Octavia Combi 4x4 - názory, praxe

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Octavia

• « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 25.10.99  10:21

« Re: 4x4

proč se prodává?.To je právě to co mně uklidňuje, protože pokud by na tom byl takový bak, tak je právníci venku roztrhaj na kusy. Stačí jedna havárka, kterou evidentně zajistilo blbé řízení 4x4 a uvidíte ten kolotoč. Jinak 4x4 Subaru zdar
  • « 00 Reagovat !

foto

25.10.99  09:44

« Re: 4x4

To: Našrot. Máš pravdu, 4x4 u Octavie (a taky u Audi A3/TT, VW Bora, atd.) je skutečně takto drasticky nepodařená. Vyzkoušel jsem si jízdu ve "sportovní" Audi S3 (Quattro - Haldex) a chování v mezních situacích je zcela nepředvídatelné a zrádné, projet rychleji zatáčku je sebevražda. Ještě hůř je na tom ale mizerná Honda CR-V (má ještě pomalejší a horší reakce zadní nápravy). Nechápu lidi, co tohoto Civica se špatným podvozkem, slabým motorem, nefuknční čtyřkolkou, atd. kupují třeba místo Subaru Forestera (co ty na to Kingu, proč se tento křáp tak prodává??).
  • 00 Reagovat !

foto

22.10.99  21:28

« Bez nadpisu

Mrknul jsem sem teprv teď, takže to bude asi trochu mimo. O té 4x4 vím akorát to, že to mění náhon na dvě nebo 4 podle stavu "silnice". Nezdá se vám to mírně hloupé? To auto musí mít přece absolutně nepředvídatelné vlastnosti v krizových situacích. Příklad: Vjedu do zatáčky na asfaltu (pohon zatím na 2), bude tam rozlitý olej a chytnu ho zadkem -> tedy přidám a budu doufat, že mě z toho přední náhon vytáhne. Ale skvrna nebude rovnoměrná a zadní kola najedou na suchý kus, tedy se zvýší tření a zadní kola začnou zabírat (tedy změna na pohon na 4). Tím pádem mne zadek vystřelí dopředu a jdu do hodin (v horším případě; v lepším tam bude zase olej a nebudou tedy zabírat i zadní a vytáhnu to předkem). Nebo ne? Myslím, že logickou úvahou k tomu dojde každý.
  • « 00 Reagovat !

foto

22.10.99  12:29

« Re: Takzvane 4x4 u Oktávky

Zpět k tématu. - Vąem co zde vedou zasvěcené debaty o tom, ľe Haldex nestojí za nic, doporučuji AutoTip 7/99, kde je srovnávací test aut 4x4. Je to na sněhu kdesi v Alpách. Golf s Haldexem to vyhrál. Nechci tvrdit, ľe je Haldex lepąí neľ mezinápravové diferenciály (Audi, Subaru), ale na sněhu je s nimi minimálně srovnatelný (na suchém asfaltu je to s výkonem 66 kW asi jedno). To srovnávání s Hondou CRV (HRV) je poněkud zcestné, protoľe ta v tom testu naprosto propadla. U Hondy se pohon zadních kol připojuje, aľ kdyľ se přední začnou protáčet tj. se značným zpoľděním a se ąkubnutím. Haldex naproti tomu pracuje kontinuálně, takľe ľádné prdy naráz. Myslím, Oktávka by tom testu dopadla moľná jeątě líp neľ Golf, protoľe ten nemá to zvýąení o 23 mm, coľ by v hlubokém sněhu mohlo pomoct.
  • « 00 Reagovat !

foto

07.10.99  14:08

to novak: o směšování citroena a subaru: to snad proboha ne!!! citróni jsou na pohled fakt (upřímně!) hezký auta. Xantia ve svý době - když byla nová - fakt neměla na pohled chybičku. XMko je na pohled prostě echt auto dodneška, i když jako model má taky svůj věk. Škoda jenom, že ten citrónovej hydraulickej systém je tak poruchovej...
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 06.10.99  12:07

to wawrik: Citroen a hydroaktiv: často opravuji kamarádovi řídící jednotku pérování, jinak musí měnit tlakové akumulátory a elmag. ventil hydrauliky. Celkem dost náročné a nespolehlivé auto. Doufám, že to nemá se SUBARU nic společné. Fotky posílám čau.
  • « 00 Reagovat !

foto

06.10.99  09:36

2novak: Co sa tyka pneumatik Outbacku, maju iny dezen, ako kombi, ale je to plne cestny dezen. Co sa tyka obhliadky v servise, treba okukat difaky, u modelov s (hydro-?)pneumatickym pruzenim (u 2.0 za priplatok, u 2.5 default) treba _dobre_ skontrolovat rozvod. Rakusky servisak u Citroena mi raz hovoril, ze najlepsie by bolo kazdych 7 rokov ten rozvod komplet vymenit, u Subaru to asi nebude velmi odlisne. Ak budes mat skusobnu jazdu, ocekuj chod prevodovky, mal by byt tvrdy, ak je "gumeny", treba to skontrolovat.
    Ked som spominal to pruzenie - ma niekto o nom blizsie info? Skuste sa rozpisat.
    Jo, tie fotky mi mozes poslat na rado@fido.sk, ale z fotiek aj tak vela nezistim :-))
  • « 00 Reagovat !

foto

06.10.99  09:35

2novak: Co sa tyka pneumatik Outbacku, maju iny dezen, ako kombi, ale je to plne cestny dezen. Co sa tyka obhliadky v servise, treba okukat difaky, u modelov s (hydro-?)pneumatickym pruzenim (u 2.0 za priplatok, u 2.5 default) treba _dobre_ skontrolovat rozvod. Rakusky servisak u Citroena mi raz hovoril, ze najlepsie by bolo kazdych 7 rokov ten rozvod komplet vymenit, u Subaru to asi nebude velmi odlisne. Ak budes mat skusobnu jazdu, ocekuj chod prevodovky, mal by byt tvrdy, ak je "gumeny", treba to skontrolovat.
    Ked som spominal to pruzenie - ma niekto o nom blizsie info? Skuste sa rozpisat.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 05.10.99  07:45

« Re: Zase NIC

to wawrik, pohoda: Dostal jsem od nich fotky dalších možných Outbacků (šrot). Mailněte mi na lnovak@atlas.cz adresu, pošlu Vám je co vy to dík.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 04.10.99  21:28

« Zase NIC

Takže nic. Už tam nic není. Ale pánové má to vadu (WAWRIK měl pravdu jsou to bourané a u nás opravované auta.) Tak jsem hodil dotaz jak opravují a bylo mi sděleno že pokud na to musí autogen tak že to samozřejmě natřou asfaltovým nátěrem. Tudíž jsem vyléčen... Má dojít další Outback (v nejbližší době) tak se tam skusím vlomit jak to vypadá orig a jak to budou spravovat. Mám určité pochybnosti o trvanlivosti takových oprav (prostě to potom prohnije, oprýská a tak podobně).. máte jiné skušenosti? ach jo a tak jsem se těšil....bééééé
  • « 00 Reagovat !

foto

04.10.99  14:10

Outback má pneu 'docela normální' - běžně ke koupi. Zbejvá zvolit optimální kvalitu a cenu. Vstupní servis je určitě dobrý nechat udělat ve značkovým servisu - koukni na www.subaru.cz, kam to budeš mít nejblíž. Asi se vyplatí zajet i do Prahy ke Freyovi, dělá je denně a ty lidi tam s tím maj teda větší zkušenosti než jinde, a ví taky, jak pořádně s tím počítačem, co na něj tu káru napíchne a vono mu to hnedka poví, co autu je nebo není - je lepší se tam objednat. Prověření aut dělá firma cebia: www.cebia.cz - a myslím, že to fakt dělá - ne že jenom dělá že dělá, jenom z tý Kanady to může bejt kapku dražší (asi tak 3-4 tis.Kč) - to ale všechno maj v ceníku na www. Kdysi jsem to taky zjišťoval. Těch firem je víc, ale tahle dělá i autorizovaný zabezpečení - to taky mají všechno v ceníku. A na telefon řeknou, kde nejblíž mají smluvního partnera, co mu dali oprávnění dělat některý věci jejich jménem. Přeju standardních 360 tis. km do GO!
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 04.10.99  10:35

to wawrik,pohoda. TAk jo pánové jedu se na to podívat. Jinak je to dovoz (KAnada), takže evropské provedení, prý čisté (lustrované) ale asi to nechám prověřit někde (poraďte). Eventuálně ocením radu na co se zaměřit při kontrole. Počítám s tím že to nechám prověřit v servisu. Jo a co to má za pneu (nejsou to nějaké balónové speciály?).Jinak držte palce...čau
  • « 00 Reagovat !

foto

04.10.99  09:52

to novak: K tomu Outbacku: mít teď na něj, tak už tam nestojí! má i málo najeto. Bral bych všema dvaceti. Vezme si trochu víc než oktávka - je to turbo benzín 2,5 litru a čtyřkolka - takže s odhadem bych začal tak na 8,5 a končil tak na 11 litrech podle toho, kde jezdíš víc - a při normálním způsobu jízdy. A koupíš věc, která projede všechny cesty (lepší už jsou jenom vznášedla) a která by měla bejt co do spolehlivosti špičková. A věřím, že tohle auto je fakt papírově čistý.
  • « 00 Reagovat !

foto

03.10.99  12:53

2novak: vidim dobre rok vyroby 99? A za 630kKc? V com je potom zrada? Co sa tyka spotreby, Subaru nikdy netrpeli malym apetitom :-)) Ale rozdiel od dvojlitra je v praktickej prevadzke maly (05-1 liter, _vynimocne_ dva), takze hlavu si s tym lamat nemusis. Jo, teraz kukam, ze ide o outback, tie spotreby sa tykaju obycajnych kombi.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 02.10.99  13:40

to pohoda, wawrik: Pánové co vy na to: Legacy Outback 2,5 limuzína, r.v.99 komplet luxus výbava za 630 000.- dá se to vzít? (není to příliš "rozchlastaný motor"?) ozvěte se dík ahoj
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 02.10.99  11:04

Bohužel už jsem zjistil, že se v podstatě nic 100% nedozvíš. Dokonce ani v MB jsem se nic bombastického nenarazil (např.životnost HALDEXU). Nejvíc mě pobavil nový majitel 4x4, na kterého jsem náhodou narazil. Tvrdil naprostá bomba, ještě jsem v lepším autě neseděl (na tachu měl 260km). Prostě dokud to cca za rok "nevyhnije" a pár lidí si nenabije čumáček na 100% káře, nic konkrétního nevyleze na svět. S pozdravem "SUBARU ZDAR" (jen na něj mít) AHOJ
    PS: (VW ještě ŠKODĚ nepovolil uvolnit 4x4 v novém benzínu 2.0 88kW do výroby)
  • « 00 Reagovat !

foto

01.10.99  14:25

lidi, helejte se, než tyhle dohady, nemáte někdo možnost sem připsat trošku techničtějších informací - třeba z nějakejch podrobnějších katalogů (ne z těch, kde se dočteme, že každý auto si máš potřebovat koupit, poněvadž je úplně bezkazový a přesně takový potřebuješ) - Servisní katalogy, seznamy náhradních dílů - něco takovýho by mělo existovat...
  • 00 Reagovat !

foto

28.09.99  16:59

« Jak se dá ovládat ?

Stačí výkon 66kW? A jak se dá ovládat ve smyku. V zatáčkách sledujete svodidla předním oknem? Popište někdo pořádné ovládání a chování čtyřkolky.
  • « 00 Reagovat !

foto

28.09.99  13:11

2novak: to, ze Haldex pracuje viac-menej kontinualne, nikto nespochybnuje (dufam). K tomu len tolko, ze ten elektromagneticky ventil je dvojstupnovy, takze prenos Mk zozadu dopredu az tak kontinualny nebude :-)) Ale to je detail, ktory na prakticku prevadzku nema valny vplyv. Co sa tyka siloveho brzdenia, pred zadnym difakom byva zaradena volnobezka, takze to tiez ne je velmi horuce. Odhliadnuc od toho, ze brzdenie motorom aj brzdami je ucinnejsie, ale to uz zavisi od konkretnej situacie. Co sa tyka Hondy, o tom neviem nic, ale mari sa mi nieco o planetovej prevodovke (mozem sa mylit). A davat to do Porsche... no, neviem, Carrera 4 si doteraz viedla celkom dobre, ci jej pomoze vymena prave za Haldex...
  • « 00 Reagovat !

foto

27.09.99  17:55

« Re: TDI 66 kW vs. TDI 81 kW

Máš pravdu. Zadní kotoučové brzdy jsou v těch šedesáti tisicich taky.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…