Octavia Combi 4x4 - názory, praxe

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Octavia

• « 00 Reagovat !

foto

02.02.03  00:00

« Re: to Huf

Kdyz ono to vypada tak, ze, jelikoz neni zminky v inzerci o vykonu, ho svezes v supr vykonu, ten vymontujes a prodas mu to se seriovou, me take ATX (jo to je ten co tu pak psal pod loginem vencaz a ted uz jenom cte) nabizel za 50% slevu, kdyz to budu prodavat. Ale to je jenom kombďnace, tak sorry :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

02.02.03  00:00

« Re: to Gallík

Víš, ono je to tak, že většina (ne-li všichni!) našich českých tunerů to někomu někde obšlahla (rozhodně si to neodladila sama) a pokoušejí se to pak instalovat, když se jim to nepovede, tak teprve koupějí něco originálního, komunikoval jsem s většinou významných zahraničních prvočipařů a mám zhruba přehled kdo s kým a za kolik. Také zhruba vím, kdo má normální epromky a dává si na ně své GALky a jaké, popkud si to nechají poslat, mají tuneři rabaty (ATX asi 70%). Ti co to obšlahávají Vám to nabídnou za 5000-10000 Kč a úplně nejlevnější a oficiální (tím myslím s písemnou nabídkou a specifikací) to nabízí EB, za 2, 4, 6000 Sk (asi 4600 Kč) a ještě k neomezenému použití a nezakódované, kvalitu neznám, zde určité riziko zvlášťe pro laika je.

Ale to je všechno jedno, v podstatě je postup jasný, viz moje stránka, já jsem jen z blbosti udělal tu chybu, že jsem uvěřil tomu co mi to prodal, že se bude chovat fér, aniž jsem ho znal, jen na základě toho, že mi někdo řekl, že nějaký franta a jeník tady z diskuze je s ním spokojenej, to byla ta chyba, prostě jsem měl trvat na písemných podmínkách, ovšem ty předem ATX nedal, no co nechtěl jsem to lámat přes koleno, tak jsem naletěl.

Kdybych věděl to co dnes (jak o situaci na trhu, tak o mechanizmech), tak bych za tu svou prasárnu o které každý ví co tady v ČR kolovalo za kradené epromky a tohle bude zřejmě jedna z nich, nezaplatil dřív než bych to odbrzdil a proměřil.

Huf není nezávislý, navíc do toho moc nevidí (na rozdíl ode mne jej ani skutečný výkon nezajímá, protože nemá graf z brzdy, druhá možnost je, že ten graf za nic nestojí a proto jej nevyvěsil, na rozdíl od svých fotek), ostatně i ATX psal, že do toho nevidí jen letuje. Já také nejsem nezávislý, neboť mám zkušenost a žádný prodejce nebude nezávislý, neboť se bude snažit prodat.

Tedy, pokud se dodrží určitý obezřetný postup, který jsem zveřejnil, není myslím problem.

• « 00 Reagovat !

foto

01.02.03  11:54

« Re: to Petr a Huf

Docela se někdy bavím jak si "vjíždíte do vlasů". Ale chtělo by to víc poznatků na téma 4x4. Nedávno jsem se svezl a docela mě to uspokojilo. Dá se s tím v prudkém kopci na sněhu bez posypu zastavit a bez problémů rozjet. Je to trochu přetáčivé ale ne zas tak moc, a když se s tím počítá tak je to naprosto v pohodě. Dřív jsem přemýšlel o čipování a teď po vašich "hádkách" už až tak moc o přečipování nestojím. Je to tady pořád jen o tom, že ten tomu rozumí a ten ne, ale aby mi bylo jasné, kdo se v tom opravdu vyzná a kdo čipuje se zárukou a s dobrým jménem, tak to až tak úplně ne. Jinak se mějte a klidně se bavte dál :-)))))))))))
  • « 00 Reagovat !

foto

29.01.03  19:50

« to Petr

Zase jsi to překmobinoval.

1. Nechám potenciálního kupce vybrat.

2. Mám konexe i v GX.

3. Věrnost? Já s ATX nechodím :o)))
  • « 00 Reagovat !

foto

29.01.03  19:21

« Re: to rozsypalek - Huf - annonce inzerce

Díval jsem se na tvůj inzerát v Annonci, nezmiňuješ se tam o nějakém čipu a to zjevně znamená repasi původního čipu u ATX (za 50% ceny nebo pro tebe klidně zdarma za věrnost:-), tak je logické, že půjdeš čipovat k ATX, zapomněl jsi tento důvod pro zachování objektivnosti uvést...
  • « 00 Reagovat !

foto

29.01.03  19:14

« to Petr

Hm... Tak to máš blbé.
  • « 00 Reagovat !

foto

29.01.03  19:02

« Re: to Petr

Já to reklamuji od začátku a reklamace dávno běží. K soudu to dát je krajní řešení, jo to se mi opravdu nehodí jezdit do Brna ještě k soudu. Na nic, co myslíš by se nepřišlo. Naď - firma ATX nebyl schopen dát do pořádku ani chybné papíry, takže je to po formální stránce pěkná prasárna. Teď bude tvrdit, že nejsem spotřebitelem a různě se vykrucovat a dál si dělat ty své kšeftíky a novým zákazníkům psát "My firma ATX". Několikrát jsem ho (protože na adrese prodejny není) zval k nám do značkového servisu a na brzdu - nemá zájem!
  • « 00 Reagovat !

foto

29.01.03  17:21

« to Beny_

Palivo má pořád stejný tlak. Je to dáno konstrukcí pumpy-trysky, kde tlak vyvyjí vačka, která je na vačkové hřídeli pro ventily. Těžko to může ovlivnit nějaký čip. Čip ovlivní sekvenci otevření. Turbo určitě odejde dřív, pokud dáváš plný knédl. Neodejde po 250, ale už třeba po 220tisících km.

Právě, protože můj čip není žádné drsné řešení, si myslím, že autu nijak neubližuje. Navíc, 96kW TDI má stejné turbo, jako já.
  • « 00 Reagovat !

foto

29.01.03  17:16

« Re: To HUF

U čipnutejch dieselů jsem četl, že odchází turbo díky zvýšenému tlaku a prý taky odchází vstřikování kvůli většímu tlaku paliva. Je to pravda?
  • « 00 Reagovat !

foto

29.01.03  17:14

« Re: To HUF

Mám Calibru 2,0i. A to víš, že o i pečuju. Nejdřív pěkně prohřát a pak prohnat. U mě je to stejně mezi ryskama 1,5 cm odpovídá 1l oleje. Dám to doprostřed a nehne se to.
  • « 00 Reagovat !

foto

29.01.03  11:57

« to Petr

Pokud je to pravda, tak proč to do pytle už konečně nevyreklamuješ??? Máš na to přece právo! Dej ho k soudu! Nebo by se mohlo přijít na něco, co se Ti nehodí do krámu?
  • « 00 Reagovat !

foto

29.01.03  11:55

« to Beny_

Jo, to je moc pěkné. Je to určitě i o stylu jízdy. A taky, ta moje měrka má od rysky k rysce aci 1cm. Ten odpovídá cca 1l oleje. Tedy mi to za 15.000km sežere asi 0,2l. To je dost krutě pod limitem WV :o)

BTW, co máš za auto?
  • « 00 Reagovat !

foto

29.01.03  11:52

« to Petr

To víš, že to změřím. Tam už jde o vyloženě nadprůměrný výkon a ten jistě každého bude zajímat ;o)

265PS... Ach...
  • « 00 Reagovat !

foto

29.01.03  11:23

« Re: to HUF

beny> tak to gratuluju, jsou taci, ktery ubejva u novyho auta litr na 5000km... a to nemaj ani chipnutyho diesela.
  • « 00 Reagovat !

foto

29.01.03  09:41

« Re: To : šámot a PTD

Na idnes je o tom celej článek. Jde o to že si musíš sehnat - dobrý prodejce to udělá ze Tebe - potvrzení o celní shodě aby jsi mohl uplatnit nulové clo, plus další formality.
  • « 00 Reagovat !

foto

29.01.03  00:00

« Re: to tuning

Čemu MIchal rozumí, motorům nebo čipování? To nevím, mě akorát chtěl montovat K&N kit a nevěděl jak na to a odkud vedou hadice v motoru. Inu, stane se, ale pokud se nadvakrát podělá čip a já nemám šanci se domoci mých peněz ani inzerovaných kvalit řídícího programu...

Jak to vidím já, občas někomu prodá nějaký chip nebo předražený filtr, na chipu i na filtru má 50%, náklady nemá zhola žádné a je v pohodě. Nic bych proti tomu neměl, kdyby mi auto nedomršil a nedělal ze mě ..., že jsem si s tím něco udělal sám apod.

• « 00 Reagovat !

foto

28.01.03  23:59

« Re: to Huf

Klidně si to udělej, divím se však, když je tak dobrej, že nemá (na) pevnou telefonní linku a normální úplně nejobyčejnější zázemí a dělá tenhle byznys stylem jak 17 klučina při studiu - musíte se domluvit na místě a čase, neexistuje prostě přijet se "k němu" podívat, anebo se pletu?

Dělá dobrou práci - v jakém smyslu? Měnit čipy - to je umění? Pájet přece umí kdekdo. A kvalita zdroje Kerscher? Viděli jste srovnání kvality německých čipů (upravených programů)?

Ale jo, když mu věříš, to je hlavní, za reklamu Ti dá ještě slevu, co si budeme povídat, tak si to udělej. Jestli k tomu chceš přistupovat trochu objektivně a ne emočně, změříš výkon před a hned po čipu na tom auťáku, za tyto 2 měření dáš max. 1400 stovek navíc - co myslíš? Jasně, když to bude dobré tak se pochlubíš, když ne tak se nepochlubíš.

Vlastně na tom není co zkazit, pokud tomu rozumíš, ovšem jeho podvod s dohodou, že si to mohu v klidu vyzkoušet mu nezapomenu a je u mě klasický český podrazka a já rozladěný zákazník vědoucí, že jsem nakoupil zmetek. Nejen já se divím, proč mu za mých 20000 takováto reklama stojí za to..

• « 00 Reagovat !

foto

28.01.03  21:06

« Re: to HUF

Nevím, jestli je to blbý nebo dobrý, já ti přeju, že je motor v pohodě. Pro zajímavost já mám 175000km a olej se mezi výměnami po 15000 km ani nehne.
  • « 00 Reagovat !

foto

28.01.03  14:52

« Re: to tuning

peto peto, kdybys neblabolil nesmysly, pochopil bys, ze Michal tomu dost rozumi. Narozdil od tebe ...
  • « 00 Reagovat !

foto

28.01.03  11:54

« to PETR

Vidíš. Já si načipovat svůj budoucí turbobenzín klidně u ATX nechám. 265PS mně láká :o) Tomu klučinovi totiž věřím. Dělá dobrou práci.

P.S.: Už máš tu cukavost vyreklamovanou? ;o)
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…