Octavia Combi 4x4 - názory, praxe
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Octavia
-
« Re: new WW 88kw
Subaru je fakt dobry, ale system je stejny jako u
Audi tzn. mezinapravovy diferak TORSEN a ne visco spojka HALDEX jako u SYNCHRA ci Skody 4x4.
U Haldexu nastava problem pri sjezdu na kluzkem povrchu, kdy se brzdi motorem, tam nikdy nesepne
a ja bych rek, ze zrovna tam bych o to stal.
Jinak spotreba musi byt stejna jako u normalniho
Combi Octavia, rozdilek je dan vyssi svetlosti vozu, vahou a zprevodovanim. Pokud nekdo bude porad jezdit na kluzkem povrchu a Haldex bude porad spinat, pak spotreba nahoru urcite poleti.
Muj nazor je (osobni zkusenosti VW PASSAT SYNCHRO 1.8T)pomuze to do kopce(led, snih) , ale jinde ne! Naopak na lede na rovine te to celkem bezpecne posle ven ze zatacky, protoze te tlaci ven predek a kdyz se probudi pretacivost zadku no tak pan buh s vami. -
« Re: new WW 88kw
Jo, takže spotřeba téměř stejná. Akorát že Subaru Legacy - obecně Subaru má nejlepší 4kolky na světě a ne nějakej odepínatelnej hybrid, kterej ti při sepnutí v krizovým momentu utrhne zadní nápravu od podkladu (např. od náledí nebo velké louže - zamrzlé nebo jen aquaplaning) takže tě pošle do svodidel, do pole nebo rovnou do kytek.... A nejde jenom o viskózní spojku a trvalé 4x4, taky o těžiště auta a další vymakanosti Subaru... -
"-- skrytý --" 15.12.99 14:20
« new WW 88kw
kouknul jsem se pro upřesnění: cituji technická data pro vozy Octávia Combi obyč:
motor 85 KW 170Nm/2400 11:6,2:8 (norma 93/116/EU tj. město:mimo město:kombinovaná
Combi 4x4
motor 88 kW 174Nm/2200-2400 11,9:7,1:8,9
Takže to žere skoro stejně jako 2l Subaru Legacy.
Jo a za ten "VTEC" se omlouvám, přesnější je to letmé uložení vačkového hřídele...
TDI 4x4 má oproti klas. TDI vyšší spotřebu o 0,4l nafty. -
"-- skrytý --" 15.12.99 06:49
« Re: + sníh
Mám ji objednanou. Je to auto vyráběné na zákazníka. Bude doufám koncem ledna. Teoreticky je možné ji objednat i v benzínu 88kw, ale jen na tzv. přací týden (tj. vůbec neví termín).Ten nový motor je ale min o 0,7l žravější (teda nevím proč, má variabilní časování sání). Vzhledem k cenám benzínu jsem šel do TDI 66kW (uklidním hormony, nasadím si klobouk a naučím se jezdit s TDI). čau LN -
petous 11.11.99 13:12
« Re: Jeątě k tomu testu v AutoTipu
To já jsem před 14dny po cestě z pražského autosalónu 3x nakrknul CR-V. Nejdřív jsem ho dostal na dálnici, pak mně to oplatil v koloně prasák. Pak na dalším nájezdu na dálnici jsem ho vzal při zrychlení ze 100 na cca 160, po cca 5 kilometrech jsem ho nechal, abych ho musel vzápětí předjet ve stoupání. To už kousal do volantu, tak jsem si myslel, že jí nechá někde v příkopě a já si pak pro ní přijdu. Ale nevzdal to, chtěl mě předjet z kopce, odpadl až když jsem mněl na tachu 188, což korigováno na běžnou odchylku tachometru by mohlo být cca 170-175km/hod. -
Mluvíš o tom samém CRV, co já? Já to asi před 1/2 rokem kalil s acco po staré kolínské 180, znepkojovaly mne blížící se světla a nakonec mě vzalo - CR-V. Tak to asi nejelo 170. A doporučil bych tvé pozornosti, že od modelového roku 99 má nový dvoulitr se 108kW a VTEC , což je o 16 víc. -
petous 11.11.99 11:53
CR-V má určitě lepší chování na silnici než ostatní off-roadi, ale moc rychle nejede. Při 170 na dálnici jí většinou dojde dech, do kopce se přes 150 nedostane, takže srovnávat s běžným sedanem taky nejde. Je to takový kočkopes. Ani teréňák, ani silniční auto. Z teréňáků to má design a spotřebu, z osobáků si to vzalo asi jen to chování v terénu. -
to hop: tak to je nejen uštěpačná, ale i stupidní poznámka. Kolik se vyrobilo a prodalo žigulů a škodovek, že? A VW brouk se vyrábí dodones. Na druhou stranu - kolik se prodalo golfů,...... Ale jinak je pravda, že RT4WD je způsob zlepšení trakce, nikoliv jízdních vlastností (z tohoto pohledu tady na to nikdo nekoukal), na druhou stranu má CR-V lepší chování na silnici, než drtivá většina "čistokrevných" off roadů.