Octavia Combi 4x4 - názory, praxe
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Octavia
-
« to Stavros
Teď stejně Škofina na Octavie nedává žádné výhody, takže je to nejlepší řešení. A v navýšení zaplatíš rozhodně víc než za havarijní pojištění. Já mám bonus o Kooperativy a platím necelých šest tisíc s 2% spoluúčastí (nebo 2000). To se mi zdá super. No a zkus si spočítat navýšení u běžného leasingu. Navíc jsem z nich ukecal ještě slevu asi kolem 15-20 tisíc. Ještě mají rezervy, ale už se jim nechce tak je nebudu trápit :-))) -
« To Petr
Leasing s nulovým navýšením znamená, že ve splátkách zaplatíš úplně stejně jako kdybys auto kupoval a zaplatil najednou. Chce to jen trochu drzosti a prodejce ti to zařídí, ale bude chtít trochu větší akontaci - je to ale skutečně na prodejci, protože se spolupodílí. Nenabídne ti pak takovou slevu. Ale vyplatí se mít menší slevu a nulové navýšení. -
"-- skrytý --" 09.02.03 18:49
« Re: to novak
a ještě policajti... Jednou mne ve 170 předjížděli, já jsem se s hrůzou v očích na ně podíval (v hlavě se mi honilo, teď mne zavřou a auto spálí..) ale oni mi s úsměvem pokynuli a jeli dál. Ovšem před Sicílií jsou úseky s 80km/h a tam měří. -
"-- skrytý --" 09.02.03 18:45
4*4 plně naložené jede max 170-190 (po čipu). Obyč octávka bez čipu jede trošinku lépe než 4x4 (po čipu). OD Michala jsem kupoval brzdové destičky, slovo dalo slovo tak jsme zároveň sfoukli i ten čip. Během hodiny to měl přehozené, u mne jsou dvě Epromy a jedna má anticopy sokl (je tam nějaký GAL). Odpájené i zapajené to měl celkem zručně - nemám výhrad.
S tím chladičem jsem slyšel totéž ale Michal mi dal slušnou cenu (co bych pro ten motor neudělal..) Co je v softu nevím ale jede to znatelně lépe. Měl jsem i KN filtr ale už jsem jej přehodil za obyč. JEn kvůli tomu že nemám čas a chuť jej čistit. Pokud někdo chce je jeho... Čau LN -
« Re: Gallík
Jak je to s těmi leasingy? To máš finanční a s nulovým navýšením - jako že ve splátkách zaplatíš stejně (nebo méně), jako kdybys kupoval v hotovosti? Jaká akontace? Já bych ještě vynechal alarm od Škodovky a dal něco cokoliv jiného (na ovládání v orig. sklopném klíčku - je několik možností). -
Kolik to 4x4 jelo na plný kotel? V Itálii nejsou policajti?
Odměřit to lze i tím co mají v servisu, i půjčit je možné (až jich bude více, mom. je jicgh méně než potřebujeme), za 14 dní se ozvi soukr.
Chladič: Já jsem to ještě neměřil při 35oC, ale všichni mi říkali, že je zbytečné dávat chladič.
ATX> Když ti to Michal čipoval tak si to také odvezl k sobě domů na pájení a jezdil jsi tam 2x nebo 3x a dostal jsi to s tou paticí od Kerschera nebo ti tak rozchodil nějaký noname soft (jako se nejprve pokoušel u mě)? -
« to Petr
Objednával jsem skutečně v půlce ledna. Auto by se mělo vyrábět mezi 24 a 28 únorem. Takže to stihnou za pět týdnů, ale taky mám pocit, že prodejce objednávku učinil až za týden po mojí objednávce. Seřiditelné sedačky jsem neobjednával, kůži jsem nechtěl a interiér Panama se dodává ve světlé barvě a to jsem nechtěl. Automatické stěrače - slyšel jsem na to od známých spíš špatné zkušenosti - moucha na skle a zapíná se to ... nepravidelné cyklování bez logického základu, atd. Ale jinak opravdu všechno až na navigaci. ESP jsem samozřejmě taky přidal a jsem zvědavý jak to bude schopné reagovat na sjezdy a zatáčky. Cena byla s drobnou slevou, ale vyjednal jsem si leasing s nulovým navýšením a to se mi líbí. Auto si kupuju na sebe, abych pak nemusel řešit, že mi naroste zisk ve firmě při prodeji. A navíc můžu kdykoliv doplatit leasing a rozhodnout se pro jiné. -
"-- skrytý --" 08.02.03 13:28
« Re: to Petr
zdar pánové. čipováno mám u ATX včetně chladiče oleje a jsem bez jakýchkoliv problémů (jak s ECU tak i s Michalem). Nové 4x4 PD jsem zatím neobjednal neboť musím koupit mojí drahé polovičce nějaké vozítko ať mám klid v rodině. (Asi Wagon R od Suzuki). Pokud staré prodám tak je to příjem ke zdanění.....ať jsem počítal jak jsem počítal nechce se mi platit takové daně (spadnu do vyšší zdaň skupiny). Petře pokud mi půjčíš adaptér klidně ti odloguji co chceš.. a třeba si ho i koupím. Debaty o účelnosti chladiče oleje jsou zajímavé ale já jsem jej vyzkoušel velmi intenzívně. Po italských dálnicích na plný kotel až na Sicílii (a byl pěkně teploučký...). čau LN -
« Re: to Gallík
Na sníh to bude dobrý, já jsem se nerozjel do mírného kopečku v Peci, jak je placené parkoviště (tlačit 4 lidi a EDS/ASR k ničemu), on tam byl tak trochu led a já měl letní gumy 4mm, to jsem si říkal, že jsem vzal špatné auto, druhý den to samo s 4x4 a v pohodě, i když s těžkou nohou také hrabal jak o závod. Dobře jsem si vyhrál s ESP, ledové kluziště 150x100 a to se nechá dost dobře srovnat letní-zimní-ASR-ESP-4x4, tedy pokud jde o meze přilnavosti a reakcí. Podle hodnocení dealera je ESP, když už je 4x4 zbytečné, ale není to vůbec pravda, ESP by měli dávat sériově každému, stojí to na výrobních nákladech okolo 300 korun, časem to jistě bude v sérii.
Finta: při předjíždění nevypínat klimu, stačí prudčeji přidat plyn a nové ŔJ motoru si samy na chvíli odepnou mag. spojku kompr. Tohle jsem v manuálu přehlédl, nebo to tam vůbec není.
Tak ať ti to dobře jezdí, pokud máš blízko do Prahy, dojeď k GX Tuningu, bez řečí to můžeš do 2 týdnů vrátit a neplatíš žádný poplatek a je to stejné jako Cimbu, tam si nejsem jist možností to v klidu vyzkoušet. -
Panečku, podepsat objednávku s dodací lhůtou 2,5 měsíce (psal jsi, žes objednal v 1/2 ledna a dodání mají do konce února a záklohu v kapse), to jsi loajální klient, to musela být extra cena, máš i El. ovládané sedadlo řidiče s pamětí + el. zrcátka s pamětí + automat. sklopení pravého zrcátka při zařazení zpátečky?
-
Do objednávky si chytře napsali termín dodání březen a to splní. Ale mě to zas tak moc nevadí, vydržím to. Taky jsem si objednal naprosto plnou výbavu kromě kožených sedaček, automatických stěračů a navigace. Jinak naprosto vše. Ale já jsem si zvyknul na TDI a teď mě navíc láká ta šestka. Bydlím dost vysoko - asi tak kolem 650m a tak se mi to auto snad bude hodit. -
Psal jsem, že ano, 4x4 a plná výbava co jen může v Oktávce být (jen elektrickou paměť sedadel to nemělo, jinak vše co má L&K a ještě víc), výpis jednotek (tomu tady nikdo nerozumí) mám na obd.ec.cz, psal jsem že to moc nejelo a že mi to 4x4 přišlo k ničemu, kudy jezdíš, že chceš 4x4? Je to MY2002 a ŘJ je naprosto shodná, jako ATX čipovaná-06A906032HJ - Bosch Motronic ME V7.5. Jestliže se vyhneš ATX, tak uděláš dobře, protože jeho soft by v tvém autě udělal naprosto to samé, co v mém, a ATX žádné takovéhle auto nedělal, řekl bych že moc kšeftů nemá. Naopak GXtuning.com má na tuto jednotku lepší soft (Cimbu bere odtud, takže je to 100% stejné).
Můžeš se ptát na konkrétní věci ohl. té 4x4 - přímo přes form na obd.ec.cz, tady to nehodlám ventilovat, mám změřené všechny základní charakteristiky.
Pokud vím já, jde zakázkové auto dodat do 4 týdnů, oni to objednali zřejmě až poté (a to ještě třeba ne hned), co jsi zaplatil zálohu..
Máš nárok na slevu s kupní ceny, pokud jste se v objednávce dohodli na termínu dodání a nebyl dodržen, pokud jsi nenakupoval jako podnikatel, tak to právo je ze zákona. -
« to Petr
Novák se jednou zmínil že má čipováno u ATX a že asi zase bude čipovat u stejné firmy. Najdi si to v historii. Jestli budu čipovat já tak buď u CIMBU nebo MOTORDESIGN nebo vůbec. Nějak ztrácím důvěru.
Máš už to nové auto co jsi sliboval na leden? A jestli se nemýlím tak to mělo být 4x4? Já jsem objednával před třemi týdny - tvrdili mi, že to bude tak za 4-5 týdnů a teď jsem dostal informaci že to bude až za čtyři týdny, tzn. celkem 7 týdnů. Tak nevím jestli je chyba u prodejce nebo v MB.
Rád bych aby se tady mluvilo někdy víc o 4x4, protože je to téma na to založené. Tak dík za příspěvky na toto téma. -
Souhlasím se STAVROSEM. Vem to jako poučení do života. Mohl jsi dopadnout hůř. Zajeď k renomované ladičské firmě ať ti udělají vlastní "čip" a přeplesknou Ti s ním Tvůj dodrbanej. Bude to stát dalších 25k ale budeš mít pokoj. Určitě jsi už v životě prodrbal víc než 20k.....PTD