Octavia Combi 4x4 - názory, praxe

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Octavia

• « 00 Reagovat !

foto

19.02.03  05:23

« Re: to fija

JakubJ> ne-e. Nemrzelo, zadni okno nepovazuju za moc dulezite. Z ruznych pojizdek dodavkovymi vozy jsem navykly jezdit podle vnejsich zpetnych zrcatek, bez stredoveho se obejdu. Navic u Octavie kombi je sterac, zatimco u sedanu (by default) ne - v sedanu ho nemam a ted v zime zadni okno taky neskrabu - takze si rikam, ze combi bude na tom stejne, anebo mozna i lip.
    Navic jsem mel v minulosti 2 Golfy, takze na zadek ukonceny skoro svislym oknem se steracem jsem zvykly :-) A blato na zadni okno necaka - jezdim po cistych, mupravenych a opravenych ceskych cestach :-))))))))))))))))))))))))))))
  • « 00 Reagovat !

foto matuS

matuS 19.02.03  00:00

ved mas v zadu stierac, nie?
  • « 00 Reagovat !

foto matuS

matuS 19.02.03  00:00

jo a neznam celkem nikoho, kdo by Octavii vlastnil a vylozene na ni nadaval. Vlastne uplne vsichni moji znami, co maji Octavky, tak jsou s nimi spokojeni

to je OK. na to moze mat kazdy iny nazor. napr mne sa lahko kritizuju auta co mame v rodine, pretoze som na ziadne este nezarobil a teda k nim este nemam ten "vlastnicky" vztah. asi ked si ja raz na auto zarobim, tak ho tiez budem milovat a nedam na neho dopustit (ale toto sa mi skorej stane s motorkou)
    dokazem vsak pochopit, ze skodovkari - to su ludia, ktori si kupili auto o ktorom su presvedceni ze je lacne a ma lacnu prevadzku, a vrazili do neho vacsinu uspor (alebo vsetky) maju potom k autu velmi vazny vztah, umocneny este aj hrdostou, ze je to "nasa ceska" skodovka.
    mozno preto je pocut viac kritiky na drahsie zahranicne auta, pretoze tam je zrejme ze majitel ma viac financnych prostriedkov a kupi si auto a nieco od neho aj ocakava. a po 3 rokoch auto preda a kupi zasa ine. tam o ziaden vztah nejde, je to pre neho len nastroj.
    netvrdim ze toto je jedina pravda, ale ja to tak vnimam.

a este nieco - tymto netvrdim ze skodovka je zle auto. myslim ze po prvych detskych chorobach (ktore sice trvali dlhsie ako je zvykom, ale to sa napr stava aj p307) je to celkom normalne auto, akurat je nenormalne predrazene, a preto ja skodovke stale nemozem dojst na chut.
  • « 00 Reagovat !

foto

18.02.03  12:53

A nemrzelo by Te, ze za jizdy caka blato na zadni okno (u vsech combi)? Mooooc si libuju za deste v sedanu.
  • « 00 Reagovat !

foto

18.02.03  12:39

specialne u Octavie mam s TDIckem bezkonkurencni velikost kufru (kvuli rodine a kocarku a tak), super spotrebu (Skoda je jedno z mala aut, ktere maji povolenou bionaftu v TP) za (relativne) super penize. A byt mam ted sedana, tak priste jdu asi do kombika ...
  • « 00 Reagovat !

foto

17.02.03  19:24

« to fija

Moji vcelku taky a v mém okolí není nikdo, kdo by najednou přecházel k něčemu jinému. Je to asi jako všude - každý si chválí své a nadává na cizí. Měl jsem Seata a jezdil jsem i mazdou, ale s oktávkou jsem spokojen. Měl jsem sedana a teď mám kombíka a objednaného dalšího. Design kombi se mi zdá velice povedený. Je to jeden z nejhezčích kombíků a podle mě má dost velkou užitkovou hodnotu. Nemá význam porovnávat škodovky s jinými výrobci jiných aut. Zkrátka každé má svoje.
  • « 00 Reagovat !

foto

17.02.03  06:33

jo a neznam celkem nikoho, kdo by Octavii vlastnil a vylozene na ni nadaval. Vlastne uplne vsichni moji znami, co maji Octavky, tak jsou s nimi spokojeni.
  • « 00 Reagovat !

foto

17.02.03  06:32

Gallik> a to ted mluvis o te "jedne z prvnich" octavek ? A ta koroze - je mi to taky divne, ale zas tak moc si s tim hlavu nelamu. Zatim jsem zmensil prumer (ne tloustku!) kotoucu odhadem o 3mm, coz je myslim zcela vpohode.
  • « 00 Reagovat !

foto

15.02.03  18:56

ale jsem rád, že je tady aspoň někdo kdo si oktávku chválí
  • « 00 Reagovat !

foto

15.02.03  18:55

« to fija

já mám kotouče na předních a zadních, ale nijak zvláštně nekorodují - zdá se mi to divné, že by to bylo až tak moc zkorodované
  • « 00 Reagovat !

foto

15.02.03  16:11

« Re: to novak

Gallik> mam Octavii TDI, najeto 80tkm a brzdove desticky stale puvodni - porad je na nich cca 1-2cm "masa" ... az se mi tomu nechce verit :-) Ale s kotoucema je to horsi - vubec se mi nelibi, jak po obvodu "koroduji" - kazde jaro a podzim z toho kladiveckem otukavam (ono to jde dost snadno) zkorodovanou vrstvu, aby se kousek neulomil sam a nesprajcnul se mezi desticku a kotouc - to by pak asi blbe brzdilo. Jenze to koroduje i zevnitr (z vzduchem chlazeneho meziprostoru) a IMHO ta zkorodovana vrstva moc dobre teplo nevede (tudiz to pak urcite musi hur chladit), ne ?
  • « 00 Reagovat !

foto

14.02.03  20:24

Před týdnem mi od odlétlého kamínku prasklo přední sklo a výměna naprosto v pohodě na povinné ručení. Kamarád má Peugeot 307SW, po týdnu od koupě se mu rozbilo zadní sklo - bez důvodu se zkrátka vysypalo do kufru a měsíc čekal na nové a nemohl jezdit. Zdá se to neuvěřitelné, ale je to tak. Sklo nebylo ani v čechách ani na Slovensku.
  • « 00 Reagovat !

foto

14.02.03  20:19

Prostornost Octavie na zadních sedadlech je menší, ale ví se o tom a tak nemá smysl to neustále kritizovat. Dnes mi nabízeli Superb z loňského roku se slevou 110 tisíc, ale k čemu mi je auto, u kterého nejdou sklopit zadní sedačky... Jo sice má dobré jízdní vlastnosti, cena v rámci možností, ale tohle mi na tomto autu vadí asi naprosto nejvíc.
  • « 00 Reagovat !

foto

14.02.03  20:17

Taky jsem občas zapřemýšlel jestli nezkusit benzín, ale nemůžu na TDI dopustit. Je to i docela svižné svezení a kdybych chtěl lítat tak si koupím asi něco jiného než Octavii. Tohle je pohodový spolehlivý auto za přiměřený peníze. Nejdřív jsem si říkal, že si počkám na nový model, ale takové ty dětské nemoci na začátku - to bych si radši odpustil (měl jsem první Octavii - vrzaly dveře, palubka, ... ta současná v naprostém pořádku). Brzdové destičky měněné až na 60tkm, spotřeba v létě do 5,5 a v zimě 5,8 a to cestuju převážně přes město a kopce a jezdím přiměřeně svižně.
  • « 00 Reagovat !

foto

14.02.03  17:31

No asi tady není žádný takový blázen....... :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

14.02.03  05:42

...a já myslel že 1.8T, tak to tady asi nikdo není s 1.8T od "Autokomplex".
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 13.02.03  19:54

mam motor AGR (TDI66kW). Posunul se omezovač takže se to rozjede kolem 190. Akcelerace je lepší atd.. Spotřebu nesleduji.
  • « 00 Reagovat !

foto

13.02.03  18:35

« To Petr

Moje stávající oktávka stála nákupně 680tisíc. Bonus u kooperativy mám přes 50%, mám ji pojištěnou jako jediný řidič a bydlím na vesnici, takže je bonus za to že je to mimo město a bonus za garážování. Povinné ručení mám také u Kooperativy. V ceně je pojištění i proti krádeži. Ale podle informací už takhle výhodné pojistky nedělají a na nové objednané auto (cena cca 850tisíc) by měla pojistka být zhruba do 10tisíc, ale to je podle mě taky ucházející. Moje stávající pojistka je dokonce levnější než povinné ručení.
  • « 00 Reagovat !

foto

13.02.03  15:38

« Re: to Gallík

"platím necelých šest tisíc s 2% spoluúčastí" - tohle platíš za auto v ceně 800KKč? Sděl detaily, to je trochu málo. (předpokládám, že to je bez poj. proti krádeži a máš u Koop i povinné ruč.)
  • « 00 Reagovat !

foto

13.02.03  15:35

190-200 (dle počítače,ne tacho) mi jede plně naložená (vč. nákladu a plné nádrže) 4x4 ESP 1.8T bez čipu, nezkoušel jsi to když to jelo (třeba ze začátku) více? Já s tím naplno nešel (nevim, jestli by jela, už asi stejně ne), má zimní gumy.

Naložená 1.8T bez 4x4 bez chipu (3 osoby+náklad) jede okolo 222-225 km/h (měřeno poč. a GPS)

Zajímalo by mě srovnání před a po tvém chipu. Ty máš zřejmě motor AGU (s mech. plynem a EU2).

Pokud píšeš to co píšeš (rychlost přemontování), takto bych neměl výhrad, pokud by tě někdo nechal vydusit 3 hodiny, aby si odvezl jednotku k pájení a tys čekal ve vedrech okolo 40oC na dvorku, možná by měl jiné dojmy. A to ještě 3x po sobě.

Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…