Octavia Combi 4x4 - názory, praxe

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Octavia

• « 00 Reagovat !

foto

25.01.00  02:30

« Re: klid

to novak:fakt ti do toho nechci kecat, ale souhlasím s Radkem.
  • « 00 Reagovat !

foto

24.01.00  09:17

Podud mas jenom trosku pochybnosti tak se na tu ochcavku vyser!!! A 668 holy auto, nevim zda 2airbag, ABS, Redukce, 4x el okna (bezramova- ted neprimrazaj vidim na parkingu ty svalovce jak se snazi dobyt do ochcavky)Jo a kdys poprosit tak Ti klima daj, nekdy ho davaj zadarmo jako akci tak se zeptej. A je to SUBARU!!!!Kdyz uz jsi cekal tak dlouho tak jeste "par dni pockej" u subaru mas jistotu, u skody sanci, ze to bude dobry auto.....
    Jakou vybavu Ti nabizej u ochcavky navic???Kridla, jedine tak na znaku......-)))
    Navstiv www.Subaru.net a mrkni jaky budou novy modely, a kam smeruje subaru. Je mi lito, ze to nelze lepe popsat, ale zmenu pocitis az si to auto koupis........
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 24.01.00  07:01

to RadekG: O Subaru Impreza jsem ani nikdy neuvažoval: 668 kKč za holý základ + povinná klima za 69 kKč + kufr 360l nic moc. To ten Outback mě bolí opravdu moc. Jo kdyby v ten moment byl na skladě tak jsem ho koupil (USA ne USA, bourané) to bylo všechno jedno (byl a je furt na obj. tak kolem 650kKč) . Cena mé Octávky je 639kKč (slevy byla) a je to SLX komplet vybavená. Pokud namítneš že je to hodně, máš pravdu a je to moje věc. A už do mě nešťouchejte, protože se vždycky sám na sebe naseru jakej su měkoň. (pokud bych víc makal, měl bych na benál i na Outbacka). Čau LN
  • « 00 Reagovat !

foto

23.01.00  12:24

Ahoj
    Nevim, kolik stoji presne octavia 4x4 TDI, cca 600 000,-? Nehces si koupit Subaru Impreza Combi? To zesenes na taky za ty penize 1.6 72KW ABS 2xAir Bag, elektrika + staly 4x4 + redukce +3+6 let zaruka = subaru.....Jeste premyslej, pokud cekas uz pul roku....
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 23.01.00  11:23

Ano, moje "nová stříbrná šíp" bude Octávka 4x4 TDI 66kw. CCa 5 měs. jsem poctivě čekal na benzínový motor 88kw, ale nedočkal jsem se. Poté co MB nedokázala potvrdit ani s tolerancí půl roku dodací termín a benzín nastartoval trend ku 30Kč, jsem těžce vyměkl a objednal TDI. V mezičase jsem měl spadeno na Subaru Outback 2.5l (to auto by mě sedělo, ale byl to dovoz bouraného z USA = potenciálně problémy s ND provedení USA šrouby, světla i když měla být na značkách tak jsem od toho utekl). Možná příště. Poslední upřesnění od dealera je 1. týden únor (ale už znám případ 2 měs. skluzu - ovšem finančně vykompenzovaného). Čau LN
  • « 00 Reagovat !

foto

22.01.00  17:37

Co budes mit? Octavii 4x4??
    Muzeme to porovnat.....
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 22.01.00  17:19

« klid

klídek. Pokud nebudete závodit, vsadím se že dojedem stejně vysoko, ale vydržte ještě chvíli (ještě ji nemám, ale měl jsem ji mít holt MB).
  • 00 Reagovat !

foto

22.01.00  16:02

« Pitel s.....

4x4 to jo,ale ne Octavie.
  • 00 Reagovat !

foto

22.01.00  14:40

« TEST

Nechcete nekdo vzit sve 4*4 a jet ho projet po JM dokud je snich a zaveje a neni to kam bouchnout :-) ja mam Legacy, hardcore@hardcore.cz
  • « 00 Reagovat !

foto matuS

matuS 09.01.00  02:04

« Re: haldex manualne ;)

2wawrik> ja neviem , vobec sa nevyznam, ze ako to funguje, ale od toho su kamarati, chapes ;)
  • « 00 Reagovat !

foto

07.01.00  15:24

2matus: A cim by si nahradil medzinapravovy difak? Tym tvojim postupom by si tak ziskal uplne zopnutu spojku (ked tam chcec vrazit iba tlacitko :-)), a to uz bude jednoduchsie Haldex vyhodit uplne a navarit kus rury . Auto bez medzinapravoveho difaku je na normalnej ceste obcas dost nebezpecne - najazdil som na Vitare cez 70 tisic a som rad, ze som sa jej zbavil. Ta mala rozvod bez diffov. Ono 4x4_on_demand ozaj funguje inac ako trvaly 4x4, s tym vela nenacarujes.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 07.01.00  07:08

Už jsem na to také myslel. Tak jednoduche to nebude. Haldex je trošku složitější, podle mého názoru mu nejde "vyndat pojistku" (jak ABS), protože se stále točí musí být mazán a musí tam být provozní tlak oleje. K tomu je tam malé elektrické olejové čerpadlo (to by mělo jít stále). HAldex spíná hydraulický ventil (proporcionální) ten by snad šlo odpojovat, ale to bys musel rozkuchat elektroniku Haldexu. Elegantní by bylo napíchnout "černou krabičku" na CanBus a ukecávat HAldex elektronicky. Vedení CanBus spojuje Haldex s řídící jednotkou ABS a EDS. Ale to je vyšší dívčí a bez znalostí komunikačního protokolu to jen tak někdo nespíchne.
  • 00 Reagovat !

foto matuS

matuS 06.01.00  19:17

« haldex manualne ;)

som tak rozmyslal nad tym haldexom a napadla ma taka myslienka.
    niesom ale ziadny odbornik, takze aj je to somarina, tak ma neukamenujte :-)
    takze: co tak kupit oktavku, odniest ju ku kamaratovi-automechanikovi, ci autoelektrikarovi
    a povedat mu: "pocuj, odstikni tie dratiky od riadiacej jednotky haldexu, potiahni ich ku
    palubovke, tutok k tomuto tlacitku, kde si ja napisem ze 4x4 ON OFF, a ja budem mat stale
    len pohon prednej napravy, a ked budem chciet, zmacknem tento cudlik, ktory zapoji obvod
    haldexu a budem mat fulltime 4x4"
    tak co?
  • « 00 Reagovat !

foto matuS

matuS 31.12.99  21:29

« porsche+haldex

ak spravi porsche auto 4x4 s haldexom, tak nech si take auto strci do
  • « 00 Reagovat !

foto

30.12.99  13:50

« Re: to Compagnolo

2campagnolo: ano. Zjednodusene povedane, auta predstavene VW s pohonom 4x4 v minulom a tomto roku maju rozvod Haldexom.
  • « 00 Reagovat !

foto

30.12.99  13:19

Asi budes mit pravdu, to co mam na mysli ja se tyka VW Golf IV a Bory. Je to tak?
  • « 00 Reagovat !

foto

29.12.99  14:25

2campagnolo: nejako to je popletene - Passat _poslednej_ generacie nemal NIKDY medzinapravovy difak s viskospojkou. Bol tam (a na 99% tam este je, napriek zmene nazvu) Torsen, ktory je vyslovene vhodny pre auta s pozdlzne ulozenym motorom.
  • « 00 Reagovat !

foto

28.12.99  14:03

Nevim nic o tom, ze Audi ma to samy co Passat.
    Pokud vim, tak Passat dostal namisto Syncro s viskozni spojkou system 4motion s lamelovou spojkou Haldex. To samy ma i Audi CoupeTT a S3. Nic vic nic min. Audi A4,6,8 maji Audi system s diferakem Torsen, ktery automaticky rozdeluje vykon motoru mezi predni a zadni napravu podle adheznich podminek jednotlivych kol.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 23.12.99  13:39

« PF2000(Y2K)

Všem přeji "Šťastné a veselé vánoce" a do Y2K jen to dobré: (Ať se točí jen to co má, ať stojí jen to co má, ať teče jen to co je k pití atd atd...) Ahoj LN
  • « 00 Reagovat !

foto

20.12.99  14:17

« Re: 4x4 z kopce

no jo... Když už si uděláš z auta sáňky, tak si to aspoň vychutnej.... Nic jinýho s tím stejně nenaděláš, že ...
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…