviděl kdejakou Felicii, že tam vyjede také, i Favorit, tristní :-)
Čipovat ano, ale ne u ATX a dalších pochybných "firem" a firmiček, kteří do toho stejně nevidí, nemají kontakty a jen to mění jako housky, které pak nikde nedoženete a nemají ani na pevnou tlf linku. Pro mě dnes není problém poznat, kdo tomu opravdu trochu rozumí a kdo jen někde splašil pár epromek a teď to zkouší prodat. Pokud bude mít tvoje ŘJ KWP-2K protokol, lze ji uploadovat "po kabelu" bez demontáže (druhá otázka je, zda to někdo udělá, spíše ne) a třetí otázka je, kolik chceš investovat času a peněz a jak moc dobrý chip chceš mít.
« Re: to Petr
Jedna věc je udělat si to samodomo lépe a druhá věc levněji, podomácku to udělá levněji jen ten, který má na to čas (a chuť, protože jinak se to moc nepodaří). Ale najednou je pro tebe podomácku lépe než kdekoliv jinde. Když něco dělat, tak aby to pomohlo nejen mě, viz [odkaz]
Dobré informace o ND? Co to je? ETKA katalog? No a co, to může mít doma kdekdo, kdo si to umí cracknout anebo koupit.
Myslím, že se omezuješ ve výrocích jen na to, co se ti hodí do krámu a objektivita jde bokem. Mě je fuk, kolik ta Fabia má výkon, protože kdybys chtěl, dávno bys to uvedl, ostatně můžeš si vymýšlet co je ti libo, jakou to má věrohodnost, chválit si vlastní věc?
« to Petr
Fakt Tě to zajímá? Tak jo. Hlavním handicapem TDI 74kW jsou menší vstřiky. To je investice, která se mi nevyplatí. Potřebuju auto, keré má řádově lepší zrychlení. Nahánět desetiny už mě omrzelo.
Ad montáž HF> No fajn, to sis to mohl fakt namontovat raději sám. U dealera jim tyto věci fakt moc nejdou ;o)
Ad graf> Je mi to fuk. Klidne si mysli, že mám 78,6kW a 256,2NM. Není to na dlouho :o)))
Ad podomácku> Je vidět, že umíš akorát klápat do klávesnice. Jinak bys věděl, že spoustu věcí(neříkám, že všechno) si "podomácku" uděláš líp, než v autorizovaném servisu. Já kupříkladu mám jakés takés zázemí. Zvedák, nářadí, kamarády pracující ve VW branži a taky dobré informace o ND. Věř mi, že se v běžných operacích servisu plně vyrovnám a leckdy ho i předčím. Tvá hláška, že si sám neutáhneš ani šroubek, působí spíš smutně.
P.S.: Nejsem kutil a netrávím tak svůj volný čas. Jen prostě dělám, co je třeba, abych mohl svému autu věřit. -
« Re: to Petr
Co je to "víc věci", tak trochu kecáš (nebo myslíš jako překopat celý motor?). Jak může mít jednotka vliv na výkon tedy netuším. Dost divné je, že Ty, takový vejtaha (viz tvůj web) neukážeš graf výkonu. Čím to? Tebou prezentovaný výkon jaksi nesedí z běžně udávanými chipy.
Co je to "HF"? Chytrolíne, HF sada byla montována u prodejce v salonu, ale ty sis nikdy neověřoval informace, než jsi začal drbat a pošťuchovat, viď? Podomácku to dělá tvůj kámoš ATX - letuje to doma v kumbálku, to je známo. Já jsem na autě podomácku neutáhl ani šroubek :-). -
« Re: To : šámot a PTD
Dovoz z venku je řešení. Jde jen o to to nastartovat. A na to musí být prodejce připraven. Chce to mít tip na prodejce např v Bratislavě, který se na to zaměřuje. Vzhledem k papírování nemá cenu jít k prodejci, který to bude dělat poprvé. Jinak v tom nevidím problém. Snad jen dvouletá záruka na Slovensku ještě nefunguje.

Jak to vidím já, občas někomu prodá nějaký chip nebo předražený filtr, na chipu i na filtru má 50%, náklady nemá zhola žádné a je v pohodě. Nic bych proti tomu neměl, kdyby mi auto nedomršil a nedělal ze mě ..., že jsem si s tím něco udělal sám apod.