Octavia Combi 4x4 - názory, praxe

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Octavia

• « 00 Reagovat !

foto

20.02.03  16:20

« Re: Re:

imaxim 350> Elegance TDi je spis za 550 tKc ...
  • « 00 Reagovat !

foto

20.02.03  15:41

to Stavros: V Děčíně máme teďka klienta, takže bych to možná využil, jinak jsme na výlet tradičně jezdili do Hřenska, ale teď mě to tolik nevábí.
  • « 00 Reagovat !

foto

20.02.03  11:15

to imaxim: ja jsem z Decina takze jestli ses blizko, ale jede to subjektivne lepe nez 2,3 benzin, ktery ma 170 PS. Jinak to topeni je super, za 23tKč urcite stoji. Ja ho ani tolik nevyuzivam, mam auto v garazi, ale je to parada. Jestli stojis pres noc venku tak bych nevahal.
  • « 00 Reagovat !

foto

20.02.03  11:13

« Re: to fija

Kdybych byl spokojenej s cyklovacem, tak jsem se do tyhle jednoduchy problematiky tak nezamotal. :-) Cyklovac na zadni okno ma jeden pevnej cyklus. Kdyz to caka malo, tak ten sterac dre po suchym skle a STRAAASNE to rve (sluzebni passat). Takze sterac vypinam. Pokud to caka hodne, tak to necham zapnuty. Typicka situace potom je, ze dojizdim na dalnici kamion, pribizuju se k nemu a hypnotizuju zadni okynko, kdy uz to konecne setre, abys se podival dozadu. Kdyz se nedockam, tak hmatnu po pacce a sterac vypnu a zapnu. Tim se setre a ja se odhodlam k predjizdeni. Zni to mozna jako predposranost, na nemecky dalnici ale za sera a hustyho deste sviti tak asi jedna tretina aut. Cerny auta nesvitej nikdy a pokud jedou rychle, tak z pruhu do pruhu prejizdej bez blinkru. Opravdu neviditelny auto se muze zjevit kdykoli odkudkoli.
  • « 00 Reagovat !

foto

20.02.03  10:37

to STAVROS: No jasně, připlácet výbavu je vždy nesmysl, to je lepší jít o třídu víc, co ti hlavně závidím je to topeni, ale do Fabie jde taky, mám docela cukání, chtějí za něj asi 23tkč. Dost by mě zajímalo jak ti ten diesek jede, já jsem se o Mazdu zajímal hned na začátku a to měly jenom benzíny na zkoušku.
  • « 00 Reagovat !

foto

20.02.03  10:33

to imaxim: tak to asi jo, ale kdyz jsem si kupoal auto ja, tak jsem srovnal ceniky mazdy a skodovky a aby mi vysla tak nejak podobna vybava co jsem chtel tak Octavka byla dokonce drazsi nez M6. ktera ma o 30 PS silnejsi motor a je o tridu vys, napr. 6 airbagu do skodovky ani nedas. Ale to je vec vyberu, bud si clovek koupi hezky auto nebo smejd se kterym jezdi kdejakej pobuda na pole.
  • « 00 Reagovat !

foto

20.02.03  09:31

to Stavros: Já ti nevím s tou neosobností Oktávky, teď si ji koupil můj kolega a jenom jsem čuměl, kam se posunul za ty léta interiér, málokteré auto působí tak kvalitně - plasty. například u Mazdy nechápu ten šedý interiér u vyšších!!! verzí. Navís ty servisní intervaly u TDi. Je to asi o tom, co tam člověk chce. On koupil TDi v prosté Eleganci, auto z placu a vešel se myslím okolo 450000. A to je fakt jinde než auta střední třídy.
  • « 00 Reagovat !

foto

20.02.03  09:24

TO IMAXIM: to je zase fakt a na Mazdu 6 se ceka az rok. To je problem, ze u novinek se musi cekat, ale jinak je ta mazda pri jizde temer o 2 tridy lepsi. Mam obe auta jak Octavku tak M6. Skodovka je strasnej neosobni hrkac. Nic proti mam ji taky driv byla docela levna. Ta jizda v techto autech skoro nesnese srovnani.
  • « 00 Reagovat !

foto

20.02.03  08:42

to Stavros: Máš samozřejmě pravdu, co se týče prostého porovnání katalogových cen, jenže já třeba nechápu, že jsi byl schopen čekat na auto čtvrt roku, to je zase výhoda Škodovky. Vzledem k tomu, že Octavia dojíždí, dokáže člověk vyrazit z dealera takové finanční podmínky a různou výbavu, že není nárok. Pokud člověk neřeší zadní sedačky je Octavia Combi přesvědčivě nejlepší varianta - navíc Gallík evidentně mění co dva - tři roky, takže ani ukončení modelu mu moc vadit nebude.
  • « 00 Reagovat !

foto

20.02.03  07:55

« Re:

to Gallik: zkus to porovnat cenove treba s MAZDOU 6, coz je velikosti a kvalitou auto o tridu výš. Uvidis.
  • « 00 Reagovat !

foto

20.02.03  06:44

JakubJ> od doby, kdy ma zadni sterac cyklovac, tak neni treba s nim nijak manipulovat - proste ho zapnes a jedes :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

19.02.03  18:56

« Bez nadpisu

No a k ceně škodovky - každý může tvrdit že je předražená a zároveň i v normálních cenách. Musíš si to vybrat podle výbavy. Když to porovnáš například s VW tak zjistíš jak je škodovka levná. Ve srovnání s korejskými auty drahá... Ale zdá se mi cena nastavená v přijatelných mezích. Samozřejmě bych bral nižší cenu, ale máš za ni "německou" kvalitu. Pro srovnání je opravdu potřeba probrat kompletní výbavu a parametry auta s jinou značkou - doplňky se cenově značně liší.
  • « 00 Reagovat !

foto

19.02.03  18:52

« Bez nadpisu

Je to vcelku jedno, zvyknete si na obojí. Nejdřív jsem měl sedana a vozil psa v kufru, ale kombík se mi zdá moc hezký a tak jsem si ho koupil a teď už budu do čtrnácti dnů mít další. Můj stávající má ostřikovač u kloubu stěrače a to je špatné, nové modely mají ostřikovač u třetího brzdového světla nahoře a ten je víc funkční.
  • « 00 Reagovat !

foto

19.02.03  15:36

« to fija

Takze moje pristi volba bude zase sedan se steracem.
  • « 00 Reagovat !

foto

19.02.03  15:34

U kombiku me ta nutnost manipulace se zadnim steracem nejak znervoznuje. Jizda jen na vnejsi zrcatka nejak neni to, nac bych byl zvyklej. U minulyho auta (Favorit) jsem obcas zastavil a hadrikem utrel zadni okno - proto jsem si taky sterac priplatil. Dost me prekvapilo, ze neni az tak moc potreba, ale jak rikam, vyuzije se ve meste.
  • « 00 Reagovat !

foto

19.02.03  15:29

« to fija

To je jednoduchy: jedu a nezastavuju. :-) Je fakt, ze vetsinou po dalnici. Staci par minut jizdy a zadni okno je suchy. A to mi kamiony cakaj, leje a predni sterace jedou fest. Zadni okno nema ani kapku, dokud nekde nazastavim.
  • « 00 Reagovat !

foto

19.02.03  12:31

« Re: to matuS

takze zlatej Golf/Octavia Combi se steracem vzadu ...
  • « 00 Reagovat !

foto

19.02.03  12:30

« Re: to matuS

JakubJ> tak to nevim, jak to delas - ja, kdyz prsi, tak mam zadni okno mokre a vpodstate pres ne neni videt ....
  • « 00 Reagovat !

foto

19.02.03  11:41

« to matuS

To je prave ono. Clovek musi pouzit sterac, aby se mohl kouknout. U Octavie sedan mam za jizdy i v nejvesim slejvaku a provozu UPLNE suchy okno. Tohle mi na autech, ktery vzadu koncej oknem, chybi. Sterac udela pruzor na chvili a hned se to zase zaflaka. Jinak ja sterac mam a pouzivam ho jenom pri popojizdeni ve meste.
  • « 00 Reagovat !

foto

19.02.03  05:26

matuS> no, taky bych byl rad, kdyby Octavie TDI byla o 100 tisic levnejsi :-) Ale i tak si myslim, ze je zatim relativne levna. Je pravdou, ze Ambiente TDI uz neni za 445 tKc jako tehdy, kdy jsem ji kupoval, ale taky do ni neco pridali. A soucasny Classic TDI je vpodstate moje GLX TDI z pred 3,5 roku,, u toho zustala cena cca stejna... no, stejne bych chtel jit do Ambiente s klimou :-)
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…