Octavia Combi 4x4 - názory, praxe

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Octavia

• « 00 Reagovat !

foto

16.12.99  10:59

« Re: new WW 88kw

Jo, takže spotřeba téměř stejná. Akorát že Subaru Legacy - obecně Subaru má nejlepší 4kolky na světě a ne nějakej odepínatelnej hybrid, kterej ti při sepnutí v krizovým momentu utrhne zadní nápravu od podkladu (např. od náledí nebo velké louže - zamrzlé nebo jen aquaplaning) takže tě pošle do svodidel, do pole nebo rovnou do kytek.... A nejde jenom o viskózní spojku a trvalé 4x4, taky o těžiště auta a další vymakanosti Subaru...
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 15.12.99  14:20

« new WW 88kw

kouknul jsem se pro upřesnění: cituji technická data pro vozy Octávia Combi obyč:
    motor 85 KW 170Nm/2400 11:6,2:8 (norma 93/116/EU tj. město:mimo město:kombinovaná
    Combi 4x4
    motor 88 kW 174Nm/2200-2400 11,9:7,1:8,9
    Takže to žere skoro stejně jako 2l Subaru Legacy.
    Jo a za ten "VTEC" se omlouvám, přesnější je to letmé uložení vačkového hřídele...
    TDI 4x4 má oproti klas. TDI vyšší spotřebu o 0,4l nafty.
  • « 00 Reagovat !

foto

15.12.99  12:38

« Re: + sníh

neni ta spotreba vyssi proste proto, ze ta 4x4 je podstatne tezsi ?
  • « 00 Reagovat !

foto

15.12.99  12:34

ze by mel ten novej dvoulitr vyssi spotrebu? - vdyt ta litava vackova hridel ji ma snizovat - variabilnim casovanim sani bych to asi nenazyval, jelikoz je to mnohem jednodusi mechanickej system.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 15.12.99  06:49

Mám ji objednanou. Je to auto vyráběné na zákazníka. Bude doufám koncem ledna. Teoreticky je možné ji objednat i v benzínu 88kw, ale jen na tzv. přací týden (tj. vůbec neví termín).Ten nový motor je ale min o 0,7l žravější (teda nevím proč, má variabilní časování sání). Vzhledem k cenám benzínu jsem šel do TDI 66kW (uklidním hormony, nasadím si klobouk a naučím se jezdit s TDI). čau LN
  • « 00 Reagovat !

foto

14.12.99  14:04

Je tu vubec nekdo, kdo ji uz ma. (vim, ze si ji tu kdosi chtel koupit)
  • 00 Reagovat !

foto

24.11.99  14:43

« + sníh

Nenašel by se tu někdo, kdo jí už vyskoušel na sněhu?
  • « 00 Reagovat !

foto petous

petous 11.11.99  14:46

« Re: Jeątě k tomu testu v AutoTipu

Turbo nemám, vyrábělo se ostatně jen ve třech verzích (pro Una) 1.3 105HP; 1.3 cat 100HP; a 1.4 cat 112HP pro Uno Logo.
  • « 00 Reagovat !

foto

11.11.99  14:07

1,5 turbo, předpokládám. S tím bys nakopal zadek ledasčemu, pokud nemáš turbo, tak byl ten v CRV dost mizernej řidič.
  • « 00 Reagovat !

foto petous

petous 11.11.99  13:54

Čím asi. Unem.
  • « 00 Reagovat !

foto

11.11.99  13:24

teď jde o to, kdo s tím jel a s čím jsi jel ty (asi to nebyl Nissan Patrol). Ono honit se s polooffroadem, když máš sedana, nebo harche, to není moc frajeřina. Já bych se do něj ale s feldou nepustil. Jezdí mi jen 165.
  • « 00 Reagovat !

foto petous

petous 11.11.99  13:12

To já jsem před 14dny po cestě z pražského autosalónu 3x nakrknul CR-V. Nejdřív jsem ho dostal na dálnici, pak mně to oplatil v koloně prasák. Pak na dalším nájezdu na dálnici jsem ho vzal při zrychlení ze 100 na cca 160, po cca 5 kilometrech jsem ho nechal, abych ho musel vzápětí předjet ve stoupání. To už kousal do volantu, tak jsem si myslel, že jí nechá někde v příkopě a já si pak pro ní přijdu. Ale nevzdal to, chtěl mě předjet z kopce, odpadl až když jsem mněl na tachu 188, což korigováno na běžnou odchylku tachometru by mohlo být cca 170-175km/hod.
  • « 00 Reagovat !

foto

11.11.99  12:24

Mluvíš o tom samém CRV, co já? Já to asi před 1/2 rokem kalil s acco po staré kolínské 180, znepkojovaly mne blížící se světla a nakonec mě vzalo - CR-V. Tak to asi nejelo 170. A doporučil bych tvé pozornosti, že od modelového roku 99 má nový dvoulitr se 108kW a VTEC , což je o 16 víc.
  • « 00 Reagovat !

foto petous

petous 11.11.99  11:53

CR-V má určitě lepší chování na silnici než ostatní off-roadi, ale moc rychle nejede. Při 170 na dálnici jí většinou dojde dech, do kopce se přes 150 nedostane, takže srovnávat s běžným sedanem taky nejde. Je to takový kočkopes. Ani teréňák, ani silniční auto. Z teréňáků to má design a spotřebu, z osobáků si to vzalo asi jen to chování v terénu.
  • « 00 Reagovat !

foto

11.11.99  07:41

to hop: tak to je nejen uštěpačná, ale i stupidní poznámka. Kolik se vyrobilo a prodalo žigulů a škodovek, že? A VW brouk se vyrábí dodones. Na druhou stranu - kolik se prodalo golfů,...... Ale jinak je pravda, že RT4WD je způsob zlepšení trakce, nikoliv jízdních vlastností (z tohoto pohledu tady na to nikdo nekoukal), na druhou stranu má CR-V lepší chování na silnici, než drtivá většina "čistokrevných" off roadů.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 11.11.99  07:05

« Re: Poznámky k Haldexu a RT4WD

ŘJ Haldexu (podle borce z MB, který to tam měl na starosti) nemá komunikaci s ŘJ motoru. Takže všechny info bere jen z čidel ABS a (+ status HALDEXU). Pokud by spolupracoval s ESP to by asi byla bomba (třeba uvidíme u FABIE).
    K Hondě: "někdo" mi tvrdil, že RTWD je jen mechanicky (hydraulicky) řízená (nemám to ověřené). Nedávno jsem se díval na SAT - (VOX) představovali tam Oktávku 4x4 das neue hi-tech SKODA.
    Jinak souhlas - 100% výstižné. Díky HOPE
  • « 00 Reagovat !

foto

10.11.99  19:58

Malá uątěpačná: Víte kolik se to vlastně prodalo Trabantů? Tolik kolik se jich vyrobilo! Myslíte ľe prodejnost je měřítkem kvality automobilu? Kolik toho průměrný kupec ví o autech? Podle čeho se průměrný kupec rozhoduje? Jakou roli v tom hraje design a jakou roli reklama? Vidím ľe mnoho z vás nic neví o marketingu a jeho síle...
  • « 00 Reagovat !

foto

10.11.99  19:52

« Poznámky k Haldexu a RT4WD

Sedm stupňů u Haldexu je hausnumero. Ve skutečnosti je to TEORETICKÁ hodnota, při které řídící počítač pozná, ľe se děje něco, nad čím by měl začít přemýąlet. Pak je dále třeba tu zatracenou spojku rozpohybovat a počkat aľ se sepne. Kdyľ jí to bude trvat moc dlouho, tak je to ąpatně, protoľe to tam pak nemusí být. Kdyľ jí to bude trvat moc krátce, tak je to taky ąpatně, protoľe to "kopne" a prudce se změní chování auta. Takľe ten počítač musí kromě údajů z čidel ABS uvaľovat rychlost, poloměr zatáčení, to jestli brzdíą nebo ąlapeą na plyn a jeątě několik daląích veličin. A podle toho by měl určit kdy a JAK RYCHLE připnout. Vzhledem k tomu, ľe hondí systém je řízen řeklbych mechanicky, není zdaleka tak inteligentní. Takľe musí být nastavený na mnohem větąí toleranci, aby nezapínal při nevhodných okamľicích (například vracečka na mokru). A navíc nepracuje se stálým tlakem, narozdíl od Haldexu. V principu je tedy Haldex daleko vyspělejąí. Coľ ovąen nic nemění na věci, ľe oba tyto systémy jsou primárně určeny k zlepąení trakčních schopností auta, nikoliv k zvýąení aktivní bezpečnosti. Haldex, ve spolupráci s ESP (stabilizační systém), je uľ o něčem trochu jiném, ale stále to není mezinápravový torsen (quattro) ani diff+viskóza (subaru).
  • « 00 Reagovat !

foto

10.11.99  17:37

To, že ten RT 4x4 u Hondy stojí za ... netvrdí jen AutoTip (Bild), nýbrž prakticky všichni co to kdy testovali. Jenom to neřeknou tak natvrdo - prostě takový ty řeči o nový kategorii aut 4x4, který stejně nikdy nesjedou ze silnice. Někdo (myslim, že ty) se tu podivoval, jak je možný, že když se toho prodají statisíce, že by je ještě nikdo nežaloval, když by to mělo tak záludný vlastnosti. Já si ale nemyslim, že to musí mít záludný vlastnosti - ten pohon zadních kol se totiž v normálnim provozu vůbec nikdy nezapojí a to auto funguje jako normální dvoukolka. Problémy nastastanou až na sněhu nebo jinym kluzkym povrchu, ale tam už s tim jede každej tak pomalu, že se mu nic nestane a když stane tak z toho nikdo nevinní auto.
  • « 00 Reagovat !

foto

10.11.99  17:10

Důležitá věc: NIKDY nevěř tomu, co píšou Němci o Japoncích. Ještě důležitější věc: NIKDY nevěř tomu, co řeknou germáni o Hondě. A Nikdy nevěř autobildu. Budeš žít déle. Je zvláštní, že o těch hrůzách za volantem nikdo jiný nemluví (vlastně jo, volvista, ale ten to má taky z autobildu). Ten test byl tak stupidní, že jsem ten autobild ani nekoupil. Mimochodem, CRV bylo snad jediné SUV v testu, pokud si pamatuju, ostatní byli sedany a hatchbacky .Což o jízdních vlastnostech napoví hodně už dopředu. A jak je to tedy s tím osudovým omlem, který dělá již tolik let tolik tisíc zákazníků na celém světě koupí CRV?
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…